![]() |
Azert az 1A kicsit mas mint az anarch...
Nezd meg hany ember maszkal 500 000 pont körül.Hat nem sok... Amugy meg 4%varival felmegy a vedelem.... |
Quote:
Egyébként 500e pont körül most 8-an vannak (ha kicsit bővebbre veszem a listát akkor 15-en)... abból pedig ha csak egy is neked támad, akkor biza csak lesel.... A törpénél nem a varikon kell spórolni, csak akkor ha már tényleg nincs senki a közelben (van több ilyen szakasz is 1/a-ban, de az pont nem az 500e pont környéke), ráadásul a törpe nem a férőhely miatt olyan hú de remek 1/a-ban, hanem mert egyedül képes nyersivel és pénzzel ellátni egy klánt, amire ott nagyon szükség van... |
Nem akarok kötekedni de A ba te jaccol nagy hekiszamon???
Varikkal nem sporolsz?Erdekes kivancsi lennék hogy a sereged a toljaid es a sereged szama mekkora.Es meg a termelésed is mennyi.. Amugy meg akkor sem kell vari...Ha beutnek visszamesz...Amugy meg a beutes ellen a seregek a nyerok.:) |
Magas hekiszamon meg a klantamadas miatt ugy is barakkos orszagok vannak, es a törpe is barakkos.Ha meg valaki kiut ram sereget cserelek es visszautok ra....
Azert a törpe nem oylan gyenge hadis hogy ezt ne tudna megoldani... |
Quote:
Igen, hébe hóba játszom ott magas hekin...:D Egyébként mint írtam, egyéniben semmit nem érsz 4% templommal törpeként és kíváncsi vagyok, hogy mész vissza egyéniben, ha 30%-al gyengébb a haderőd, mert nem tudod feltenni a vérszomjat, miközben az ellenfélnek bizti, hogy van 30% torony védője is... törpeként úgy pattansz, hogy öröm lesz nézni... De azt is mondom újra, hogy kláncsatában ez nem számít és törpeként nem varikon sprólnék... de spec nem vagyok törpe ott (így én varin is tudok spórolni)... de a törpénk sem varin spórol... és, hogy mennyi a termelésem? Nincsenek bányáim, azon pld spórolok... Sőt van még pár épület ami nálam (nálunk) hiánycikk... Quote:
|
Ne gondolod hogy en tok hulyekent irkalok...Meg hogy eletemben nem tamadtam még...:)))
Es hidd el hogy egyeniben is eleg eros a törpe... Az meg hogy a környéken vannak orszagoka arra csak annyit mondok hogy a szamitasbol kihagytad az en kalntarsaim.Gondolod en pl tok egyedul allok egyhelybe? Leleke rajta annak aki kiut egy az egybe olyan orszagra akinek a szövijei egykupacban vannak... Mas reszt ha valaki haboruzni akar az elotte rakeszul.De ha nem akkor minek tartson a békeidoben felesleges epuleteket, pl templomot . |
Quote:
Kis hozzáfűznivalóm: 1 körre nem elég a védelem ;) |
Quote:
Hát, én nem is írtam rólad, hogy 1/a-ban nem vagy ott és nem játszol...:) Sőt a klántársakat sem hagytam ki, ezért írtam, hogy érdekes harcok alakulnak ki ilyenkor...:) Amit általában a pénz dönt el... és én nem mondtam, hogy a törpe nem erős egyéniben, hanem azt mondtam, hogy 4% templommal egyéniben jelentősen gyengül, amit a számításba bele kell venni... ráadásul egy harcban mint te is tudod csak akkor van időd felkészülni, ha az ellenfél lassan jön a közeledbe, vagy ha te magad támadsz... mert egyéb esetekben nem lesz 9 köröd felhúzni a templomokat... Amúgy ahogy Xeper is mondta, 1 körre semmit nem ér a védelem, mert a csata előtt elmúlik, tehát minimum 2 körre fel kell tudnod tenni... és, hogy szóljon kicsit végre a topic arról is, ami a neve, íme néhány tanács tőlem...:) 1. 1/a-ban akkor tudsz legjobban játszani és haladni, ha nem egyedül vagy egy klánban, tehát mindenképpen ajánlom a klánkeresést és azt, hogy több játékossal összeállj! 2. Érdemes általában együtt haladni a klántársaiddal, hogy így nagyobb védelmet biztosítsatok egymásnak. 3. Egy törpe termelő mindenképpen megkönnyíti a helyzetet az 1/a-ban, ezért érdemes valakinek bevállalnia. 4. Ha túlvagy az 1/a-ban az első 3 körödön, onnantól bármikor használhatod a klánraktárt ha klánban vagy, így a pénzedet, vagy a fontosabb tekiket biztonságba tudod helyezni. 5. Érdemes a 20-30% torony védőt összehozni még akkor is, ha ütni akarsz (és minél nagyobb hekin vagy, annál inkább könnyebb a 30% toronyvédőt összehozni). 6. Ha valaki úgy dönt, hogy egyedül vág neki az 1/a-nak és felfedezéssel akar haladni, akkor a megtermelt katonát a kinti árnál drágábban tegye ki a piacra, a sajátjánál olcsóbbat pedig vegye meg és fedezzen fel abból, így még némi nyereséget is tud csinálni (ami kell majd a nyersire). Röviden ennyi kezdésnek, ami eszembe jutott. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Amúgy meg ezért jó a gnóm... 5e hekin 500 torony és megvan a 30%... 350 torony pedig símán 21%-ot ad a gnómnak... |
Quote:
Nem értem miért a tornyokról beszéltek. Ha védekezni akarsz legyél elf, annál jobban, úgy sem véd egyik faj sem. Gnómot amúgy sem lehet bevédeni a hadiorikkal szemben, tehát célszerű háborúzni vele. :) |
Igen igen ...
Telleg minek a torony.Vedekezes ugyse fog menni, mert ugyis lesz oylan ori aki be tud verni.Viszont ha jo so kbarakkod van mindig megmarad az esely arra hogy visszautod... |
ha meg nem vagy épagyú akkor két sereggel is kiférsz rá, csak szembe menj vele, amikor ő a te ~70% barakknyi íjadra számolt seregével mocorog... :D :D :D
|
Quote:
Egy hadi orinál is igenis elkél az a kevés torony és a gnómmal igenis lehet védekezni (csak nem annyira mint az elffel, ez kétségtelen), sőt ha hozzá veszem, hogy 5000 hekin 3000 barakk mellett van 350 tornyod, akkor azért az nem egy nagy veszteség, míg védekezés esetén (akár ha vissza is kísérnek) a 21% védő erő akár el is döntheti a csatát a te javadra... |
Sziasztok.
Nemtom idevaló e, de nem találtam jobb helyet :( Régi-új játékos vagyok és még nem jártam az 1A-ban de lassan odaérek. Jó lenne pár hasznos tudnivaló, de mégjobb lenne egy csapat aki befogad és kinevel :) Elég intenzív a jelenlétem a neten, márcsak az hiányzik, hogy egy igazán "győztes" felfogású csapatot találjak. Valamennyi hozományt tudok vinni a kiképzésem finanszírozására :) Koc. |
Quote:
Itt leginkább az 1/a-ról szóló okosságokat olvashatsz, ha veszed a fáradtságot és visszaolvasol...:) |
Quote:
Jól értem, hogy azt mondjátok az 1A-ban nem kell torony? Lehethogy nem jártam még arra, de azért megkérdezném, ha nincs tornyod akkor fenn nem kell 1/3-ával kisebb sereg, hogy beverjenek? Ha tornyod van több sereg kell, hogy átjöjjön valaki ergo a kevesebb barakszámod pont annyival kevesebb amennyivel többet kell küldeniük rád. Tehát az esélyed nem változik a sikeres ellencsapásra ha van tornyod ha nincs. Viszont a kp készlet miatt könnyebb úgy visszamenni ha csak "kevesebb" támadóegységet kell finanszíroznod a piacról mondjuk. :) Asszem kezdek belejönni ;) |
Quote:
Átolvastam mind a 26 oldalt :) Sőt a másik topicba is belenéztem ami 1A-s. De a 2B-ből nem látom az 1A diplot :( |
Quote:
Már arra is van nyitva téma, amiben azt javasoltuk, hogy a 2-on is lehessen az 1/a dipójába szövi keresést írni...:) |
Quote:
Nehogy elhidd, hogy nem kell torony...:) Attól függően, hogy mit akarsz csinálni, változik a torony mennyisége. Természetesen ugyanúgy 30%-al erősebb a védelmed a támadó seregek ellen, ha van elég tonyod hozzá... |
Quote:
Megnyugodtam, hogy nem kell ujratanulnom a játék alapjait :D |
Az 1A-ba ha jól tudom 10-en lehetnek szövetségben. És mi az érdeke egy ujoncnak? A nagyobb szövetségben jobbak az esélyei a rövidtávú túlélésre és fejlődésre vagy ha kisebb szövetségben van?
És akkor ehhez kapcsolva, ki van helyzeti előnyben akik a szövetségi szinten nagyok vagy akiknek egyénileg hatalmas az országuk? Vagy ez kezdő kérdés és minden "nagyország" egy hatalmas szövetség része? |
Quote:
Nos nézzük szép sorba...:) Ha haladni akarsz, akkor mindenképpen érdemes társakat találnod magadnak, hogy mennyit, az attól függ, hogy mekkora hekin vagy, valamint attól is, hogy a többiek mekkora hekin vannak (be ne írd ide ezeket az adatokat, mert infó kiadás lenne), hisz 10 azonos hekin lévő ori könnyebben védi egymást, mint 10, egymástól 100 körre lévő ori... Természetesen anyagiak terén, valamint a feladatok felosztásában a nagyobb szövi előnyben van, de 10 embert sokkal nehezebb koordinálni, mint 3-at mondjuk... valamint ha olyan helyre kerültök klánban, ahol véres kláncsaták folynak minden nap, akár egyéniben, akár klánszinten, akkor természetsen a pénzetek is jobban fog fogyni, hisz a harcra elköltitek, ám itt jobban is tudsz haladni szerencsés esetben, hisz senki nem mondta, hogy ti jöttök ki vesztesen a harcból...:) A nagyobb orikból is csak 10 lehet egy szöviben és természetesen vannak hatalmas szövik is, amik nagy orikból állnak... ám a jelenlegi szabályok szerint, egy fellépő orinak csak akkor kell törődnie egy ilyen nagy orikból álló szövivel, ha ő maga is egy ilyenhez csatlakozik, másképpen közvetlenül nem befolyásolják a mindennapjait (régen volt olyan, hogy egy nagy ori egyszemélyes klánban ütögette a kicsi orikból álló klánokat, akik pontszámban ugyan akkorák voltak). Röviden ennyi...:) |
Ezt meg fel kell dolgoznom, mert igy elsore sok az info megsem eleg ahhoz hogy atlassam mit kene tennem :( Valami olyasmi egyszerubb dolgot vartam,mint amit Eszakfold irt valahol valami faji kerdesre. " A legjobb a tudos gnom mert a leginkabb alkalmazhato nagyon sok strategia megvalositasahoz. Ez egyszeru volt es ertheto annak is aki meg nem jart az 1A-ban.
Ne erts felre a te valaszod is ertheto ha darabjaira bontva nezem de ha egysegesen akkor elbizonytalanit ahelyett, hogy megerositene abban, hogy mit is kene tennem? A kerdesem meg mindig az eredeti. Keressek magamnak partfogokat egy nagyklanban vagy menjek vegig a szamarletran hasonlo meretu tarsakkal es talan tuleljuk? Hozzateszem a celom, hogy minel hamarabb beleszolhassak a legnagyobbak kozti harcokba :D Na jo eleg ha ertem egyenlore mirol is beszelnek :D |
Quote:
A kérdésedre nincs olyan egyszerű válasz, mint amit írsz... majd akkor lesz csak ilyen válasz számodra is, ha már 1/a-ban lehúztál némi időt és látod, hogy mi fexik neked az ottani játékból és mi nem... hisz hiába írom neked, hogy legyél full éheztetős ork, ha nem tudsz gép előtt lenni és szétkapnak mire reggel ránézel az oridra... ugyanez igaz az egyéb ori felépítésekre is... egyedül kettő dolog biztos, az elfből lehet a legjobb beton védelmet csinálni és a gnóm mint faj a legsokoldalúbban használható... |
Nem azt modnom nem kell torony az A ban cak azt hogy ha tamadni akarsz ne tarts.
Nekem is van tornyom hogy az ijjaim jobbak legyenek.De ha klantamadni akarnank akkor 0 torony... Ja es minek a vedelem, egy bizonyos szint utan mert napi 24 be nezik a tavolt es ha jon valaki akkor seregcsere es szembemegyek 2 sereggel... |
Quote:
Nekem nem tul nagy az orim de ha le akarom cserelni a seregem az 1 milliard. 1 orszagban. Ha visszajonnek ram akkor ujra csere, megegy milliardert? Nos lehethogy ezek a szamok nalatok ott fenn elenyeszoek, de engem jelenleg picit visszatartanak attol, hogy vakon elfogadjam amit hallok. |
Azert nem ilyen brutalis...
Mert ha fullijj áll az oridban, lecsereled full lora mondjuk, az ijjakbol mar jon a bevetel...Tehat nem kell minden cserénél fizetni ujra, mert van bevétel is ... Durva lenne ha szövi szinten millios seregeket kellene állandoan cserélni :) |
De az egesz a tornyokbol indult ki...
Ha tartasz 10% vagy 15% tornyot vagy esetleg még többet az oriasi seregkiesés.Lehet a vedelmed nagyobb viszont nem anniyra mobilizálhato az orszag. |
Quote:
Milyen arak vannak az 1A-ban az egysegeknel? |
Quote:
|
Quote:
Ezekszerint nalatok gyakori a fullsereges kitamadas? Ha nincs tornyod akkor annyival kisebbet tudsz kiküldeni, mint amennyi tornyod van. Ha ez 10% akkor 10%-al gyengebb sereget tudsz küldeni valoban es? Ha kitamadsz fullra akkor meg imadkozol hogy ne szurjak ki? A fullsereges kitamadas (torony nelkul raadasul) lutri. Ez nem strategia. Egy torony nelkuli oriban 100K ijaszt 100k lovas bever felulrol is azonos moralok mellett a tabornokbonusz miatt. Ha van benne 10% torony gnomnal akkor 156K lovas veri csak be. Azert ez nem mindegy. 56k vedelem maradhat a tamadonal ha nincs tornyod! Es neki akar meg tornya is lehet. (A pelda 50% barakra es gnomra igaz.) |
Quote:
|
En igen siman kitamadok fullra, de attol meg nem igazan vedtelen az orszagom, amugy láma is irta...
De szerintem a fullbarakk a klantamadas eseten jon elo igazan.Es ott olynan siman kimehetsz fullra, mert eszre se veszik es a tavolsag miatt nem is tudnak semmit se csinalni egyeniben... |
Quote:
|
Az egészhez hozzá kell tenni, hogy az országok felépítését és azt, hogy mit tudsz kezdeni az 1/a-ban, nagyban függ az anyagiaktól amik rendelkezésedre állnak...
|
Az egészhez hozzá kell tenni, hogy ott ahol sűrű a mezőny igen kevesen kalkulálnak a lakitekis mókával, ha látják nincs semmije, rámennek simán 5 sereggel, ha mégcsak nem is táamdott az ori akkor is. Ettől függetlenül én se megyek full barakkal, de ennek egyéb okai vannak:D
|
All times are GMT +1. The time now is 00:43. |