![]() |
Quote:
Jó-e, hogy 10K ponttól 0 a tolik zsákmánya, ami ilyen esetben az országodnak csak pár százalékát jelenti. Jó-e, hogy a varizásra 200pontonként 1% malusz jár ekkora orik esetében is. Jó-e, hogy 100K pontról már nem lehet zsákmányt hozni? Jó-e, hogy 4K pontig tart a 2kör határa? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Mondok egypárat. A napokban fikáztátok le Arwylt, mert nem állt ki 3 oritok ellen verekedni, hanem kivitte a földjét. Ami mellesleg nem lett volna baj, de nektek egy gramot se adott belőle, ami viszont gáz ugye... Nektek 3 oritok áll 7 Pannonos alatt, mégse csináltok semmit, mert esélyetek sincs. Nem magammal vitatkozok. Próbálj meg te megszabadulni a csőlátástól, és végre nem a gigaorik érdekeit nézni. A monro féle javaslat szintén harcot hoz, még földet se kell leadjatok, akkor miért kéne egy ilyet támogatni, ami kizárólag nektek jó? Azzal kapcsolatban meg, hogy nem szereted a leküzdhetetlen akadályokat: Kérsz esetleg egy játék megnyerése gombot? |
Quote:
Amúgy azt is vedd figyelembe, hogy nem csak azok támogatják ezt a javaslatot, akiknek giga orijuk van.. próbálj túllépni a saját érdekeiden.. még ha nehéz is.. |
Quote:
Én kérek elnézést, amiért merek a saját érdekemben szűklátókörűen állást foglalni. Ellentétben veled aki globálisan átlátod a problémát, és a teljes A érdekeit képviseled... |
Mindenki azt mondja, hogy a nagy orik támadjanak még nagyobbakat. A kis orik miért nem támadják a nagyokat? Mert nem érik el? Mindig a nagyobb orin fog múlni hogy lesz e csata vagy sem, hiszen a kicsik mindig a nagyok alatt vannak, és nem jókedvükből -nem érik el őket. Ha a nagy nem bocsátkozik csatába velük, nem lesz csata. Ha a nagy csatába bonyolódását gátoljuk nem lesz csata. Ha egy nagy leereszkedik, fel kell venni a kesztyűt a kicsiknek, és harcolni kell. Így tett az összes mostani nagy, így lett nagy az országunk. Az már nem a nagyok hibája, hogy vannak jelenleg olyan kicsik, akik nem veszik fel a kesztyűt, inkább féltik azt a kicsit amijük van.
A játék globális érdeke, hogy a klánbalépések picit (PICIT! ~2k körönként -1% :) )könnyebbek legyenek, és ne kelljen idegösszeroppanástól tartani, mikor egy jól szervezett akciót és sok leadott földet szétrohanással torolnak meg (büntet a vesztes? na ne már). Ha megtörténik egy klánbalépés, akkor ne kelljen a hajadat tépned rossz klán esetén, mert egy idő után visszacsökkenhetne a leadandó föld. És ugyanúgy megmaradna a leadandó terület, de abba belenyugszik az ember, a leadandó terület növekedése viszont nem szükségszerű. |
Quote:
Látod, Xepi, milyen szépen leírtad, miért nem támogatjuk ezt a javaslatot? :) A dolog ugyanis csak az egyik irányba működik, visszafelé nem. Ti is elismeritek, hogy egy támadáshoz napokig, hetekig, vagy akár hónapokig kell készülni, de vajon a megtámadottnak mennyi ideje is van? Ha a támadó nem csinált valami malőrt, akkor van egyetlen (egy!) órája a felkészülésre! Ráadásul eleve azzal a tudattal, hogy a támadók éppen rájuk készültek rá. Úgy mellékesen, van itt olyasvalaki, aki anno jelen volt a Conquest 4/J csoportjában? Csak mert ott is volt egy szép elszeparálódás! :p |
Quote:
|
Quote:
Gratulálok tudsz te szépen is beszélni ha akarsz:)) |
Quote:
Jó legyen!Egy kikötéssel benne vagyok ebben az egészben.Valaki írta hogy legyen egy bizonyos idő 2-4k kör amíg a nagyklánból kivált orik alkotta kisebb klán nem bomolhat fel és mehet újra vissza a régibe.Eben az esetben a némi pénzzel rendelkező klánok(Pl.: Óvoda) sikerrel vehetik fel a versenyt. |
Quote:
|
én a javaslatot alapvetően jónak tartom (2k kör-1%)
de eközben megértem a célpontok berzenkedését is, tény, hogy egy nagy klánból kiválló hadi, jobban ki lehet gyúrva mint egy termelőkkel is rendelkező klán. és igen, ez az itteni élet, az erősebb beveri a gyengét, de azért adjunk esélyt a kicsiknek is. mint írtam az alap javaslat szerintem jó, csak picit nehezítsük (vagy még inkább egyenlítsük ki) az esélyeket: 1. ugyanabba a klánba való ki-be lépésre ne járjon kedvezmény (elkerülve, hogy a termelőket léptesék ki-be egy ütésért) 2. a kilépő ország ha használni akarja a lehetőséget előx jelezze, hogy kilép és a tényleges kilépés csak 24 körrel később történjen meg (1 nap talán mindenkinek elég lehet töprengeni, hogy hová lép, kit üthet, és még fel is készülhet) 3. a kilépés után 1 héten belül köteles klánba lépni, ha mégsem akkor az eredeti földleadás mértéke érvényesüljön (ha ütni megy akkor üssön, ne hónapokig kelljen éjszakázni miatta) 4. az új klánbalépése után 1 hétig ne léphessen ki, (ha már úgy dönt lejjebb csatározik, akkor ne csak egy ütés erejéig maradjon, hanem ismerje meg a környéket, és a környék is "jácchasson" vele ;) ) szerintem ennyivel kb igazságossá lehet tenni a dolgot, így nem csak nyerhet, de veszíthet is. |
Quote:
Wand módosításaival szintén kiegyenlítettebb a javaslat! |
Quote:
Nem Synk, itt csak te vagy vicces. Mert tény hogy nekem jó lenne most ez a változtatás, de másoknak is, te csupán azért nem támogatod mert igy attol félsz hogy előbb válsz célpontá. |
Quote:
Ha nem lenne ez a szabály, akkor lehetne a régi rendszer, miszerint mindenki tud ütni mindenkit. Vagy lehetne az hogy csak azonos méretü országokkal rendelkező klánok tudnának csatázni, de ha ide jutnánk, akkor akár a klánrendszert is be lehetne szüntetni. |
Quote:
És a gyakori klánváltás miatt lett bevezetve, hogy földet kelljen leadni. Az 1/A nagyon jó irányba haladt klános harcászat terén, talán nem kellene visszafordulni a kezdetekhez, ami el lett vetve mert nem volt jó. |
Quote:
Quote:
Az 1A összes földterülete fokozatosan csökken. Én most 220 orit látok és ebből azt látom, hogy tényleg csökken. A Big Gun tényleg 4 orit vitt fel, de többségében nem fedezéssel, hanem másoktól vették el. Ettől a csoport összes földterülete nem növekedett. Akik kiszorultak a topból, azok az összes földterületet egyértelműen csökkentették. Ha az összes földterület csökken, a legelsők földterülete pedig nem változik, akkor az átlag földterülete csökken, az elsők távolsága az átlagtól növekedik. Quote:
|
Quote:
A csoport földterülete úgy tudna nőni, ha lehetne fedezni, lévén az hoz játéba új földet. Egyébként most egy jó darabig még csökkenni fog, és csakugyan félő, hogy változtatás nélkül is nőni fog a leszakadás a tophoz képest. Mielőtt bárki félremagyarázná nem olcsó fedezésért lobbizok, csak a véleményem írtam le. |
Quote:
Csak arra nem emléxem h mire volt ez jó? Nem értem mért volt baj ha két 2 körre lévő klán gyepálta egymást és az egyikben volt 2x akkora ori??? :confused: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Akkor únnák meg szerintem, ha nem lehetne több orijuk. |
Azert ez igy nem igaz. A ban teljesne más játszani mint a többi csoportban.A vicces az egészben az, hogy akik a lenti csoprtokban vannak az A ra termelik a pénzt ahol viszont vagy nem akarnak jáccani vagy nincs is szükségük a lovera. A lenti csoportokra meg ugyse kell anyni love....
Akkor meg minek az egesz ? |
mi értelme elsőnek lenni egy játékban alba?
|
Quote:
Most azt mondjátok sokan hogy ha a nagyok olcsóbban csinálnának egy fős klánt hogy üssék a kicsiket, régen ugyan ezen az áron csinálták meg az egy fős klánt, és Wandék klánjábol kilépve egy oriba akkor ténylegesen bele tettek 80% feletti barakkot (nem az itt sokat emlegetett 95-98% -ot) és a klánban vele azonos értékü 8-10fös kis oriktol elvite a 14% földet minden esetben. Most nem érdemes akármiylen kis országot ütni, mégha egy pont értéken van a két klán akkor sem. Mert 10 100k pontos ori, a sürü mezőnyben sosem lesz oylan erős mint egy darab 1milla pontos ori egy viszonylag ritka és nyugodt mezőnyben. Ezért jó az egy harmados szabály. Töben ezért gondoljuk úgy hogy akár olcsóbb is lehetne egy klánbol ki be lépés, mert lehetne ütni olcsóbban mindnekinek, nagyoknak és kicsiknek is és nem a sokkal gyengébbeket. |
Quote:
Gyula, nem tehetem meg, hogy bemásolom ide az éplistát, de abban volt 96% barakk. Korábban Xepiről írták egy másik topicban, hogy 100% barakkal ment, ami ha túlzás is esetleg, a 95-öt ütötte. Olyan környezetben ahol egyéni támadástól nem kell tartani BÁRMILYEN éplistával dolgozhatsz. Neked ezt aligha kell elmagyarázni, nem tudom miért tagadod egyáltalán a létét ezeknek az oriknak. És itt van a kutya elesve. Egy 14k hekis ori mindig erősebb lesz két 7k hekisnél. Mert a 14k-snak 80-100 körre van legközelebb ország aki támadhatja, a 7k-sra meg rögtön ráfokoznak vagy bontanak a környezetében ha megmoccan. Különben sem értem miért kell neked folyton egy régi és mindenki által elismerten rossz szabályra hivatkozni egy új megbeszélésben. A magam részéről nem vagyok a visszafele haladás híve, ha lehet előre is menni. |
Én is hagy kérdezzek valamit...
Szerintetek rendjén van az, hogy egy orinak ki kell lépnie a társai közül ha csatahelyzetet akar magának teremteni? És most lényegtelen mennyi földet kell leadni a lényeg, hogy azért kell kilépnie, hogy támadni tudjon! Rendes reform kell ide nem pedig tódozgatás meg % csökkentés. |
Quote:
|
Quote:
Csináljuk tisztességesen, ha már csinálunk valamit. Sajna ahogy elnézem a nagyokat a másik verzió nem igazán érdekli... |
Quote:
Azaz 10k hekis orinak 1000 kati kelljen hekinként a 20k-soknak meg 2000. Ilyen baromságot hogy fedezési arány... HA VALAKI FEDEZÉSSEL AKAR TERÜLETET SZEREZNI TEGYE!! Miért kell büntetni? Más kérdés hogy kinek mi a véleménye arról! Ráadásul akkor lett bevezetve, miután a Pannonfölde már felfedezte 8 tagját ~30k-ra és egyet ~20k-ra. Innentől kezdve esélytelen megközelíteni őket. Emiatt tiltakozott ez ellen Serg is, Ő már ekkor átlátta... |
Quote:
Megszűnnének a lista rései. Vissza mernének jönni olyan orik is SZK ról, akik a minimum heki közelében vannak, vagy az alatt kicsivel. Nézzük csak. Van egy jó gazdasági játékos. Van egy jó harcos. Miért ne lehetne mindkettejüknek azonos országa? Mivel fontosabb a harc mint a gazdaság? Pénz nélkül nincs eredményes harc, akkor meg? Ha józsi nem kereskedik ügyesen Peti se tud ütni, szal sztem a fedezés is legyen járható. Nekem még Arwyl számai is szimpatikusak. |
Quote:
Vagy lehet én nagyobb kedvezményt adnék ezáltal mint amiért épp megy a harc:rolleyes: Szal ezért gondoltam h inkább az nem hiányzik, minthogy ujra köökért ccserébe lehessen igyen ki-be ugrálni... |
inkább a ki-be lpéses mint az alklán bonyolítás...
pláne h akkor szinte senki se járna ki-be.. és semmi értelme nem lenne a büntetésnek... vagy ha már alklán rendszer akkor még szigorubb %-os bünti a ki -be lépésekért.... Nem tuom mért lett bevezetve ez a fdezési szabály? nem emléxem, aszem nem is értettem naon mikor olvastam:p nem értintett, nem szoktam fedezni se... Nade a lényeg: az olvasottak alapján lehet tul erősre sikeredet, ahogy Fegya is írta, most sokkal többen osztoznak ugyanazon a földön és távolodik a felső top... Tehát enyhítani kéne a fedszabályt persze lehetőleg jobban belőni, nehogy a ló tuloldalára essünk.... |
szerintem azok a számok teljesen korrektek amiket írtam, azért kicsit erős volt hogy 25k hekin 8500 kati/ heki volt a fedezésem 40k/20kör katiképzésnél
(Magyarul 25k hekis ori fogjuk rá hogy 5 hekit fedezhet naponta (illetve egy képzésből, de így egyszerűbb írni.) Amit én mondok terület 10%a/ heki is csak 16 heki/naponta, de még mindig 3szorosa az eredetinek... de ezt majd leírom a megfelelő helyre is, itt most csak annyi belőle a lényeg, hogy semmiféle módosítást nem támogatok (ötletem sincs az igaz), foltozgatásnak vélem őket, inkább pöccenjünk rá a fedezés módosítására irtózatos sebességgel! |
Quote:
Ákos 99% barakkos orkján kívül nem hiszem hogy az elmúlt 1-2 évben lett volna 80% barakknál erősebb arány a játékban. És mint egy másik témában felmerült: lejjebbi csoportokban is van 70% barakkos ork... nem kell nagy országodnak lennie, hogy erős lehess ;) |
Quote:
|
halkan megjegyzem synk írása ellenére ardi 89%os barakkos volt, de sebaj xepi, akkoris ittál, nem láthattad jól :)
|
Quote:
Köszönöm. |
Quote:
Quote:
katonaigény = terület * 0.1 :D |
All times are GMT +1. The time now is 01:53. |