Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Auschwitz-Birkenau elfogadható országnév-e... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1604)

Ati 03-29-2007 08:18

Quote:

Originally Posted by laci (Post 83412)
Azért ne essünk át a ló túlsó oldalára ;)

Oda szerintem már rég átestünk... ;)

LotR 03-29-2007 09:45

Sajnos lemaradtam tegnap a csattanoról..
DE érdekes volt megfigyelni hogyan alakul a dolog.

Logikával egyértelműen kisakkozható volt , h mennyi az esély az emberke
ártatlanságának és naivitásának.
De tény jól jött a tuti bizonyíték:)

Másik számomra nagyon meglepő volt az hogy az emberek többsége ha egy több jelentésű szót használtunk mindig a rossz jelentésére gondolt és tett fel vele kérdést....
Még akkoris hogyha alapvető logikával látszott a szövegkörnyezet utalt rá, hogy milyen értelemben, mit értek az adott szó alatt.

De újjab példája ennek a mészárlás:)

1 szó, amit mindenki használ. Ehez nem tartozik semmi olyan alapjában rossz dolog ami miatt ne lehetne így használni.
Vagy ezzel a gondolkodással a rossz dolgokat kifejező szavakat ne használjuk?
Nagyon sok a buta v. elbagatelizáló dolog ,gondolat.

Talán Goldy volt aki legkönnyebben pont erről az oldalról fogta meg a dolgokat, mégpedig, hogy
magával az ideologiával van gond amit képvisel.... (azzal a többlet jelentéssel, amit képvisel az a magatartás forma )

Namármost tudtommal maga a mészárlás jelenleg a köztudatban nincs felruházva semmien idoologiával.

Ati: USA-val kapcsolatban az hogy mi a politikai jó meg rossz, amit esetleg még a médián keresztül is nyomatnak az emberekre, melyek többségénék működik is ez a manipulálás.
Azért vannak azok az emberek akik rendelkeznek olyan inteligenciával h ezeken már átlátnak....

Tehát valószínűleg elítélik .
Így szerintem nem jelenthető ki hogy mindenki jónak tartja USA fellépését, de ez vmennyire látszik néha a hírekben is, h amerikában is sokan ellenzik...

Végül sajnos vannak dolgok mint ezaz eset is mutatja ,amit csak szubjektív szempontok alapján lehet megközelítennni... mi a jó mi a rossz...
De mégis az emberek többsége helyesen eltudja azt dönteni, mi a mgefelelő.
De szerintem ugyanilyen az állásfoglalásos, más játékos ellehetetlenítése...
Szerintem ott is a rendelkezésre álló infok alapján kell szubjektív döntést hozni. Ott sincs kézzelfogható határ! (hektárra jutó rombolások, mészárlások ..stb.)

Hóhér 03-29-2007 13:51

Quote:

Originally Posted by laci (Post 83412)
Tudjátok, elsődleges jelentés, másodlagos jelentés, stb... de a birkanyírás télleg más, az egy évente ismétlődő folyamat, amely nem jelenti mindenképpen az állat levágását. Ha van valakinek egy értelmező szótára, nézze meg, mi a "mészárlás" szó elsődleges jelentése, ha a tömeges elleőnrzés, akkor mindenkit megkövetek :)

Bár ilyen erővel ne legyen háború, fegyver, támadás, pusztítás, földrengés, gyilkosság, stb. szó a játékban. Sőt, már a játék neve sem jó, mert milyen dolog más területét erőszakkal elHódítani? :p

Azért ne essünk át a ló túlsó oldalára ;)

Pont erről van szó...

beír az ember akármelyik topicba egy éktelen baromságot, lásd az én hozzá szólásomat a mészárlás vs birkanyírás

és képesek vagytok bele kötni, illetve órákon át magyarázni, hogy ez miért is van így meg úgy, értelmező szótárt keresni mit is jelent a mészárlás stb...

mennyire rá értek :D
aki ennyire unatkozik, hogy más ori neveket vadászik jobb híján, és értelmetlen dolgokról vitatkozik a fórumon jöhet priviben az ori száma, találunk elfoglaltságot...

:p :p

LotR 03-29-2007 14:18

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 83475)
Pont erről van szó...

beír az ember akármelyik topicba egy éktelen baromságot, lásd az én hozzá szólásomat a mészárlás vs birkanyírás

és képesek vagytok bele kötni, illetve órákon át magyarázni, hogy ez miért is van így meg úgy, értelmező szótárt keresni mit is jelent a mészárlás stb...

mennyire rá értek :D
aki ennyire unatkozik, hogy más ori neveket vadászik jobb híján, és értelmetlen dolgokról vitatkozik a fórumon jöhet priviben az ori száma, találunk elfoglaltságot...

:p :p

UGylátszik te meg annyira unatkozol, hogy képes vagy hülyeségeket írni, majd ha próbál valaki segíteni ezen, annak meg bekéred az oriszámát:)
Ráadásul annyira ráérsz, hogy még tálalsz is neki elfoglaltságot:D

Szééép mondhatom.:D:D:D

Hóhér 03-29-2007 14:20

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 83482)
UGylátszik te meg annyira unatkozol, hogy képes vagy hülyeségeket írni, majd ha próbál valaki segíteni ezen, annak meg bekéred az oriszámát:)
Ráadásul annyira ráérsz, hogy még tálalsz is neki elfoglaltságot:D

Szééép mondhatom.:D:D:D

ugye ?

:D :D :D

de igazából nem hiszem el , hogy senkinek nem esik le hogy mekkora baromságokról van szó

:p

Croissant 03-29-2007 14:23

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 83483)
ugye ?

de igazából nem hiszem el , hogy senkinek nem esik le hogy mekkora baromságokról van szó

Én örülök, hogy legalább neked leesett :)

LotR 03-29-2007 14:24

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 83483)
ugye ?

Leesik ,csak mindenki abban a hitben élt, hogy aki ezeket írja ekkora nagy, és próbálják neki elmagyarázni---

Lik-lak 03-30-2007 22:55

Bocsanat,

kicsit megkesve juttottam el ideaig, mar lehet annyira nemis relevans, de csak kikivankozik:
Mia baj tehat Gecimanóval es Lepkefinggal? erre igazabol nemvolt epkezlab magyarazat, ami meg volt, az ENGEM nem gyozott meg... :rolleyes:

UI: itt megkaphatnam enis uziben a kizaras alapjaul szolgalo zoldet?

Ati 04-01-2007 21:20

Quote:

Originally Posted by Lik-lak (Post 83745)
erre igazabol nemvolt epkezlab magyarazat, ami meg volt, az ENGEM nem gyozott meg... :rolleyes:

Ez engem valahogy totál hidegen hagy. ;)

Andrew 04-01-2007 22:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 84182)
Ez engem valahogy totál hidegen hagy. ;)

jéééé újra itt van Ati :D

szittyah 04-02-2007 15:57

én arra szavaztam, hogy nem kell az ilyennel foglalkozni. indoklás: másban meg kelthet pl. a vörös hadsereg név ellenérzést, mondjuk ha a nagyanyját orosz katonák tették akarata ellenére nagylánnyá...
ilyen alapon mindenki találna vagy 20 nevet,ami nem tetszik neki...
engem ha annyira zavart egy név, inkább lerengettem,mészároltam, vagy loptam,ilyesmi...
az benne van a játék kereteiben,és nem szükséges mindig a "porondmesteri" beavatkozás.ha sokakat bánt egy név,akkor előbb-utóbb leeseik neki,hogy mér' mindenki őt b...tatja.szerencsésebb,ha ezt a társaság egymást közt rendezi le,mintha "fölülről belenyúlnak" ilyen kérdésekbe

LotR 04-02-2007 16:02

sztem attól hogy kicsit meggyepálsz vkit még ott lesz a játékba...
Amúgy sztem egy Gulag nevű ori sem illene ugyanúgy...

Rudi 04-26-2007 11:52

Szerintem nagyon sértő!!!És hogy ilyen ország név egyáltalán felvetődik.Túl sok ember halt meg ott csak a vallása vagy a hova tartozása miatt.Ilyen országnevet akkor sem engednék ha a sivatagban hó esne.

Kutyuleee 04-26-2007 12:05

Quote:

Originally Posted by Rudi (Post 90809)
Szerintem nagyon sértő!!!És hogy ilyen ország név egyáltalán felvetődik.Túl sok ember halt meg ott csak a vallása vagy a hova tartozása miatt.Ilyen országnevet akkor sem engednék ha a sivatagban hó esne.

Örülök a véleményednek de a téma már nem aktuális mert a névváltoztatás elött már törölve lett... bizonyos okokból...

Valezius 04-26-2007 12:08

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 90814)
Örülök a véleményednek de a téma már nem aktuális mert a névváltoztatás elött már törölve lett... bizonyos okokból...

Ez mindig aktuális marad, ameddig valaki reggelhet ilyen néven orit. ;)

Kutyuleee 04-26-2007 12:10

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 90816)
Ez mindig aktuális marad, ameddig valaki reggelhet ilyen néven orit. ;)

mostmár azért kiszorják őket, ez is sztem nem azért maradt bent mert nem vették észre, hanem mint Ati is volt vele nem látták benne a rossz szándékot. de lásd az a privát üzenet ami miatt törölve is lett, mindent elmond hogy miért is voltunk ellene...

Valezius 04-26-2007 12:14

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 90821)
mostmár azért kiszorják őket, ez is sztem nem azért maradt bent mert nem vették észre, hanem mint Ati is volt vele nem látták benne a rossz szándékot. de lásd az a privát üzenet ami miatt törölve is lett, mindent elmond hogy miért is voltunk ellene...

Nem nagyon érdekel, miért voltatok a konkrét ország ellen. :)

itt az a kérdés, hogy ez elfogadható országnév-e, és annak semmi köze ahhoz, hogy milyen ember az ori gazdája.

Ugyanakkor nem foglalok állást a kérdésben, és nem is szavaztam.

Gyula 04-26-2007 17:15

Quote:

Originally Posted by Rudi (Post 90809)

Még jó hogy ezt a dolgot ne te döntöd el :)

laci 04-26-2007 17:51

No, sikerült előásnunk a lerágott csontot? :D

LotR 04-27-2007 11:24

rágjuk tovább:D

Meglep, hogy megvan még ez a topic::eek:

Ati 04-27-2007 12:07

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 91039)
rágjuk tovább:D

Meglep, hogy megvan még ez a topic::eek:

Mert szerinted ez annyira szörnyű, hogy az egész topicot törölni kell? :D:D:D

LotR 04-27-2007 12:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 91052)
Mert szerinted ez annyira szörnyű, hogy az egész topicot törölni kell? :D:D:D

Ne add a számba:p
Nem csak épp lezárt téma 1 konkrét ügy kapcsán, ami ki lett tárgyalva...

Ati 04-27-2007 12:14

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 91053)
Ne add a számba:p
Nem csak épp lezárt téma 1 konkrét ügy kapcsán, ami ki lett tárgyalva...

Nem megbeszélés volt, hanem általános beszélghetés a témáról. Olyat ritkán zárok le.

Sőt, a megvalósult javaslatok sincsenek lezárva, csak az elvetettek. :)

LotR 04-27-2007 12:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 91054)
Nem megbeszélés volt, hanem általános beszélghetés a témáról. Olyat ritkán zárok le.

Sőt, a megvalósult javaslatok sincsenek lezárva, csak az elvetettek. :)

Jó.
Nekem úgy tünt egy konrkét ügy kapcsán jött a téma és a konkrét ügyhöz szorosan kapcsolódott, ami ügy ugye már megoldódott ,lezárult...

Ati 04-27-2007 12:20

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 91056)
Jó.
Nekem úgy tünt egy konrkét ügy kapcsán jött a téma és a konkrét ügyhöz szorosan kapcsolódott, ami ügy ugye már megoldódott ,lezárult...

Néha jön valaki, és a fél éves topicokat előkapja, legalább van mindig téma :D:D:D:D

LotR 04-27-2007 12:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 91057)
Néha jön valaki, és a fél éves topicokat előkapja, legalább van mindig téma :D:D:D:D

ez gondoltam az a téma amihez jobb ha...

Tsobi 05-03-2007 18:30

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 82844)
Bocsi a szavazást elrontottam tehát az első opció
"Igen, engem különösebben NEM zavarna ha ilyen országnév lenne" akarna lenni

Ááá :) Én is elnyomtam,ezer bocsánat !
Tehát szintén az első opcióra voksolnék ..

Andrew 05-03-2007 18:53

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 92358)
Ááá :) Én is elnyomtam,ezer bocsánat !
Tehát szintén az első opcióra voksolnék ..

már úgy is mindegy :o

Tsobi 05-03-2007 18:54

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 92375)
már úgy is mindegy :o

Én azért nem szeretnék ellentmondani magamnak és az elveimnek..de ez másik topicba tartozik :)

depth. 05-09-2007 17:15

Eggyetértek Ati nak azzal a hozzászólásával ,hogy az aktuálpolitika határozza meg ezt a kérdést lényegében. Ez határozza meg ,hogy mi jo és mi a rossz. Ugye most a hatalom a balliberális oldal kezében van akik hangoztatják , sujkolják ,hogy a holocaust igy meg ugy jajj istenem stbstb és minden jobboldali illetve szélsőjobboldi eszme rossz kártékony . Persze ez attol függ melyik oldalról nézzük . Éppen ezért a Hódítóban is minden ehez hasonló ország törölve lett/lesz. Persze az ilyen nevü országokkal ,hogy Szovjetunió , Cccp , usa , amerikai egyesült államok , izreal semmi baj nincs és senki se emeli fel a hangját ,ha meg igen akkor az hülye ,mert csak. Közben a Szovjetunió területére hasonlo mennyiségbe hurcoltak el embereket munkatáborokba (gulag) és megkinoztak megöltek szóval ha a 3.birodalom nem akkor a szovjetunio is hasonloan rossz választás. nemhiszem ,hogy bármelyikönknek jó gondolatok jutnak eszünkbe e országnév hallatán. Ugyanez az usa val is akik ok nélkül több országot lerohantak ,mert azok voltak a "rosszak" . Nem tudom ki kiáltotta ki az usa t a világ csendörségének és miért van az ,hogy az az ország határozza meg ,hogy mi a jo és ki a jó. izraelről nemis beszélve ,jogtalan területeket vettek/vesznek el palesztinátol és annak okán ,hogy az usa ö mögöttük áll bármit meg is tesznek.

bocsi , kicsit hosszu és sok helyen értelmetlen mondatok vannak de szerintem megértitek a lényeget

laci 05-09-2007 21:43

Csak halkan megjegyzem: a jobboldal és a szélsőjobb között nagy különbség van, mint ahogy bal és szélsőbal között is. Úgy általában a józanság és a szélsőség között.

Tehát az ilyen mondatokkal, hogy "minden jobboldali illetve szélsőjobboldi eszme rossz kártékony" csak csínján, ne mossunk össze normális, értelmes embereket levadult szélsőségesekkel.

laci 05-09-2007 21:49

Ja, és még valami, kedves depth. Olvasd el ezt: http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1670, mielőtt elkezdenéd ilyen sablonszövegekkel szidni a rendszert.

depth. 05-09-2007 22:15

Quote:

Originally Posted by laci (Post 94917)
Ja, és még valami, kedves depth. Olvasd el ezt: link mielőtt elkezdenéd ilyen sablonszövegekkel szidni a rendszert.

elolvastam ,mégse látok sehol szovjetuniot pedig az a sok elhurcolt magyar ennyi erővel megérdemelné ha már a holocaust ennyi figyelmet kap.

elolvastam az egész topikot és épphogy ti irkáltatok liberális sablondumákat...

laci 05-09-2007 22:23

Quote:

Originally Posted by depth. (Post 94924)
elolvastam ,mégse látok sehol szovjetuniot pedig az a sok elhurcolt magyar ennyi erővel megérdemelné ha már a holocaust ennyi figyelmet kap.

elolvastam az egész topikot és épphogy ti irkáltatok liberális sablondumákat...

Pffff... miért érzem úgy, hogy szelektíven olvasol? Bemásolok egy példát: Sztálini Szovjetúnió Noname392036 392036

Naháááát...

depth. 05-09-2007 22:23

Quote:

Originally Posted by laci (Post 94915)
Csak halkan megjegyzem: a jobboldal és a szélsőjobb között nagy különbség van, mint ahogy bal és szélsőbal között is. Úgy általában a józanság és a szélsőség között.

Tehát az ilyen mondatokkal, hogy "minden jobboldali illetve szélsőjobboldi eszme rossz kártékony" csak csínján, ne mossunk össze normális, értelmes embereket levadult szélsőségesekkel.

Igaz , habár nemhiszem ,hogy ez teljesen helytálló " ne mossunk össze normális, értelmes embereket levadult szélsőségesekkel " , Ha abból a mondatból kivesszem a jobboldali és csak a szélsőjobb marad benne ugy már jó?? Ezt akartam leirni lényegében ,hogy aki szélsőséges eszméket vall és Magyarságát hangoztatja azt már egyből köpködik nácizzák , antiszemitázzák csöcselékezik.

depth. 05-09-2007 22:27

Quote:

Originally Posted by laci (Post 94929)
Pffff... miért érzem úgy, hogy szelektíven olvasol? Bemásolok egy példát: Sztálini Szovjetúnió Noname392036 392036

Naháááát...

Nem érted amit irok?? Itt azért kellet nevet változtatnia a delikvensnek ,mert benne volt egy volt diktátor neve az országnévben. Ugyanaz mintha aztirták volna Hitleri németország. Az a különbség ,hogy a III. birodalmat törölik de ugyanezt a másik oldalon ,hogy Szovjetunio már nem. Elég sok ilyen nevű és erre utaló ország szaladgál. Most mond azt ,hogy ez nem az aktuálpolitika hatása.

laci 05-09-2007 22:30

Quote:

Originally Posted by depth. (Post 94930)
Igaz , habár nemhiszem ,hogy ez teljesen helytálló " ne mossunk össze normális, értelmes embereket levadult szélsőségesekkel " , Ha abból a mondatból kivesszem a jobboldali és csak a szélsőjobb marad benne ugy már jó?? Ezt akartam leirni lényegében ,hogy aki szélsőséges eszméket vall és Magyarságát hangoztatja azt már egyből köpködik nácizzák , antiszemitázzák csöcselékezik.

Ha bármilyen eszme arról szól, hogy másokat különböző vélt vagy valós okokból utálnom kell, akkor én nem kérek belőle. De éppen emiatt nem fogok leköpködni vagy bármilyen módon szélsőségeseket, mert azzal pont olyanná válnék mint ők.

laci 05-09-2007 22:31

Quote:

Originally Posted by depth. (Post 94932)
Nem érted amit irok?? Itt azért kellet nevet változtatnia a delikvensnek ,mert benne volt egy volt diktátor neve az országnévben. Ugyanaz mintha aztirták volna Hitleri németország. Az a különbség ,hogy a III. birodalmat törölik de ugyanezt a másik oldalon ,hogy Szovjetunio már nem. Elég sok ilyen nevű és erre utaló ország szaladgál. Most mond azt ,hogy ez nem az aktuálpolitika hatása.

Már ne haragudj, de ezzela logikával SEMMILYEN országnév nem lehetne, mondj egy olyan országot, amelyik az elmúlt évszázadban nem vívott háborút, és nem ártott senkinek.

Ja és nem látom, hogy akár egyetlen sima Németországot kivágtak volna...

Blacky 05-09-2007 22:34

Ne csak a politikát nézzétek..irok egy példát sztem hogy Sátán ..ien névvel ori nem hiszem hogy sokáig huzná itt..DE ha azt irom hogy Fényhozó akkor akár évekig is ellehetek holott a kettö ugyanazt takarja..Vagy ha azt irom hogy Bukott angyal..ez is azt jelenti....szoval ugy gondolom hogy nem a nevekkel van alegnagyobb baj hanem azokkal akik a nevekhez különbözö ideologiát ne adj isten szélsöséget gyártanak..Ez lehet akár vallási vagy politikai szélsöség....
Vagy egy másik konkrét példa ez pedig a horogkereszt azt ha jol tudom a tükörképe az egy egyiptomi jelkép volt..De ha most lerajzolnáld a Tükörképet az eredeti jelkápet és azt mutogatnád ne adj isten hordanád még a rendörök is bevisznek önkényuralmi jelkép viselése miatt holott nem az ...csak Hitler felhasználta a tükörképét...Szoval az egésszel csak azt akartam irni hogy a fejekben kellene rendet rakni ...Ott romlott el minden..:(

depth. 05-09-2007 22:35

Quote:

Originally Posted by laci (Post 94934)
Ha bármilyen eszme arról szól, hogy másokat különböző vélt vagy valós okokból utálnom kell, akkor én nem kérek belőle. De éppen emiatt nem fogok leköpködni vagy bármilyen módon szélsőségeseket, mert azzal pont olyanná válnék mint ők.

nemcsak annyiban merül ki a szélsőjobboldal ,hogy faji megkülönböztetés.
most mondhatnám a kereszténységet , a revíziot , a tiszta hazaszeretetet amit más oldalon nemhiszem ,hogy ennyire megtalálható.

All times are GMT +1. The time now is 02:11.