![]() |
Quote:
Ha hadiként kapnék egy "Légyszíves ne bánts, békés fedezgetős ori vagyok" levelet, hát lehet röhögőgörcsöt kapnék, pedig az elf pillanatnyilag ennyit tehet, vagy elmehet szabira. |
en a mertekevel is 1etertek. alapbol utalom a tolis orikat. altalaban sokkal tobbet cseszegetik az embert mint a varisok vagy a hadisok. es foleg persze 6-8 kor tavolbol teszik, soxor csak ugy szorakozasbol. vegre az 1ik mar nem csesztethet annyira. a gyujtas amugyis iszonyat durva dolog a jatekban magas hekin. foleg uthetetlen tavolbol. altalaban semmit nem lehet tenni ellene. ugyhogy en hatarozottan orulok ennek a valtozasnak.
|
Quote:
Ennyi erővel ha olyan békés faj az elf, akkor a hadik ne foglalhassanak tőle csak 1% földet, mert ő semmit nem tud tenni ellenük! |
mar leirtam.
|
Quote:
|
csolatas vagy sem, hatarozottan orulok, hogy az amugyis gyakran piszkalodo tolisok 1 resze gyengult vegre. magas hekin, ahol mar igen durvul a gyujtas eredmenye mar ugyis (szinte) csak elfek vannak. igy vegre csokkent ez az oldal. ugyhogy hajra ati, ne hagyd magad.
|
Végre idetaláltam.
Ezt az ötletet támogatom én is:) Ilyen formában mégis jobb lenne ,mint ahogy most van! Az ártóvarik közül a tolvajok felfedéséért és a térkapunyitásért ne vonódjon +3% a varikészültségből és az ember lopira csak 20%-ék vonatkozzon! |
Quote:
Magahoz a temahoz meg csak annyit tennek hozza, hogy remelem azert kombinalni is lehet a javaslatokat, en pl a tk es a felfedes 3% maluszanak eltorlese, az emberlopas visszaallitasa valamint ehhez bonuszban a toronyszambol adodo progressziv malusznovekedes mellett tennem le a voksom. (UI: azert remelem buszke vagy ram Ati, hogy kimaradtam a "szemelyeskedesbol"... hude nehez volt megallni :p kicsi off bocsika...) |
Quote:
|
Az emberlopás malusz visszaállításához csatlakozom, arra többször van szükség haszonszerzés céljából, mint másnak való szándékos károkozáshoz. Én a haszonszerzők közé sorolnám.
A TK nyitást már sokszor megbeszéltük másik topicban is. Szerintem durva, hogy pár TK nyitással elfogy a készültsége az elfnek. Arról mindenképp levenném a +3% készültségmalust. Szóba került a felfedés. Végülis az egy önvédelmi (max szövetségvédelmi) akció. Mint inkább védekező varázslat, arról is levenném a +3%-ot. Ebben mind egyetértek több előttem szólóval. A tornyok számából adódó malusznövekedéssel nagyon nem értek egyet. Túlzottan megbonyolítana számításokat, és valójában sose lehetne pontos számokat kapni. (Tekintettel a nem létező - egész pontosan a ki nem írt - tizedesjegyekre.) 30%-os toronyaránnyal nem mindegy, hogy 29,51-gyel, 30-cal, vagy épp 30,49-cel számolja az elf a maluszát. Illetve egy szöviháborúban, ahol akár másodperceken múlik sokminden... nem biztos egy ilyen 'kalkuláció' jól jönne még pluszba. Főleg ha mondjuk 2-3 napig tart egy háború, és így is oldalakat firkál tele az ember számokkal. Szerintem ez OFF, de fentebb megemlítették az anarchista csoportba való átkerülést. Az amit Gyula írt, hogy 'termeléssel gyarapodni', kicsit irreális... Még 5. szinten elmegy az ötlet, bár mondjuk az 5. szinten a TOP30-ban már vannak durván élezett országok... A többi fentebbi szintről nem is beszélve... 500 hekin nem fér bele, hogy 50 hekit kidobjon az ember bányákra... Úgyhogy szerintem ez elvetendő 'ötlet'. Passzióból senki sem gyújtogat. Ha valakit meggyújtanak, annak oka van. Vagy bosszú egy ellentétes akcióért, vagy pedig valami más akció előkészítése. És ez a más játékának tönretétele elég tág fogalom... Ennyi erővel: - minden tolvaj GO anarch. - minden hadi GO anarch. - minden varázsló GO anarch. Ugyanis az összes képes ártani másnak csak úgy, minden haszonszerzés nélkül... Szóval ezt inkább hagyjuk. És a topic sem erről szól. |
A ki miért menjen anarchba című témát légyszi ne itt. Ha erről akartok beszélgetni, tessék neki külön témát nyitni, ez a téma az elfekről szól. És hacsak nem az volt a lényege, hogy minden elf menjen anarchba, akkor nem ide való. :) Köszi. :)
|
Quote:
(barakk+torony)/összeterület*1,5? végülis csak annyit hogy sztem mind1 29,51 /30/30,49... az ilyen kis különbségekre csak számolva jössz rá.0,5% malusz különbség az annyit tesz kb hogy marha magas hekin gyújtanál 200házat, de ehelyett csak 199-et... úgyhogy sztem mind1. |
Boccs, csak lereagáltam pár korábbi hozzászólást. Én sem értem, mit keres itt az 5/Y téma...
Mindenesetre az elf malussal kapcsolatos állásfoglalásom nem sokat változtt az elmult napokban/hetekben. A malus kell, de nem ennyi. Sok jó javaslat van, vannak elfogadható érvek is a javaslatok mellett. Az olyan javaslatokat nem támogatom, ami az eddigi számításokat bonyolítja. Így is képlékeny a dolog. Aki régóta játszik, és sok országa van, simán fél megás excel táblákkal meg számoló progikkal meg füzettel rohangál. nem hiányzik még egy pontatlan érték a számokba. Van elég rizikófaktor így is. :D Aki meg eddig sem számolt soha, annak meg olyan mindegy... Szóval továbra is az elf maluscsökkentés mellett teszem le a voksom. |
Quote:
|
Bocsanat, de en reszemrol nemis akartam abba belemenni.
A velemenyem meg mar leirtam. Nekem azert szimpi a valahogyan a betonozottsag mertekehez igazodo malusz, mert ugye az alapproblema a bitangelfek torony moguli toli(-varizasa??) volt, es ezt ugye kikuszobolne, raadasul ugy, hogy akik magasabb szinteken (nalam a magasabb az 5 meg 4-3) jaccanak ahol keves a nagyonbeton, azok sem karosulnak, valamint A-ban is elejet veszi a dolgoknak. Ha beton vagy, ne gyuccsa, ha nemvagy beton, gyuccsa :o |
Quote:
Nem számolok szinte semmit h5tools-al. Pontatlan. Nem azt mondtam, hgoy gondot okoz kiszámolni. Tudod... Excel tábla. Viszonylag gyorsan számol... 0,0000000000784 másodperc, bár ez a processzortól is függ. Továbbá örülnék, ha nem hoznád ide is magaddal a fröcsögő megjegyzéseidet, és leszállnál rólam. Meg mindenkiről, aki normális hangnemben is képes írni. Köszi. Azt hittem ez javaslattevő topic... Attól tartok tévedtem. Ezúton kérek elnézést balgaságomért........ |
Quote:
Egy orkról lehet sejteni, hogy nem fog kitekizni, egy törpéről is lehet sejteni, hogy nem fog szétrengetni, és egy félelfről is lehet sejteni, hogy nem fog 5x bepusztítani. Ezzel szemben az elf jól támad, jól varázsoljon, ha úgy adódik, és jól is lopjon, ha úgy adódik? Van ilyen "univerzális" faj már, csak az nem kap ekkora védelmet. |
Mekka felé hajoljunk meg
ATI 10-es pont beli támogatását megfelelőnek tartom.
Az ELF védelmének emelése után jogos valamennyire a tolvaj és vari jellegű támadóerejének csökkentése. (igazságos kompenzációra úgysincs egzakt mérőszám) A megszokott informatív maluszok helyreállítása jogos érv volt és Ati ezt támogatja is. Szerintem ezzel elégedettek lehetünk, bár... valóban lehetne ezt még úgy fokozni, a kompenzációt különféle számolgatásokkal, hogy csak a gonoszkodó elfeket súlytsák a megmaradó maluszok (toronybónusz....stb. figyelembevétele) de ez tényleg túl bonyolult lenne. Nem megérteni bonyolult, hiszen elég egyszerű képleteket írtak a javaslattevők, 80-as IQ-val is fel lehet fogni, azonban nagyon sokaknak gondot okozna a gyakorlati alkalmazása, amikor van rá 10 perc felderíteni, számolni, súgót olvasni... egyik fajnál sem ilyen bonyolult a számolás sokszor fejben kell számolni (wapnál nincs ott a számolóprogi :) ), ez sajnos nehezen járható út lenne... bár mint ötlet továbbra is jó... de Atival egyet kell értenünk abban is -persze ezt nem csak erre értette- hogy nem az egész játékrendszer átírásáról van szó. Szóval én az (emberlopással) bővített 10-es pont Ati általi támogatását elfogadnám. (bár tudom, hogy ezzel nem lesz már olyan offenzív az elf, de eredetileg sem az lenne, ha már egyszer jól védekezik és rejtőzik) Tehát ez bár kompromisszum , de elfogadható. |
Quote:
|
még egy bibi akkor is van
ezt azért írom külön, mert ez talán már a 11. pont lehetne:
Ha az ELF békés védekező faj, és mondjuk elfogadja a többség hogy az elf ilyen, akkor mit tegyen, ha tekercsszerzés, vagy csak egy "ártalmatlan" TK esetén az ellenfél (vagy szövitársa) iszonyú varifölénnyel elkezdi bünetésből rengetni az elfet. (és mondjuk szegény elf MF, nem tud ellentámadást intézni egy hadis szövetségese) Erre EDDIG ott volt a gyújtogatás, mint elrettentés. A varázslók ártózásai ellenében is kellene valami jobb védelem az elfnek, ha már védekező fajként aposztrofáljuk. |
Quote:
úgyhogy az Elf vagy jól védett hadis, aki tud támadni is, de akkor nem fog tudni jól lopni, vagy jó tolvaj, de akkor nem lesz jó hadis. így az általad felsorolt 3ból 2 maradt meg alternativának, a de a javaslat miatt ez a 2 kizárja egymást. 2fajta dolgot lehet sejteni innentől az Elfről majd: 1, békésen játszó elf jól bevédve hadilag, és így tipikusan olyan ori aki nem bánt és én se bántom (egyikünk se nagyon tudja a másikat) 2, inkább tolis népség akit könnyen beütök, viszont ő könnyen legyújt. ezt pedig könnyen ellehet dönteni egy tűzgömbivel, hogy melyik inkább És nem tegnap óta van benne a játékban az Elf így eddig se tudtad hogy tolis elf-e vagy hadis, esetleg varis, mert mind 3 jelen volt a játékban. és eddig is úgyanúgy benne volt hogy tévedsz vele kapcsolatban így nem jönne be új rizikó faktor a játékba, csak a köztes állapot gyengülne meg, nem lehetne könnyen felépiteni egy kompromisszumos elfet... ami viszonylag minden irányban védett, és minden irányban jó... |
Quote:
Hogy mit tudna jól csinálni az felépítés kérdése, nyilván max 2 vonalon lehet erős tehát a harmadikra eső bónusz nem sokat számít. Épp ez a zsákbamacska jelleg lenne az egyik védelmi eszköze, a pszichológiai hatása miatt. Egy tornyos íjjas elf már csak a férőhelyek miatt sem tud olyan nagy sereggel támadni, ráadásul seregcsere is kéne hozzá stb. A varik fáradása kapja meg a +1-2% maluszt. Szóval olyan jó varis nem lenne. A tolik meg alap 20% maluszról indulnának felfele mondjuk 80%-ig. Ezek a változások épp azért lennének jók mert ha deffenzíven játszik is az elfünk azért vissza tud vágni 1-1 támadónak. De nem tudná rutinszerűen terrorizálni a környezetét. Kiegyensúlyozott kompromisszum lenne minden csoportban. Höhö...Kutyulee megelőzött. :) |
Quote:
Pont az lenne a javaslat lényege, hogy aki univerzálisan akarja használni ez elfet, az megtehesse, ha cserébe nem rejtőzik a védelme mögé. Egy elfről soha az életben nem lehetett sejteni, hogy melyik területen erős amíg nem volt dolgod vele. Most viszont ha meglátsz egy elfet a közeledben, nem sejted, hanem biztosan tudod hogy nem tud neked ártani semmiben. |
Quote:
Az elf ezért volt érdekes faj, nemcsak annak, akinek ilyen orija volt, hanem akik el akarták "hódítani" a földjét. |
pozitiv hozzáállás miatt újra kigyüjtök 1-2 pontot hogy miért is lenne jó a javaslat. (nyugodta hozzátehettek ti is) csak legyenek 1kupacban az elönyök:D
-Az elf képes lenne megvédeni magát. Mert Ati fogadd el hogy olyan ország nincs akit ne tudnának beütni, lehet nehezen, de akkor is megéri, mert az Ellen semmit se tud csinálni max felgyújt 1 készüliből 3házat... úgyhogy ha egyszer rászállnak nem tud mit csinálni. így tudna, de a betonozottságtól függöen kell áldozatott hoznia ha vissza akar ütni. mintahogy az ork beáldozza a vari-toli védelmét hogy beüthessen egy elfet, akkor az elf is hozzon áldozatott ha vissza akar ütni (így igazságos szerintem.) -Megmaradna az Elf mint több irányba játszható faj. -Az Elfek maradhatnának szövikben, mert a jelenlegi teljesen békés faj koncepció ellehetetleniti az Elfek vmit is érő szerepét a szövetségekben -2 fajta Elf lenne igazán mondom az üthető aki visszatámad, és a Beton, aki nem tud visszaártani. |
Quote:
De elárulhatnád, hogy mennyivel bonyolultabb kiszámolni, hogy (torony+barakk)/terület*1,5; mint azt hogy (2520*14+1800*6)*1,3*1,3*1,4*1,3? És míg támadás előtti felmérésnél a maluszt elég ha saccolod (azért hogy éppen 35 v 40% az szerintem nem oszt nem szoroz), viszont a védelmet nem árt pontosan kiszámolni. |
Quote:
|
Quote:
Én csak azt látom, Atinál ezt nem tudjuk keresztül vinni, mert a játékot bonyolítja, majd Ő, megmondja, hogy miért. |
Quote:
és akkor mit írnak a képletbe ? |
Quote:
Ez megint egyszerű. Ha tolis beállítottságú, és a másik szövi tolisa nem tudja felmérni, akkor semmit. Mert akkor tudom hogy toli, akinek kicsi a malusza, de ha piszkál, gond nélkül be tudom ütni. |
Quote:
mivel jelenleg az ELF már nem tud piszkálni senkit és úgy tűnik a jövőben sem fog tudni, és a haditetteket leszámítva védekező és haszonszerző marad egyszerűbb lenne, ha a varázslatokkal szemben (rengetés, méreg) is kapna +védelmet , akkor nincs számolgatás, nincs kifelé ártózás a bunkerből (már most sincs) ... szóval nem lesz probléma vele |
Quote:
|
10-es pont (emberrablásra is kedvezmény) és az ártó varik elleni védelem növelése, hiszen ellenük MÁR nem tud tenni semmit
ez nem volna elegendő ? |
Quote:
Ati, de akkor tényleg mi tud tenni az "unalomból történő" varázslók ellen. Főleg arra gondolj, hogy ha ez az ELF MF. Szöviben más,akkor a többiek kezelésbe veszik... |
Quote:
|
A mostani finomításnak nem célja az elf szinte összes faji sajátosságainak megváltoztatása.
|
Quote:
Igen a hatákonyságot kellene csökkenteni ! Ez elgondolkoztató felvetés ! |
Quote:
Jó ! és akkor miből is válszthatnak az Elfek? 1.) az Elf legyen HADIS-ra gyúrt ? akkor lelopják, feltérképezik , varikkal, tolikkal szétszedik, majd beférnek a seregek is 2.) az Elf legyen TOLI-ra gyúrt ? akkor a varik, hadiknak könnyű zsákmány 3.) az Elf legyen VARI-ra gyúrt ? akkor tolik és hadik nyelik le Le fogják cserélni az orikat az elfek :( eddig a gyújtogatással tudott elrémiszteni, most mivel fog visszatámadni? (megjegyzem a sok gyújtást én sem támogatom, túl erős volt ebben, de most meg semmi) |
Quote:
|
Quote:
akárhogy is nézem 1ggyel mindig több a hátránya, mint másoknak pl. egy békés bevédett elf hoz néhány tekit , cserébe lerengetnek tőle egy adagot, amivel máris nagyobb a kára, mint a haszna (épanyag, elmegy a sereg.stb) és csak néz, semmit sem tehet, ha abbahagyja a lopást és csak tovább rengetik, vagy nem is lopott, csak rengetik simán, mivel válaszol ? legalább a rengés hatásfoka legyen mérsékeltebb nyilván én látom rosszul ... de nem ragozom tovább, ha ez csak nekem probléma |
All times are GMT +1. The time now is 11:06. |