![]() |
Quote:
És ahogy mondod, akkor sose lesz se nagy vérdíja, se színes száma. :) |
Quote:
|
Az oké, de a mutogatós vérdíjasok aránya szerintem csökkenne, hiszen itt egy új versenyfutásról lenne szó a színes számok miatt. Aki meg most ki-be lépked, az ezt retorzió nélkül követheti el.
Igazából engem nem zavar (eddig se zavart) hogy szabin vannak. De most, hogy előnnyel jár majd játékban maradni, és nagy hátránnyal jár szabizni, szerintem kevesebben mennének ki, és még kevesebben maradnának ott. |
Quote:
Egyetértek... |
szevasztok a szabadságot támogatom részemröl
|
jo ötletnek tartoim a morálromlást:p
de az hülyeség h ne lehessen játszani 50% os morállal:) gond nélkül lehet játszani vele:p |
nekem vn vérdíjas orim de ha loptak ha sereg jött akkor se mentem szabira :)
igaz piros számot elsőnek szeretnék szerezni :p |
Hello!
Én em vagyok egy agy anarchos (szóval az én szavam nem számít max ha másoknak is tetszik az ötlet) de figyelemmel követtem ezt a vérdíj modsításos dolgot. Szóval ahogy elnéztem sokaknak a fő baja, hogy lehessen ne lehessen szabizni. Volt itt több érv ide és oda is. Szerintem is lehessen szabizni, de nehezítéssel... Volt erre több ötlet is, szerintem a fenti ötleteket úgy lehetne kombinálni, hogyha valaki szabira megy : 1, számoljon a fentebb említett morál romlással. 2, legyen egy határ (pl két hónap) mit ha végig szabadságon tőlt vesszen a vérdija (fejvadász esetén az a sztátusa), de anank elkerülése véget hogy valaki 1 hónap 29 nap után viszalép 1 forumos mondat miatt, ha a rendszerben meg lehet oldani akkor legyen egy időlimit mit játszani kelljen (pl ismét két hónap) hogy megint mehessen a megszerzett büntetésével/dijjával nyugodtan szabadságra. Ha elöbb megy a szabdságon hamarabb, elveszti amit szerzett/kapott. Mivel nem vagyok nagyon othon az anrchban nem tudom mekkora idő limit lenen az ideális. De szerintem ha valaki játszik az adott orival folyamatosan a kis színes számért, de valami közbejön (költözködés, net szolgáltató váltás, vizsgaidőszak, egy komolyabb balaset mivel akár 1 hónapot is korházbna van..stb..) akkor azért félre tudja tenni az országát és nem vész el amiért küzdött. De akik esetleg ismételten csak néha forumba akar írogatni időnként..azok "kénytelenek" leszenek az 1 mondat után 2 hónapig figyelni az orira, akkor meg már megéri komolyaban vinni, mert anyi idő alatt csoportot is lehet lépni bőven (már amejik csoportban, de multisok ezt is megtudják oldani szerintem ). Szóval ha a rendszerben megoldható szerintme 2 db 60 napos számláló kéne, az egyik elindúl ha szabira megya vérdijas/fejvadász ori, ha kijön szabiról a számláló megál, de nem nullázódik... ekkor elindúl a másik számláló (mindig 0ról indúlva) és ha eléri a 60 napot, nulláza (reseteli) a "szabis" számlálót.Ha nem játszott 60 napot de szabira megy a "játék idő" számláló nullázódjon, és a "szabis" számláló ketyegjen továb onantól ahol megált. Ezen számlálókat akár meg is lehetne valahol jeleníteni (szerintme elég csak kisbetükkel mondjuk a "fontos esemény" és az "üzenetek" körűlre teni), vagy csak 1-1 renszer üzenetet küldeni mikor lejárt valameji (Pl: Országod túl sokáig bújkált elvesztetted a vérdíjat... Országod elég ideig harcolt, megérdemelte a pihenést, inentől 2 hónapig büntetlenűl mehetsz szabadságra...) De szerintme a kis számláló praktikusabb, átláthatóbb és jobban lehet tervezni :) (ha kel la szabadság valakinek, vagy így tudja ütemeznia többi orijávala dolgot) A számlálok meg lehetnek pl kör (60nap 1440kör) alapuak, ésakkor a megjenítés is lehetne a megmaradt VIP körökhöz hasnló. Elnézést ha ez szét off-ofolásnak tűnik, de szerintme érdemes átgondolniuk akik vérdíj megmaradásáért és a jó jétékért törik a fejüket. |
A vérdíjas játékot újabb számlálók bevezetésével már semmiképp nem fogom bonyolítani. Jelenleg a harmadik verzió készül el már belőle, én személy szerint már eléggé túllépnék rajta, úgyhogy további lényeges bonyolításokat már semmiképp nem teszek bele, és a következő verzió lesz a végleges (kivéve egy esetleges későbbi érdektelenség miatti teljes kivételt).
|
Ok, akkor bocs a hoszú helyesírási hibákkal teli regényért :)
|
1, Lehessen menni szabira,de csak nehezitéssel...
2, ne vesszenek az ötös szinten a vérdijasok,bár egy uj vérdijforma az alapoktol kéne,hogy kezdődjön... |
Quote:
Akkor most döntsd el, hogy melyikre szavazol. :) |
2, nemaradjon akkor az ötösön se....igy egal...
|
1. Mehessen mindenki szabira.
2. Törlődjön mindenhol a vérdíj. Amúgy a morálromlásosnak nincs értelme... ugyanis attól nem fog hamarabb játszani kezdeni az, akinek szabis a vérdíjas orija, ha lemegy 50%-ra a morálja. |
Ok, de valami büntetés csak kéne... Hiszen a szabadság egy "menekülőút" azoknak, akiknek nincs semmi baja, csak évente egyszer behozzák azonosításra.
Hangsúlyozom: ez a tevékenység (tehát hgoy csak mutatóba van neki vérdíja) engem egy cseppet sem zavar! Megszerezte, és ha csak mutaogatni akarja, mutogassa! Én csak azért szólok bele a szabizós témába, mert ez a dolog valaki(k)nek az elején bántotta a szemét. Szóval hogy mindenkinek legyen egy kis igaza, lehessen szabizni, de valami csak kéne, hogy azoknak is "jusson valami", akik a szabira menés kitiltását akarták, hogy ne lehessen "csak mutogatni" a vérdíjas orikat. Viszont: 1. Ha leesik a vérdíj, ha szabizik, annak nincs értelme. Mert aki lever egy védettet, és utána leszabizik 72 órára, és visszajön, akkor 'büntetlenül' megúszta a tettét. Tehát aki nem akarja mutogatni, és nem akar piros számot, és nem akarja, hogy a fejvadász-jelöltek egész nap őt verjék, akkor kiszabizik, aztán megvárja, hgoy leessen... 2. Ha fokozatosan esik le, az nem jó, mert újabb számolós bigyó + az 1-es pont = menekülés. nem jó. 3. Ha esetleg növekedne a vérdíj, akkor meg midneki ütne 11-et, aztán szabizna... nem jó. 4. ha bármilyen maluszt kap a szabi miatt, akkor (a leírtak szerint) még jobban szabin maradnának. ez sem jó. Akkor nem tudom mivel lehetne megbüntetni azokat, akik vérdíjjal ksizabiznak hosszó időre... (szerintem inkább le kéne beszélni azokat, akik felvetették a dolgot, hgoy 'no szabi', hogy egnedjenek ezügyben. vagy találják ki, mivel kéne megbüntetni a szabizás. Esetleg naponta 1 VIP kör levonás / szabis nap... Ezt csak úgy fél füllel hallottam.. talán jó ötlet, de én nem hiszem, hogy támogatnám... Bár szerintem jó módosítás lenne, aki elmegy nyaralni 2 hétre, az a 14 nap nem vágja haza... de nem lehetne évekig szabizni. Vagy ha igen, az a hódító játéknak jól jönne... :D Szóval van benne ráció... De a napi 1 VIP kört talán nem támogatnám. Talán 2 naponta 1 VIP kör minuszba... - de csak ha már midnenképp büntetni kell a szabit.) |
Quote:
Évi 250, vagy 125Ft-on minek vitázni? |
Vagy még valami eszembe jutott!
Legyen olyan, mint a Zéró-Start! Csak azt az országot lehessen szabadságra tenni, amire már legalább 5 (vagy mondjuk 10) VIP SMS-nyi VIP-rendelés érkezett. Tehát aki már régóta VIP-el, az mehessen el büntetlenül, aki meg nem VIP-el régóta, az meg egyáltalán... És a zéróhoz hasonlóan, mondjuk ha 1 éven belül (az 1 az nagyon kevés, elgyen 5) 5-nél többször mész szabira, vonjon le 100 VIP kört. Így a VIP orik évente 5-ször büntetlenül szabadságolhatnának. A 6. szabi meg már VIP körbe kerülne (mint az évenkénti zéró). Megvalósítható? Elfogadható ötlet? (Csak ötlet, nem javaslat! Ha Ati megvalósíthatónak tartja, akkor a véleménykre volnék kíváncsi.) Tudom Ati, hogy nem akarsz több számolást. De ez szerintem nagyon minimál plusz számadattal jár valójában, és tök egyszerű. |
Nem szórakozok... Nem az én fejemből pattant ki a napi 1 VIP kör minusz....
Szerintem sem jó ötlet, ezt írtam is. De pl egy zéróstarthoz hasonlót már el tudnék képzelni, és nem is lenne bonyolult. (A zéró sem az) |
Pax Hungaricum!
Szerintem aúú nem akarja sehol a vérdijat szóval,ha az ő írására reagáltál akkor nem kell büntetni a szabizást ,mert nem is szeretné a vérdíjat egyálltalán:) Quote:
Quote:
|
Quote:
Az évi 125ft különbség. Erre mondom azt, hogy kit érdekel. (eltörpül a viopelés többi költsége mellett) |
Quote:
|
Quote:
Azért is lenne jobb megoldás, ha egy ideig nem lenne semmi büntetés, utána meg drasztikusabb. (Ismétlem: ha egyáltalán szükség van büntetésre.) |
Quote:
Nem biztos, hogy ez jó megkülönböztetés. |
Nem. Bárki lehet vérdíjas. De csak akin van VIP, az mehet szabira. Mint a zéró startnál. (De most mennem kell dolgozni :()
|
Quote:
off:jó munkát |
5. szinten ne törlödjön a vérdíj!
szabira mehessen menni:p |
Mindjárt megy egy körlevél minden ararchista orszégnak, úgyhogy ezalkalomból ismét felelevenítem a még eldöntendő kérdéseket, azt hiszem, hogy most már utoljára.
1, Lehessen-e szabadságra menni vérdíjas országgal? Ha igen, akkor utána senki ne jöjjön azzal, hogy dehát az összes vérdíjas szabadságon van! :) 1a, Felmerült, hogy a vérdíjjal szabadságra menő országok a szabadságról visszaérkezve maximum 50%-os morállal rendelkezzenek, és az anarchosta csoportba helyezéshez hasonlóan csak napi kb 1%-ot emelkedjen ez a maximum. 2, A jelenlegi 5. szintű vérdíjas országok vérdíja megmaradjon-e, vagy kezdődjön minden elölről, az összes eddigi vérdíj nélkül? (Felsőbb szinteken a vérdíjak törlésre kerülnek, ez már eldöntött.) Ha valaki válaszol a fentiekre, akkor kifejtett magyarázatot szeretnék látni, nem igen/nem, vagy hasonló semmitmondó beírást, amivel nem jutunk előrébb. A vérdíj játék eddig 3 alkalommal kett késznek nyilvánítva, úgyhogy most már ténylegesen annak lesz, a hét végére ez teljes mértékben el lesz döntve, és le lesz zárva. Köszi. :) |
Quote:
1. lehessen szabizni vérdíjjas orival ugyanugy mint eddig azzal a kitételel h 50% ra zuhan a morál ahogy elöjött és napi 1% ot emelkedjen.... mivel vonzo a piros szám ezért nem hiszem hogy sokkat fog szabizni aki ilyen orit akar szerezni:p 2. az 5. szinten ne törlödjenek a vérdíjjas orik mivel onnan indul a játék és aki pl most vagy nem rég szerzett vérdíjjat és már vagy 600 hekin vn annak ne keljen leujrázni hogy megin vérdíjjat szerezhessen! igaz vn sokk ori 600 felett amelyik vérdíjjas és rég szabin vn de vannak akik most szerezték és nem esne nekik jól ha leesne a vérdíj.,... nekem se esne jól:p én ennyit szerettem volna hozzáfüzni a témához;) |
Van még valaki az anarchistások közül, aki ehhez a témához érdemben hozzá szeretne szólni? Ha van, akkor most tegye... :)
|
Quote:
|
Én már körbekiabáltam MSN-t, meg az anarch 5. 4. 3. szintjét legalább 8-szor. Hozzá is szóltam a témához elég sokat. Többet úgy érzem ezért a topicért nem tudok tenni. Ha ennyire kevés embert érdekel, akko r vezesd be a változtatásokat, amikről úgy gondolod, hogy a játék előnyét szolgálják. Csak ne vedd ki a vérdíj modult. Mert ahhoz viszont elég sok mindenkit érdekel.
|
Quote:
|
Senki többet? Akkor zárásra kerül a téma, és a további vélemények már nem lesznek figyelembevéve, bármik legyenek is azok. Közel fél év volt, hogy mindenki kifejthesse a véleményét.
Tudom, hogy megint nevetséges a határidő, hogy így fél év után végre le szeretném a témát zárni ;), de le lesz zárva, úgyhogy ha bárkinek van a témával kapcsolatos véleménye, akkor a következő pár órában írja meg, utána már felesleges. :) |
No akkor hogy senki ne a félhomályban legyen... :)
Az 5. szintű vérdíjas országok megmaradnak, a fentebbi szinteken levőkről a vérdíj törlésre fog kerülni. Vérdíjat csak az 5. szinten lehet majd szerezni, fent csak a megtartására kell törekedni. Vérdíjas ország is elmehet szabadgásra, de amikor visszajön, akkor a morálja 50% maximumú lesz (ezt igazából nem érzem hatalmas nehezítésnek). 2. szintről vérdíjasként fordulva kapja a vérdíj mellé a plusz számot. Fejvadász státuszt bármikor össze lehet szedni, de csak akkor lesz fordulás után a plusz szám, ha már az 5. szintről is ezzel a jelöléssel lépett fel az ország. A vérdíj összege egy picit emelkedett, de nem annyit, amennyi az eredeti javaslatban szerepelt, illetve ami az első (játékba nem került) megvalósítás volt. Ez lesz egyelőre a végleges változás. Bekerülési idő: amikor a többi mostani változtatás. Konkrét időpont nincs. |
Ez eddig tetszetős, de ha falaki modnjuk a 3. szinten szedi a fejvadászt, és úgy fordul, az az 5. szinten ugye zöld számot nem kap. Ez világos.
De akkor 'alap' országként indul az 5. szinten, avagy fejvadászként, csak szám nélkül? |
Quote:
|
Quote:
Jó lesz :) |
Rendben:) Teljesen egyetértek a vérdijmodositással:))
|
kár, hogy nincs időm már az anarchiára... ez a vérdíj dolog kezd izgi lenni :)
mi ez a fejvadász dolog? mer ha lesz időm megin anarchiára, akkor azért érdekel :) |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:28. |