Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Törpe bányatalálása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2129)

Kubbi 11-30-2007 06:17

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 138595)
Az építési költség 1000 hekinél beáll a maximumára.
Nézzünk összehasonlításképpen az A csoportban két klánt, amiben csak törpök vannak:
1 db 30k hekis törpe vs 6db 5k hekis (eltekintve attól, hogy nem csatázhatnak egymással)
A klánérdek úgy hozza, hogy az orik 10% -ára bányákat kellen húzni, mert kellene egy kis tartalék, fel kell készülni egy kis csatára. Mi abban a logikus, hogy a 30k hekis orinak (ha a fedezési szükséglettel arányos katiigényt nézünk) kb 70-szer drágább lenne minden heki feltárása? Nem egyéni elhúzásról van szó (mint fedezés esetén, ahol indokolt hogy nagyobb ország drágábban oldja meg), hanem egyetlen meglévő hektárról.

Ha egy fix maximumot húzunk, aminél nem lehet drágább a feltárás, akkor egy nagy országban a 15% nem ugyanannyiba fog kerülni mint kisoriba, hanem arányosan többe.
Maradva a 30k vs 5k hekis példánál: a 30k hekis törpe 15% bányája így 6* többe kerül mint egyetlen 5k hekisé. Szerintem ez teljesen logikus.

Lécci, legközelebb ha idézel az egész szöveget tedd be. :)
Ezt lecsípted az elejéről.
Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 138589)
...nekem a felfedezéshez szükséges katonamennyiség fokozatos növelése tetszik. Ami esetleg állandósulhatna egy fix értéken.

Én kb annyit akartam megfogalmazni, hogy szerintem az építési költséghez hasonlóan, egy adott területig növekednie kellene a katonamennyiségnek, és egy szint után fix számnak kellene lennie. De a hsz-em újra elolvasva ez nekem nem félreérthető. :)

Hóhér 12-01-2007 13:59

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 138619)
Van abban logika amit mondasz, de ezt a témát szerintem nehéz elszakítani a valóságtól. A helyzet az, hogy a 30k hekis orinak most sem és még egy jó ideig nem kell számolnia azzal, hogy fel kell készülnie bármilyen háborúra (még egy 12k-s orinak sem). Az 5k hekis orinak igenis kell. A 30k hekis orinak a 10-15% bányája a végtelenségig termel, az 5k hekisnek egyszer fel kell húznia, és utána minden alkalommal ha tovább akar lépni, akkor bontás, és újra meg újra fel kell húznia. Arról nem is beszélve, hogy 5k heki környékén egy 10-15%-os bányás törp viszonylag kevés ideig marad életben.
A jelenlegi fedezési szabályok mellett egy 30k hekis orinak, amelyiknek 10%-os a fedezési aránya - bár kétlem, hogy bárkinek is lenne ennyi a top 20-ban -, 2758 katonába kerülne találnia egy bányát. 10k-s katonaárak mellett ez belekerül 27,5 millába. Ha a törpe csak tudós, és nem gazdálkodó, akkor mondjuk silány 200-as nyersiárakkal számolva egy bánya 203 kör alatt termeli ki az előállítási költségét. Szerinted egy 30k hekis orinak nem éri meg 200 környi temelést betolni egy bányáért? Kicsit több mint egy hét. Szerinted mennyi ideig fog termelni az a bánya amit így talál?
A példádban írt 5k hekis törpének ez azonos feltételek mellett 627 kattancsába fog kerülni, amit hasonló feltételekkel kb. két nap alatt termel ki a bánya. Ha átépül, és beverik, megszívta. Az oda-visszaépülés költségét szintén bukja.
Én nem tartom olyan súlyosnak 200 kör termelését egy bányáért egy olyan országban, ahol ütni nem lehet, fedezni nem lehet, és ütni sem fogják.

ahogy Wand írta ez a gondolat menet hibás, ráadásul a mi klánunkra egyáltalán ez a módosítás nem tud vonatkozni !!!

(magyarul nem kell attól félni, hogy a topp klánban lévő törpék óriási bányatalálásba kezdenének :D:D)

:cool:

LotR 12-01-2007 15:14

Quote:

Originally Posted by wand (Post 138323)
mert igyekszem nem javasolni hülyeségeket ;)

Igen, de Fegya arra célzott, h akkor van 1 javaslatod ami nincs alátámasztva semmivel... vagyis amivel van az nem jó... :rolleyes:

Másik gondolat: sztem Xepi képlete nem bonyolult, mer akit már ezek érdekelnek az érteni fogja, lentebbi csoportokba meg majd használják és aki kíváncsi lesz megfogja érteni...
eléggé számokon alapúló játék megkockáztatom, h ebből kifolyólag sem bonyolult képlet Xepié az itteni aktív felhasználóknak...

Ati 12-01-2007 16:07

A kis hektáron kevés katonával való bányafelderítéssel az a fő problémám, hogy így értelmét vesztik az országok egyedi bánya-arányaik. Minimális erőfeszítéssel olyan bányákat épít magának már kezdetektől fogva a törpe, amilyet csak akar. Ezt nagyon rossznak tartom.

Fent is persze ugyanez fennáll, de érthető, hogy fent nem lehet olyan egyszerűen fedezni, és kell a bánya. Ezért legyen egy elég nagy ára annak, hogy területnövelés nélkül bányát talál valaki. No de ez a nagy ár ne 20 katona legyen...

Kutyuleee 12-01-2007 17:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 139031)
A kis hektáron kevés katonával való bányafelderítéssel az a fő problémám, hogy így értelmét vesztik az országok egyedi bánya-arányaik. Minimális erőfeszítéssel olyan bányákat épít magának már kezdetektől fogva a törpe, amilyet csak akar. Ezt nagyon rossznak tartom.

Fent is persze ugyanez fennáll, de érthető, hogy fent nem lehet olyan egyszerűen fedezni, és kell a bánya. Ezért legyen egy elég nagy ára annak, hogy területnövelés nélkül bányát talál valaki. No de ez a nagy ár ne 20 katona legyen...

Sajnos ebben egyet kell hogy értsek így végiggondolva. Ettől még nem kell minden törpét rákényszeriteni a fedezésre sztem lentebb, azzal hogy irreálisan magas árat kelljen ezért fizetni. Ha jól gondolom, te is hajlanál egy olyan kompromisszumra amivel nem lesz kedvezőbb ez az ötlet mintha fedezné a bányát,de nem is irreálisan magas azért. az 500katona/bánya lent irreálisan magas ár érte. majdnem 1k hekin, a napi képzésből 2db bányát tudnék feltárni, amire bárki bármit mond sztem irreálisan magas ár. Végig gondolva a dolgokat a költsége lehetne:
a felfedezési költség másfélszerese, de maximum 500
Így a lenti csoportokban sztem, csak szükség esetén használná az ember. Ha tényleg megér ennyit, hogy nem halad tovább, vagy akkor, ha már nem tud fedezni.

Robin 12-01-2007 17:57

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 139055)
Sajnos ebben egyet kell hogy értsek így végiggondolva. Ettől még nem kell minden törpét rákényszeriteni a fedezésre sztem lentebb, azzal hogy irreálisan magas árat kelljen ezért fizetni. Ha jól gondolom, te is hajlanál egy olyan kompromisszumra amivel nem lesz kedvezőbb ez az ötlet mintha fedezné a bányát,de nem is irreálisan magas azért. az 500katona/bánya lent irreálisan magas ár érte. majdnem 1k hekin, a napi képzésből 2db bányát tudnék feltárni, amire bárki bármit mond sztem irreálisan magas ár. Végig gondolva a dolgokat a költsége lehetne:
Így a lenti csoportokban sztem, csak szükség esetén használná az ember. Ha tényleg megér ennyit, hogy nem halad tovább, vagy akkor, ha már nem tud fedezni.

Azért meg kellene különböztetni azt a törpöt aki fedez és azt aki üt és úgy halad. Elvégre az a törpe aki fedez, az bőven tud válogatni a bányák között, de az aki lebontjai a bányáit hogy tudjon ütni, az beáldozza azt amiért törpe a törpe :)

Én az ütött hekiszám után azért adnék valami pluszt a törpéknek, ami mondjuk lehetne az hogy minden ütött 1000 heki után 10 bányát ingyen tudjon feltárni.

Bocs, ha hülyeséget írtam :)

Remedy 12-01-2007 17:59

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 139062)
Azért meg kellene különböztetni azt a törpöt aki fedez és azt aki üt és úgy halad. Elvégre az a törpe aki fedez, az bőven tud válogatni a bányák között, de az aki lebontjai a bányáit hogy tudjon ütni, az beáldozza azt amiért törpe a törpe :)

Én az ütött hekiszám után azért adnék valami pluszt a törpéknek, ami mondjuk lehetne az hogy minden ütött 1000 heki után 10 bányát ingyen tudjon feltárni.

Bocs, ha hülyeséget írtam :)

Semmi baj, de maskor gondolkodj elotte, es akkor nem irod be... :)

Ati 12-01-2007 18:01

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 139062)
Azért meg kellene különböztetni [...] aki lebontjai a bányáit hogy tudjon ütni, az beáldozza azt amiért törpe a törpe :)

Azt is meg kéne akkor különböztetni, aki azért bontja le, hogy ütni tudjon, és azt, aki azért bontja le, mert simán csak nem kell neki az agyagbánya, és helyette mást szeretne. Ő ugyanúgy bányát próbál szerezni, annyi különbséggel, hogy nem azért "áldozza be", hogy üthessen, mert nem üt semmit.

Synkel 12-01-2007 18:09

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 139055)

Szerintem a fedezési költség simán lehetne Xepi eredeti ötlete szerint a fedezési költség negyede. Alacsony hekin úgyis gazdaságosabb lesz fedezni mint ilyen módon feltárni bányát.
A korábbi számítás szerint én is elfogadhatónak tartok felső határt, de az legyen lényegesen több 500-nál, mert 500 kattancs bányánként nevetségesen alacsony ár bizonyos heki felett.

Remedy 12-01-2007 18:39

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 139067)
Szerintem a fedezési költség simán lehetne Xepi eredeti ötlete szerint a fedezési költség negyede.

Kiraly, de ennek az egyenletnek nincs megoldasa, csak a 0, es ez amugyis a banyatalalos topic, a fedezes nem itt van. :P

Xeper 12-01-2007 18:48

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 139073)
Kiraly, de ennek az egyenletnek nincs megoldasa, csak a 0, es ez amugyis a banyatalalos topic, a fedezes nem itt van. :P

:D

Még kérdezném, hogy hogyan menne a feltárás:
fel szeretnék tárni 10 kőbányát -->
a.)elküldök feltárásra szükséges mennyiségű katonát --> kapok random 10 bányát, mint célzott fedezésnél
b.)elküldök kőbánya feltárásra szükséges mennyiségű katonát --> kapok 10 kőbányát

Ati 12-01-2007 18:50

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 139074)
:D

Még kérdezném, hogy hogyan menne a feltárás:
fel szeretnék tárni 10 kőbányát -->
a.)elküldök feltárásra szükséges mennyiségű katonát --> kapok random 10 bányát, mint célzott fedezésnél
b.)elküldök kőbánya feltárásra szükséges mennyiségű katonát --> kapok 10 kőbányát

"a" verzió.

Kis területen emiatt nagyon nem tartom továbbra se jó ötletnek, hogy olcsón lehessen használni, hiszen ezzel igen hamar és olcsón "b" verziót csinál belőle bárki, ami egyáltalán nem cél.

Gyula 12-01-2007 19:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 139076)
"a" verzió.

Kis területen emiatt nagyon nem tartom továbbra se jó ötletnek, hogy olcsón lehessen használni, hiszen ezzel igen hamar és olcsón "b" verziót csinál belőle bárki, ami egyáltalán nem cél.

ujabb világmegváltó ötlet a szükséges katona mennyiséget iletően :)

5 szinten 100 katona, területtül függetlenül
4 szinten 200 katona,
3 szinten 400 katona,
2 szinten 800 katona,
1 szinten 1600 katona

Indoklás: Ezen nincs mit indokolni, nincs képlet és számolás, csak hasra ütött számok.

olyan nem lesz úgy sem ami mindenkinek tetszik.

Az Ati által emlegetett problémát meg szerintem csak egy fix magasan tartott katona mennyiséggel lehet talán vissza szoritani. Feltételezem az említett b-verziót inkább a csoport élére merészkedő termelő törpök vennék igénybe, ott meg szerintem még az 1/A ra javasolt 1600katona sem sok, ha valamelyik 5. szintü csoportrol van szó akkor sem.

Paliking 12-01-2007 20:16

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 139084)

4 szinten 200 katona,
3 szinten 400 katona,
2 szinten 800 katona,
1 szinten 1600 katona

Indoklás: Ezen nincs mit indokolni, nincs képlet és számolás, csak hasra ütött számok.

olyan nem lesz úgy sem ami mindenkinek tetszik.

Az Ati által emlegetett problémát meg szerintem csak egy fix magasan tartott katona árral lehet talán vissza szoritani. Feltételezem az említett b-verziót inkább a csoport élére merészkedő termelő törpök vennék igénybe, ott meg szerintem még az 1/A ra javasolt 1600katona sem sok.

Nekem tetszik :)

Kutyuleee 12-02-2007 00:48

Gyula az ötleted konkrét, célratörő, és sztem minden kritériumnak megfelel. nem túl olcsó, nem irreálisan magas, nem bonyolult:D

Ati 12-02-2007 09:54

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 139084)

4 szinten 200 katona,
3 szinten 400 katona,
2 szinten 800 katona,
1 szinten 1600 katona

Probléma: 5. szinten iszonyat magasságokba felmászó országok 100 katonáért találjanak bányát?

Tudom, hogy lesz most a másik módosítás, ami erőteljesen amortizálni fogja ezeket az országokat, de ez még így is probléma lehet.

Ezért ezt a gondolatot egy kicsit átvariálva, mi lenne, ha nem szinthez, hanem szintenkénti max földhöz lenne kötve?

Tehát nem "5. szinten 100 katona", hanem "600 hektár összerületig 100 katona", és így tovább.

Egyetlen hátulütője a dolognak, hogy ezzel egy felső szinten levert törpe a saját közegéhez képest olcsón juthat bányához. Igaz nem sokhoz, hiszen a max területének 15%-a lehet csak bánya ilyen módon.

Remedy 12-02-2007 10:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 139206)
Probléma: 5. szinten iszonyat magasságokba felmászó országok 100 katonáért találjanak bányát?

Tudom, hogy lesz most a másik módosítás, ami erőteljesen amortizálni fogja ezeket az országokat, de ez még így is probléma lehet.

Ezért ezt a gondolatot egy kicsit átvariálva, mi lenne, ha nem szinthez, hanem szintenkénti max földhöz lenne kötve?

Tehát nem "5. szinten 100 katona", hanem "600 hektár összerületig 100 katona", és így tovább.

Egyetlen hátulütője a dolognak, hogy ezzel egy felső szinten levert törpe a saját közegéhez képest olcsón juthat bányához. Igaz nem sokhoz, hiszen a max területének 15%-a lehet csak bánya ilyen módon.

Ez szerintem azert nem problema, mert aki olyan magassagokba maszik fel, ugyis nagyon sokat termel, es ez a 100 vagy 1000 katona mar olymindegy neki, nem ezen fog mulni....

Gyula 12-02-2007 11:39

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 139210)
Ez szerintem azert nem problema, mert aki olyan magassagokba maszik fel, ugyis nagyon sokat termel, es ez a 100 vagy 1000 katona mar olymindegy neki, nem ezen fog mulni....

Így van, bizonyos szinteken már nem sok jelentősége van annak, hogy 100 v 1000katona.
Ati gondolata is jó szerintem, ezzel valamelyest nehezebbé van téve a topban termelő országok bánya válogatása.

Tehát a módosított javaslat akkor az hogy

600 hektárig 100katona........2400hektár felett 1600 katona.

Valaki segitsen ki pls mert nem tudom fejböl a lépő hekiket.

Xeper 12-02-2007 11:42

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 139243)
Így van, bizonyos szinteken már nem sok jelentősége van annak, hogy 100 v 1000katona.
Ati gondolata is jó szerintem, ezzel valamelyest nehezebbé van téve a topban termelő országok bánya válogatása.

Ha ezeken a pontokon megfelelő értékeket sikerül alkotni, akkor miért ne lehetne ezekre a pontokra görbét illeszteni, és folytonossá tenni? Túl bonyolult úgy is, ha a rendszer kiszámolja mindenkinek?

Zsáni 12-02-2007 11:42

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 139243)

4. szint 1100, 3. szint 1700

Gyula 12-02-2007 11:52

Köszönöm Zsáni :)

tehát akkor a jelenlegi javaslat

600 hektárig 100katona
1100 hektárig 200 katona
1700 hektárig 400 katona
2400 hektárig 800 katona
2400 hektár felett 1600 katona

Xepi lehet görbét illeszteni a pontokra, de én igazábol nem látom értelmét. Szerintem 600hektárig akármelyik ponton megér 100katonát a bánya, főleg hogy az általam ismert 5. szintü csoportokban olyan olcsó a nyers, hogy semmi értelmét nem látom annak, hogy a törpe ezt a lehetőséget használja.

600-2400 hektárig lehet értelme egy ilyen görbének, teljesen szubjektiv véleményem, hogy itt sem létfontosságu.

2400 hektár felett pedig valahol meg kéne húzni egy maximumot, hogy ne essünk át a ló túloldalára, mint annó a felfedezés módosításánál.

A véleményemtül függetlenül szivesen olvasnám, konkrét javaslatodat a görbét illetően.

[HTPA]GeeForce 12-02-2007 12:50

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 139210)

Egyet értek!!!

[HTPA]GeeForce 12-02-2007 13:13

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 139246)
Köszönöm Zsáni :)

tehát akkor a jelenlegi javaslat

600 hektárig 100katona
1100 hektárig 200 katona
1700 hektárig 400 katona
2400 hektárig 800 katona

400 hekiXepi lehet görbét illeszteni a pontokra, de én igazábol nem látom értelmét. Szerintem 600hektárig akármelyik ponton megér 100katonát a bánya, főleg hogy az általam ismert 5. szintü csoportokban olyan olcsó a nyers, hogy semmi értelmét nem látom annak, hogy a törpe ezt a lehetőséget használja.

600-2400 hektárig lehet értelme egy ilyen görbének, teljesen szubjektiv véleményem, hogy itt sem létfontosságu.

2400 hektár felett pedig valahol meg kéne húzni egy maximumot, hogy ne essünk át a ló túloldalára, mint annó a felfedezés módosításánál.

A véleményemtül függetlenül szivesen olvasnám, konkrét javaslatodat a görbét illetően.

És mit szólnál egy hektárhoz kötött értékhez?

Ugye 200 hekin indul egy ország, ezért:
200+400 heki > 600 hektárig 100katona
600+500 heki > 1100 hektárig 200 katona
1100+600 heki > 1700 hektárig 400 katona
1700+700 heki > 2400 hektárig 800 katona

tehát 100-asával nő a szint (nyilván ezt ti tudjátok, de sokak nem)
így a következő lépcsőfok:
2400+800 heki > 3200 hektárig 1600 katona
3200+900 heki > 4100 hektárig 3000 katona

és hogy ne szálljunk el, itt állandósulhatna mondjuk 2000 katonában
4100+1000 heki > 5100 hektárig 5000 katona
5100+1100 heki > 6200 hektárig 7000 katona
6200+1200 heki > 7400 hektárig 9000 katona
7400+1300 heki > 8700 hektárig 11000 katona

10000 hektár fölött 3000 katona
20000 fölött 4000
30000 fölött 5000 ...

és így tovább. 10000 hekinként +1000 katona

Így ettől a ponttól kezdve minél nagyobb az ország, arányosan annál olcsóbb lenne kifordítani bányát sima földből. hiszen olyan nagy hekin már brutális felfelé haladni, tehát elképesztő menynyiség kell a fedezéshez, ütni meg nehéz, ezért arányosan olcsóbb lenne a bányatalálás.

(boccs, ha hülyeséget írtam, de így kora reggel így láttam jónak)

[HTPA]GeeForce 12-02-2007 13:16

És a számokat egyszerű megjegyezni.

Synkel 12-02-2007 13:21

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 139271)
És mit szólnál egy hektárhoz kötött értékhez?

Ugye 200 hekin indul egy ország, ezért:
200+400 heki > 600 hektárig 100katona
600+500 heki > 1100 hektárig 200 katona
1100+600 heki > 1700 hektárig 400 katona
1700+700 heki > 2400 hektárig 800 katona

tehát 100-asával nő a szint (nyilván ezt ti tudjátok, de sokak nem)
így a következő lépcsőfok:
2400+800 heki > 3200 hektárig 1600 katona
3200+900 heki > 4100 hektárig 3000 katona

és hogy ne szálljunk el, itt állandósulhatna mondjuk 2000 katonában
4100+1000 heki > 5100 hektárig 5000 katona
5100+1100 heki > 6200 hektárig 7000 katona
6200+1200 heki > 7400 hektárig 9000 katona
7400+1300 heki > 8700 hektárig 11000 katona

10000 hektár fölött 3000 katona
20000 fölött 4000
30000 fölött 5000 ...

és így tovább. 10000 hekinként +1000 katona

Így ettől a ponttól kezdve minél nagyobb az ország, arányosan annál olcsóbb lenne kifordítani bányát sima földből. hiszen olyan nagy hekin már brutális felfelé haladni, tehát elképesztő menynyiség kell a fedezéshez, ütni meg nehéz, ezért arányosan olcsóbb lenne a bányatalálás.

(boccs, ha hülyeséget írtam, de így kora reggel így láttam jónak)

Ezzel az a baj, hogy a 20k heki feletti 4k katona lényegesen több mint a fedezési költség negyedrésze, amit a nagyorisok eleve sokalltak. Ami azt illeti én is sokalltam kicsit.
Szerintem továbbra is az lenne a jó, hogy a fedezési költség 25%-a, de max 1000 vagy 1500 kattancs.
Gyula verziója se rossz, de nekem nem tetszik, hogy nem tesz különbséget 3000 és 25000 heki között.

Reaktor 12-02-2007 13:42

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 139278)
Ezzel az a baj, hogy a 20k heki feletti 4k katona lényegesen több mint a fedezési költség negyedrésze, amit a nagyorisok eleve sokalltak. Ami azt illeti én is sokalltam kicsit.
Szerintem továbbra is az lenne a jó, hogy a fedezési költség 25%-a, de max 1000 vagy 1500 kattancs.
Gyula verziója se rossz, de nekem nem tetszik, hogy nem tesz különbséget 3000 és 25000 heki között.

Nekem meg tetszik Gyula verziója.

3.000 hekin is ugyanannyit termel egy fatelep, mint 25.000 hekin.
Az 1 fatelep az egy fatelep, és kész.

[HTPA]GeeForce 12-02-2007 13:50

Mindneképpen számszerűsíteni kéne a maximumot. Mert ha 1,4 millió katona kell 1 hektárhoz, akkor annak a 25%-a is elképesztő szám... De fokozatosan növelni kéne azt a számot, tehát ha 1000 katonában maximalizáljuk, az azt jelenti, hogy :

12.000 hekis oriban kell 4.000 katona 1 heki fedezéséhez (Pedig többet ütött az orim, mint fedezett;))
Szóval 12.000 hektáron állandósulna 1.000 katonában, az meg azért durva lenne. Mert 12k hekin nem ugyanaz 1000 katona, mint 620k hektáron. Ami kb 700.000 katonát tud egyszerre képezni. Az +700 bánya. 12k hekin meg inkább nem bányászok el 1000 katonát, mert egy full fedezéshez így is kell 4.800.000 katona, inkább arra spórolok. Vagy nem tudom. Valahogy nem stimmel ez. Legalább 10.000 hekinként mennyen fel 500 katonával.

12.000 heki 1000 katona
22.000 heki 1500 katona
32.000 heki 2000 katona
42.000 heki 2500 katona

Ezzel a metúdussal 622.000 hektáron 31.500 katona kéne. Ami azért már mégiscsak mennyiség, de viszonylag könnyű előállítani.

És egy fedezéshez képest az tényleg piti összeg, nem tudom mennyi katona kellhet 622k hekin. De legalább 2 millió / 1 hektár. Ahhoz képest 31.500 katona semmiség. (Szerintem)

Hóhér 12-02-2007 14:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 139206)

Az a cél, hogy ne legyenek nagy, életképtelen termelő országok, mi lenne ha a 15% bányatalálást az adott szint maximum hekijéhez kötnénk.

példa:

negyedik szintről a lépés határ 1100 heki, azaz 165 hektárt lehetne "találni" a szinten maximum

vagyis hiába kúszna fel valaki 2000 hektárra, akkor sem tudna a csoporthoz képest irreálisan sok anyagot a piacra dobni, mert "csak" 165 bányát találhatna ez a javaslat szerint.

és ez jobban megakadályozná az ország amortizációjából adódó visszaépítkezést.

a jól bevállt mondat ide is illene, minek neki 165 nél több bánya, ha úgyis 1100-al léphet csak a szintről, és 15 % bánya felett már erősen életképtelen egy törpe

Synkel 12-02-2007 14:19

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 139308)
Mivel úgy is az a cél, hogy ne legyenek nagy, életképtelen termelő országok, mi lenne ha a 15% bányatalálást az adott szint maximum hekijéhez kötnénk.

példa:

negyedik szintről a lépés határ 1100 heki, azaz 165 hektárt lehetne "találni" a szinten maximum

vagyis hiába kúszna fel valaki 2000 hektárra, akkor sem tudna a csoporthoz képest irreálisan sok anyagot a piacra dobni, mert "csak" 165 bányát találhatna ez a javaslat szerint.

a jól bevállt mondat ide is illene, minek neki 165 nél több bánya, ha úgyis 1100-al léphet csak a szintről, és 15 % bánya felett már erősen életképtelen egy törpe

Alsóbb szintekre ez télleg megoldást jelenthet, de A-ban ahol 100k heki a maximum föld 15000 bánya férne egy 25000 hekis törpébe.

Hóhér 12-02-2007 14:23

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 139309)
Alsóbb szintekre ez télleg megoldást jelenthet, de A-ban ahol 100k heki a maximum föld 15000 bánya férne egy 25000 hekis törpébe.

az alsóbb szintekre szerintem jó megoldás.

A-ban majd a nagyobb távolságok összemosódásánál nem lesz 15 000 bánya a törpében, mert leütik.

Ha azokra a törpékre gondolsz, amelyek most elérhetetlenek, akkor egy korábbi beírásoban céloztam arra, hogy azokban a törpékben most is meg van már a 15 % bánya , nincs szükség, se lehetőség további bánya találásra.

amúgy elmélkedem hogy lehet azt a 60% bányás töpét létre hozni ezzel a bányatalálási javaslattal, mert egyenlőre nem tudom hogy mire gondolsz

:s

Valezius 12-02-2007 14:31

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 139311)
amúgy elmélkedem hogy lehet azt a 60% bányás töpét létre hozni ezzel a bányatalálási javaslattal, mert egyenlőre nem tudom hogy mire gondolsz

:s

Off Pedig egyszerű, felviszed 100.000hekire, fedezel bele 15K bánát, aztán klántámadással le kell üttetni 25K hekire. :)

Gyula javaslata jó, Gee már túlbonyolította.
Ha Synkelnek az a baja, hogy 3000 és 30000heki között nem tesz különbséget, akkor van egy baromi egyszerű megoldás. Be kell vezetni mégegy vagy mégkét lépcsőt. (Amit az indokol, hogy emlékeim szerint az A "terjedelmesebb", mint más csoportok)

[HTPA]GeeForce 12-02-2007 14:44

Én pont a lépcsők kérdésére akartam megoldást. :) De tényleg bonyolult egy kicsit. Miután felkeltem, nem volt az. :D Lehet akkor még friss voltam. :) Egyébként Gyuláé nekem is tetszett. Csak nekem is az a gondom, hogy lehet, hogy 1 fatelep az 1 fatelep,de katonát egyszerűb előállítani 30.000 kein, mint 3.000-ren, ezért a 30.000-res sokkal több bányát tud csinálni adott idő alatt, tehát az a bizonyos 1 fatelep már nem is 1, hanem inkább 10 fatelep. Az meg 10x annyit termel. 10x akkora termelés, 10x akkora pénz. 10x akkora pénz, 10x annyi katona. És máris exponenciálisan növekvő ütemben termel a nagy, amíg a kicsi leragadt az 1 fatelepnél.

Gyula 12-02-2007 14:50

Szerintem felesleges lépcsőzni tovább. Egyet értek Reaktorral 3000hekin is annyit hoz egy bánya mint 25000hekin.

3000hekin ugyan úgy megér egy bányát 1600katona mint 25000hekin. Teljesen felesleges nehezítés cimén betenni még lépcsőt csak azért hátha ettöl a nagyoknak roszabb lesz.

Gee: Ne haragudj meg, de én továbbra is az egyszerübb javaslatot támogatom, nem tudok együtt érezni a 2/D csoport 600k hekis giga termelőivel, hogy nekik hogy lenne jó meg hogy nem. Azt acsoportot annak idején a nagy felfedezési mániával tönkretette pár játékos, készült már a problémáik miatt egy pár topic, ott sem voltak képesek megoldást találni, nem szeretném ha ez a topic csak egy percig is az ő érdekeikröl szólna.

Redback 12-02-2007 14:53

És az nem lenne jó megoldás hogy heki*x katival?És mondjuk az x nőne mindig?

Gyula 12-02-2007 14:59

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 139314)
Én pont a lépcsők kérdésére akartam megoldást. :) De tényleg bonyolult egy kicsit. Miután felkeltem, nem volt az. :D Lehet akkor még friss voltam. :) Egyébként Gyuláé nekem is tetszett. Csak nekem is az a gondom, hogy lehet, hogy 1 fatelep az 1 fatelep,de katonát egyszerűb előállítani 30.000 kein, mint 3.000-ren, ezért a 30.000-res sokkal több bányát tud csinálni adott idő alatt, tehát az a bizonyos 1 fatelep már nem is 1, hanem inkább 10 fatelep. Az meg 10x annyit termel. 10x akkora termelés, 10x akkora pénz. 10x akkora pénz, 10x annyi katona. És máris exponenciálisan növekvő ütemben termel a nagy, amíg a kicsi leragadt az 1 fatelepnél.

Gee amennyivel kevesebb katonát termel egy ország annyivel kevesebb bányát is tud tartani, mivel az igy szerezhető bánya 15%-ban maximálva.
Hasonló ország felépités mellett, csak a katona termelésre hagyatkozva a 3k hekis törpe, ugyan annyi idő alatt épiti ki a 15% bányáját mint a nagyobb hektáron lévő kollégája. Értelemeszerüen ez darabszámban kevesebb lesz a 3k hekisnél, mint a nagy orinál.

Szokott még érv lenni hogy a nagy topos ország a többiektöl elsakadva milyen sokat és kényelmesen termel. 3 k hekin meg nem érdemes átépiteni. Szerintem igen, mert a nagy toppos elszakadt ország ha a bányáival ment fel akkor nem fogja ezt a lehetőséget használni. Ha meg üresen ment fel, akkor csak 15% bányája lehet amivel termel. Egy kisebb törpét is fel lehet épiteni 15% bányával teljesen életképesre, úgy hogy megvédje magát vagy akár támadjon is. Tehát százalékosan ugyan úgy termel mint a nagy törp kollégája.

Ennek a változtatásnak az a gyakorlati haszna szerintem, hogy ha a törpinek egy olyan offenzivában kell részt venni, mikor szüksége van még arra 15% termelő épületre is, akkor bátran bonts le, barakkositson, majd ezután van lehetősége vissza húzni a bányáit.

[HTPA]GeeForce 12-02-2007 15:03

Az csak egy példa volt...... Én csak azt mondom, hogy 3000 hekin egyáltalán nem ugyanaz 1600 katona, mint 25000 hekin.

Mert az igaz, hogy 1 fatelep az 1 fatelep 3000 hekin is meg 25000 hekin is. Ez igaz. De elmagyaráztam, hogy mégsem 1 fatelep. Mert 25000 hekin röhögve szór el valaki 1600 katonát, amikor jó esetben legalább félmillió van neki.

3000 hekin meg 1600 katonából fedez valaki kb 3 célzottat, amiből kb 2 lesz bánya. Tehát neki abszólút nem fogja megérni ez a músor. A 25.000-resnek meg nagyon is megéri, mert ott kb 10.000 katona kell 1 hekihez.

Tehát ne a 600k heki legyen a példa, azt csak azért mondtam, mert az a legnagyobb ori a játékban most. 622k heki. Tehát csak azért húztam fel addig a sort, hogy látszódjon mennyibe kerül a legkisebb és a legnagyobb országban 1 ilyen bányatalálás. mert így teljes a kép.

Szóval szerintem 1 fatelep ezesetben nem 1 fatelep. Mert az egyiknek meg sem éri építeni egy fatelepet, a másik meg piti összegből húzza fel. A te általad írt sorozat nagyon is szimpatikus, szerintem ezt ki is fejeztem, de azért én betennék pár lépcsőt.

Az meg abszolút nem bonyolult, hogy 10.000 hektáronként +500 katona kell hozzá. Legalábbis nem bonyolítja meg annyira, amennyire reálisabb lesz. Még így is arányosan olcsóbban jut a nagy ori a +1 lelőhelyhez, de kevésbé csúszik szét az arány.

Mondjuk fogjuk a Te alapodat:
600 hektárig 100katona
1100 hektárig 200 katona
1700 hektárig 400 katona
2400 hektárig 800 katona

és folytatjuk:
5000 heki felett 2000 katona
10000 heki felett 2500 katona
20000 heki felett 3000 katona

és így tovább. Szerintem ez viszont így egyáltalán nem bonyolult. De ha lesz támogatási lehetőség, akkor a tiedet fogom támogatni. De én akkor is úgy érzem, hogy így lenne jó. Ez egyáltalán nem csorbítja az eddigi javaslatok értékét!

[HTPA]GeeForce 12-02-2007 15:05

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 139317)
Ennek a változtatásnak az a gyakorlati haszna szerintem, hogy ha a törpinek egy olyan offenzivában kell részt venni, mikor szüksége van még arra 15% termelő épületre is, akkor bátran bonts le, barakkositson, majd ezután van lehetősége vissza húzni a bányáit.

Ezzel egyetértek. nyilván ez lesz a gyakorlatban megvalósítva. :) Ezután am ódosítás után kapásból indítok vagy 10 törpöt, az is biztos. :)

Xeper 12-02-2007 15:28

1600 katonába egy 0% fedezéses 10k hekis orinak kerül a fedezés... szerintem kicsit elszálltak a számok.

Synkel 12-02-2007 15:39

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 139321)
1600 katonába egy 0% fedezéses 10k hekis orinak kerül a fedezés... szerintem kicsit elszálltak a számok.

Egyetértek. Az 1600 kattancsot elfogadhatónak tartom 20k heki felett, de semmiképp nem jó 3k hekire. Ezzel télleg odajut az egész javaslat, hogy az A topjában lévő pár orit bányához juttassunk, mert rajtuk kívül úgyse fogja senki használni.

Paliking 12-02-2007 16:05

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 139308)
Az a cél, hogy ne legyenek nagy, életképtelen termelő országok, mi lenne ha a 15% bányatalálást az adott szint maximum hekijéhez kötnénk.

példa:

Ez jó szerintem, az A-ban pedig lehetne a fedezési határ az ország valaha mért legnagyobb területének a 15%-a.

All times are GMT +1. The time now is 14:02.