![]() |
Quote:
Javaslom olvasd el "Cion bölcseinek jegyzőkönyvei" cimü könyvet ez is egy betiltott könyv mint e Mein Kampf, eszerint a könyv szerint egy másik embercsoport az "evolució csúcsa" és minden más nép alsóbb rendű szolganép. Szóval én ezt sokkal nagyobb problémának látom mitn egy 60 évvel ezelőtti eseményt amivel a mai napig nagyon jó biznisz takarózni. |
Quote:
(megjegyzem, ha mondjuk Hiroshima 1945-nek neveznének el egy országot, az is gusztustalan lenne.) |
Quote:
Tudsz mondani oylan háborút ahol csak az első és optimális bombázások történtek meg? Én nem tudok. |
Quote:
|
Amúgy ha ez az Auschitz-Birkenau bennmaradhat, akkor miért nem maradhat pl. 304402 ANARCH 5 Sztálini diktatúra 7.192, 395315 ANARCH 5 Nyilasok Birodalma 7.913? Végülis mindent meg/és ki lehet magyarázni.
Vagy a politikától/történelemtől függetlenül, maradjon minden elnevezés bent, mindent meg lehet indokolni. |
Tőlem akár mindhárom név maradhat, vagy változtatásra/törlésre is kerülhet.
Ami viszont itt megy az már túlzás. Nem vagyok biztos benne hogy jó ötlet votl ez a topic. Eddig is volt lehetőség a nem elfogadható neveket jelenteni. |
Quote:
Már csak pár nap, és vége. ;) |
Elnézést ha valakit megbántottam a véleményemmel, de nekem ez a véleményem, és rendkivül rossz szokásom, hogy a véleményem nem szoktam véka alá rejteni.
|
Quote:
de ez titeket nem érdekel, tudom... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
megkérdezel mindenkit? :) nem, ez természetes :) |
Quote:
|
Quote:
soha nem tudod úgy csinálni, hogy az mindenkinek jó legyen... |
Amúgy szerintem van egy tök egyszerű megoldás amit pl. a fórum etikettbe már le van írva és szerintem nagyon igaz volna a Név választásnál is:
"Általános szabály, hogy ha egy beírással kapcsolatban egyáltalán felmerül benned a kérdés, hogy az vajon a fórumra való-e, akkor nem való a fórumra." csak ugye névvel kapcsolatban :) nem fórummal |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ez egy nagy marhaság volt, remélem érzed:) Vagyunk egypáran akiket érdekel ez a téma, ennek a párnak az 50% + egy fője már többség. Így volt ez eddig mindenben. A fedezés módosítást kb 18 szavazat döntötte el, igen szoros eloszlásban, azaz valami 6 fő volt a többség, a több ezer játékos többsége. Asszem a többségi vélemény itt már megvan. A magam részéről a 666-nak meg a sorszámos birodalmaknak sose tulajdonítottam jelentőséget, nem tudom melyik az a többségi játékos, amelyik sértésnek veszi ha a IV. Birodalommal kell csatáznia. Ettől még az Auswitz-Birkenau igenis sértő. És külön kérdés: ha a III. Birodalom nem elfogadható, akkor a Szovjetúnió miért maradhat meg? Nekem semmi személyes rossz élményem nincs Auswitz-al kapcsolatban, sőt tudtommal a családomnak se. Mindkét nagyapám Horthy katonája volt, egyik szerintem még Szálasinak is őszinte híve, de nem érdekel. Auswitz-Birkenau nekem akkor is a történelem eddigi legnagyobb halálgyárát jelenti a gázkamrákkal, krematóriumokkal, meszes gödrökkel és csontőrlő gépekkel. Ha egy mód van rá, ne keverjük a Dzsingisz kán féle mészárlásokat meg a hirosimai atombombát ide. Mindkettő rengeteg áldozattal járt ugyan, de a náci haláltáborok előtt soha senki nem végzett ilyen tervszerű népirtást, nem épített rá igen komoly iparágat, és senki nem helyezte a népirtást előttük a katonai célok elé. Ennek az éveken át tartó tömegmészárlásnak pedig Auschwitz-Birkenau lett a legközismertebb jelképe... |
Quote:
sokan tudnak erről a topicról, de a külső fórumról mindenki, vagy majd mindenki, és nagyon sokakat nem zavarnak ezek a nevek, mert ide se jönnek..tehát a többséget nem érdeklik ezek a nevek.. ez az ÉN értelmezésem... és nem csak a ti közösségetek számít... abban az esetben a többséget nem érdekelte a felfedezés módosítás..így Ati döntött...most is ez lesz, kár vitatkozni... |
Quote:
Mikor Ati ezt a topicot megnyitotta úgy vélem a mi közösségünk véleményét várta. Ha nem így lett volna, kimehetett volna a Kossuth térre megkérdezni az Árpád sávos zászlót lengető fiatalokat, hogy őket zavarná-e ha egy internetes játékban a Holocaust jelképe országnév lenne? Nem ezt tette. |
Quote:
természetes, kimehetett volna, és mindenkit megkérdezhetett volna, aki játszik!!!! Evidens, hogy a játékosokról beszélünk! de nem arról a 10-20-50 emberről, aki ebbe a topicba írogatott...hanem mindenkiről.. és mivel mondom mégegyszer, nem zaklatta fel a társaság nagyobb részét (az összes játékosra gondolok), ezért az ÉN véleményem az, hogy nem zavarják őket ezek a nevek... |
Quote:
Akit meg egyáltalán nem érdekel az egész topic, annak nyilván értékelhető véleménye sincs ezzel kapcsolatban, szal nem számít a véleménye. Ha majd érdekli, idejön és leírja. |
Quote:
egyébként pedig így is fel lehet fogni, ez a TE véleményed, ennyi :) ÉN nem akarom megvitatni, szabad vélemény nyilvánítás van.. az álláspontom akkor is tartom... ha valakit zavart valami név eddig, megtalálta a módját, hogy azt jelentse..így nem értem mi szükség van erre... ennyi... |
Szerintem nm közkedvelt nevekkel érdekesebb lehet az illető élete:-)
Engem pl nm nagyon zavarnak az ilyesmik... |
tokomkivanma (#424019) [5/W]
|
Quote:
Igazad van sajnos nem tudok zöldet adni, és tudod úgy érzem hogy aki igy gondolja mint Te meg én és ki is mondják azt leköpik meg megbélyegzik, mintha valami szörnyü emberek lennénk, holott csak más véleményünk van. Igy van ahogy mondod, meg kell nézn ia dolgokat a másik oldalrol is, nem csak a figyelmet elterelni. Úgy gondolom teljesen helyén való a hozzászólásod. |
Ez itt a névvadász topic, nem az antiszemita vagyok-e vagy sem. A politikai háttértől függetlenül tény, hogy ilyen név nem való egy olyan játékban, ahova ha az ember a belső fórumra kiírja, hogy lecseszett a főnök, azért kitiltás jár...
|
megjegyzem átpakoltam az általános beszélgetések közti topicba a hsz-emet, úgy érzem ott jobb helye van
és szerintem ezt is rövidesen törlöm :p |
Quote:
Viszont a palesztinokat ne hozzuk ide, a II. világháborúban deportált zsidók nem robbantgattak Németországban, és nem harcoltak fegyveresen a német hadsereg ellen. Szóval semmi köze egyiknek a másikhoz. Amit viszont mindig elfelejtünk: nem csak zsidókat deportáltak, de nyomorékokat, homoszexuálisokat, másként gondolkodókat, cigányokat, mindenkit, aki valamiért nem felelt meg a rendszernek. |
Quote:
|
Quote:
Egyszerűen nem értem, hogy lehet ezen a kérdésen vitatkozni. Megöltek azon a helyen másfél millió embert? Meg. Tragikus dolog, az emberiség egyik (sokadik) szégyene? Igen. Akkor miért kell ilyesmiről országot elnevezni? Bizonyos "csúnya" szavakat nem engedélyezünk (hétköznapi szavakat, amelyeket egyébként szinte mindenki használ, nap mint nap, pl. bizonyos testrészek közönségesebb elnevezését), de olyan elnevezéseket, amelyek több millió ember szenvedéseire utalnak, meghagyunk?! :mad: |
én már nem is a névvel kapcsolatban írtam (ezért talán nem is idevaló a hozzászólásom), hanem a véleményemet mondtam el az emberek hozzáállásáról
és igen, több millió ember halt meg ott, ez borzasztó, és tragikus, de hogy egy csoport ebből hatalmat és pénzt merít, na az van legalább olyan rossz azt nem tartom sokra, aki a saját halottait használja föl nyereségvágyból |
Quote:
Rajtad kívül itt senki nem emlegetett hatalmat meg nyereségvágyat. Itt arról van szó, hogy a név sértő vagy nem sértő, maradjon vagy ne maradjon... |
Quote:
mivel nem tudom, hogy mi vitte rá az illetőt, hogy így nevezze el, ezért ennek hiányában - mindenféle belemagyarázás nélkül - nem tudom megítélni hogy elfogadható, vagy mélységesen elítélendő |
Quote:
a másik hozzászólásoddal meg egyetértek, hogy túlzás és becstelen amit csinálnak. emberéleteket nem lehet pénzel kárpotolni bármennyi is van belöle, és nem szabad a halottakat felhasználni ilyen célra. Több hasonló tudatos népirtás is volt a világon, csak azokat nem verték nagydobra, nem kapott ekkora nyilvánosságot. viszont ha ez a köztudatban van és bizonyos személyekhez szervezetekhez jelképes helyekhez kötjük ,akkor el kell fogadni hogy ezek a helyek,emberek sok ember számára nem csak földrajzi és tulajdonnevek... Nem ugyanaz egy nagy mészárlás, mint egy népirtás és nem ugyanaz egy népirtás, mint ami a Holocaust idején folyt. nem épültek ipari szintü létesitmények arra sehol máshol amit csakis tömeges gyilkosságok végrehajtására használtak nem volt ennyire tudatosan felépitett strukturája és programja az irtásnak, nem volt sehol ennyire erős ideologiai háttér felépitve a tetteik igazolására. és még annyit hogy pl Ceasaról vagy más nagy hadvezérek nevéről ami felkerült ide ellen példának, nem helyén való. mert ha hallod a nevüket nem a mészárlásaik jutnak eszünkbe hanem más cselekedeteik. |
teljesen értelmetlen párhuzamot voni Hitler és Ceasar, vagy más ókori történelmi személyiségek közé, és nem azért, mert egyik nagyobb szörnyüségeket csinált mint a másik, hanem azért, mert ceasar idejében mások voltak a mindenki által elfogadott erkölcsi normák.
És itt nem csak arról van szó, hogy mikor mennyit ért egy emberi élet, vagy hogy mennyi idöbe került, mig elitélte a ~civiliázált nyugat a rabszolgaságot. Hanem arrol, hogy Szophoklész vagy Arisztotelész korában teljesen elfogadott volt a pedofilia. Bevett dolog volt az orgia, vagy az oroszlánok keresztényekkel történö etetése. De mehetünk keletebbre is, ahol az embert lóbörbe csavarták, majd kiteték a napra. Ha én most elitélek egy ideologiát, egy személyt a közelmúlt, vagyis az elmult 50-80 év(EGY emberöltö) távlatából, akkor joggal teszem, mert az erkölcs ugyanazt kellett volna jelentse számára, mint számomra. Egyébként ideje volna külön topicot inditani, ahol le lehetne folytatni ezt a kissé elszabadult vitát a történelmi eseményekröl, orinevektöl függetlenül |
Quote:
|
Argenpina 5W sem éppen idevaló, bár szépen cseng :)
|
gondoltam este nétek még 1 dipót, hátha tanálok vmi vicceset...
mást találtam :D 435664 5/X LSSAH ami nekem is csak fél pillanat után ugrott be, hogy ez egy SS hadosztálynak a neve... Leibstandarte SS Adolf Hitler - a rövidítés jelentése... a jelenleg elfogadott norma szerint úgy érzem ez sem üti meg az elfogadható szintet |
All times are GMT +1. The time now is 16:57. |