Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Tud-e bárki bármi hibáról? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1689)

Princ 05-11-2007 22:52

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 95541)
elvileg ez akkor lehet így, ha ebben a körben többen tűntek el a pontlistából, mint amennyien megjelentek mert helyezés csak kv-kor frissül, de a csoportlétszám elvileg azonnal

Azt mondod, hogy amikor vki fellép, akkor a helye üresen marad? Tehát van egy 1368., 1369. ország, aztán jön pl a 1371.? Hát ha így van, akkor az még furcsább. :)
Ad absurdum előfordulhat hogy mondjuk 1472. sorszámból kettő van? :D

Andrew 05-11-2007 22:59

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 95574)
Azt mondod, hogy amikor vki fellép, akkor a helye üresen marad? Tehát van egy 1368., 1369. ország, aztán jön pl a 1371.? Hát ha így van, akkor az még furcsább. :)
Ad absurdum előfordulhat hogy mondjuk 1472. sorszámból kettő van? :D

én már láttam olyat, hogy fellépett L-ből a csoportelső, és arra a körre a csoport tetején a második helyezésű ori volt:D:D
nem tudom, lehet, hogy ez olyan hiba, amit orvosolni kellene :o

Ati 05-11-2007 23:24

A pontlista körönként egyszer rendeződik a kiszámíthatóság érdekében. Ha valaki fellép/töröl, vagy új fellépő van, akkor a létszám nem változik, illetve üres hely marad, hogy a körtávok ne változzanak. Ez így a jó.

Princ 05-11-2007 23:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95605)
A pontlista körönként egyszer rendeződik a kiszámíthatóság érdekében. Ha valaki fellép/töröl, vagy új fellépő van, akkor a létszám nem változik, illetve üres hely marad, hogy a körtávok ne változzanak. Ez így a jó.

Tehát ha jól értem, akkor minden olyan körben magasabb az utolsó ori sorszáma a kiírt csoportlétszámnál, amikor újak jöttek kv óta. Mivel kapnak új számot, és nem kell közösködniük senkivel. Akkor sajnálom h sikerült ismét 'megvitatni a játék helyes működését'..:p

lacqa 05-12-2007 00:00

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 95631)
Tehát ha jól értem, akkor minden olyan körben magasabb az utolsó ori sorszáma a kiírt csoportlétszámnál, amikor újak jöttek kv óta. Mivel kapnak új számot, és nem kell közösködniük senkivel. Akkor sajnálom h sikerült ismét 'megvitatni a játék helyes működését'..:p

rosszul érted. akkor van ez így, ha elmentek orik.
az új orik csak az első körváltás után rendeződnek be a listába, addig 0. helyezettek. ezért van az, hogy ha fellépsz egy csoportba, akkor az első x helyezettet látod a listában, magadat nem.

Ati 05-12-2007 00:31

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 95635)
rosszul érted. akkor van ez így, ha elmentek orik.
az új orik csak az első körváltás után rendeződnek be a listába, addig 0. helyezettek. ezért van az, hogy ha fellépsz egy csoportba, akkor az első x helyezettet látod a listában, magadat nem.

Ha fellépsz, akkor is a megfelelő helyre kerülsz azonnal.

Andrew 05-12-2007 11:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95646)
Ha fellépsz, akkor is a megfelelő helyre kerülsz azonnal.

ez itt tuti, hogy nem pontos, ugyanis láttam már 30k értéken frissen fellépő orit a pontlistában a 100k-sok mellett :)
mi több, amikor én léptem föl, akkor sem a megfelelő helyre kerültem, hanem a 3-4 hely környékére
sajnos nem készítettem róla képet, de majd legközelebb figyelek :)

Reni 05-12-2007 14:26

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 95700)
ez itt tuti, hogy nem pontos, ugyanis láttam már 30k értéken frissen fellépő orit a pontlistában a 100k-sok mellett :)
mi több, amikor én léptem föl, akkor sem a megfelelő helyre kerültem, hanem a 3-4 hely környékére
sajnos nem készítettem róla képet, de majd legközelebb figyelek :)

elképzelhető, hogy lépés előtt bontott, mert több hekije volt, mint amit átvihetett..a raklap emberke meg szépen növelte az értéket, de köv. körökben az is rendezeződött

Andrew 05-12-2007 14:34

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 95761)
elképzelhető, hogy lépés előtt bontott, mert több hekije volt, mint amit átvihetett..a raklap emberke meg szépen növelte az értéket, de köv. körökben az is rendezeződött

ez így igaz is lehetne, de akkor nem 30k értékkel virított volna a 100k-sok között
meg egy bizonyos mennyiség fölött az emberek nem is növelhetik az értéket

Smooth Scroller 05-14-2007 02:49

apro hiba:

ha lejar a vip a piacozasnal a 3 lehetoseg piros lesz, de a 4 az marad zolden, noha nem lehet belepni a piacra. tehat itt is pirosnak kene lennie.

ettol fuggetlenul kerdes / javaslat. aznapra legyen mar meg az 5 piacozasi lehetoseg, megha le is jar a vip, hiszen mondjuk lejar delutan 4kor, es mindaddig 5szor lehetett bemenni. ez 1 napra vonatkozik (marmint az 5 lehetoseg) es nem a peldakent emlitett delutan 4ig.

sztem nem lenne nehez megprogramozni, hogy meg aznap a piacozas ujrainditasaig eljen az 5 lehetoseg.

Ati 05-14-2007 13:41

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 95190)
Ha a szövetségből valaki kilép akkor a szövifórum jelző ikon nem villog ha az a tag ír aki éppen kilépés alatt van.

Köszi, javítva.

Ati 05-14-2007 15:36

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 95193)
Tudom kicsit szőrszálhasogatás, de ha egy mf felderíti a térkapukat, akkor is ki írja alulra:
"Ezen kívül szövetségeseid felé folyamatosan nyitva vannak térkapuk, melyeket a rá nyitott térkapuval is igénybe lehet venni."

Háááát... Ezzel baj, hogy ha szövisnek vagy jelölve, de nincsenek szövijeid, akkor se kéne kiírnia, mert minek stb... De ennyire már nem megyek bele a szőrszálhasogatásba, ha szövisnek vagy beállítva, de nincsenek szövijeid, akkor így jártál... :)

MF-eknél mindenesetre nem jelzi már ezt a plusz sort... :)

Pax Hungaricum 05-14-2007 15:43

Ha nem hiba, akkor elnézést:

T***** (#******)
A***** (#******)
V***** (#******)
G***** (#******)

Így néznek ki az összekapcsolt országaim (némi módosítással:D).

Az a baj, hogy az első (tehát a fő) országom VIP.
A második (A***** (#******)) is VIP.
Küldtem VIP hosszabbítást erre a másodikra, és meg is kapta, illetve megkapta a 3. ország is.
De a legalsó nem.

Pedig jól van összekötve, mindenhol el van fogadva minden. meg kellett volna kapnia a legalsónak is.
Felmerült bennem a gyanú, hogy előbb küldtem az SMS-t, aztán kapcsoltam oda...
De sajnos az összekapcsolás óta 2 SMS-t küldtem, az egyiket megkapta, a másikat nem.
Sajnos nem tudom, hogy melyiket nem, mert csak azt vettem észre, hogy az egyiken 595 VIP kör van, a másikon meg csak 97.
(A két ország ugyanabban a csoportban van. Még mielött valaki feljelent: 5/Y-ban vannak.)

Tomas-bpm 05-14-2007 15:43

Mostanában én azt vettem észre hogy nem villog csak a fórumot jelző ikon, a többi pedig esetenként villog, esetenként nem...volt olyan hogy kb. 16 órája néztem utoljára az orit, ez alatt volt hadi, helytartós, piaci cselekmény és mégis csak a fórum villogott....

Ati 05-14-2007 15:46

Quote:

Originally Posted by Tomas-bpm (Post 96199)
Mostanában én azt vettem észre hogy nem villog csak a fórumot jelző ikon, a többi pedig esetenként villog, esetenként nem...volt olyan hogy kb. 16 órája néztem utoljára az orit, ez alatt volt hadi, helytartós, piaci cselekmény és mégis csak a fórum villogott....

Ez böngészőhiba, reload, és megjavul.

Ati 05-14-2007 15:47

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 96198)
Ha nem hiba, akkor elnézést:

T***** (#******)
A***** (#******)
V***** (#******)
G***** (#******)

Így néznek ki az összekapcsolt országaim (némi módosítással:D).

Az a baj, hogy az első (tehát a fő) országom VIP.
A második (A***** (#******)) is VIP.
Küldtem VIP hosszabbítást erre a másodikra, és meg is kapta, illetve megkapta a 3. ország is.
De a legalsó nem.

Pedig jól van összekötve, mindenhol el van fogadva minden. meg kellett volna kapnia a legalsónak is.
Felmerült bennem a gyanú, hogy előbb küldtem az SMS-t, aztán kapcsoltam oda...
De sajnos az összekapcsolás óta 2 SMS-t küldtem, az egyiket megkapta, a másikat nem.
Sajnos nem tudom, hogy melyiket nem, mert csak azt vettem észre, hogy az egyiken 595 VIP kör van, a másikon meg csak 97.
(A két ország ugyanabban a csoportban van. Még mielött valaki feljelent: 5/Y-ban vannak.)

Ez szintén nem ide kapcsolódik, supportra írj, ha egyéni probléma merül fel a vip tagsággal.

Kubbi 05-14-2007 15:58

Velem régen történt, nem tudom most mi van vele.
Már korábban fórumon is felvetettem a történteket

Még 5-ös szinten egyik este szövimnek küldtem be segítséget, egész estére.
És miután odaértek az egységeim az országába, akkor is hullottak el, miután megérkeztek. Minden egyes körben, ugyanúgy, mintha úton lennének.
Nem különösebben érint a téma, hogy mostanában, ennyi időre küldjek ki segítséget, de ha már lehet észrevételeket tenni, megtettem. :)

Nem volt semmi ártó, semmi csata ez idő alatt.

Dragi 05-14-2007 19:18

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 96204)

És miután odaértek az egységeim az országába, akkor is hullottak el, miután megérkeztek. Minden egyes körben, ugyanúgy, mintha úton lennének.
Nem különösebben érint a téma, hogy mostanában, ennyi időre küldjek ki segítséget, de ha már lehet észrevételeket tenni, megtettem. :)

Igen ez így van és valamelyik topicba tesztetltük is hogy amíg ott tartozkodik a sereg addig hullanak az egységek :) Nem tudom hogy ez hiba vagy így van-e rendeltetésszerűen :)

Kubbi 05-14-2007 22:13

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 96247)
Igen ez így van és valamelyik topicba tesztetltük is hogy amíg ott tartozkodik a sereg addig hullanak az egységek :) Nem tudom hogy ez hiba vagy így van-e rendeltetésszerűen :)

Igen igen. :)
Én is ezért írtam ide félve. :)

Zsáni 05-15-2007 00:07

nem egészen hiba, és bizti van másik topic is, de nem találom ilyen későn :)
egyeseket zavar ez az esztétikai "probléma":

az üzeneteknél három gomb van, a legalsó az hogy "Elment" ugye itt az üzenet mentéséröl van szó, de a szó azt is jelentheti hogy valaki távozott :D

nem-e lehetne-e :D, hogy valami más legyen "elment" helyett? :)

köszi a türelmet Ati :)

Dragi 05-15-2007 05:59

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 96294)
nem egészen hiba, és bizti van másik topic is, de nem találom ilyen későn :)
egyeseket zavar ez az esztétikai "probléma":

az üzeneteknél három gomb van, a legalsó az hogy "Elment" ugye itt az üzenet mentéséröl van szó, de a szó azt is jelentheti hogy valaki távozott :D

nem-e lehetne-e :D, hogy valami más legyen "elment" helyett? :)

köszi a türelmet Ati :)

Nem tudom de szerintem ha ott van az üzeneteknél hogy
Küldés
Törlés
Elment akkor ha rákattintok az Elmentre akkor senki nem ment el csak a rendszer lementi az üzimet a jegyzetekbe :p
Ezt félreérteni?:D

Zsáni 05-15-2007 06:54

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 96303)
Nem tudom de szerintem ha ott van az üzeneteknél hogy
Küldés
Törlés
Elment akkor ha rákattintok az Elmentre akkor senki nem ment el csak a rendszer lementi az üzimet a jegyzetekbe :p
Ezt félreérteni?:D

ne köss belém, nem az én ötletem :p
de tényleg lehet esztétikusabb lenne, hogy mentés :p
:)

Hóhér 05-15-2007 15:55

Végre lefordultam angolban 5/v be

;)

érdeklődnék, hogy a közösfórumot nem lehet valahogy elérni?

thx

Ati 05-15-2007 16:16

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 96076)
apro hiba:

ha lejar a vip a piacozasnal a 3 lehetoseg piros lesz, de a 4 az marad zolden, noha nem lehet belepni a piacra. tehat itt is pirosnak kene lennie.

ettol fuggetlenul kerdes / javaslat. aznapra legyen mar meg az 5 piacozasi lehetoseg, megha le is jar a vip, hiszen mondjuk lejar delutan 4kor, es mindaddig 5szor lehetett bemenni. ez 1 napra vonatkozik (marmint az 5 lehetoseg) es nem a peldakent emlitett delutan 4ig.

sztem nem lenne nehez megprogramozni, hogy meg aznap a piacozas ujrainditasaig eljen az 5 lehetoseg.

Köszi, ez is átszínezve.

Ha lejárt a vip, akkor az 5 belépési lehetőség már nem vonatkozik rá, ilyenkor ha a 3 belépésen túl van, akkor többet nem léphet be, ez így van rendjén. Ha újra aktív vip lesz, akkor aznapra a belépések száma ismét felmegy 5-re.

Ati 05-15-2007 16:20

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 96419)

;)

thx

Jelenleg az 5/V fóruma helyett sokkal hasznosabb, ha a külső fórumra mutat a link, ezért ha 5V-ben vagy, akkor ezt éred el. Külön ablakban ugyan megnyithatod a belső fórumot is, de amíg ott vagy, addig inkább itt tevékenykedj az angol nyelvű részben is. ;)

solven 05-15-2007 19:39

Nem tudom hogy ez hiba, vagy sem, de azért leírom....

3/G-ben a feljutás menűben van egy felirat, mégozzá hogy
"FELLÉPÉS A 2/B CSOPORTBA"

Az 5/T-ben ez hiányzik... mármint hogy hova is fogok onnan továbblépni...

Hogy ezen kívül még melyik csoportban van meg, és melyikben nem, azt nem tudom, és egy kicsit szőrszálhasogatás, de miért ne lehetne egységes?

Ati 05-15-2007 19:41

Quote:

Originally Posted by solven (Post 96463)
Nem tudom hogy ez hiba, vagy sem, de azért leírom....

3/G-ben a feljutás menűben van egy felirat, mégozzá hogy
"FELLÉPÉS A 2/B CSOPORTBA"

Az 5/T-ben ez hiányzik... mármint hogy hova is fogok onnan továbblépni...

Hogy ezen kívül még melyik csoportban van meg, és melyikben nem, azt nem tudom, és egy kicsit szőrszálhasogatás, de miért ne lehetne egységes?

Nem hiba, első és második szinten/szintre a feljutás sajátosságai miatt kell a megkülönböztetés.

Kubbi 05-15-2007 19:57

Ati
Esetleg erre valami reakció? :)

Valezius 05-15-2007 19:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 96464)
Nem hiba, első és második szinten/szintre a feljutás sajátosságai miatt kell a megkülönböztetés.

Mitől más 2B-be lépni, mint 3G-be? :eek:

lacqa 05-15-2007 20:12

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 96419)

;)

thx

hmm gratula :)

Cassandra 05-16-2007 08:02

Konkrétan nem tudom hiba-e, de pórul lehet vele járni.

Ha karaván küldésnél véletlenül egyel több nullát írsz, akkor nem egy "hibaüzenetet" kapsz, hogy ejnye-bejnye nincs is ennyid, hanem nemes egyszerüséggel elküldessz mindent.:)
Régen hasznos lehetett, mert egyszerüen nagyobb számot írtál be és nem kellett másolgatni, ha mindent át szerettél volna küldeni, de én az imént emiatt egy fillér nélkül maradtam.:D

Szóval, ha hiba lehetne ezt korrigálni, mármint, hogy ilyenkor ugyanúgy mint a piacnál (eladásnál), ha túl nagy mennyiséget írsz be, akkor szóljon a rendszer, hogy ennyit nem tudsz elküldeni?!:)
(Ha nem hiba érdemes-e neki külön témát nyitni, vagy eleve felejtsem el és figyeljek máskor jobban? :))

Köszi

Ati 05-16-2007 09:24

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 96500)
Konkrétan nem tudom hiba-e, de pórul lehet vele járni.

Ha karaván küldésnél véletlenül egyel több nullát írsz, akkor nem egy "hibaüzenetet" kapsz, hogy ejnye-bejnye nincs is ennyid, hanem nemes egyszerüséggel elküldessz mindent.:)
Régen hasznos lehetett, mert egyszerüen nagyobb számot írtál be és nem kellett másolgatni, ha mindent át szerettél volna küldeni, de én az imént emiatt egy fillér nélkül maradtam.:D

Szóval, ha hiba lehetne ezt korrigálni, mármint, hogy ilyenkor ugyanúgy mint a piacnál (eladásnál), ha túl nagy mennyiséget írsz be, akkor szóljon a rendszer, hogy ennyit nem tudsz elküldeni?!:)
(Ha nem hiba érdemes-e neki külön témát nyitni, vagy eleve felejtsem el és figyeljek máskor jobban? :))

Köszi

Nem hiba, mindenre ne dobjunk hibaüzeneteket... :) Mindent beírsz pontosan, de közben ellopnak 2 aranyat. A felvetésed szerint ilyenkor már nem indulhatna a karaván. Jó ez így, tessék odafigyelni. :)

Cassandra 05-16-2007 09:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 96502)
Nem hiba, mindenre ne dobjunk hibaüzeneteket... :) Mindent beírsz pontosan, de közben ellopnak 2 aranyat. A felvetésed szerint ilyenkor már nem indulhatna a karaván. Jó ez így, tessék odafigyelni. :)

Értettem főnök.:)

Kubbi 05-16-2007 11:46

Nem különösebben érint a téma, hogy mostanában, ennyi időre küldjek ki segítséget, de ha már lehet észrevételeket tenni, megtettem.

Erre választ lécci! :)

Steve 05-16-2007 14:21

szövim ma ezt kapta:

2007-05-16 12:19:32 A piacon eladtál 2.000 mágia tudománytekercset 1.700 arany áron, ez összesen 3.4.E+6 arany bevételt jelent.

lehet a böngészője írta át?:)

Tomas-bpm 05-16-2007 14:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 96201)
Ez böngészőhiba, reload, és megjavul.

ez nem böngészőhiba, eddig ilyen nem volt, mindig firefoxal hódoztam, és nem volt ilyen gond, ha reloadolok akkor meg azért nem jelzi ki, mert reloadot nyomtam, tehát már nem is új esemény, és már alul sem fog látszani...most is beléptem az oriba, és csak alul írta ki az eseményeket, a kis ikonoknál nem...

Cassandra 05-16-2007 14:34

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 96586)
szövim ma ezt kapta:

2007-05-16 12:19:32 A piacon eladtál 2.000 mágia tudománytekercset 1.700 arany áron, ez összesen 3.4.E+6 arany bevételt jelent.

Tuti nem, közösön ketten is mondták, hogy kaptak ma ilyet.:)

BimmBimm 05-16-2007 14:41

Quote:

szövim ma ezt kapta:

3.4.E+6 ez a 3,4*10^6 -ont jelent, ami helytálló, de hogy miért így írja ki... szerintem az apache kavar be :)

Ati 05-16-2007 14:48

Quote:

szövim ma ezt kapta:

PHP frissítés volt ma az egyik webszerveren, azóta jelentkezett a hiba, most azt a szervert nem használja senki, visszateszem a régi PHP-t, mert ez valami reprodukálhatatlan módon néha átalakítja a számokat, máskor pedig nem... Ma még párszor előjöhet ez a jelenség, de rajtavagyok az ügyön. :)

Ati 05-16-2007 17:08

Quote:

szövim ma ezt kapta:

2 órája nem jelentkezett senkinél ez a jelenség, úgyhogy lassan elkönyvelem, hogy akkor ez így most jó...

Hát a mai frissítés nem pont terv szerint zajlott. :D Ebből remélhetőleg az ilyen eseményeken kívül mást nem vettetek észre, elég, hogy én izzadtam rendesen a háttérben, hogy ez mitől is lehet... :)

All times are GMT +1. The time now is 22:55.