Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Új személyiség: az építész (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1576)

Kubbi 10-18-2007 15:02

Quote:

Originally Posted by bitboss (Post 130706)
az, hogy ily esetben már a 2 körröl inditott támadás kimenetele sem lenne számitható, mert ha a támadott észleli, akkor egyböl plusz barakkot és tornyot épithet, ütés elötti körben pedig televeheti ijjal. és akkor ez már nem stratégiai, hanem ügyességi játék lenne.

Nekem egyértelmű volt, hogy Pax Hungaricum nem gondolta komolyan. :p

LotR 12-07-2007 18:39

Építész:

-10% pénz igény építésnél
-10% nyers igény építésnél

Sajna nagyon csend lett itt.

Synkel 12-07-2007 18:47

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 141112)
-10% pénz igény építésnél
-10% nyers igény építésnél

Sajna nagyon csend lett itt.

Mert Ati már régebb bejelntette, hogy nem lesz új személyiség. Amúgy az összes eddigi közül ez a legkiforrottabb. Nem lesz hipertáp tőle senki, de magasabb hekin nem is lebecsülendő.

Ati 10-29-2009 10:53

Ez a téma átmozgatva ide, melegítsük kicsit fel.

Serg 10-29-2009 11:06

-10% építési költség (arany)
-10% építési költség (nyersanyag)
+10% védettség az épületeket érintő támadásokkal szemben (beleértve a mágikus-, tolvaj- Pl gyújtogatás, földrengés,Rombolás
és nekem tetszik hogy 6 kör alatt épülnek fel az épületei
nekem ezek a javaslatok tetszenének egy új személyíségnél

Xeper 10-29-2009 11:54

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 226794)
nekem tetszik hogy 6 kör alatt épülnek fel az épületei

És egy orknak?

Serg 10-29-2009 11:54

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 226808)
És egy orknak?

neki pedig 5
vagy az orknál is a 6 maradna és akkor ennek tükrében fontolja meg aki orkhoz választja

Pool 10-29-2009 11:57

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 226809)
neki pedig 5

és gyorsítva? :)

Serg 10-29-2009 12:01

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 226810)
és gyorsítva? :)

ez természetesen túlórában ennyi:D

Padlócsempe 10-29-2009 12:09

A 6(5) körös épülést kicsit durvának tartom, de a 8(6) nem lenne rossz.

A többi tulajdonság tetszik.

Pool 10-29-2009 12:10

Quote:

Originally Posted by padlócsempe (Post 226819)
a 6(5) körös épülést kicsit durvának tartom, de a 8(6) nem lenne rossz.

A többi tulajdonság tetszik.

7(6)?
...........

Remedy 10-29-2009 12:10

Quote:

+10% védettség az épületeket érintő támadásokkal szemben (beleértve a mágikus-, tolvaj- Pl gyújtogatás, földrengés,Rombolás
és nekem tetszik hogy 6 kör alatt épülnek fel az épületei

Szerintem maximum -1 kor legyen minden fajnal. Az orknak fajilag igen nagy elonye, hogy 7 kor alatt epit, egy szemelyiseg marhara eltorpul egy faj mellett.

Szerintem szem elott kellene tartani, hogy a szemelyisegek, csak egy apro bonuszt adnak, nem gyokeresen valtoztatjak meg az adott fajt.

Padlócsempe 10-29-2009 12:12

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 226820)
7(6)?
...........

zárójelben az ork építési idejét írtam.
Tehát pont úgy, ahogy Remedy írta.

Serg 10-29-2009 12:34

Nekem a többi kiegészítéssel így is tetszik

Remedy 10-29-2009 12:45

Quote:

Gyorsabban epuljenek fel az epuletei.

Orknal 6(12), Minden masnal 8(16).

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 226833)
Nekem a többi kiegészítéssel így is tetszik

Igy? Kiegeszitettem. :)

richardka 10-29-2009 14:50

Épitész szemihez beletenném azt is hogy mondjuk naponta 1x X% épületett lebonthat ugy hogy az lebontott épületek nyersianyagja bekerül a rakijába, még ugy is hogy 10%-ot levesz mondjuk a hod

nem kell nagy X%-ra gondolni. 1-2% területarányosan

Amit irtam olyan csopinál jönne jol ahol pl nincs nyersanyag. Jopárszor belefutottam hogy hiába épitenék át sallangot, ha pl nincs kő

ez a kettőt el tudnám még hozzá fogadni

bár csak csöndben megjegyzek egy példát
félelf gyujtogat oriást mondjuk 1000 hekin, rajta a szieszta. Igy is 1 ház gyulik akkor mennyi fog ha ezt a szemit is választom??

ez a kettő elhanyagolhato
ez annyira nem fontos

ezek apropénzek.

Ne csak 1A-ba gondolkodjatok:D

bocs az okoskodásért:D

Ildee 10-29-2009 16:02

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 226863)
Épitész szemihez beletenném azt is hogy mondjuk naponta 1x X% épületett lebonthat ugy hogy az lebontott épületek nyersianyagja bekerül a rakijába, még ugy is hogy 10%-ot levesz mondjuk a hod

Ez tetszik...

Quote:

ez annyira nem fontos

Az arany szerintem is aprópénz, de ha mondjuk már -20% nyersanyag lenne ezzel a szemmel... Vannak csoportok ahol annyira drága a nyersanyag, hogy lehet megéri egy 4-5 szemesnek ez a szem.

Von 10-29-2009 16:53

Szerintem elég lenne csak a -1 kör az építkezésre, és semmi más bónusz ne járjon hozzá. Esetleg a 10% védettség az épületek elleni támadásoknál, még ezt talán bele lehetne venni, mivel ez csak akkor ad bónuszt, ha támadás alatt van az illettő, nem alapból, mint mondjuk a nyersanyagköltség csökkentése.

Az épíkezés aranyköltsége A-n kívül elenyésző, azért fölösleges belenyúlni, a nyersanyagköltség csökkentése meg az építés lerövidülésével együtt már nagyon táp lenne.

Szal: egy körrel gyorsabb építkezés
vagy: egy körrel gyorsabb építkezés, és +10% védelem az épületek elleni támadások esetén.

E két verzió valamelyikét támogatnám személy szerint :)

Serg 10-29-2009 17:26

Quote:

nem kell nagy X%-ra gondolni. 1-2% területarányosan

Amit irtam olyan csopinál jönne jol ahol pl nincs nyersanyag. Jopárszor belefutottam hogy hiába épitenék át sallangot, ha pl nincs kő

ez a kettőt el tudnám még hozzá fogadni

bár csak csöndben megjegyzek egy példát
félelf gyujtogat oriást mondjuk 1000 hekin, rajta a szieszta. Igy is 1 ház gyulik akkor mennyi fog ha ezt a szemit is választom??

ez annyira nem fontos

ezek apropénzek.

Ne csak 1A-ba gondolkodjatok:D

bocs az okoskodásért:D

1000 hekin nem egy ház gyullad az óriásnál szal nem kell hülyeséget beszélni,ha egy ház gyullad akkor auto védelme van vagy nem vagy elég közel

Dus 10-29-2009 17:29

Meg amúgy is, óriás mellé értelemszerűen nem választom ezt a személyiséget, ha ad védelmi bónuszt gyújtás ellen, hanem inkább valamit választok, ami hadira ad pluszt...

Az 1 körrel kevesebb építési időt + 10% védelmet vari / hadi / toli akciók ellen támogatom. :)

Ati 10-29-2009 17:41

Enélkül a védelem nélkül ez nem is hangzik rosszul. Miért kell ide a védelmet belekeverni?

richardka 10-29-2009 17:41

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 226909)
1000 hekin nem egy ház gyullad az óriásnál szal nem kell hülyeséget beszélni,ha egy ház gyullad akkor auto védelme van vagy nem vagy elég közel

akkor hiba van a mátrixba mert 1 ház gyulladt, régen volt lehet hogy volt 2 az elején

amugy amit irtam az inkább uj személyiség már hogy bontok, nyersanyagot kapok.

Most az hogy ilyen védelem meg olyan malusz az inkább csak erösités nem pedig uj szemi

nagyon aprozátok

Dus 10-29-2009 17:47

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 226917)
akkor hiba van a mátrixba mert 1 ház gyulladt, régen volt lehet hogy volt 2 az elején

Azt is beidézted, ami erre a válasz, csak el kéne olvasni.
De nem vagy véletlen elf?? :)

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 226917)
Most az hogy ilyen védelem meg olyan malusz az inkább csak erösités nem pedig uj szemi

Nem látom a logikát abban, hogy nem új személyiség, mert erősít. :) Attól még mert erősít valami, miért ne lehetne személyiség?? :)

richardka 10-30-2009 18:36

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 226919)
Azt is beidézted, ami erre a válasz, csak el kéne olvasni.
De nem vagy véletlen elf?? :)

Nem látom a logikát abban, hogy nem új személyiség, mert erősít. :) Attól még mert erősít valami, miért ne lehetne személyiség?? :)

Láttom kipecéztél engemet:D

1. soha nem voltam elf talán 1x
2. Ugyanazt tudom mondani amit már irtam, hogyha lenne uj szemi annak jobban örülnék ha valami uj lenne

"ilyen pl az hogy aki ezt választja akkor a területének 1-2%-ig ugy bonthat le épületett, hogy a nyersi 90%-át megkapja"
tudom 200 hekin csak aproság, de 1600 hekinél, vagy mondjuk menjünk 2000 hekinél azért tekintélyes lenne

tedd szivedre a kezed, és mond hogy nem illik az épitész szemibe.

Alg 10-30-2009 18:58

90% nyersvissza nagyon sok... még egy lehetőség a restart "nem randeltetésszerű" használatára... 10-30%-ot támogatnék

richardka 10-30-2009 19:06

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 227154)
90% nyersvissza nagyon sok... még egy lehetőség a restart "nem randeltetésszerű" használatára... 10-30%-ot támogatnék

számoljunk, bár matekból gyenge vagyok:D

területarányosan le lehet bontani mondjuk 2%-ot
az 2000 hekin legyen mondjuk khmm khmm 40 heki
ennek a nyersanyagjának a 90%-a bemegy a rakiba, amiből vagy pénzt csinálsz a piacon (bár akkor van 40 heki üresed) vagy épitesz mást amire éppen fáj a fogad

ha a szövidnek át akarod küldeni ugye az körönként 10% minusz

ha restartolsz akkor ugyse ér semmit se mivel ua az országot kapod amivel felléptél, vagy mire gondoltál??

Dus 10-30-2009 19:25

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 227155)
ha restartolsz akkor ugyse ér semmit se mivel ua az országot kapod amivel felléptél, vagy mire gondoltál??

Bontasz, átküldöd a nyerset szövinek, újrázol...

Bár ez elég macerás, mert sok raktár kell hozzá. :)
És kevesebbet nyersz rajta, mint amennyiért felhúztad azt a rengeteg raktárat...

Szóval szerintem nem kell területarányos korlát...

De a 90%-ot én is sokallom. 50%-70%, ami szerintem ideális, nagyon maximum 80%...

Alg 10-30-2009 19:25

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 227155)
számoljunk, bár matekból gyenge vagyok:D

területarányosan le lehet bontani mondjuk 2%-ot
az 2000 hekin legyen mondjuk khmm khmm 40 heki
ennek a nyersanyagjának a 90%-a bemegy a rakiba, amiből vagy pénzt csinálsz a piacon (bár akkor van 40 heki üresed) vagy épitesz mást amire éppen fáj a fogad

ha a szövidnek át akarod küldeni ugye az körönként 10% minusz

Jah, hogy területarányosan maximalizálva? Lemaradtam, akkor nem szóltam:o

richardka 10-30-2009 19:38

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 227157)

És kevesebbet nyersz rajta, mint amennyiért felhúztad azt a rengeteg raktárat...

De a 90%-ot én is sokallom. 50%-70%, ami szerintem ideális, nagyon maximum 80%...

hááát ha valaki azért az én példámnál maradva 40 heki 90%-nak nyersiéé ujrázzik

Az meg is érdemli:D amár komoly csalás:D

bocs nem tudtam kihagyni

Dynosaur 10-30-2009 19:50

Szerintem fontos lenne az a +10% védelem. Ha már valaki áldozott arra, hogy ezt a személyiséget válassza ki, ne egy vándort, harcost, vagy valamelyik másikat, akkor már ne csak az építése legyen segítve, hanem kapjon bónuszt, hogy az épületei "hosszabb életűek" is legyenek... :)

Serg 11-01-2009 01:36

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 227152)
Láttom kipecéztél engemet:D

1. soha nem voltam elf talán 1x
2. Ugyanazt tudom mondani amit már irtam, hogyha lenne uj szemi annak jobban örülnék ha valami uj lenne

"ilyen pl az hogy aki ezt választja akkor a területének 1-2%-ig ugy bonthat le épületett, hogy a nyersi 90%-át megkapja"
tudom 200 hekin csak aproság, de 1600 hekinél, vagy mondjuk menjünk 2000 hekinél azért tekintélyes lenne

tedd szivedre a kezed, és mond hogy nem illik az épitész szemibe.

Nem kell mindig a rosszindulatot keresni: azért kérdezte mert az elfnek malusza van a gyújtogatásra és ha egy elf gyújtogat óriást 1000 hekin ott előfordulhat hogy 1 ház gyullad...

Remedy 11-01-2009 01:45

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 227157)

Csak aprosagkent jegyeznem meg, hogy a raktarban kor kozepen nem veszik el a nyers, ha tul van toltve.... :)

richardka 11-01-2009 19:23

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 227334)
Nem kell mindig a rosszindulatot keresni: azért kérdezte mert az elfnek malusza van a gyújtogatásra és ha egy elf gyújtogat óriást 1000 hekin ott előfordulhat hogy 1 ház gyullad...

ki fogom probálni:D
nem azért irtam a kipecézést:D

Ga'briii 11-06-2009 12:16

azért nem kellene nagyon sok nyersit visszakapnia, mert A-ba így még elvetemültebb bontások lennének......30-40% körül de annál többet semmiképp nem támogatok

Remedy 11-06-2009 12:35

Quote:

Originally Posted by Ga'briii (Post 228124)
azért nem kellene nagyon sok nyersit visszakapnia, mert A-ba így még elvetemültebb bontások lennének......30-40% körül de annál többet semmiképp nem támogatok

Ha elolvastad volna az eredeti javaslatot, csak a teruletenek 2%anak bontasa utan kapta volna vissza a nyerset. Igy hiaba vannak elvetemult bontasok ha csak 2%-ig kapja vissza... :)

Szemelyes velemeny: szerintem meg ne kapjon vissza semmit... :)

Bar talan egy masik szemelyiseghez lett irva, de ide talan jobban illik az a kiegeszites, hogy mondjuk foglalaskor kevesebb ureset kapjon... Mert mondjuk csata kozben gyors menti a menthetot a vakolokanallal... :D

Ga'briii 11-06-2009 12:40

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228125)
Ha elolvastad volna az eredeti javaslatot, csak a teruletenek 2%anak bontasa utan kapta volna vissza a nyerset. Igy hiaba vannak elvetemult bontasok ha csak 2%-ig kapja vissza... :)

lemaradtam sorry.....

az én verzióm szerint lehetett volna a "bontó" is a szem neve :D

richardka 11-06-2009 15:56

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228125)

Bar talan egy masik szemelyiseghez lett irva, de ide talan jobban illik az a kiegeszites, hogy mondjuk foglalaskor kevesebb ureset kapjon... Mert mondjuk csata kozben gyors menti a menthetot a vakolokanallal... :D

legyen ez meg a másik:DD

igen én is filoztam a másik topikba erről, hogy ide jo, ha már épitész lenne a neve. Szerintem belefér a bontás is,

Ne csak az 1A-ba gondolkodjatok légyszi, nem csak az a csopi van

Ati 01-11-2010 15:41

Ezt a területarányos neyrsanyagvisszakapást nem támogatom, teljesen követhetetlenné válik, hogy mikor mennyit fog visszakapni, mikor "kell" bontania legközelebb, ...

Vagy minden bontás után visszakap valamit, vagy nem kap vissza semmit. Ha minden után visszakap, akkor az ilyen magas százalékok nagyon durvák, maximum 20%-ig érdemes gondolkozni.

Iron 01-11-2010 20:40

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 80817)
Nekem tetszik az ötlet, de szerintem sok a 30%

Nem olvastam végig...csak egy pár hsz-t. Nekem tetszik ez a személyiség, de az ártó 30% soknak találom, mert akkor hadilag megint lehet brutális, és ha teszem fel ez ork lesz akkor nem sok minden állítja meg.

Tsobi 01-11-2010 20:41

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 236270)
Nem olvastam végig...csak egy pár hsz-t. Nekem tetszik ez a személyiség, de az ártó 30% soknak találom, mert akkor hadilag megint lehet brutális, és ha teszem fel ez ork lesz akkor nem sok minden állítja meg.

Nem vagyok benne biztos, hogy nem kéne végigolvasnod a témát, mielőtt hozzászólsz. :)

All times are GMT +1. The time now is 11:53.