Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   1/A-val kapcsolatos kérdések, és tanácsok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2143)

Nogixer 11-06-2007 22:54

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 134022)
nehéz kérdés, mert nem ismertelek. A-ban szerintem egyfős klánként lehet a legjobban haladni klánütésekkel. ha itt vagy rengetegeget és mégrengetegebbet és van cirka 6-7 mrdod, akkor ne fedezz! fellépsz, ork-tudós 60% barakk és bumm 4 körönte. ne aggódj ha hiénáznak, belefér. :)

ellenben ha nem vagy sokat/nem szeretsz sokat háborúzgatni, akkor legyél elf/gnóm és min. 10% toronnyal fedezgess ill. kuksizd a teljest folyamatosan, hátha van hiénáznivaló.

sok sikert hozzá :)

Köszike, de az is kellene, hogy kimaxoljam-e magam még a 2/B-ben!

-Fegya- 11-06-2007 23:00

Quote:

Originally Posted by Nogixer (Post 134030)
Köszike, de az is kellene, hogy kimaxoljam-e magam még a 2/B-ben!

Azt hiszem, sokkal olcsóbb az 1A-ban kimaxolni magad.

Nogixer 11-06-2007 23:08

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 134033)

Köszönöm neked is a választ!

Puppi 11-07-2007 04:53

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 134033)

Bar attol fugg hogy a B maxat akarod elerni vagy az A maxat :D

Nogixer 11-07-2007 22:15

Quote:

Originally Posted by Puppi (Post 134061)
Bar attol fugg hogy a B maxat akarod elerni vagy az A maxat :D

Szeretném a C-maxot:D
Tényleg, még nem hallottam a C csoportról! Miért nincs olyan?

Dragi 11-07-2007 22:20

Quote:

Originally Posted by Nogixer (Post 134185)
Szeretném a C-maxot:D
Tényleg, még nem hallottam a C csoportról! Miért nincs olyan?

Mi az hogy nincs ?:)

21 2/C *** A Császár *** 0

akkor ő mégis hol van ?:)

Nogixer 11-07-2007 22:37

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 134186)
Mi az hogy nincs ?:)

21 2/C *** A Császár *** 0

akkor ő mégis hol van ?:)

Rajta kívül más is van ott?
Nekem elég misztikus, mesélnél 1-2 mondatot róla?

Kutyuleee 11-07-2007 22:44

Quote:

Originally Posted by Nogixer (Post 134192)
Rajta kívül más is van ott?
Nekem elég misztikus, mesélnél 1-2 mondatot róla?

a fórumon ezt vhol már leirta Ati,hogy a normál játék rendben nem használt csoportok mire vannak. a C-ben pld, a császár nyugszik. asszem az egyik csoportot használja a hétvégi játék lebonyolitisára, meg ezekben tesztelnek új dolgokat.

Nogixer 11-07-2007 22:47

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 134195)
a fórumon ezt vhol már leirta Ati,hogy a normál játék rendben nem használt csoportok mire vannak. a C-ben pld, a császár nyugszik. asszem az egyik csoportot használja a hétvégi játék lebonyolitisára, meg ezekben tesztelnek új dolgokat.

Köszike, mindig tanulok!
Csak azt nem értem, hogy a Császár értéke miért nulla, mikor mérhetetlen mennyiségű földje van!:)

Dragi 11-07-2007 22:52

Quote:

Originally Posted by Nogixer (Post 134197)
Köszike, mindig tanulok!
Csak azt nem értem, hogy a Császár értéke miért nulla, mikor mérhetetlen mennyiségű földje van!:)

Mert az alattvalói vigyázzák meg művelik a földjét :):):)

Nogixer 11-07-2007 22:54

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 134198)
Mert az alattvalói vigyázzák meg művelik a földjét :):):)

Gondolom a dzs-é csopiban:D

[HTPA]GeeForce 11-08-2007 11:43

Quote:

Originally Posted by Nogixer (Post 134199)
Gondolom a dzs-é csopiban:D

Nem egészen, de végülis nem volt messze a dzs az ábécében onnan, ahol a császár nyomja. :D

djibron 11-08-2007 19:59

Sziasztok lenne még egy pár kérdésem az 1A-val kapcsolatban.
Mekkora az a tartalék amivel már érdemes fellépni az 1a-ba?
Mekkora hátrányai vannak annak ha a játékos Óriás?
Vagy célszerűbb a Gnómot választani?
Vagy mekkora aktív játék szükséges ahoz, hogy az játékos inkább támadó legyen mint védekező?
Most hirtelen ennyi.
Köszönöm a válaszokat.

Remedy 11-08-2007 20:04

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 134358)
Vagy mekkora aktív játék szükséges ahoz, hogy az játékos inkább támadó legyen mint védekező?
Most hirtelen ennyi.
Köszönöm a válaszokat.

Hm. sajat velemenyek lesznek :)

Jo klannal akar 0 tartalek is eleg. Amugy meg hatar a csillagos eg... De A-ban is lehet kicsit penzt gyujteni :)

Orias van olyan jo mint a gnom, szerintem, bar a tobbseg a gnomra szavaz.
En mondjuk az orkra, de ez szemelyes hitvallasom... :)
Az aktiv ido szinten fugg a klantol, ok sok terhet le tudnak venni a valladrol. Persze minel tobb az idod, annal jobb. :)

Puppi 11-09-2007 16:53

Quote:

Most hirtelen ennyi.
Köszönöm a válaszokat.

A tartalek sosem art bar ahogy mar elottem Remy kifejtette a klantol fugg lephetsz akar uresen is ha varnak fent.En pl az Oriast jobban szeretem mint a Gnomot. Az Ork az utos nagyon de nem ajanlom ha nincsennek tartalekaid es egy penzes klanod
:D

Pepa 11-09-2007 16:58

Quote:

Én elfel léptem és krónikáztam, de amikor nem ütöttem akkor lezuhant a morálom. A-ba meg nem igazán lehet kimenni csak úgy morált javítani. Utánna újráztam gnómra, ami szépen működött de időhiány miatt főleg fedezgettem, ami gnómmal sokba van. Így megint újráztam elfre és azzal csináltam meg a szintet.
Ha be tudsz állni egy jó kjlánba akkor a pénz nem számít. Bármennyivel is lépsz fel előbb, vagy útobb úgy is elfogy és neki kell állni termelni.

djibron 11-09-2007 20:37

Sziasztok!

Köszönöm mindenki válaszát, és egy kicsivel közelebb kerültem ahoz hogy tudjam mit akarok.
Azért is vagyok bizonytalan mert őrült nagy tartalékaim azok nincsennek.
Óriás Hadi-vari vagyok még most.
Mf és senki nem vár az 1a-ban.:(
Ezért a bizonytalanság.
Mert ha egyedül vagyok akkor lehet hogy jobban járok ha elfre váltok,de az nagy építkezésbe kerülne.
Persze pénz nélkül?!?
Vagy maradjak Óriás csökkentsek a templomokon hadisodjak el jobban és lépjek?

Pepa 11-09-2007 21:40

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 134497)
Sziasztok!

Köszönöm mindenki válaszát, és egy kicsivel közelebb kerültem ahoz hogy tudjam mit akarok.
Ezért a bizonytalanság.
Mert ha egyedül vagyok akkor lehet hogy jobban járok ha elfre váltok,de az nagy építkezésbe kerülne.
Persze pénz nélkül?!?

Sokan keresnek tagot az A-ba, tehát nem hiszem, hogy sokáig leszel egyedül. Ha át szeretnél épülni, akkor ezt A-ba javaslom, mert sokkal olcsóbb a nyersi. Csak azzal számolj, hogy az óriásnak 40%-os a lakitekije, amíg az elfnek csak 30%!!!!

laci 11-09-2007 21:46

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 134497)
Sziasztok!

Ezért a bizonytalanság.
Persze pénz nélkül?!?

Szerintem lépj fel, és kezdd el figyelni a Diplomáciát, esetleg hirdess te is, aztán ha találsz egy rokonszenves társaságot, már könnyebb lesz velük megbeszélni és eldönteni, mivé is válj. Ha ők elmondják, mit várnak el tőled, te is elmondod a magadét és sikerül közös nevezőre jutnotok, akkor már jöhet is a mehet :)

McLoad 01-19-2008 12:37

Sziasztok.
Tanyfree orinál, hogy kell beállitani a ht.-t mert a szövimmet akarjuk feltolni de vándorolnak el az emberei. Bent marad 100-200gabonája és akkor már a ht. nem veszi ki a gabonát. Most 50raktárja van ha 0 lenne akkor a ht. tudná etetni az oriját?

Xeper 01-19-2008 12:44

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 152704)
Sziasztok.
Tanyfree orinál, hogy kell beállitani a ht.-t mert a szövimmet akarjuk feltolni de vándorolnak el az emberei. Bent marad 100-200gabonája és akkor már a ht. nem veszi ki a gabonát. Most 50raktárja van ha 0 lenne akkor a ht. tudná etetni az oriját?

Igen, tudná. :)

-Fegya- 01-19-2008 12:50

Quote:

Sziasztok.

0 raktárral minden körben vesz ki a HT. 1 raktárral a szükséges kajánál kicsit többet kivéve minden 2. körben éhezik az ori.

McLoad 01-19-2008 13:10

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 152708)
0 raktárral minden körben vesz ki a HT. 1 raktárral a szükséges kajánál kicsit többet kivéve minden 2. körben éhezik az ori.

Tehát akkor a megoldás az, hogy bontsa le az összes raktárját és nem lesz gond az éhezéssel?
Köszi a segitséget.

Valezius 01-19-2008 14:20

Quote:

Sziasztok.

Szerintem az a jó, ha éhezik-nem éhezik ciklusban van az ori. azt számoljátok ki, hogy mennyi nép jön vissza a nem éhezik ciklusban.
És akkor meg lehet kapni, hogy mennyi gabonának kell maradnia az éhezik ciklusra, hogy csak annyi menjen el, ami utána vissza is jön.

McLoad 01-19-2008 14:22

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 152723)
Szerintem az a jó, ha éhezik-nem éhezik ciklusban van az ori. azt számoljátok ki, hogy mennyi nép jön vissza a nem éhezik ciklusban.
És akkor meg lehet kapni, hogy mennyi gabonának kell maradnia az éhezik ciklusra, hogy csak annyi menjen el, ami utána vissza is jön.

Ki kisérleteztük a 0 raktár müködik és így még több baraknak is van helye :)
Amugy az volt a baj, hogy az éhezés ciklusba több ment el mint amenyi vissza jött.
Kösz a segitséget.

Grabi 01-19-2008 14:35

lehet nem alacsony morállal kéne ilyet játszani ;)

Valezius 01-19-2008 15:07

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 152724)
Ki kisérleteztük a 0 raktár müködik és így még több baraknak is van helye :)
Amugy az volt a baj, hogy az éhezés ciklusba több ment el mint amenyi vissza jött.
Kösz a segitséget.

Akkor úgy kell csinálni, hogy ha mondjuk fogy 1000gabona, akkor nem 1100-at veszel ki, hanem 1500-öt. Így a -500 fog csak elvándorlást eredményezni.
Még mindig megspórolod a gabonafogyasztás negyedét.

Grabi tanácsát is jó megfogadni.

Xeper 01-19-2008 15:37

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 152727)
Akkor úgy kell csinálni, hogy ha mondjuk fogy 1000gabona, akkor nem 1100-at veszel ki, hanem 1500-öt. Így a -500 fog csak elvándorlást eredményezni.
Még mindig megspórolod a gabonafogyasztás negyedét.

Grabi tanácsát is jó megfogadni.

Magas morál mellett megnézed mennyi nép jön be, azt beszorzod 16-tal, annyi hiányod lehet köv körben -kérdés, hogy megtehetitek -e a spórolásmentes verziót, akor nem kell számolgatni :D

Valezius 01-19-2008 15:50

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 152729)
Magas morál mellett megnézed mennyi nép jön be, azt beszorzod 16-tal, annyi hiányod lehet köv körben -kérdés, hogy megtehetitek -e a spórolásmentes verziót, akor nem kell számolgatni :D

Én nem szeretek pazarolni :p

vityu 01-19-2008 17:07

Bocsi, ha offnak minősülne, csak érdekelne, hogy ha van az A-ban országom(még nincs, de nemsokára lesz), és a B-ből fordulok az 5.csoportba, akkor is kapok +személyiséget, vagy csak akkor ha A-ból fordulok? Erre választ nem találtam még sehol. Bocsi az offért, de nem akartam új topicot nyitni neki, mert csak 1-2 oldalas lett volna...

webesc 01-19-2008 17:14

Igen.

Idézet a súgóból:

Lehetőség van arra is, hogy ne a legfelső szintről indulj újra, hanem az 1/A csoportban folyamatosan játszva egyik országoddal, egy másik országoddal már a második szintről megtedd ezt. Ehhez az szükséges, hogy az 1/A csoportban levő országod megfeleljen a szintlépés feltételeinek (annak ellenére, hogy nem azzal lépsz, bizonyítanod kell, hogy ott is megállod a helyed), valamint természetesen a második szinten levő országgal is meg kell felelned a szintlépés feltételeinek. A plusz személyiség bónusza ilyenkor is jár.

vityu 01-19-2008 17:23

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 152742)
Igen.

Idézet a súgóból:

Lehetőség van arra is, hogy ne a legfelső szintről indulj újra, hanem az 1/A csoportban folyamatosan játszva egyik országoddal, egy másik országoddal már a második szintről megtedd ezt. Ehhez az szükséges, hogy az 1/A csoportban levő országod megfeleljen a szintlépés feltételeinek (annak ellenére, hogy nem azzal lépsz, bizonyítanod kell, hogy ott is megállod a helyed), valamint természetesen a második szinten levő országgal is meg kell felelned a szintlépés feltételeinek. A plusz személyiség bónusza ilyenkor is jár.

Hogy én ezt miért nem találtam meg... pedig még kerestem is, biztos átsiklottam rajta! bocsi az offért! És köszi a választ!

richardka 02-03-2008 09:48

nekem is lenne egy egyszerü kérdésem és a sugoban ez sajnos nincsen

Ha klánban vagyok és szeretnék belépni egy nagyobb klánba ez eddig villi és tudom
de...

ha piacon van cuccom az elveszik e vagy sem??? mert ugye felbomlik a klán és elvileg szk-ra kerül az ember

vagy várjam meg mig visszajön minden és akkor bomlaszam??

laci 02-03-2008 10:10

Ha jól tévedek, az árud kint marad, és ugyanúgy eladod vagy visszajön, mintha klánban lennél. Magyarul nem vész el az árud, csak ha a gonosz rablók elviszik visszaúton ;)

Synkel 02-03-2008 10:11

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 156424)
nekem is lenne egy egyszerü kérdésem és a sugoban ez sajnos nincsen

Ha klánban vagyok és szeretnék belépni egy nagyobb klánba ez eddig villi és tudom
de...

ha piacon van cuccom az elveszik e vagy sem??? mert ugye felbomlik a klán és elvileg szk-ra kerül az ember

vagy várjam meg mig visszajön minden és akkor bomlaszam??

Ha kilépsz a klánodból 3 körig nem tudsz újra klánba lépni. Ha ezalatt nem jön vissza olyan árud ami elvész ha nincs helye, akkor nyugodtan lépj át. Azzal, hogy szk-ra mész nem veszíted el a piacon lévő árudat.

richardka 02-03-2008 10:22

remélem nem tévedtek:))

böven elfér minden:)) csak nem akarnám elveszteni

Grabi 02-03-2008 12:20

viszont az fontos h SZK-n nem újrázódnak a piacra lépéseid.

Xeper 02-03-2008 12:26

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 156442)
viszont az fontos h SZK-n nem újrázódnak a piacra lépéseid.

Azaz a hajnali piacnullázódás alatt nem jó SZK-n lenni :)

Remedy 02-03-2008 14:26

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 156427)
Ha kilépsz a klánodból 3 körig nem tudsz újra klánba lépni. Ha ezalatt nem jön vissza olyan árud ami elvész ha nincs helye, akkor nyugodtan lépj át. Azzal, hogy szk-ra mész nem veszíted el a piacon lévő árudat.

Ha visszajon, akkor is nyugodtan menj at, ha gepnel vagy, mert kezzel vissza tudod rakni a piacra, ha van meg piacod. A lenyeg, hogy kezzel kell, es ahogy Grabi mondta, szkn nem kapsz uj piacokat.

none 04-12-2008 20:24

üdvözletem
szeretnék egy olyan dolgot kérdezni, hogy ha 1/A-ban egy öt fős klánbol három tag szabin van, akkor a klán minimális védőértéke 500k lesz, vagy a szabis orik miatt kevesebb? (a két nem szabis tag védőértéke biztossan kevesebb mint 500k)

All times are GMT +1. The time now is 22:42.