Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Jáj! :S (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2469)

Csokibácsi 07-30-2008 15:47

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 185024)
off/
húde rég láttalak itt:(
visszatérsz?;)

Nem mentem én el, csak az irogatást mellőzöm.
De ez itt tényleg off :)

Redback 07-30-2008 19:06

nos nekem is kékhalál állt be.memtestet leszedtem, a memtest86+-t is, de a abott cd nemtom megcsinálni.Ahogy kicsomagolom van benne egy iso fájl, abban pedig egy boot mappa, abba pedig egy boot.cat és egy memtest.img.
Melyik írjam ki, és hogyan hogy arról bootoljon?

Steve 07-30-2008 19:30

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 185023)
HDD-t is csekkold végig, 1 darab hibás szektor is tud érdekes dolgokat okozni ...

Aztat mivel? :o
És kösziCsoki hogy miattam előjöttél, jövök egy sörrel, amit úgyse tudok megadni mert nem mersz egy talira se jönni :)

Redback 07-31-2008 09:56

Nos lefuttattam a memtest86+-t 16 passt befejezett, a 17. félig.Hiba nem volt.Szerintetek van rá esély hogy hibás legyen a memória?

Redback 08-15-2008 23:08

No van új vinyó, bekötve meg minden.BIOS felismeri, XP is, telepíti is, de jelenik meg a saját gépben :(
Valaki ha tudna segíteni, msn-re vegyen fel nyugodtan, vagy itt írja le

Redback 08-16-2008 00:18

Haver azt a tippet mondta, hogy xp cdről bootoljak be, és formázzam az új winyót hátha az a baja.Szerintetek?

Redback 08-16-2008 01:28

most formázom, windowsból lemezkezelő segítségével, alig találtam meg hol lehet formázni... :mad:
Remélem működik is majd

J.Ati 09-03-2008 00:53

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 183902)
SEGÍTSÉG!

Valamiért nálam nem jön be a Vipmail!

Se FF-el, se Maxthonnal, se sima IE-vel! :(

Se www.vipmail.hu -val se simán vipmail.hu -val. :(

Nem tudja valaki, hogy mitől lehet ez? :(

Baromi sürgős lenne bejutnom oda... :(

Na most nekem nem jö be:(
Már vagy 2 napja nem tudok belépni.
Valaki megnézné,hogy bejön-e neki az oldal.Köszi.

Remedy 09-03-2008 00:56

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 189300)

Nekem se jon be. (Mondjuk a bith se) :)

J.Ati 09-03-2008 00:59

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 189301)

Az a másik ami nem jön be 2 napja csak az nem annyira fontos.
Azért köszi.
Legalább tudom,hogy nem nálam van a baj.

J.Ati 09-03-2008 02:37

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 189300)

Végre sikerült belépnem!
Nem tudom mi volt eddig.

(a bith még most se jó sajnos)

J.Ati 09-04-2008 01:25

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 189301)

Ma mondták nekem ,hogy új oldalon van a bithumen.
Azért nem jött be nekünk:)

Ha érdekel elküldöm priviben az új címet.

Redback 09-05-2008 14:51

Nem tudok gépírni :eek: van valakinek valami jó progija?vagy nekem egy olyan kép is sokat segítene, ami mutatja hogy melyik billt melyik ujjal kell leütni

Andrew 09-05-2008 15:38

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 189600)
Nem tudok gépírni :eek: van valakinek valami jó progija?vagy nekem egy olyan kép is sokat segítene, ami mutatja hogy melyik billt melyik ujjal kell leütni

Amennyire én tudom, a mutató ujjakat kell az F-re és a J-re tenni, innen pedig már adja magát sztem a többi betű. Bár én elég autodidakta módon tanultam meg gyorsan gépelni. Ehhez egy nagyon egyszerű programot használtam: msn:D
Igazból pontosan nem tudom, hogy melyik betűt melyik ujjal kell (még azt se biztos, hogy meg tudnám mondani, hogy melyik betű melyik mellett van), egyszerűen érzem, hogy hol vannak az egyes betűk, rájuk gondolok, és érzem, hogy hol kell leütnöm.
De kezdésnek próbáld meg, hogy egy régi billentyűzetről levakarod a betűket, aztán azon gyakorlod az írást. :)

Redback 09-05-2008 15:39

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 189609)
Amennyire én tudom, a mutató ujjakat kell az F-re és a J-re tenni, innen pedig már adja magát sztem a többi betű. Bár én elég autodidakta módon tanultam meg gyorsan gépelni. Ehhez egy nagyon egyszerű programot használtam: msn:D
Igazból pontosan nem tudom, hogy melyik betűt melyik ujjal kell (még azt se biztos, hogy meg tudnám mondani, hogy melyik betű melyik mellett van), egyszerűen érzem, hogy hol vannak az egyes betűk, rájuk gondolok, és érzem, hogy hol kell leütnöm.
De kezdésnek próbáld meg, hogy egy régi billentyűzetről levakarod a betűket, aztán azon gyakorlod az írást. :)

Az a gond, hogy nekünk suliban nézik hogy melyik betűt melyik ujjal ütöd :(

Andrew 09-05-2008 15:55

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 189610)
Az a gond, hogy nekünk suliban nézik hogy melyik betűt melyik ujjal ütöd :(

Az cumi, ráadásul keresztbe:D:D
Akkor sajnos nem tudok segíteni - illetve annyit, amit már mondtam.

csabi 09-05-2008 15:58

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 189600)

nekem van belole vizsgam, ha otthon leszek akkor korulnezek es msn/en atdobom, h mit talaltam... :)

Redback 09-05-2008 15:58

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 189616)
Az cumi, ráadásul keresztbe:D:D
Akkor sajnos nem tudok segíteni - illetve annyit, amit már mondtam.

majd hétfőn lefényképezem a képet, mást nem tudok :( ráadásul a vezeték nélküli billem is dobhatom ki, mert azon nem ott vannak a betűk :(:mad:

Redback 09-05-2008 15:59

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 189617)
nekem van belole vizsgam, ha otthon leszek akkor korulnezek es msn/en atdobom, h mit talaltam... :)

köszke
*rövid*

Andrew 09-05-2008 16:10

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 189618)
majd hétfőn lefényképezem a képet, mást nem tudok :( ráadásul a vezeték nélküli billem is dobhatom ki, mert azon nem ott vannak a betűk :(:mad:

Ki ne dobd, inkább add oda nekem! :D A billentyűzet formája megfelelő, csak az egyes gombok vannak fölcserélve? Mert az szerintem könnyen megoldható, ha van a billentyűzethez megfelelő programod, akkor valószínűleg át tudod bindelni az egyes betűket.

Redback 09-05-2008 16:14

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 189623)
Ki ne dobd, inkább add oda nekem! :D A billentyűzet formája megfelelő, csak az egyes gombok vannak fölcserélve? Mert az szerintem könnyen megoldható, ha van a billentyűzethez megfelelő programod, akkor valószínűleg át tudod bindelni az egyes betűket.

sokkal mássabb is a formája a billeknek :mad:

Xeper 09-06-2008 21:52

innen töltsd le a gepeltan.exe -t
egyszerű kis gyakoroltató program

Redback 09-06-2008 22:25

letöltöttem, de amikor leindítom csak kiírja ki csinálta és kész :S

Xeper 09-07-2008 11:02

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 189870)
letöltöttem, de amikor leindítom csak kiírja ki csinálta és kész :S

Nem vagy egy türelmes alkat :D
Kb 5-10 mp -ig kell várni, és indul a program.

Redback 09-07-2008 14:50

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 189904)
Nem vagy egy türelmes alkat :D
Kb 5-10 mp -ig kell várni, és indul a program.

nem gondoltam erre :D De mostmár jó :)

Andrew 09-10-2008 22:01

Red, most találkoztam ezzel... hátha segít :) én tuti kipróbálom :D

Xeper 09-11-2008 12:10

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 190347)

Még jó, hogy ugyanezt linkeltem én is ;)

Andrew 09-11-2008 12:35

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 190377)
Még jó, hogy ugyanezt linkeltem én is ;)

Áú :D Jóvanna, este 11 volt, nem tudok én akkor olvasni :D:D:D

Redback 09-13-2008 15:06

Átrendeztem a gépet, és meg akartam nézni kézrátételes módszerrel hogy milyen meleg a videókártyám.Megrázott.Ezután a két vinyó közé akartam benyúlni, megnézni hogy meleg-e közte a levegő.Megrázott.Eredmény:
Érzéstelenítő a jobb kezem mutatóújáűba.
Tanulság:
1.Ne nyúlkáljunk a gépbe bekapcsolt állapotban.
2. Higyjünk az everstnek, nem nézzük kézrátételes módszerrel a hőfokot.
3. Szarjuk le milyen meleg levegő van a két winyó között

:D:D:D

rak_loo 09-13-2008 21:18

Cimborám!Erről az jut eszembe,mikor nem akartam elhizzni hogy éles a proci hűtője :D úgyhogy lássunk is neki módszerrel (közben megy a gép) leszedtem a kis fém védőkét de azért rajta volt valami DANGER!-es felirat,de nem izgatott különösebben :D és benyyúltam csak hát forgásiránynak szembe és az ujjamat megvagdosta.

[HTPA]GeeForce 09-14-2008 15:54

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 190562)
Átrendeztem a gépet, és meg akartam nézni kézrátételes módszerrel hogy milyen meleg a videókártyám.Megrázott.Ezután a két vinyó közé akartam benyúlni, megnézni hogy meleg-e közte a levegő.Megrázott.Eredmény:
Érzéstelenítő a jobb kezem mutatóújáűba.
Tanulság:
1.Ne nyúlkáljunk a gépbe bekapcsolt állapotban.
2. Higyjünk az everstnek, nem nézzük kézrátételes módszerrel a hőfokot.
3. Szarjuk le milyen meleg levegő van a két winyó között

:D:D:D

1. lehet benne nyúlkálni, 12 V ami megrázhat, egy felnőtt ember szerintem meg se érzi.
2. Ettől függetlenül hihetünk az Everestnek. (Valóban nem szokott hazudni.)
3. Hát, ha leszarod, akkor biztos meleg lesz. :D /vicc/

4. Jótanács: ha ráz a géped, szerintem gáz van, nem szabadna neki. Érdemes utánajárni, nem volt-e nullaszakadás a környéken. Vagy nálatok. Meg jó lenne szerintem tenni ellene valamit, mert a gépnek nem tesz jót egy ilyen mértékű folyamatos elektrosztatikusság. nekem full éfm az egész gépház, az utolsó négyzetcentiig, de mégse rázott még sose.

[HTPA]GeeForce 09-14-2008 15:59

De ha már itt vagyunk, nekem is van gondom.

Alap probléma: nem szól a mélyláda a hangfalszettben.

Amit tettem:
Újraraktam a rendszert. Nem volt gond az installal.
Feltelepítettem a gyári CD-ről a drivert. Szépen fel is ismerte az alaplapot, meg a hangkártyát. 7.1-es hangkártya. Nekem 5.1-es hangrendszerem van. Eddig nem volt gond.
Szépen összedugom az egészet, és beállítom a hangkártya dricerjében, hogy 5.1-em van. Eddig működött is.

Most ezt tapasztalom: összedugom, és a driver szerint müködik is. És szól is! Tehát nem a hangfallal lett gond időközben. A driverben van ilyen kis teszt felület. Benyomom, hogy teszt, és szépen végigmondja, hogy front left, front right, rear left, rear right, center, subwoofer... Szól a mélyláda. De CSAK ott. Sehol máshol. zenét hallgatok, nem szóll. Csak a többi 5. Filmet nézek, nem szól, csak a többi. Játszom, nem szól. Akármit csinálok, a mély nem ad ki egy fikarsznyi hangot sem. De a driver jól van fent, és a tesztprogram szerint működik is.

Ilyenkor mi van? Hogy tudom elérni, hogy úgy egyébként nagy általánosságban is szóljon, ne csak a driver-test-ben?

Redback 09-14-2008 17:31

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 190689)
De ha már itt vagyunk, nekem is van gondom.

Alap probléma: nem szól a mélyláda a hangfalszettben.

Amit tettem:
Újraraktam a rendszert. Nem volt gond az installal.
Feltelepítettem a gyári CD-ről a drivert. Szépen fel is ismerte az alaplapot, meg a hangkártyát. 7.1-es hangkártya. Nekem 5.1-es hangrendszerem van. Eddig nem volt gond.
Szépen összedugom az egészet, és beállítom a hangkártya dricerjében, hogy 5.1-em van. Eddig működött is.

Most ezt tapasztalom: összedugom, és a driver szerint müködik is. És szól is! Tehát nem a hangfallal lett gond időközben. A driverben van ilyen kis teszt felület. Benyomom, hogy teszt, és szépen végigmondja, hogy front left, front right, rear left, rear right, center, subwoofer... Szól a mélyláda. De CSAK ott. Sehol máshol. zenét hallgatok, nem szóll. Csak a többi 5. Filmet nézek, nem szól, csak a többi. Játszom, nem szól. Akármit csinálok, a mély nem ad ki egy fikarsznyi hangot sem. De a driver jól van fent, és a tesztprogram szerint működik is.

Ilyenkor mi van? Hogy tudom elérni, hogy úgy egyébként nagy általánosságban is szóljon, ne csak a driver-test-ben?

Nem lehet hogy esetleg a hangerőszabályzónál le van véve?

[HTPA]GeeForce 09-14-2008 17:43

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 190699)
Nem lehet hogy esetleg a hangerőszabályzónál le van véve?

?

Ha a tesztprogramban szól, utána 2 másodperccel miért nem szól pl a zene alatt? vagy a dvd film alatt? Stb?

Nincs levéve sehol semmi. Se a driver software-jében, se magán a hangfalon, sehol... :(

rak_loo 09-17-2008 18:24

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 190688)

Nem mindig!Nekem volt olyan,hogy 2°C-os volt a procim az Everestben a biosban pedig 36°C

Redback 09-17-2008 18:27

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 190688)
1. lehet benne nyúlkálni, 12 V ami megrázhat, egy felnőtt ember szerintem meg se érzi.
3. Hát, ha leszarod, akkor biztos meleg lesz. :D /vicc/

4. Jótanács: ha ráz a géped, szerintem gáz van, nem szabadna neki. Érdemes utánajárni, nem volt-e nullaszakadás a környéken. Vagy nálatok. Meg jó lenne szerintem tenni ellene valamit, mert a gépnek nem tesz jót egy ilyen mértékű folyamatos elektrosztatikusság. nekem full éfm az egész gépház, az utolsó négyzetcentiig, de mégse rázott még sose.

Bocsi hogy most reagálok:
HA te hozzányúlsz a vidikaridhoz nem ráz meg? mer' akkor valami profi vidikarid van, mert ugye ott mennek a kis áramkörökön az elektronok :)

[HTPA]GeeForce 09-17-2008 20:51

Engem még nem rázott meg.

Ha meg megráz, az nem rossz? Én buktam elektróból egy párszor, de ha összekötsz két olyan áramkört, ami eredetileg nincs összekötve, az nem gáz? Nem "sül ki" a videókártya az ilyentől?

Mondjuk a régi videókártyám, amit sokszor piszkáltam, az be volt kenve tetőtöl talpig ilyen hőelvezető genyával, úgyhogy én nem értem az áramkörökhöz. :D

[HTPA]GeeForce 09-17-2008 20:54

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 191003)
Nem mindig!Nekem volt olyan,hogy 2°C-os volt a procim az Everestben a biosban pedig 36°C

Uramég, ilyen procit akarok én is. Hol szerezted? :D
Az én gépem 60°C alatt nem áll meg... akármilyen hűtőket teszek bele. :(

Andrew 09-17-2008 21:04

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 191018)
Uramég, ilyen procit akarok én is. Hol szerezted? :D
Az én gépem 60°C alatt nem áll meg... akármilyen hűtőket teszek bele. :(

Te Gee, hogy húztad az X2-es procidat? Mert alapból kétlem, hogy 60 fokon üzemelne :D

Xeper 09-17-2008 23:28

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 191004)
Bocsi hogy most reagálok:
HA te hozzányúlsz a vidikaridhoz nem ráz meg? mer' akkor valami profi vidikarid van, mert ugye ott mennek a kis áramkörökön az elektronok :)

A NYÁK be van vonva szigetelő réteggel... attól, hogy látod az áramkör egy részét, még nem fogod tudni megérinteni. Tehát ha ráz, tényleg nem szerencsés... de még mindig nem biztos, hogy kisüti.

Az a 2 fokos proci pedig eléggé gyanús -a szobában melegebb van, nem hinném, hogy működés közben hűteni kezd :D
Tehát inkább hinnék az Everestnek... főleg, hogy ugyanabból a diódából szedi ki az infókat.

All times are GMT +1. The time now is 14:16.