![]() |
Quote:
Ezt lecsípted az elejéről. Quote:
|
Quote:
(magyarul nem kell attól félni, hogy a topp klánban lévő törpék óriási bányatalálásba kezdenének :D:D) :cool: |
Quote:
Másik gondolat: sztem Xepi képlete nem bonyolult, mer akit már ezek érdekelnek az érteni fogja, lentebbi csoportokba meg majd használják és aki kíváncsi lesz megfogja érteni... eléggé számokon alapúló játék megkockáztatom, h ebből kifolyólag sem bonyolult képlet Xepié az itteni aktív felhasználóknak... |
A kis hektáron kevés katonával való bányafelderítéssel az a fő problémám, hogy így értelmét vesztik az országok egyedi bánya-arányaik. Minimális erőfeszítéssel olyan bányákat épít magának már kezdetektől fogva a törpe, amilyet csak akar. Ezt nagyon rossznak tartom.
Fent is persze ugyanez fennáll, de érthető, hogy fent nem lehet olyan egyszerűen fedezni, és kell a bánya. Ezért legyen egy elég nagy ára annak, hogy területnövelés nélkül bányát talál valaki. No de ez a nagy ár ne 20 katona legyen... |
Quote:
a felfedezési költség másfélszerese, de maximum 500 Így a lenti csoportokban sztem, csak szükség esetén használná az ember. Ha tényleg megér ennyit, hogy nem halad tovább, vagy akkor, ha már nem tud fedezni. |
Quote:
Én az ütött hekiszám után azért adnék valami pluszt a törpéknek, ami mondjuk lehetne az hogy minden ütött 1000 heki után 10 bányát ingyen tudjon feltárni. Bocs, ha hülyeséget írtam :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Szerintem a fedezési költség simán lehetne Xepi eredeti ötlete szerint a fedezési költség negyede. Alacsony hekin úgyis gazdaságosabb lesz fedezni mint ilyen módon feltárni bányát. A korábbi számítás szerint én is elfogadhatónak tartok felső határt, de az legyen lényegesen több 500-nál, mert 500 kattancs bányánként nevetségesen alacsony ár bizonyos heki felett. |
Quote:
|
Quote:
Még kérdezném, hogy hogyan menne a feltárás: fel szeretnék tárni 10 kőbányát --> a.)elküldök feltárásra szükséges mennyiségű katonát --> kapok random 10 bányát, mint célzott fedezésnél b.)elküldök kőbánya feltárásra szükséges mennyiségű katonát --> kapok 10 kőbányát |
Quote:
Kis területen emiatt nagyon nem tartom továbbra se jó ötletnek, hogy olcsón lehessen használni, hiszen ezzel igen hamar és olcsón "b" verziót csinál belőle bárki, ami egyáltalán nem cél. |
Quote:
5 szinten 100 katona, területtül függetlenül 4 szinten 200 katona, 3 szinten 400 katona, 2 szinten 800 katona, 1 szinten 1600 katona Indoklás: Ezen nincs mit indokolni, nincs képlet és számolás, csak hasra ütött számok. olyan nem lesz úgy sem ami mindenkinek tetszik. Az Ati által emlegetett problémát meg szerintem csak egy fix magasan tartott katona mennyiséggel lehet talán vissza szoritani. Feltételezem az említett b-verziót inkább a csoport élére merészkedő termelő törpök vennék igénybe, ott meg szerintem még az 1/A ra javasolt 1600katona sem sok, ha valamelyik 5. szintü csoportrol van szó akkor sem. |
Quote:
|
Gyula az ötleted konkrét, célratörő, és sztem minden kritériumnak megfelel. nem túl olcsó, nem irreálisan magas, nem bonyolult:D
|
Quote:
Tudom, hogy lesz most a másik módosítás, ami erőteljesen amortizálni fogja ezeket az országokat, de ez még így is probléma lehet. Ezért ezt a gondolatot egy kicsit átvariálva, mi lenne, ha nem szinthez, hanem szintenkénti max földhöz lenne kötve? Tehát nem "5. szinten 100 katona", hanem "600 hektár összerületig 100 katona", és így tovább. Egyetlen hátulütője a dolognak, hogy ezzel egy felső szinten levert törpe a saját közegéhez képest olcsón juthat bányához. Igaz nem sokhoz, hiszen a max területének 15%-a lehet csak bánya ilyen módon. |
Quote:
|
Quote:
Így van, bizonyos szinteken már nem sok jelentősége van annak, hogy 100 v 1000katona. Ati gondolata is jó szerintem, ezzel valamelyest nehezebbé van téve a topban termelő országok bánya válogatása. Tehát a módosított javaslat akkor az hogy 600 hektárig 100katona........2400hektár felett 1600 katona. Valaki segitsen ki pls mert nem tudom fejböl a lépő hekiket. |
Quote:
|
Quote:
|
Köszönöm Zsáni :)
tehát akkor a jelenlegi javaslat 600 hektárig 100katona 1100 hektárig 200 katona 1700 hektárig 400 katona 2400 hektárig 800 katona 2400 hektár felett 1600 katona Xepi lehet görbét illeszteni a pontokra, de én igazábol nem látom értelmét. Szerintem 600hektárig akármelyik ponton megér 100katonát a bánya, főleg hogy az általam ismert 5. szintü csoportokban olyan olcsó a nyers, hogy semmi értelmét nem látom annak, hogy a törpe ezt a lehetőséget használja. 600-2400 hektárig lehet értelme egy ilyen görbének, teljesen szubjektiv véleményem, hogy itt sem létfontosságu. 2400 hektár felett pedig valahol meg kéne húzni egy maximumot, hogy ne essünk át a ló túloldalára, mint annó a felfedezés módosításánál. A véleményemtül függetlenül szivesen olvasnám, konkrét javaslatodat a görbét illetően. |
Quote:
|
Quote:
Ugye 200 hekin indul egy ország, ezért: 200+400 heki > 600 hektárig 100katona 600+500 heki > 1100 hektárig 200 katona 1100+600 heki > 1700 hektárig 400 katona 1700+700 heki > 2400 hektárig 800 katona tehát 100-asával nő a szint (nyilván ezt ti tudjátok, de sokak nem) így a következő lépcsőfok: 2400+800 heki > 3200 hektárig 1600 katona 3200+900 heki > 4100 hektárig 3000 katona és hogy ne szálljunk el, itt állandósulhatna mondjuk 2000 katonában 4100+1000 heki > 5100 hektárig 5000 katona 5100+1100 heki > 6200 hektárig 7000 katona 6200+1200 heki > 7400 hektárig 9000 katona 7400+1300 heki > 8700 hektárig 11000 katona 10000 hektár fölött 3000 katona 20000 fölött 4000 30000 fölött 5000 ... és így tovább. 10000 hekinként +1000 katona Így ettől a ponttól kezdve minél nagyobb az ország, arányosan annál olcsóbb lenne kifordítani bányát sima földből. hiszen olyan nagy hekin már brutális felfelé haladni, tehát elképesztő menynyiség kell a fedezéshez, ütni meg nehéz, ezért arányosan olcsóbb lenne a bányatalálás. (boccs, ha hülyeséget írtam, de így kora reggel így láttam jónak) |
És a számokat egyszerű megjegyezni.
|
Quote:
Ezzel az a baj, hogy a 20k heki feletti 4k katona lényegesen több mint a fedezési költség negyedrésze, amit a nagyorisok eleve sokalltak. Ami azt illeti én is sokalltam kicsit. Szerintem továbbra is az lenne a jó, hogy a fedezési költség 25%-a, de max 1000 vagy 1500 kattancs. Gyula verziója se rossz, de nekem nem tetszik, hogy nem tesz különbséget 3000 és 25000 heki között. |
Quote:
3.000 hekin is ugyanannyit termel egy fatelep, mint 25.000 hekin. Az 1 fatelep az egy fatelep, és kész. |
Mindneképpen számszerűsíteni kéne a maximumot. Mert ha 1,4 millió katona kell 1 hektárhoz, akkor annak a 25%-a is elképesztő szám... De fokozatosan növelni kéne azt a számot, tehát ha 1000 katonában maximalizáljuk, az azt jelenti, hogy :
12.000 hekis oriban kell 4.000 katona 1 heki fedezéséhez (Pedig többet ütött az orim, mint fedezett;)) Szóval 12.000 hektáron állandósulna 1.000 katonában, az meg azért durva lenne. Mert 12k hekin nem ugyanaz 1000 katona, mint 620k hektáron. Ami kb 700.000 katonát tud egyszerre képezni. Az +700 bánya. 12k hekin meg inkább nem bányászok el 1000 katonát, mert egy full fedezéshez így is kell 4.800.000 katona, inkább arra spórolok. Vagy nem tudom. Valahogy nem stimmel ez. Legalább 10.000 hekinként mennyen fel 500 katonával. 12.000 heki 1000 katona 22.000 heki 1500 katona 32.000 heki 2000 katona 42.000 heki 2500 katona Ezzel a metúdussal 622.000 hektáron 31.500 katona kéne. Ami azért már mégiscsak mennyiség, de viszonylag könnyű előállítani. És egy fedezéshez képest az tényleg piti összeg, nem tudom mennyi katona kellhet 622k hekin. De legalább 2 millió / 1 hektár. Ahhoz képest 31.500 katona semmiség. (Szerintem) |
Quote:
Az a cél, hogy ne legyenek nagy, életképtelen termelő országok, mi lenne ha a 15% bányatalálást az adott szint maximum hekijéhez kötnénk. példa: negyedik szintről a lépés határ 1100 heki, azaz 165 hektárt lehetne "találni" a szinten maximum vagyis hiába kúszna fel valaki 2000 hektárra, akkor sem tudna a csoporthoz képest irreálisan sok anyagot a piacra dobni, mert "csak" 165 bányát találhatna ez a javaslat szerint. és ez jobban megakadályozná az ország amortizációjából adódó visszaépítkezést. a jól bevállt mondat ide is illene, minek neki 165 nél több bánya, ha úgyis 1100-al léphet csak a szintről, és 15 % bánya felett már erősen életképtelen egy törpe |
Quote:
|
Quote:
A-ban majd a nagyobb távolságok összemosódásánál nem lesz 15 000 bánya a törpében, mert leütik. Ha azokra a törpékre gondolsz, amelyek most elérhetetlenek, akkor egy korábbi beírásoban céloztam arra, hogy azokban a törpékben most is meg van már a 15 % bánya , nincs szükség, se lehetőség további bánya találásra. amúgy elmélkedem hogy lehet azt a 60% bányás töpét létre hozni ezzel a bányatalálási javaslattal, mert egyenlőre nem tudom hogy mire gondolsz :s |
Quote:
Gyula javaslata jó, Gee már túlbonyolította. Ha Synkelnek az a baja, hogy 3000 és 30000heki között nem tesz különbséget, akkor van egy baromi egyszerű megoldás. Be kell vezetni mégegy vagy mégkét lépcsőt. (Amit az indokol, hogy emlékeim szerint az A "terjedelmesebb", mint más csoportok) |
Én pont a lépcsők kérdésére akartam megoldást. :) De tényleg bonyolult egy kicsit. Miután felkeltem, nem volt az. :D Lehet akkor még friss voltam. :) Egyébként Gyuláé nekem is tetszett. Csak nekem is az a gondom, hogy lehet, hogy 1 fatelep az 1 fatelep,de katonát egyszerűb előállítani 30.000 kein, mint 3.000-ren, ezért a 30.000-res sokkal több bányát tud csinálni adott idő alatt, tehát az a bizonyos 1 fatelep már nem is 1, hanem inkább 10 fatelep. Az meg 10x annyit termel. 10x akkora termelés, 10x akkora pénz. 10x akkora pénz, 10x annyi katona. És máris exponenciálisan növekvő ütemben termel a nagy, amíg a kicsi leragadt az 1 fatelepnél.
|
Szerintem felesleges lépcsőzni tovább. Egyet értek Reaktorral 3000hekin is annyit hoz egy bánya mint 25000hekin.
3000hekin ugyan úgy megér egy bányát 1600katona mint 25000hekin. Teljesen felesleges nehezítés cimén betenni még lépcsőt csak azért hátha ettöl a nagyoknak roszabb lesz. Gee: Ne haragudj meg, de én továbbra is az egyszerübb javaslatot támogatom, nem tudok együtt érezni a 2/D csoport 600k hekis giga termelőivel, hogy nekik hogy lenne jó meg hogy nem. Azt acsoportot annak idején a nagy felfedezési mániával tönkretette pár játékos, készült már a problémáik miatt egy pár topic, ott sem voltak képesek megoldást találni, nem szeretném ha ez a topic csak egy percig is az ő érdekeikröl szólna. |
És az nem lenne jó megoldás hogy heki*x katival?És mondjuk az x nőne mindig?
|
Quote:
Hasonló ország felépités mellett, csak a katona termelésre hagyatkozva a 3k hekis törpe, ugyan annyi idő alatt épiti ki a 15% bányáját mint a nagyobb hektáron lévő kollégája. Értelemeszerüen ez darabszámban kevesebb lesz a 3k hekisnél, mint a nagy orinál. Szokott még érv lenni hogy a nagy topos ország a többiektöl elsakadva milyen sokat és kényelmesen termel. 3 k hekin meg nem érdemes átépiteni. Szerintem igen, mert a nagy toppos elszakadt ország ha a bányáival ment fel akkor nem fogja ezt a lehetőséget használni. Ha meg üresen ment fel, akkor csak 15% bányája lehet amivel termel. Egy kisebb törpét is fel lehet épiteni 15% bányával teljesen életképesre, úgy hogy megvédje magát vagy akár támadjon is. Tehát százalékosan ugyan úgy termel mint a nagy törp kollégája. Ennek a változtatásnak az a gyakorlati haszna szerintem, hogy ha a törpinek egy olyan offenzivában kell részt venni, mikor szüksége van még arra 15% termelő épületre is, akkor bátran bonts le, barakkositson, majd ezután van lehetősége vissza húzni a bányáit. |
Az csak egy példa volt...... Én csak azt mondom, hogy 3000 hekin egyáltalán nem ugyanaz 1600 katona, mint 25000 hekin.
Mert az igaz, hogy 1 fatelep az 1 fatelep 3000 hekin is meg 25000 hekin is. Ez igaz. De elmagyaráztam, hogy mégsem 1 fatelep. Mert 25000 hekin röhögve szór el valaki 1600 katonát, amikor jó esetben legalább félmillió van neki. 3000 hekin meg 1600 katonából fedez valaki kb 3 célzottat, amiből kb 2 lesz bánya. Tehát neki abszólút nem fogja megérni ez a músor. A 25.000-resnek meg nagyon is megéri, mert ott kb 10.000 katona kell 1 hekihez. Tehát ne a 600k heki legyen a példa, azt csak azért mondtam, mert az a legnagyobb ori a játékban most. 622k heki. Tehát csak azért húztam fel addig a sort, hogy látszódjon mennyibe kerül a legkisebb és a legnagyobb országban 1 ilyen bányatalálás. mert így teljes a kép. Szóval szerintem 1 fatelep ezesetben nem 1 fatelep. Mert az egyiknek meg sem éri építeni egy fatelepet, a másik meg piti összegből húzza fel. A te általad írt sorozat nagyon is szimpatikus, szerintem ezt ki is fejeztem, de azért én betennék pár lépcsőt. Az meg abszolút nem bonyolult, hogy 10.000 hektáronként +500 katona kell hozzá. Legalábbis nem bonyolítja meg annyira, amennyire reálisabb lesz. Még így is arányosan olcsóbban jut a nagy ori a +1 lelőhelyhez, de kevésbé csúszik szét az arány. Mondjuk fogjuk a Te alapodat: 600 hektárig 100katona 1100 hektárig 200 katona 1700 hektárig 400 katona 2400 hektárig 800 katona 2400 hektár felett 1600 katona és folytatjuk: 5000 heki felett 2000 katona 10000 heki felett 2500 katona 20000 heki felett 3000 katona és így tovább. Szerintem ez viszont így egyáltalán nem bonyolult. De ha lesz támogatási lehetőség, akkor a tiedet fogom támogatni. De én akkor is úgy érzem, hogy így lenne jó. Ez egyáltalán nem csorbítja az eddigi javaslatok értékét! |
Quote:
|
1600 katonába egy 0% fedezéses 10k hekis orinak kerül a fedezés... szerintem kicsit elszálltak a számok.
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 14:02. |