![]() |
Quote:
Ilyen pld, hogy a részklán nagyobb kell legyen, mint az egész klán fele. Ily módon részklánnal csak azt tudod elérni aki nagyobb, mint a te klánod fele vagy kisebb mint a te klánod duplája. Ez gyakorlatilag "súlycsoportokat" teremt a részklánozásban. |
Quote:
Nem lenne szerencsésa ha kiröhögnének :D Majd ha több vélemény lessz visszatérek :) |
Quote:
Szerintem nyugodtan megírhattad volna ide is. Nem feltétlen röhögünk ki, és engem érdekel minden ellenvetés, főleg a logikusak. Ugyanis kissé fázom a dologtól, de ugyanakkor tetszik is, mert lényegesen nagyobb mozgásszabadságot ad. Valamit lépni kéne már ezügyben, mert macerás állapot, hogy az A egy meglehetős hányada se klánban se egyéniben nem tud ütni, mert nincs kit. |
Nah jó megírom :)
Az a bajom a dologgal, hogy ez nekem valahogy olyannak tűnik, miszerint lessz lehetősége egy kizárólag hadisokból áló alklánnak bejelölni egy másik klán termelő orijait célpontként. Nem fair küzdelem. Amenyiben ez bekövetkezik, nincs az az ember aki hajlandó lessz termelő orit indítani. Lehet, hogy félre értelmeztem a dolgot, de holnap reggel ... azaz ma, majd átrágom magam a topicon mégegyszer. |
Quote:
1. nem hiszem, hogy van olyan klán akinek több, mint az 50%-a termelő ori. 2. ha egy termelőori nem extrémtermelő (értsd 40-50% termelőépület) akkor a 20% támadómalusz miatt komoly esélye van felvenni a kesztyűt ha megtámadják! 3. egyéniben mi a helyzet? ott még tábornokbónusz + felütésbónusz is erősíti az agresszort. Ez a klánnál nincs sőt még 20% támadómalusz is lenne mégis hirtelen eszünkbe jut, hogy jaj szegény termelő? 4. ott van a hadüzenet ami szintén felszólítja a gyengébbeket, hogy készülj haver, mert lehethogy rádmegyek holnap! 5. Biztos, hogy tudja majd a támadó, hogy melyikek a termelőorik? (főleg ha 150kör távra vannak tőlük) Ha ennyi nem elég biztosíték szegény termelőknek akkor szted mi kellene még? |
Soksok problémára egy megoldás
A javaslatom összefoglalva:
A normál klántámadással párhuzamosan létrehozzuk a "klántámadás klánrésszel" intézményét. Ezzel együtt a normál klántámadás intézménye változatlan formában mûködne tovább. Ez a javaslat kizárólag egy plusz támadási felületet hozna létre, hogy olyan helyeket is el lehessen érni a pontlistában amit ma sem egyéniben sem klánnal nem lehet veszélyeztetni. Hogy mûködne ez? - Bármelyik klán a klánján belül eldöntheti, hogy melyik országainak részvételével (minimum 3 ország!) akar támadást indítani. (támadó részklán) - A célpont lehet teljes klán, vagy egy teljes klánból a támadó által kijelölhetõ bármely de minimum 3 db ország. A szabad kiválaszthatóság alól kivételt képeznek a szabis országok!(védõ részklán) - Fontos feltétel még, hogy mind a támadó mind a védõ részklánok mérete nagyobb kell legyen, mint az anyaklánjuk méretének a fele. (pontértékben! nem területben!) - Feltétel még, hogy ilyen módon csak azokat a klánokat támadhatja akikkel az anyaklánnak hadüzenete van. A részklánok 20% támadási maluszt kapnak. - A támadásra kijelölt országok aktuális pontértéke lenne a támadó klánrész értéke és a védõklánból kijelölt országok értéke összesen a védõ részklán értéke. A két részklán értékkülönbsége adja a körtávolságot a normál klántámadásnál érvényes értékek szerint. - a részklánok NEM jelennek meg a klánpontlistában, révén ugyis csak hadüzenettel támadhatóak felesleges információ lenne a külvilág számára (amivel élni nem lehet csak visszaélni) és csak azokra hívhatja fel a figyelmet akire éppen támad. - ha egy részklán támadott akkor ugyanúgy mint a teljes klánnál 24 körig a támadók nem válhatnak el egymástól Uj taggal bõvíthetõ a részklán támadás után, de kitenni belõle valakit csak az utolsó részklánakciótól!(egyéni toli-vari-sereges akciók nem számítanak itt) számított 24 kör mulva lehet. (ez csak annyit jelent, hogy 24 körön belül csak egymás társaságában üthetnek ujra részklánnal. Õket támadó részklán kijelölheti õket támadásra egymás nélkül is). Hadüzenet A részklánok bevetésének a feltétele az anyaklánok közötti hadüzenet. Ezzel jelzik a klánok vezérei (bármelyik indíthatja), hogy készüljön a másik fél arra, hogy 24 kör mulva részklánnal is támadhat a hadüzenet küldõje. - hadüzenetet egyszerre x országnak lehet küldeni. (jelenleg azt hiszem talán az x helyére az 1 lenne a legjobb szám) - függetlenül attól, hogy 1-et vagy x db hadüzit engedünk kiküldeni, a felénk "bejövõ" hadüzenetek számát nem korlátoznám, hiszen ezzel más klánok hadüzenetküldési opcióját csorbítjuk és visszaélésre is lehetõséget adna. - a hadüzenet függetlenül attól,hogy történt e részklántámadás vagy sem 48 körön belül automatikusan felbomlik. Ha van távollévõ klánsereg egymás irányába akkor csak azután bomlik fel ahogy a kinnlévõ seregek hazaértek. Addig viszont az ellenfél is küldhet ki másik sereget. Megjelenítés a játékban - A szövetségi támadás menüben megjelenne egy plussz fül hadüzis támadásnéven pld. - Itt megjelenne a saját klánlistánk és a hadüzis ellenklán listája. Egyszerû x-eléssel kijelölhetjük, hogy kik a támadásban résztvevõ országok és szintén x-eléssel a támadott országokat. - Mindkét orilista alján megjelenne a kijelölt orik összpontszáma és ezek alapján az aktuális körtávolság. Ha minden országunkat kijelöljük támadni akkor annak ellenére, hogy a teljes klán támad mégis részklánként értelmezve 20% támadómaluszt kapna. Nagyjából így nézne ki: Szövetségek menü - Háború Ezen belül tennék mégegy pontot --> Háború hadüzenettel (részklánnal) Ezen az oldalon megjelenne a következõ: Érvényes hadüzenet: 1877-es Piroska és a Farkas még 36 körig! Támadóklán kijelölése: --------------- Célpont kijelölése: 1. Breki 15000 pont X ---------- 1. Lusti 15000 pont X 2. Malacka 25000 pont ---------- 2. Törpicur 20000 pont 3. Tádé 33000 pont X-----------3. Kandúrbandi 25000 pont X 4. Miss Röfi 27000 pont -----------4. Törperõs 40000 pont X 5. Micimackó 29000 pont X Összesen: 77000 pont ----------------Összesen: 80000 pont A két klán távolsága: 2 kör |
Arról nem volt szó, hogy a támadott klánrésznek mindenképp tartalmaznia kell a vezért?
Vagy az teljesen el lett vetve? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ilyenbe még megegyezhetünk! Amit bezséltünk,h pl eg yadott klán 2k értékü és csak a 4k értékünek vagy a 500pont értékünek küldhessen hadüzit...ezt is egy hasznos kikötés lenne,h ne egyneke a nagyon kicsik se ütve az uj endszerbe,hanem eg ybehtárolt sávba legyen csak. |
Ez benne van a javaslatban hiszen minden reszklan nagyobb kell legyen mint az anyaklanja fele. Igy max a sajat klanja feleig tud tamadni lefele es a 2x eseig felfele
|
Quote:
|
Amit még nem értek: A támadja X-t, Aban a,b,c támad, X-ben x,y,z védekezik.
Kik kapnak és vesztenek földet? |
Ha megvan a részklán és az anyaklánt éri támadás, akkor a részklán aktívan az anyaklán részének minősül, tehát 100%-osan véd?
Valamint ha megvan a részklán, akkor az anyaklán indíthat-e támadást (ha esetleg úgy hozná a sors, hogy éppen pont lehetősége van egy ilyen akcióra soha vissza nem térő alkalomként)? Ha indíthat támadást, akkor a támadásban a részklán 100%-osan részt vesz? Ha egyéniben támadják a részklán egyik tagját, akkor sikeres támadás esetén a zsákmány az a támadó ország klánjának és a részklánnak, vagy a támadó ország klánjának és az anyaklánnak tagszámával számolandó? |
Quote:
|
Quote:
tehát ha van benne ij akkor 100%osan véd,ha bent a sereg az anya klán kiküldheti a sereget,és az anya klán taglétszámával kellene számolni szvszt |
fúúúú de el akarjátok bonyolítani az At. Monróbá nem akarja az újakkal megszerettetni az szent, ez max a régieknek tetszhet...
|
Ez a javaslat kb 1 eves mar. Azert hoztam elo mert sok olyam 1as topic nyilt aminek a problemajat megoldja. Deni; a reszklanok vedelme nem valtozik! a tamadoereje lenne gyengebb HA reszklankent tamad.
|
Quote:
Bár nem tudom, ez mennyire lényeges dolog. |
Quote:
A lényege: -Nem kellene földet leadni ütésért -Ha ráállsz ugy mond vkitre valósan tudsz földet hozni -Elérhetetlen klánok/orik bizonyos rétegnek elérhetöek lesznek -Bizonyos határok között (támadó részklán legalább fele az anyaklánnak)tudsz másikra támadni ,kicsik is védve annaka nagyon nagyok ellen -Fedezés módositani nem kell és akkor így maradhat is,... De ezt már Monro rég leirta vagy2x legalább! |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Korábban én ragszkodtam hozzá, hogy az elfeket ne lehessen teljesen kihagyni a célpontok köréből. Erre jött ötletnek, hogy a klán vezére mindenképp része kell legyen a célpontul választott részklánnak, azaz ahogy Monro írta, az elfeket megtesszük vezérnek.
Azóta átgondoltam ezt a részét a dolognak, és asszem nem volt igazam. (most ugye az jön, hogy akkoriban elfem volt, de nem erről van szó) Ha nem azonos méretű orikból álló klánok akarnak harcolni egymással, adott esetben elég macerás lehet részklánnal "ráállni" a célpont részre. Ha a célpont klán körönként vezért vált, mert nekik úgy jó, akkor a támadó akár el is felejtheti a támadást. A ráállás miatt fontosnak tartom, hogy a támadó fél maga választhassa ki a neki tetsző részklánt. A 20% támadómalust leküzdeni igen szép teljesítmény akkor is, ha nem nehezíti a dolgot kötelezően támadandó ország. Lehet esett róla szó korábban, nem tudom, mert bevallom, nem olvastam vissza elejétől az egészet. Mi a helyzet a szabis orikkal? Célpontnak beválaszthatók, vagy sem? Mer ugye ha lehet szabis orikat választani célpontnak, akkor könnyű a támadó dolga, nem kell kilépjen, meg semmi, elég ha kirakja a szabisokat valami úton-módon, és 20% malus ellenére is biztosra vehető a hadiorik sikere. Ha viszont nem lehet szabis orit célpont részbe választani, akkor mi a helyzet olyankor, ha nagyobb klán akar részklánnal kisebb teljes klánt ütni, és a célpontok közt szabis is akad? |
Quote:
Szabis védő orit nem lehet választani arészklánba,íg yírta amo a vége fele a javaslatnak megtalálod! |
Quote:
|
egy gyors számolást végeztem:
vettem támadó részklánt: 3orkot 8-10-12k hekin 75% barakkal 95%os kat morállal ami ad 9,67millio támadót(malusz nélkül) Védö részklánba egy 16k elfet példénak+14k akármit,az elf védöje :9,68milla pont. Tény h az elf 4k torony 8k barakkra élezve van,de még akkor a maradék 14khekin ha törpe van 35%B+15%torony is nagyott fognak. Szóval igy elsöre sztem magasra lett rakva a 20%d emég végzek kicsit hétköznapibb számításokat is :) És a vezért nem kellene kötelezöen bevenni,mint irta Monro akkor minden Elf a vezérséget megkapja :) |
Quote:
Akkor sem ha teljes klánt támadnának. Ha egy 1 milla pontos klánból 200K értékű szabis van akkor csak a maradék 800K pontos klánrész támadható részklánnal. |
Quote:
Én biztosan nem az elfjeink közül neveznék ki vezért, hanem valamely agresszív orkunkat, vagy hadignómot. Sokkal nagyobb elrettentőereje lenne, mint az elfeknek :-) Elég alaposan kigondolt a tervezet, én a ráállás részét érzem kicsit szürke foltnak. Ha kitámadnak A részklán X-et és X nem tudja védeni akkor ugye visszatámadhat. Ha dinamikus lista alapján támadna akkor ha A klánrész bontogat, ill fokozhat amikor nekem 2 körös a részklánjuk, akkor a klánseregem kimehet sok körre is. Ezt mindenképpen elkerülendőnek, és kidolgozatlannak találom. Egyéni csatában ezt ki lehet védeni a gabona mennyiségének beállításával, itt nem lehetne. Ne a szerencsén múljon (melyik másodpercben mozog az ellen a listában) a visszatámadás körtávolsága. |
Quote:
24óra letelik és ezután kijelölték az adott részklánt csaka köv. körben lehessen támadni öket. Sztem ,mint a normál klántámadásnál lévö statikus pontlista jobb lenne,bár ez csak sztem |
Mo. ezt teljesen máshogy gondolta kezdetben.
Ha jól emlékszem dinamikus lista alapján ki be pakolhatok a kis táblázatban országokat, és folyamatosan vűltozik a részklán értéke. De ennek elképesztő veszélyei vannak. Csak egy a sok közül. Megkeresek egy fordulni képtelen gamert, felfedeztetem, majd ha forduláskész akkor részklánnal ráállok vele valakire, majd fordítom. Nem szeretnék olyan rendszert, hogy a támadott bambán nézi, hogy az Istenbe tudtak ezek kijönni ránk, amikor sehogy se tudom "kilegózni" őket. A mostani rendszerben legalább 1 körig ott kell állni, bevállalva az ellen reakcióit. (Valahogy csak jó lenne ezt a részklánt a pontok közé becsempészni.) |
Quote:
A három ork támadóereje a malusszal együtt 9.710.064 pont, az általad leírt, 50+25%-os elf védőértéke, 85% morállal 8.366.176 pont. Ám egy ilyen ország sose lesz célpontja részklánnak, mert 1: erőssen kigyúrt hadilag, 2: elf. Az esetek 99,9%-ában egy ország nem válik célponttá, ha a fenti kettő közül csak az egyik igaz rá, és a maradék 99%-ában is csak azért, mert máshogy sehogy nem jön össze a részklán. Valószínűleg, a legerősebb védekező ereje nem nagyobb egy 25+25%-os törpénél. Ami, összesen 30k hekin, 75%-os morállal 7.665.840 pont. Ezt a fenti 3 ork a malusz ellenére 60%-os barakkaránnyal beveri! |
Quote:
Pontlistás ötlet: Mint van a klánpontlista/egyéni,egy másik topicba fel lett vetve h a SZK-orik is megtekinthetöek legyenek,azoknak eg ykülön fül a pontlistán,sztem így kellene az alklánnk is,h lenne eg ykülön kis fül ahol a én klánom által támadott klánrész/engem támadó klánrész jelenne meg.Ha mind ez bevezetésre kerülne még annyit kellene finomitani rajta,h választható legyen ,h amikor a pontok menüre kattintok melyik ugorjon fel elsönek. Klán vezért sztem nem kellene beválasztani,hanem a klánrészből választani egy újat arra az időre,h nem választanak akkor a legnagyobb értékű automatikusan megkapja,de választani akármikor lehetne mást,mint most a választott típusnál.Mert mi van ha aklánra is ráállnak,akkor a klánvezér 2helyen álljon helyt?így tudnak figyelni külön-külön is 100%osan |
Quote:
Azaz 9.199.000. |
nincs eleg ido feljebb vinni a moralodat. max 1et vagy esetleg 2t tudnal emelni a haduzi lejartaig.
|
Quote:
|
persze, 89-rol eselyes.
|
Következő észrevételeim vannak még.
-Ha van egy vezére egy klánnak akkor ne lehessen már kirekeszteni a részkláncsatából. Azaz ha 1 vezérségre alkalmas ember van a klánban, akit a klánja megválasztott, indokolt lenne, hogy mindenképp Ő vezethesse a részklán seregeit is. Tehát a hadüzenetet kapott klán nevezhesse ki a részklán vezérségét ellátó országot. Hasznos lehet ez akkor is, ha egyszerre támadják klánsereggel, és részklánsereggel az adott szövetséget. -részklánlista? pontlista? valahogy megjelentetni? Monro mielőtt azt mondanád, hogy tiltakozok az új ellen (remélem nem vagyok maadi) aki támadni akar az ne sunnyogjon, vállalja, hogy Ő is elérhető klánnal, mint a mostani rendszerben. -Ha dinamikus lista lenne, akkor az ellentámadást jó korán ki kellene küldeni, nehogy a támadók kv előtt 20 másodperccel elbútorozzák az egész részklánjukat valahova "Északra" amit úgyse tud senki lekövetni. Ebben az esetben az ellentámadónak automatikusan kellene a seregelengedésre számítania. Ha így lenne akkor ez nagyon erőssé tenné a részklánt az eredeti klántámadáshoz, mert jelentősen csökkentené a támadó fél kockázatát. -van egy "termelők felfelé haladása" topik a megfontolás alatt álló javaslatok között. Eddig is nehéz volt a termelők helyzete magasabb hekin, ahol egyre jobb képességű hadisokkal kerültek szembe. Nyilván a klánrészek is előnyben fogják részesíteni a termelő országokat a célpontválasztásnál, ez pedig további nehezítést fog jelenteni számukra. |
Vale,smooth pls ne egy példán pörögjetek már,ha van fejlesztö felvetésetek szívesen várjuk,de az Off-ot kerüljük pls...nyitok külön topicot a megbezsélésekbe inkább.....
|
Quote:
Reaktor felvetéséhez: gondolom úgy lehetne a legegyszerűbben megoldani, hogy a részklántámadásos oldalon a pontszámok ugyanakkor frissülnének, mint a klánpontlista. Az egyéni támadáshoz használt pontlista pedig továbbra is azonnal frissülne. |
All times are GMT +1. The time now is 00:03. |