![]() |
Quote:
egyébként elvégre mind1, hogy mit találtok ki, nekem ennél nehezebb már valszeg úgysem lesz. és én ezzel még meg tudok birkózni. |
Quote:
de attól még nem értik, pl Te. először kértem,hogy támaszd alá számokkal. utána leírtuk neked ,hogy a kisebb orik így könnyebben fedezhetnek. mivel a nagyobb orikra sokkal nagyon súllyal hat az 1,6 hatvány... neked még ez sem elég, továbbra is állítod, hogy a nagyok minden módosítást a kicsik ellen találnak ki.... szerinted kivetette fel hogy a topp klánnak pl ne csökkenjen a fedezési rátája... :confused: biztos itt is a saját hasznomat néztem, de jópár ien hozzá szólást tudnék keresni, ahol nem a saját hasznomat néztem, hanem hogy lehetne az űrt csökkenteni... de ha már itt tartunk, aki már 3000 hekitől fedezni akar, annak tényleg lassan fog haladni a felzárkózás,azon nem lehet segíteni semmien szabállyal, de erre van kitalálva a háború menü. :mad: |
Quote:
|
Egyetértek a felvetéssel, bár a legtöbb csoportban hadis vagyok. Valóban nagy szívás lehet az, ha valakit mindig levernek a felfedezési arány pedig csak folyamatosan nő nála.
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Kerd meg Atit, hogy tegye a megfontolasok koze, ugyis nyitott a temara :)
|
én ilyen lekeksen nem támogatnám
minde egyes orink 20k kör játék idő felett van, azaz a számítás szerint -200% jelenleg 5000 katona felett volna egy hektár felfedezése egy 20k hekis oriban.. evidens, hogy mire ide bárki elér sok ezer játék köre lesz. miért fedezhetnénki mi a javaslat értelmében 2500 ért?? amúgyis ketté bontanám a problémát: Quote:
Quote:
ezért inkább az a probléma, hogy a törpe magas hektáron nem tud bányát szerezni, mert drága a felfedezés, ezáltal értelmét veszti tehát a javaslatot tovább szűkíteném csak a törpe fajra és annál is csak 10k heki alatt. |
Quote:
Javaslatom igazán azoknak lesz jó, akik most kerülnek fel, harccal haladnak és a nagyobb szakadékokat át tudják majd fedezni. Valamikor Te is írtál valami olyasmit, ha jól emlékszem, hogy lehessen valamilyen kedvezményes felfedezést felhasználni a szakadékok átugrására. Bár nem hiszem, hogy miután megértetted, támogatnád javaslatomat, hiszen ritkán szoktunk egyet érteni. De ez nem baj, legalább vitatkozunk. :) |
Quote:
és mi változik attól, hogy Mostantól? visszajövünk állunk 10k kört, nem csinálok semmit, képezek ezalatt orinként kerek 10 millió katonát, és ezek mellett még fele annyiét fedezhetek mint az aki oda küzdi magát mellém? és igen én is írtam, de az a kedvezményt nem arra a hatalmas teljesítményre adta, hogy hány ezer körig bír valaki full tornyos íjjal álldogálni mielőtt megölné az unalom :) Ami igazság van abban amit mondasz, miszerint a felfedezés visszakönnyítését általánosságban semiképp nem támogatom, egyedül a törpe bányaigénye jogos az összes többi csak siránkozás. |
Quote:
|
Quote:
Én nem tilthatlak ki innen, de ha csak hülyeséget tudsz beszélni a megbeszélésekben, inkább meg se szólalj, légysziii... |
sziasztok;)
ugyebár 2948 hektárig 225 kati kell a fedezéshez. Ez után brutális mértékekben megnő a kati igény egy hektár felfedezéséhez..... ezt sztem szakaszosan kéne megoldani. A fedezési arányok is maradnának ha nem ütsz hanem fedezel akkor nőne ugyanugy..... 2948 hektártól 5896 hekiig felfedezés lineárisan növekedne azaz 2948 hekin 225 kati kéne míg 5896 hekin 450 katona. és ez így növekedne. de akár a fedezési arányt L is lehetne felejteni:) Szóval az elözökből 11792 hekin 900 katona kéne 1 heki fedezéséhez.... szerintem ez ideális lenne:) de szóljatok hozzá és javítunk az ötleten:) |
ugylátom mindenkinek megfelel a fedezés így ahogy vn.... :S:confused: :eek:
|
Quote:
|
Ez mr nagyon sokat volt téma Gárdi.
Szerintem a normal csoportban olyan keves orszagot érint a kérdés és azok meg oldjak meg maguk hogy nem latom értelmét a változtatásnak |
Quote:
|
Quote:
és sztem is változtatni kéáne rajta és nem csak a normál miatt hanem az anarch miatt is;):rolleyes: |
Az amatőr megszólal
Bocsi előre is az értetlenkedésért, sokan nem fogjátok ezt most szeretni.
Fegya, ezt írtad: "...2 problémát vetett fel nagyobb területen (2948 heki felett) -szinte lehetetlen átjutni az országoknak az 1A pontlista nagy szakadékain. -a bányát tartó termelő országok lettek a fő célpontjai a hadis országoknak, mivel védelmük termelésük következtében gyengébb." Egyrészt nem látom tisztán, miért oldaná meg a "problémát" a javaslatod. Az 1A nagy szakadékai nem állnak (szerintem, de bocsi, ha nagyot tévedek). Amennyivel könnyebb a "szakadék" aljáról ugrani, annyival könnyebb a tetejét feljebb vinni. A hadis célpontok pedig (általában) a gyengébb országok, tehát ha a termelő általában gyengébb, mint a hadis, akkor nagyobb valószínűséggel lesz célpont. Ennek viszont semmi köze a felfedezés legutóbbi módosításához, ez előtte is pont így volt. Az egyetlen dolog, amit megoldana, az abszolút top relatív fékezése (a többiekhez képest). És e miatt látom értelmét egyedül eddig. Másrészt a célkitűzést sem értem, amire többen célozgattatok: a törpét ("bányát tartó termelő országok" :) ) életképesebbé kellene tenni, mert így macerás. Én abból indulnék ki, hogy nem a törpének kell a bánya (, ha kell), hanem a klánnak. Ebből következően teljesen mindegy, hogy mennyire nehéz a törpével játszani. Amíg a a klánoknak kell bánya, és a törpével lehet optimálisan termelni, addig fognak törpét is tartani. (Vagy félelfet :) ). (Ha pl. az elfnek ilyen komoly kajatermelő bónusza lenne, valószínűleg a javaslat a tanyát is a bányával egy kalap alá venné - a hadisnak egyik sincs, a többi meg szükséges termelő, ugye? ;) Nem látom erős érvnek, hogy bányát csak felfedezni lehet, mert ha ütéssel nem lehet szerezni, akkor veszíteni sem - és fordítva. Ha pedig a termelő nem üt, akkor mindegy, hogy bánya kell, vagy egyéb, fedezni fog.) Nyilván a stratégia része lehet levadászni más termelőjét. Ez egyrészt nem fog változni a javaslat esetleges bevezetése után sem, másrészt a javaslat a klánok stabilitása irányába hat (aránylag könnyebb veszteségpótlás pont a termelőnél, ahol érzékenyebb a klán), ami inkább betonozza a sorrendet (nem a pontszámokat!), mintsem, hogy segítené az eredményes helycseréket. (Ismét csak feltételezés részemről.) Senki által felvetett (témanyitó) problémára pedig egyáltalán nem ad választ. Ugyanúgy előjön a nehézség, csak magasabb hektáron, de az országok sorrendjében közben ettől még nem lesz változás. A javaslat kidolgozása egyébként tetszik, példaértékűnek tartom, és ezért gratulálok. Sajnos a fentiek miatt (még?) nem támogatnám. OFF Csak gondolkodni írom, nem javaslat. A szakadékokat kétféleképpen tudnám megszüntetni. Vagy csak azt erősítjük, aki az alján van, pl. könnyebb a fedezés, ha az alattam levőhöz közelebb vagyok, mint a felettem levőhöz. Vagy a szakadék méretét csökkentem, hogy lehessen ütni; pl. A-ban a távolság másképp működne, leesne a tizedére (vagy mindegy hányadára), ami most 20 kör, az lenne 2. Nem dolgozom itt ki, nem válasz a témanyitó problémájára. A bányák védelmét nem tartom szükségesnek. Amíg a barakkoknak kell bánya, addig megoldják, hogy legyen. Mindenki, azonos feltételek mellett. ON |
Megint támadt egy ötletem. Úgy érzem, egész jó! :)
A felfedezéssel kapcsolatos egyik probléma, hogy a pontlistában nagyon nagy szakadékok vannak, Ezeket a szakadékokat egyéni harcokkal nem lehet áthidalni a nagy távolságok miatt. Igazán a klántámadás sem segít, hiszen klántámadással is az üldözők csak egymástól tudnak földet elvenni és csak annyi változik, hogy mások fognak a szakadék szélén állni. A felfedezés pedig megfizethetetlenül drága. Ötletem a probléma megoldására: Minden olyan ország kapjon felfedezési bónuszt, amelynek a -hozzá legközelebb álló, -nem szövetséges, -nála nagyobb területű ország területe jelentősen nagyobb. Ennyi az ötlet. Így a nagy szakadékokat a szakadék alján álló országok felfedezéssel csökkenthetnék. Azért írtam területet és nem pontszámot, mert a pontszám könnyen manipulálható, a terület viszont nem. Az 1A top 50 országának megbecsültem a területét (pontszám * 0.02104) és megnéztem a szomszédos országok körtávolságát. Ez alapján úgy tűnik, hogy akkor lenne célszerű bónuszt adni a felfedezésre, ha a nagyobb területű ország legalább 500 hektárral nagyobb. A bónusz lehetne 500 hektárnál 0%, 1500 hektárnál 100%, köztük egyenletesen változva. azaz 10 hektáronként 1%-t növekedne a bónusz. A jelenlegi felfedezési képlet úgy módosulna, hogy a felfedezési bónusz százalékával csökkenne a felfedezés katonaigénye és pénzigénye. Természetesen 225 katona alá nem csökkenhetne a katonaigény. A többi csoportban fogalmam sincs, hogy milyen paraméterek lennének jók a bónuszra. |
Amig fogalmaztam és számolgattam, kg-- megelőzött. Azt írta többek között, hogy azt erősítsük, aki a szakadék alján van. Pont erről szól az utolsó javaslatom. :)
|
Szvsz nem a felfedezésen kéne válltoztatni példának okáért mondjuk az A ban hanem a végtelent megszüntetni és mondjuk a top 50-et kényszeríteni a lefordulásra és nem lenne gond:-)
Ui. Tudom előre a válaszokat:-) |
Quote:
Viszont sajnos azt kell mondjam, ez így mind offtopic, mert nem ad választ Senki azon problémájára, hogy egy ország, aki bármilyen okból fedezéssel akarja akár csak azonos hektárszámon tartani magát, egyre többet kell, hogy erre költsön. Szóval tetszik az ötleteid kidolgozottsága, de lehet, hogy más topic kellene neki. |
Quote:
tudom a válaszokat... /Kiff. jelentkezz, vagy één jelentkezem...:O/ :) kellemes pünkösdöt:) és hajrá ute:) |
Quote:
Quote:
Javaslatom pont erről szól, tehát szerintem ide való. Senki problémája is valós probléma, ezt talán a korábbi javaslatok orvosolnák. De tőlem mostani javaslatom kerülhet új topicba is. (Mondjuk valahol a megfontolás alatt álló javaslatok között! :) ) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Románon az is gondot jelent hogy a kis orikat sokat ütötték és a felfedezési %-uk már nagyon sok, ebből kifolyólag még mindig alacsony (1700heki körül) vannak, miközben fedeznek és ha elérnek a megadott hekiszám fölé akkor drasztikusan meg fog nőni a felfedezési katonaigényük. De eme probléma megoldására már nem jó a megoldásod. |
Quote:
|
Elolvastam amire hivatkoztál.
Mit csinálnál a nem szövetséges de klán szintű mnt közelben lévő orijaihoz képest? Mert mondjuk azok 2-3 körre vannak de a támadhatók 50-60 körre. |
Quote:
Más. Érdekelne, hogy anarchba megoldana-e valamit a javaslatom? |
Quote:
Igazából a legnagyobb a probléma ott is a legfelső szinten van,de ott ezt inkább az érdektelenség okozza,és az,hogy amíg 225ös katival lehetett felfedezni,mindenki eszetlenül felmászott. |
[quote=-Fegya-;98794]Nem venném tekintetbe a klánszintű mnt-t. Nagyon könnyű lenne visszaélni vele. Mindig akad olyan, aki tud bónusszal fedezni, ettől megváltozik a pontlista és elkezdenek szép lassan tömődni a lukak.
Ezt a vállaszt vártam..... Csak a szép lassanba tömődő lukak az sok hónap adott esetben.... Ez a gond és azért írtam fentebb egy radikálisabb megoldást a fedezés modosítás helyett:-) Tudom én is bele esnék:-) |
Quote:
|
Quote:
Akkor meg nem értem mértnem történik valami érdemben főleg ha az érdekeltek is így látják:-) Mert ha a top 50 magába szál és végig gondolja nekik sem játék ez így.... Persze mióta lehet több ori meg B-ből fordulás, el tamagocsizik mindenki és elméleteket gyárt mért jó ez:-) |
Quote:
Akik játszanak a felfedezés módosítása óta azok tudják, hogy a felfedezés katonaigényének a növelése "túl jól" sikerült. Wand "klánütögess" elmélete csak addig megoldás amíg 5000-10000 hekis vagy és 3-4 klánban voltál csak eddig... Utánna marad a tamagocsi és a katonagyüjtögetés, meg a hiénázás hátha valaki kimerészkedik klántámadni és hála a mostani frankó pontlistarendezésnek ez bárki láthatja azoknál az oriknál akiknek a felfedezésük már ellehetetlenedett. |
Quote:
Én egyébként nem vagyok a radikális megoldások híve. A játék attól startégiai, hogy igen sok eleme kiszámítható. És ebbe nem csak a pár napos taktikai húzásokat kell érteni, hanem a több hónapos, esetleg éves távlatú stratégiákat is, amiket radikális megoldások (általában) úgy tudnak keresztülhúzni, hogy az okozott mellékhatásokat esetleg fel sem lehet becsülni előre. Szóval a radikális megoldásokat jó lenne mindig alaposan kielemezni, az előre látható mellékhatásaikkal együtt. |
Quote:
Hát elemezd:-) Várom az ellemzéseket... Azért járunk elvileg ide:-) |
Quote:
1. Az adott csoport csúcsán lenni (elérni és megtartani!). Mivel a csoportok teteje az A, nyilván a legnagyobb dicsőség is az A csúcsán lenni. 2. Személyiségek gyűjtése körbefordulások által. És ami szerintem jelenleg a legszebb teljesítmény lenne: max személyiséges ország(ok szövetsége) az A csúcsán. Mivel a fentiek a játék céljai, így fura lenne játékszabályokkal megakadályozni, hogy valaki kiélvezze a célja elérését. (Nagyjából olyan, mintha a F1-ben az addigi elsőnek a cél előtt 100m-rel bele kellene taposni a fékbe.) Tehát én a jövőt úgy látom, hogy a szinteken áthúzódó kapcsolatok révén az A-s klánok előtt kettős cél lebeg: biztosítani/javítani A-beli helyzetüket, illetve kék számos orikkal feltölteni a klánt. Hogy ezt hogyan csinálják (előbb felhozni ketteseket-hármasokat, vagy később nagyobb kékeket), az már a stratégia része. Ez nem pár hónap, az biztos, de ez azt is jelenti, hogy néhány évre még lehet értelmes célt találni a játékban annak is, aki a legjobb akar lenni. Ha az A topnak le kell fordulnia, azzal elméletileg egy döntési lehetőséget veszel el tőle. Másrészt a játék célja nem az, hogy mindenki lehessen egy kicsit a csúcson. Van, aki soha nem lesz ott. Nem szabad, hogy úgy működjön, hogy azért leszek én az első, mert a többieket egy szabály eltakarította az útból. A jelenlegi helyzetben az A arra lett kitalálva, hogy a sorrend egyértelműen tükrözze az elért eredményeket. Csak akkor fogja az A-ban bárki elhagyni az elért pozícióját, ha ettől előnyt remél, vagy a többi játékos kényszeríti. Tehát, ha a topot szabály kényszerítené a fordulásra az A-ban, több kimenetelt is el tudok képzelni. Pl. topklánok szövetsége is létrejöhet, akik időnként helyet cserélnének, de mást nem engednének feljebb. Ha esetleg anyagilag szorítaná a szabály a topot, eldurvulhat az utánpótlás vonalak ellenőrzése (pl. B-ben nehezebb lesz majd top30%-ba kerülni), mert az A top így tudná csak biztosítani, hogy másnak se legyen jó. Ha pedig irreális áldozatokkal járna a csúcson ülni, a játékos (aki az eredmények alapján a legjobbnak bizonyult), elvesztheti a játékkedvét, és nem látjuk többet. Helyette megint lesz egy legjobb, aki megint nem fog játékot látni abban, hogy hosszú évek küzdelmeivel megszerzett trónjáról pár hét/hónap után letaszítja egy ...szabály. stb. Egy végtelen hosszúnak szánt játékot időkorláttal ellátni pont a végcélnál... Persze lehet, de akkor a játék alapkoncepciója változik. Csak egy ötlet ezt folytatva. Lehetne olyat, hogy A-ban ha valaki eléri pl. a 20 ezer kört (több, mint 2 év), a játék választás elé állítaná: "fordulsz, vagy újrázol?". De nem csak a topot, mindenkit. Így nem lehetne azt mondani, hogy persze, csak azért első, mert előbb volt itt. De... a mellett, hogy ez már egy más játék lenne, szerintem még ez sem oldana meg mindent. Nem országok vannak, hanem szövetségek, amikben az országok ugyan cserélődhetnek, de azonos érdekkörből kerülnek ki, esetleg azonos emberek viszik az országokat. (Nem multizásra gondolok, hanem lefordítom Y orimat, hogy X orimat behozzam a szövetségbe.) Tehát egy A-s szövi akkor is helyben tud maradni, ha minden tagja lefordul, úgy, hogy ugyanazok az emberek irányítják, csak az országnevek változnak. |
All times are GMT +1. The time now is 20:24. |