Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Notebook/laptop topic (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1502)

Ati 09-08-2007 18:04

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 123633)
Ebaynél az a baj hogyha az elado lökött akkor roszul adja postára igy egynesen a vámhatoságnál landol:))

Én anno amazontól (anglia, amerika) rendeltem dvd-ket, mindig ugyanúgy adták fel, és nagyon véletlenszerű volt, hogy mikor kellett rá vámot fizetnem. Szerintem a vámosok se tudták eldönteni, aztán mikor milyen hangulatuk volt épp.

LotR 09-10-2007 23:09

Sokxor a vámosokon mulik h itélik épp meg....
vagy szurják el...

Sztem tuti 100 ezer alatt kell lennie hisz most már 99kért hozzád vágnak ennél jobb konstrukciot, ami már a hülyének is megéri, persze az nem vagyok ;)

Ati 09-11-2007 08:18

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 123921)
Sztem tuti 100 ezer alatt kell lennie hisz most már 99kért hozzád vágnak ennél jobb konstrukciot, ami már a hülyének is megéri, persze az nem vagyok ;)

MediaMarkt-ban meg Tesco-ban? Azért ott nem vásárolnék.

Nemrégiben kis kézirádiót árultak 10k-ért, saját állításuk szerint 3 gigás procival, fél giga rammal, és 80 giga winyóval...

Lyra 09-11-2007 11:19

Az elébb taglalt Asus subok jönnek ki 9"-os kijelzővel... De a 600X800 még mindig perverz számomra. :confused::D:eek:
Jahh vinyókapacitás 2Gb !!!-tól 32GB-ig. /64GB-os SSD-k is vannak, de arról nem szól a fáma/ SSD cuccos lesz benne,

LotR 09-18-2007 22:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 123935)
MediaMarkt-ban meg Tesco-ban? Azért ott nem vásárolnék.

Nemrégiben kis kézirádiót árultak 10k-ért, saját állításuk szerint 3 gigás procival, fél giga rammal, és 80 giga winyóval...

háát pedig nem hinném h annyira nagy anti lennél a kérdésbe h ne tudj ott is ügyesen vásárolni :)

Ati 09-19-2007 08:25

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 124991)
háát pedig nem hinném h annyira nagy anti lennél a kérdésbe h ne tudj ott is ügyesen vásárolni :)

Ahol úgy adják a garanciát, h ogy nem szabad kinyitnod, ott azért elég gáz gépet venned. És ha szeretnél bele egy tv-kártyát? Vagy bármit? Akkor ugrott a garancia. Azért ez elég nagy megkötés. Oké, van, aki nem szeretne bele semmit, neki tökéletes megoldás lehet.

De amikor a kiírások alapján nem tudod eldönteni, hogy mi is van a gép belsejében, akkor lehet nem kéne megvenni... Szép a doboza oké, no de azért ne ez alapján vásároljunk... :)

LotR 09-19-2007 10:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 125022)
Ahol úgy adják a garanciát, h ogy nem szabad kinyitnod, ott azért elég gáz gépet venned. És ha szeretnél bele egy tv-kártyát? Vagy bármit? Akkor ugrott a garancia. Azért ez elég nagy megkötés. Oké, van, aki nem szeretne bele semmit, neki tökéletes megoldás lehet.

De amikor a kiírások alapján nem tudod eldönteni, hogy mi is van a gép belsejében, akkor lehet nem kéne megvenni... Szép a doboza oké, no de azért ne ez alapján vásároljunk... :)

hmmm ha nem nyitják ki neked ,akkor ott tényleg gáz van, de akkor ők hibáznak és az üzlettel van nagyon nagy gáz...
jogod van megnézni, én DVd házimozit vettem a Intrsparba és ott kinyitották, sőt akcis áron 1 picivel nagyobb tudásut kaptam , mivel az akciós pont elfogyott..

Csokibácsi 09-20-2007 17:54

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 125052)
hmmm ha nem nyitják ki neked ,akkor ott tényleg gáz van, de akkor ők hibáznak és az üzlettel van nagyon nagy gáz...
jogod van megnézni, én DVd házimozit vettem a Intrsparba és ott kinyitották, sőt akcis áron 1 picivel nagyobb tudásut kaptam , mivel az akciós pont elfogyott..

Kinyitották? Levették a burkolatot? :P
Mert Ati szerintem a gép oldalának kinyitására gondol.
Sok helyen előszeretettel ragasztanak rá garanciacímkét.
Ha bármit bővíteni akarsz, nagy eséllyel megsérül. Ha baj van, mondhatják, hogy fizetős lesz a javítás/csere.
Persze bővíttetheted a szervízzel is, drága óradíjért, akkor nem ugrik a gar.

LotR 09-21-2007 10:00

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 125495)
Ha bármit bővíteni akarsz, nagy eséllyel megsérül. Ha baj van, mondhatják, hogy fizetős lesz a javítás/csere.

hmm köszi, Ati már megint rébuszokba beszél , mint mindig :p

Ati 09-21-2007 10:03

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 125620)
hmm köszi, Ati már megint rébuszokba beszél , mint mindig :p

Mit beszélek rébuszokba? Kinyitni. Nem a csomagolást levenni, mert úgy látod a polcon is... :) Kinyitni. Ott, ahol le van ragasztva egy "Ha ez a matrica megsérül, viszlát garancia" feliratú matricával. :)

Amit nemigen tudsz megkerülni, ha szeretnél mondjuk még memóriát tenni bele. Vagy neadjisten ki szeretnéd porszívózni a belsejét. :)

tdomo 09-21-2007 10:16

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 125495)

Én sehol nem vennék ilyen teljes konstrukciót. Elhiszem, hogy kicsit több fáradtság az embernek magától összeraknia egy gépet, de megéri, mert nem kell együttélni utána az eladó buta kompromisszumaival. Életemben egyszer vettem ilyet, mert egyik napról a másikra volt szükségem rá, de soha többet.

Ati 09-21-2007 10:25

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 125622)
Én sehol nem vennék ilyen teljes konstrukciót. Elhiszem, hogy kicsit több fáradtság az embernek magától összeraknia egy gépet, de megéri, mert nem kell együttélni utána az eladó buta kompromisszumaival. Életemben egyszer vettem ilyet, mert egyik napról a másikra volt szükségem rá, de soha többet.

Jobb helyeken megmondod, hogy mit szeretnél, és azoknak az igényeknek megfelelően összeállítják a gépet. Még kedvezményt is kapsz sok helyen az árból, hiszen mindent tőlük vettél.

Én a saját összerakásról leszoktam, amióta a 486-osokon túlléptünk... ;)

De amíg ilyenek vannak, addig nem tudom mennyire biztonságos az ilyen áruházakban vásárolni:

http://m.blog.hu/ho/homar/image/2007...etalkie_he.jpg

tdomo 09-21-2007 10:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 125626)
Jobb helyeken megmondod, hogy mit szeretnél, és azoknak az igényeknek megfelelően összeállítják a gépet. Még kedvezményt is kapsz sok helyen az árból, hiszen mindent tőlük vettél.

Én a saját összerakásról leszoktam, amióta a 486-osokon túlléptünk... ;)

De amíg ilyenek vannak, addig nem tudom mennyire biztonságos az ilyen áruházakban vásárolni:

Nekem még sosem ajánlottak fel kedvezményt. Igaz, ritkán veszek teljes gépet.

Csokibácsi 09-21-2007 11:08

A lego gépekre esküszöm én is. Mondjuk ez egy laptopnál nehezen megoldható :P

Ati 09-21-2007 11:12

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 125645)
A lego gépekre esküszöm én is. Mondjuk ez egy laptopnál nehezen megoldható :P

Anno a laptopomat azt fix konfigurációból választottam, de kértem, hogy tegyenek bele nagyobb winyót, és gond nélkül megcsinálták. Azért ezt egy tescoban nehezen képzelem el.

Csokibácsi 09-21-2007 11:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 125646)
Anno a laptopomat azt fix konfigurációból választottam, de kértem, hogy tegyenek bele nagyobb winyót, és gond nélkül megcsinálták. Azért ezt egy tescoban nehezen képzelem el.

A vinyó, proci és memória az ok, cserélhetőek, bővíthetőek. Néhány gépben a VGA is. De egyebet nem tudok legózni, csak alaplapcserével.
Mondjuk nem nagy dolog, mert talán már elektromos fogkefe is van USB-s kivitelben :P

Nagy boltokban nem is fognak játszani ilyesmivel, képzett eladók sincsenek hozzá.
Vegyetek gépet legoban :)

Ati 09-21-2007 12:11

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 125674)
Mondjuk nem nagy dolog, mert talán már elektromos fogkefe is van USB-s kivitelben :P

TALÁN?! Már hogyne lenne?

http://www.watch.impress.co.jp/akiba...age/tooth1.jpg

tdomo 09-21-2007 12:15

Összerosálom magam. Ezentúl laptoppal járok fogat mosni...:D

Csokibácsi 09-21-2007 16:04

Jó, akkor legyen USB-s görgővisszasodrásgátló csapágysor http://www.tms.hu/smiley/monokli.gif

LotR 09-22-2007 11:34

Hmmm az komoly foto volt:)

Nade Ati a marketingesektől (ha azok állítják egyáltalán össze) nem árhatod el h tökéletes informaitkai tudásuk legyenek, ők sok más mellett ahoz értenek, h összeállítsanak pofásan 1 ilyen reklám ujságot...

De azért tényeg durva a Core-Duo :)

Ati 09-22-2007 17:26

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 125903)
De azért tényeg durva a Core-Duo :)

Ööö, igazából nem is azon van a hangsúly, hanem azon, hogy egy walkiie-talkie-ban 512M memória és 80G winyó van. :) A duplamagos proci már csak hab a tortán. ;)

tdomo 09-22-2007 21:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 125960)
Ööö, igazából nem is azon van a hangsúly, hanem azon, hogy egy walkiie-talkie-ban 512M memória és 80G winyó van. :) A duplamagos proci már csak hab a tortán. ;)

Egyáltalán nem értem mi a baj ezzel. Rossz vétel esetére van buffer, ha meg az betelne akkor swap. :)

richardka 10-04-2007 12:51

hamarosan kezembe az Asus csoda EEE. Kiváncsi vagyok milyen lesz:) meg az a win gomb mit fog csinálni:)

Ati 10-04-2007 12:56

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 127911)
hamarosan kezembe az Asus csoda EEE. Kiváncsi vagyok milyen lesz:) meg az a win gomb mit fog csinálni:)

Kérjük majd a beszámolókat! :)))

Pax Hungaricum 10-04-2007 13:11

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 127911)
meg az a win gomb mit fog csinálni:)

Reméljük nem indít atomrakétát egy tengeralattjáróról... Egy win gombból az ember már mindent kinéz. :D

Ati 10-04-2007 14:47

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 127918)
Reméljük nem indít atomrakétát egy tengeralattjáróról... Egy win gombból az ember már mindent kinéz. :D

Azt hiszem lemaradtál a lényegről. :) A képek alapján van rajta egy win gomb. Viszont a leírás alapján linux van a gépen... ;)

Remedy 10-04-2007 14:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 127935)
Azt hiszem lemaradtál a lényegről. :) A képek alapján van rajta egy win gomb. Viszont a leírás alapján linux van a gépen... ;)

Szerintem arra bindeltek az rm / -rf-et, vagy a dd if=/dev/urandom of=/dev/hda-t :)

Pax Hungaricum 10-04-2007 15:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 127935)

Értem én... Épp azért mondtam. Annak a win gombnak nem kéne ott lenni (elméleti síkon persze). Tehát ki tudja, hogy mi történik, ha megnyomod. :)

Csokibácsi 10-04-2007 16:07

A linux kedvéért nem fogják leszedni a billentyűzetről az alapesetben megtalálható zászlós gombot :P

Kíváncsi leszek a kis vacakra darabokra szedve is, hogy milyen az összeszerelés minősége. Merthogy Asus, az egy dolog ...

Pax Hungaricum 10-04-2007 16:34

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 127960)
A linux kedvéért nem fogják leszedni a billentyűzetről az alapesetben megtalálható zászlós gombot :P

Igen, azt hiszem, ez egy rettentő nagy hiba. :D
Egyébként ABIT és ASUS párti vagyok. :)

Deni 10-12-2007 19:29

izééé.. egy drága kis unokahúg által a billentyűzetről leerőszakolt "Ü" betű esetén mi a teendő? :rolleyes:
mert a kiscsaj olyan pöpecül letörte, hogy lövésem sincs mit csináljak.. :(
lehet kapni külön egy darab Ü betüt, vagy ilyenkor full bill csere van a laptopnál, vagy nyüff?

Gyula 10-12-2007 20:08

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 129252)
izééé.. egy drága kis unokahúg által a billentyűzetről leerőszakolt "Ü" betű esetén mi a teendő? :rolleyes:
lehet kapni külön egy darab Ü betüt, vagy ilyenkor full bill csere van a laptopnál, vagy nyüff?

Deni :) Nyisd meg a gúgglit és írd be azt hogy laptop bontó. Biztos hogy lesz ü betüjük és megkockáztatom azt is hogy imgyen oda adják ha esetleg elmész érte :)))

Csokibácsi 10-12-2007 20:42

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 129252)

Pontosan hol és mi tört el?
Esetleg egy közeli fénykép, a gomb aljáról és arról a műanyag elemről, amibe belepattan??

Deni 10-13-2007 00:18

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 129276)
Pontosan hol és mi tört el?
Esetleg egy közeli fénykép, a gomb aljáról és arról a műanyag elemről, amibe belepattan??

Miután azt mondtad, hogy "amibe bepattan" és láttam a makrofelvételt a billentyűről és a helyéről.. jelentem alásan, hogy visszapattintottam.. amúgy azt hittem, hogy letörött ezért nem is erőltettem a dolgot.. de nem :rolleyes:
szóval közvetve ugyan, de thx a lot Csokibácsi :p
nekem meg lehet, hogy tényleg ideje lenne szemüveget csináltatnom..

és Neked is köszi Gyula :p

Csokibácsi 10-13-2007 06:12

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 129314)
Miután azt mondtad, hogy "amibe bepattan" és láttam a makrofelvételt a billentyűről és a helyéről.. jelentem alásan, hogy visszapattintottam.. amúgy azt hittem, hogy letörött ezért nem is erőltettem a dolgot.. de nem :rolleyes:
szóval közvetve ugyan, de thx a lot Csokibácsi :p
nekem meg lehet, hogy tényleg ideje lenne szemüveget csináltatnom..

és Neked is köszi Gyula :p

Hehe, nincs mit :)
Ezért kérdeztem rá, milyen állapotban van, mert legtöbbször csak leugranak a helyükről. Ha törik valami pöcök, vagy szétugrik a gomb alatt lévő műanyag, akkor sincs veszve semmi. Gyakran vissza lehet pattintani még olyankor is.
De ahhoz meg látnom kell :P

Ati 10-27-2007 12:04

Sálálá...

Tudja-e valaki, hogy hogy lehet feléleszteni egy laptopot, ami indításkor "Invalid HIBERNATION partition/file...RUN HDPREPEZ..." hibaüzenetet ad? Alatta villog a kérdés, hogy "Do you want to (B)oot or (P)ower down ?", de itt már igazából semmire se reagál. :(

Ez egy tegnap telepített XP lenne, telepítés után le lett csukva a teteje, és ma reggel derült ki, hogy a cmos eleme az kb halott, valószínüleg ez okozta a bibit. :(

XP recovery cd-re nem reagál, de mégcsak floppy-ra se, mindenáron ezt a hibernált állapotot akarja visszatölteni, ami nem fog menni. :( Már próbáltam a winyót Not Installed-re tenni biosban, az se segített.

Neten az "Auto-save-to-file" bios beállítás kikapcsolását javasolják a power management részben, de nekem olyanom nincs. Minden "Suspend" dolgot kikapcsoltam, ami ránézésre picit is kapcsolatos lehet a hibernációval, de továbbra se indul. :(

A bios egy "AMIBIOS HIFLEX 1.30", ide be tudok jutni, de semmi más. :(

Az is segítene, ha innen egy low-level formatot tudnék csinálni (eleve akartam volna ilyet, de nem találtam rá lehetőséget). Vagyis csak remélem, hogy segítene. :D

Tippek, ötletek?

Ati 10-27-2007 12:39

Hmm, kiszedtem a winyót, így is ugyanaz az üzenet... Akkor nem a winyón tárolja ezt... Wááááááááááááá

LotR 10-27-2007 12:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 132077)
Hmm, kiszedtem a winyót, így is ugyanaz az üzenet... Akkor nem a winyón tárolja ezt... Wááááááááááááá

te kiszedted a winyot a laptopból? :eek:
gondolom ujratelepítést már próbáltad.. h cdről bootoljon pl...
korábbi időpontra álítást itt nem lehet gondolom... háát passz... vki szervízes, hun vtok? :D

Ati 10-27-2007 13:02

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 132078)
te kiszedted a winyot a laptopból? :eek:
gondolom ujratelepítést már próbáltad.. h cdről bootoljon pl...
korábbi időpontra álítást itt nem lehet gondolom... háát passz... vki szervízes, hun vtok? :D

nem tudok újtatelepíteni, mert nem bootol a cd-ről. se floppy-ról. pedig azok vannak megadva első boot egységeknek, de még hozzájuk se nyúl. :(

amúgy miért ne szedtem volna ki? gari az már rég nem él... :D ennél rosszabb pedig jelen pillanatban nem nagyon lehet... :D

LotR 10-27-2007 13:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 132082)

amúgy miért ne szedtem volna ki? gari az már rég nem él... :D ennél rosszabb pedig jelen pillanatban nem nagyon lehet... :D

hehe hát igaz :D:D:D
bátor vagy én akkor se merném....
csokibácsiék írhatnának vmi okosat v a többiek..

All times are GMT +1. The time now is 20:43.