Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Könyvek, avagy ki mit olvas éppen... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=102)

Elme 01-20-2008 21:01

az én ízlésemnek jobban megfelelnek E.P.,Füst Milán vagy Parti Nagy Lajos könyvei...
de mondhattam volna Hrabalt, Kunderat, Vonnegutot, Günter Grassot, heinrich Böllt, etc
bár lehet, hogy a mágusos könyveknek is van valami mondanivalója:)
érdekelne, hogy mit értesz a világ valamilyen szintű ismeretén?:)))

Topsy 01-21-2008 21:56

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 152977)
Sajnos mindenhol másnak az okos gondolatait kell megtanulni verstannal kapcsolatban... De belőlem például semmi érzést nem vált ki egy vers, így én alapból hátrányból indulok. Más gondolatai egy versről meg pláne nem érdekelnek :)
Igazából én magasról teszek rá, hogy mire gondolt az a (nem egy esetben hibbant) ember, miközben a verset írta.

A verstan tanulás arra jó hogy érettségin mentőöved legyen, ha begyakorlod akármről tudsz " szövegelni", úgyhogy értelmesnek tünik.
Amúgy abban igazat adok, hogy a vers megértséhez nem sok köze van, olyan ez szerintem mint egy szép madár felboncolása sem visz közelebb a szépség megértéséhez....:eek:
Viszont én szeretem a verseket és " normális" emberek nem is tudnak igazi verseket írni, kell ahoz némi hibbantság ami vagy veleszületett vagy a környezete váltott ki.Szerintem a világot fenttartani a normális emberek tudják, előrevinni viszont a bolondok :D

Elme 01-21-2008 22:28

sunyi dolog ez a piroskázás:)
mert leírtam a véleményemet és nem tetszik egyből osztod a pirosat?
azt hittem arra való a fórum, hogy véleményt nyilvánítsunk...
legalább privát üziben írd meg mi a bajod:)
amúgy a véleményemet változatlanul fenntartom, osztogassad a pirosakat nyugodtan továbbra is

Remedy 01-21-2008 23:29

Quote:

Originally Posted by Elme (Post 153323)
amúgy a véleményemet változatlanul fenntartom, osztogassad a pirosakat nyugodtan továbbra is

*festeget*

Andrew 01-22-2008 05:22

Quote:

Originally Posted by Elme (Post 153323)

az elismertség arra való, hogy kinyílvánítsuk a véleményünket mások hozzászólásairól :)
emígyen ha nem tetszik valami, amit írtak, akkor az illető adott beírására nemtetszésünk jeléül lehet adni egy pirosat :)

Andrew 01-22-2008 05:29

Quote:

Originally Posted by Topsy (Post 153316)
A verstan tanulás arra jó hogy érettségin mentőöved legyen, ha begyakorlod akármről tudsz " szövegelni", úgyhogy értelmesnek tünik.
Amúgy abban igazat adok, hogy a vers megértséhez nem sok köze van, olyan ez szerintem mint egy szép madár felboncolása sem visz közelebb a szépség megértéséhez....:eek:
Viszont én szeretem a verseket és " normális" emberek nem is tudnak igazi verseket írni, kell ahoz némi hibbantság ami vagy veleszületett vagy a környezete váltott ki.Szerintem a világot fenttartani a normális emberek tudják, előrevinni viszont a bolondok :D

tehát igazi haszna még mindig nincs... ugyanis az a szememben nem indok, hogy majd életemben egyszer fogom tudni használni egy olyan dologgal kapcsolatban, ami amúgy sem érdekel és esetemben az eredménye teljességgel indifferens - értem ez alatt az irodalom érettségit :)

Kubbi 01-22-2008 07:32

Szerintem az irodalom órának az a lényege, hogy javítsák az emlékező képességet. Illetve egy másfajta gondolkodásmóddal ismertetne meg..
Egyetemen is van 1-2 olyan tárgy aminek nem láttam semmi értelmét, mert olyan hosszú és bonyolult több oldalas levezetéseket nyomtak az arcunkba (úgy hogy soha nem fogom azokat használni), de így a tárgy után azt hiszem ez egésznek csak az volt a lényege hogy egy bizonyos gondolkodásmóddal megismertessen.
Ellenben az irodalmat én se szerettem. De így utólag talán volt értelme a sok hüle versnek. :p

Elme 01-22-2008 18:22

hogy mások hozzászólásáról kinyilvánítsuk a véleményünket arra szerintem nem a piros festék a legmegfelelőbb, de kétségen kívül egyszerűbb, mint érvelni
ha vki erre gerjed, ám tegye:P

Szigibabe 01-22-2008 18:33

én már csak azt nem értem, aki nem szereti az irodalmat, az miért jön a Könyvek, azaz ki mit olvas éppen... topikba? :confused: azt hittem, ez pontosan az irodalomról szól... hogy annak melyik műfajába, az embere válogatja, hisz különbözőek vagyunk, de ez szerintem természetes. Pont így szélesítheti az ember a látásmódját. Szvsz.

On: Anne Rice - The Vampire Lestat :)

Valezius 01-22-2008 19:00

Az irodalom óra lényege, hogy olyan emberekről hallasz, akikről korábban nem tudtál semmit.
Ha veled nem történt ilyen az irodalomórán, akkor tényleg semmi szükséged rá.

Talán még kedvet is kapsz, hogy elolvass tőle valamit, és jó könyvet olvasni jó :)

Miért kell verset elemezni? Mert magadtól sosem vennél észre dolgokat.
De ha utána egy bármilyen verset a kezedbe fogsz, akkor már magadtól is észreveszed.

Nem olvasok sok verset, de néha azt is kell.

Elme 01-22-2008 20:24

verset elemezni azért kell, mert hozzátartozik az általános műveltséghez, hogy meg tudjunk különböztetni pl egy jambust a disztichontól, az ütemhangsúlyos verselést az időmértékestől, stb.
nem tudom miért tiltakoztok annyira a vers elemzése ellen?
gondoljatok bele, ha elolvastok egy verset és letisztul bennetek nyilván van mki számára vmi mondanivalója...és ez már asszem tulképp nem más, mint a vers elemzése

Pali papa 01-22-2008 20:40

Azt hiszem különbséget kellene tenni.
Az iskolai verselemzéseknek azon kívül, hogy visszaadjuk a megszerzett tudást és a tanár leszűrhesse mekkora adatmennyiséget fogadtunk magunkba van még egy feladata. Az amit Elme is feszegetett, vagyishogy nem mindegy milyen ütemben, és és milyen formába öntve kapjuk az adott irodalmi művet. Ezeket a dolgokat viszont meg kell tanulnunk észrevenni és ahhaz a legjobb gyakorlás a verselemzés. Tetszik, nem tetszik az iskolába elvileg tanulni járunk (gondolják a pedagőgösök... ).
Más az amikor felnőtt fejjel olvasunk értelmezünk, vagy csak a hangulata miatt élvezünk egy verset. Ám minél kevesebbszer próbáltuk ifjúkorunkban megérteni, értelmezni és élvezni a verseket annál kissebb az esély, hogy felnőtkorben értékelni tudjuk.

Off: Elme, grat a zöld kockádhoz! :)

Elme 01-22-2008 21:02

Pali papa örülök neki, hogy végre megérti valaki, hogy mire próbálok kilikadni a verselemzések kapcsán...eccer a közösön volt már egy vitám a témában, de eleve reménytelen helyzetem volt, mivel kb 15 ember mondta, hogy teljesen felesleges és egy időután ráadásul teljesen el is poénkodták a dolgot:)
bennem pl rengeteg versrészlet úgy marad/maradt meg, hogy próbálom őket értelmezni
és még valami...nemtom kinek milyen irodalom tanára volt, de az enyém nem ragaszkodott hozzá, hogy feleletkor a szöveggyűjteményben vagy függelékben található elemzést mondjuk vissza, simán elfogadta, ha valakinek a kérdéses vers mást jelentett és azt indokolni is tudta
köszi a gratulációt, bár megmondom őszintén, hogy fogalmam sincs mit jelent a színes kocka

Andrew 01-23-2008 17:46

Quote:

Originally Posted by Szigibabe (Post 153439)
én már csak azt nem értem, aki nem szereti az irodalmat, az miért jön a Könyvek, azaz ki mit olvas éppen... topikba? :confused: azt hittem, ez pontosan az irodalomról szól... hogy annak melyik műfajába, az embere válogatja, hisz különbözőek vagyunk, de ez szerintem természetes. Pont így szélesítheti az ember a látásmódját. Szvsz.

On: Anne Rice - The Vampire Lestat :)

Akkor én egy paradoxon vagyok? Gyűlölöm az irodalmat, mint tantárgyat (megutáltatták velem + eddig senkinek sem sikerült bebizonyítania, hogy van értelme), viszont nagyon szeretek olvasni - már ha éppen kedvet kapok hozzá és van rá időm :)

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 153450)
Az irodalom óra lényege, hogy olyan emberekről hallasz, akikről korábban nem tudtál semmit.
Ha veled nem történt ilyen az irodalomórán, akkor tényleg semmi szükséged rá.

Talán még kedvet is kapsz, hogy elolvass tőle valamit, és jó könyvet olvasni jó :)

Miért kell verset elemezni? Mert magadtól sosem vennél észre dolgokat.
De ha utána egy bármilyen verset a kezedbe fogsz, akkor már magadtól is észreveszed.

Nem olvasok sok verset, de néha azt is kell.

A lényege lehet, hogy ez, de amit irodalom órán csinálunk, az köszönő viszonyban sincs ezzel ;) Az én szememben az lenne a jó irodalom óra, ami kedvet ad arra, hogy elolvassak valamit - nem pedig mások gondolatait sulykolják belém... A verselemzés meg a példádból adódóan fölösleges számomra - lévén nem szeretem nagyon a verseket... sőt :p ebből kifolyólag soha nem is fogok verset olvasni (kivéve 1-2, de azokat meg is tanulom - pl.: Himnusz) - hidegen hagy, hogy mit akarnak vele elmondani... ha mondandójuk van, írják le egyértelműen, vagy fessék le :D

Összegezve számomra az irodalom (mint tantárgy) teljességgel fölösleges és érdektelen, persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki számára az, csak engem hagyjanak békén vele, ne erőltessék rám :)

Andrew 01-23-2008 18:03

Quote:

Originally Posted by Elme (Post 153490)
Pali papa örülök neki, hogy végre megérti valaki, hogy mire próbálok kilikadni a verselemzések kapcsán...eccer a közösön volt már egy vitám a témában, de eleve reménytelen helyzetem volt, mivel kb 15 ember mondta, hogy teljesen felesleges és egy időután ráadásul teljesen el is poénkodták a dolgot:)
bennem pl rengeteg versrészlet úgy marad/maradt meg, hogy próbálom őket értelmezni
és még valami...nemtom kinek milyen irodalom tanára volt, de az enyém nem ragaszkodott hozzá, hogy feleletkor a szöveggyűjteményben vagy függelékben található elemzést mondjuk vissza, simán elfogadta, ha valakinek a kérdéses vers mást jelentett és azt indokolni is tudta
köszi a gratulációt, bár megmondom őszintén, hogy fogalmam sincs mit jelent a színes kocka

És életed során mire használtad ezt a tudást, ezeket a versrészleteket? Sikerült belőle jóllakatni a családot, venni belőle egy üveg sört, tehát volt bármi gyakorlati haszna? - Nem arra gondolok, hogy jobban érezted-e ettől magad, én spec más dolgok vidítanak föl :)

Elme 01-23-2008 18:10

Andrew lehet, hogy nem hiszed el, de lehet valamit azért is szeretni, csinálni, mert nincs anyagi hasznod belőle...
szerintem hozzátartozik az általános műveltséghez (többek között ez is)
igaz nem a kereskedelmi tv-k köré szerveződő populációkban
és egyáltalán nem zavar, hogy nemtok érte sört vásárolni

Valezius 01-23-2008 18:21

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 153747)
És életed során mire használtad ezt a tudást, ezeket a versrészleteket? Sikerült belőle jóllakatni a családot, venni belőle egy üveg sört, tehát volt bármi gyakorlati haszna? - Nem arra gondolok, hogy jobban érezted-e ettől magad, én spec más dolgok vidítanak föl :)

Kaptam rá 10pontot Vállalati pénzügyekből, hogy meg tudtam mondani, miből idézett a tanár. Ez kellett ahoz, hogy ne bukjak meg.

Asszem ez eléggé gyakorlati haszon. Sose lehet tudni, hogy mi mire lesz jó. :)

Andrew 01-23-2008 18:27

Quote:

Originally Posted by Elme (Post 153754)
Andrew lehet, hogy nem hiszed el, de lehet valamit azért is szeretni, csinálni, mert nincs anyagi hasznod belőle...
szerintem hozzátartozik az általános műveltséghez (többek között ez is)
igaz nem a kereskedelmi tv-k köré szerveződő populációkban
és egyáltalán nem zavar, hogy nemtok érte sört vásárolni

Következtetés: Neked tetszik, csináld ;) Nekem nem tetszik, én ne csináljam.
Probléma: nem ilyen egyszerű... rámerőltetik - nekem csak ez a bajom :)
bahh, általános műveltség - humbuk... amikor az egyik helyettesítő irodalomtanár azt mondta, hogy Jókai írta a Két nővér című regényt... ez általános műveltség lenne - máskérdés, hogy ilyesmit gond nélkül megtanulok

Cassandra 01-23-2008 18:28

Ezt az egész vitát nem értem.:)

Az irodalom orán zajló dolgokról: A verselemzést én spec szeretem... mármint szeretem a verseket úgy olvasni, hogy közben megpróbálok mögé látni, hogy mi mit takarhat... Szerintem kifejezetten érdekessé tud tenni 1-1 darabot, ha a sorok között is olvasol illetve keresel egy mélyebben rejtőző mondanivalot.
Viszont azt nem szeretem, ha megmondják mit akarj belelátni.:o
Pl: Én Adyt húztam érettségin és A magyar Ugaron-t kellett elemezni, nem tetszett az elnöknek az elemzésem... Póttételt huzattatot, pápá jeles érettségi.
Ettől függetlenül igenis látom értelmét a versek elemzésének.

A másik: Miért is hibbant minden "költő"?:)

PS: Andrew, ha mindent csak az anyagi haszonszerzés miatt csinálsz, akkor belefásulsz elöbb vagy utóbb...

Szigibabe 01-23-2008 18:28

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 153742)
Akkor én egy paradoxon vagyok? Gyűlölöm az irodalmat, mint tantárgyat (megutáltatták velem + eddig senkinek sem sikerült bebizonyítania, hogy van értelme), viszont nagyon szeretek olvasni - már ha éppen kedvet kapok hozzá és van rá időm :)

A lényege lehet, hogy ez, de amit irodalom órán csinálunk, az köszönő viszonyban sincs ezzel ;) Az én szememben az lenne a jó irodalom óra, ami kedvet ad arra, hogy elolvassak valamit - nem pedig mások gondolatait sulykolják belém... A verselemzés meg a példádból adódóan fölösleges számomra - lévén nem szeretem nagyon a verseket... sőt :p ebből kifolyólag soha nem is fogok verset olvasni (kivéve 1-2, de azokat meg is tanulom - pl.: Himnusz) - hidegen hagy, hogy mit akarnak vele elmondani... ha mondandójuk van, írják le egyértelműen, vagy fessék le :D

Összegezve számomra az irodalom (mint tantárgy) teljességgel fölösleges és érdektelen, persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki számára az, csak engem hagyjanak békén vele, ne erőltessék rám :)

Oks, akkor félreérthettem, mert nekem az jött le, hogy nem csak az órát szóljátok le éppen, hanem magát az irodalmat.
Nézd, én megértem, ha nem szereted, ha valamit ráderőltetnek. Lehet, nem szereted a verselemzést (sőt: a verseket), de nyilván vannak jó dolgok is órán. Szerintem egyébként a legtöbb tantárgynál az a helyzet, hogy vannak benne dolgok amiket az ember szeret, és olyanok is, amiket nem. Én az irodalom órákat személy szerint azért szerettem, mert megismertettek sok olyan íróval, akiket valószínűleg az órán való részvétel nélkül sose ismertem volna meg. A kötelező olvasmányok (amiket szintén nagyon sokan nem szeretnek) is azért vannak, hogy szélesítsék a látókörünket. Kell nézni néha a dolgokban a pozitívumot is, nemcsak a negatívumot - összeszorítod a szád és túléled a verselemzést, cserébe pedig egy olyan tudást kapsz, ami adott esetben meg is változtathatja a gondolkodásmódodat. Csak egyszer kell, hogy egy vers, novella vagy könyv igazán mélyen megérintsen.

Mellesleg szerintem a történelem illetve a matematika tanulásából sem lehet egy üveg sört venni :p De ugyanúgy hozzátartoznak az általános műveltséghez (ahogy Elme is mondja), mint az irodalom.;)

Andrew 01-23-2008 18:33

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 153758)
A másik: Miért is hibbant minden "költő"?:)

PS: Andrew, ha mindent csak az anyagi haszonszerzés miatt csinálsz, akkor belefásulsz elöbb vagy utóbb...

Azt hiszem figyeltem, hogy ne a 'minden' kifejezést használjam :o
Amúgy nem, nem a haszonszerzés a cél. Nekem az a célom, hogy amit csinálok, annak gyakorlati haszna legyen, vagy szórakoztasson - ebben az esetben egyik sem teljesül :)

Cassandra 01-23-2008 18:39

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 153760)
Azt hiszem figyeltem, hogy ne a 'minden' kifejezést használjam :o
Amúgy nem, nem a haszonszerzés a cél. Nekem az a célom, hogy amit csinálok, annak gyakorlati haszna legyen, vagy szórakoztasson - ebben az esetben egyik sem teljesül :)

Lehet, hogy te nem, de utánad más igen.;)

Akkor mást kérdezek.:)

Mérnöknek készülsz? Mert ha nem akkor pl minek tanulsz geometriát, úgyse nagyon van/lesz gyakorlati haszna és szerintem nem is kifejezetten élvezed. Minden tantárgyra rá lehet húzni, hogy "na ennek semmi értelme".:)
Viszont szerencsére a magyar közoktatásban nem válogathatsz hogy én csak ezt szeretném, csak azt... az általános művelséghez igenis kell, hogy fel tudj fogni egy verset.

Andrew 01-23-2008 18:48

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 153762)

Lehet, hogy te nem, de utánad más igen.;)

Akkor mást kérdezek.:)

Mérnöknek készülsz? Mert ha nem akkor pl minek tanulsz geometriát, úgyse nagyon van/lesz gyakorlati haszna és szerintem nem is kifejezetten élvezed. Minden tantárgyra rá lehet húzni, hogy "na ennek semmi értelme".:)
Viszont szerencsére a magyar közoktatásban nem válogathatsz hogy én csak ezt szeretném, csak azt... az általános művelséghez igenis kell, hogy fel tudj fogni egy verset.

el kell, hogy keserítselek... szeretem a geometriát :D:D de nem mérnöknek készülök... ami engem érdekel az a génkutatás, biokémia, gyógyszerészet
ha úgy látom, hogy nincs értelme, akkor nem tanulom meg :)
De eddig nem sok ilyesmivel futotta össze, hogy ne lett volna valami értelme, vagy ne tetszett volna - mondjuk a művtöri is ide tartozik egy bizonyos fokig, de azt egyszeri olvasásra elég jól megjegyeztem

Őszintén szólva az én szememben össze vissza 2 olyan tantárgy van, amit mindenki számára fontosnak tartok... kitaláljátok melyik ez a 2? :)

vityu 01-23-2008 19:48

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 153763)
Őszintén szólva az én szememben össze vissza 2 olyan tantárgy van, amit mindenki számára fontosnak tartok... kitaláljátok melyik ez a 2? :)

Testnevelés, ének-zene :D:D:D

Andrew 01-23-2008 20:31

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 153783)
Testnevelés, ének-zene :D:D:D

közel jártál :rolleyes:
:D

Matematika és történelem :)

Elme 01-23-2008 21:02

Andrew
az emberek nagyon nagy hányadának - köztük nekem is - az a véleménye, hogy sok tantárgyat feleslegesen oktatnak
aztán pl én kikerülvén az oskolapadból munkába álltam és rájöttem, hogy vannak dolgok, amiket az általam kritizált tantárgy(ak)ból igenis tudok hasznosítani a munkám során
de tudok szélsőséges példát is mondani: én egy finn multinak dolgozom jelenleg, de nem alkalmazottként, hanem a szuverenitásomat félig-meddig megtartva
a kezdet kezdetén vendégeskedtem náluk és az első vacsora alkalmával egy olyan étterembe vittek ahol II. vh. korabeli finn vadászrepülők képeivel volt körberakva a fal
beszélgettünk a vh-ról és láthatólag sokat nőttem a szemükben amikor kiderült, hogy Mannerheim generális minden taktikai húzásáról tudok
de más példa: 2 génsebész között is ciki, ha az egyik nem tud pl egy Ady vagy Jattila verscímet mondani a másik kérdésére...szóval csak arra akartam kilyukadni, hogy elég nagy az tároló kapacitása és soha nem tudhatjuk, hogy milyen feleslegesnek vélt elraktározott infó lesz hasznos az élet folyamán

Elme 01-23-2008 21:06

és még valami...laikusként engem is érdekel a génkutatás és a biokémia
(erről jut eszembe: anno a biokémiát egy elég rettenetes és felesleges tantárgynak tartottam, ma meg...és nem telt el azóta nagyon sok év)

Andrew 01-24-2008 19:43

Quote:

Originally Posted by Elme (Post 153799)
és még valami...laikusként engem is érdekel a génkutatás és a biokémia
(erről jut eszembe: anno a biokémiát egy elég rettenetes és felesleges tantárgynak tartottam, ma meg...és nem telt el azóta nagyon sok év)

És most is engem igazolsz: ráderőltették, ergó megutáltad :) Nekem csak az az egyetlen egy bajom, hogy rámerőltetik... ne erőltessék rám, inkább próbálják megszerettetni velem.
Megjegyzem versek és egyéb irományok címét jóformán korlátlan mennyiségben meg tudná tanulni :)

[HTPA]GeeForce 01-24-2008 22:35

Ezeket olvasom egymássak párhuzamosan, mikor melyik akad a kezembe:

- Hitler harcosai (a könyv, mint azt címe is mutatja, a II. világhábórúban szolgáló német magas rangú tisztekről szól, hiteles történelmi bemutatás, egyik irányba sem elfogult, se nem élteti, se nem mocskolja ezeket az embereket)

- Nácik aranya (elfogult könyv, sok történelmi tény van benne megírva, csak épp "szocliberál" szájízzel fűszerezve, aki ezen a mögöttes mocskolódáson felül tud emelkedni, és csak a történelemre összpontosít, annak remek olvasmány)

- Csontbrigád (Rejtő egyetlen nehéz hangvételű, nem épp "végigröhögős" könyve)

- Skrull! (bugyuta paródia -azt hiszem a Skull nevű könyvé?-, viszont roppant kellemesen üdítő, szétröhögöm az agyam rajta)

Most ez a 4 a sláger. :)

ui: a Nácik aranya című könyv papír -most digitális verzióban .doc fileként olvasom- alapon ezzel a címmel jelent meg: Haramiák Kincse (ha esetleg valakit érdekel)

Croissant 01-24-2008 22:51

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 154094)

Ezen kívül azért még akad egy pár...

Xeper 01-24-2008 22:53

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 154094)
Ezeket olvasom egymássak párhuzamosan, mikor melyik akad a kezembe:

- Hitler harcosai (a könyv, mint azt címe is mutatja, a II. világhábórúban szolgáló német magas rangú tisztekről szól, hiteles történelmi bemutatás, egyik irányba sem elfogult, se nem élteti, se nem mocskolja ezeket az embereket)

- Nácik aranya (elfogult könyv, sok történelmi tény van benne megírva, csak épp "szocliberál" szájízzel fűszerezve, aki ezen a mögöttes mocskolódáson felül tud emelkedni, és csak a történelemre összpontosít, annak remek olvasmány)

- Skrull! (bugyuta paródia -azt hiszem a Skull nevű könyvé?-, viszont roppant kellemesen üdítő, szétröhögöm az agyam rajta)

Most ez a 4 a sláger. :)

ui: a Nácik aranya című könyv papír -most digitális verzióban .doc fileként olvasom- alapon ezzel a címmel jelent meg: Haramiák Kincse (ha esetleg valakit érdekel)

Épp most a héten kaptam kölcsönbe a Skrullt, egy jóbarátom egyik kedvenc regénye már vagy 7 éve :D (eddig azt hittem csak ő ismeri, senki még a hírét sem hallotta :) )

[HTPA]GeeForce 01-25-2008 11:23

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 154099)
Épp most a héten kaptam kölcsönbe a Skrullt, egy jóbarátom egyik kedvenc regénye már vagy 7 éve :D (eddig azt hittem csak ő ismeri, senki még a hírét sem hallotta :) )

Nos, ezt még annak idején a Valhalla Páholy-ban vettem... (Most Sárkánytűz??? - Asszem...) Valóban, sok évvel ezelőtt.. :D Ajánlom, remek politikai szatira... :D:D:D

Kifli, van még pár azon kivül, de sajnos Rejtő Jenő névvel ellátva (ha jól tudom) egy rokona (birtokolva a licencjogokat) irt-kiadott egy rakás kötetet, amik siralmasak, és borzalmasak, meg sem közelitve az igazi Rejtő stilusát.
De mindenesetre igaz, vannak egyáb komoly hangvételű kötetek Rejtő Jenő néven. (De én azokat nem szeretem.) :p

Topsy 01-28-2008 19:57

Elolvastam a Wass Albert Elvásik a veres csillag c könyvét. Nagyon tetszett. Ebben a művében, már kellő humort is használ, ami nagyon olvasmányossá teszi,ha az egész végül is keserű, de valahogy reményteljes is.
Maradok Wass Albertnél :D Még Karácsonyra adtam ajándékba . Azóta a családom olvasó része egymás kezéből kapkodják ki. Van aki kellő előítélettel látott neki:mad:, aztán nem bírta letenni:D Így ajánhatom 17 évtől 68évig .Szóval:):) A funtineli boszorkány:):)1 kötet

Turku 01-28-2008 20:17

Sziasztok!
Ami most a kezemben van az egy kisregény mégpedig, John Steinbeck:Egerek és emberek című műve.
Érdekesen mutatja be az emberek egymásra való utaltságát, az emberi kapcsolatokat, a barátságos<->barátságtalan viszonyát,a baj kerülését ami az emberek bizonyos fokú kerülésében rejlik.
Érdekes kis történet. Ajánlom mindenkinek aki szereti az elgondolkodtató,valószerű műveket.

Topsy 01-28-2008 21:04

Quote:

Originally Posted by Turku (Post 155090)
Sziasztok!
Ami most a kezemben van az egy kisregény mégpedig, John Steinbeck:Egerek és emberek című müve.

Igazad van:) ez egy " nagy " könyv.

Pali papa 01-29-2008 23:44

Nos én az elmúlt napok vitái kapcsán döntöttem úgy hogy előveszem Lakatos Menyhért: Füstös képek című könyvét.

Elme 01-30-2008 15:24

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 155536)
Nos én az elmúlt napok vitái kapcsán döntöttem úgy hogy előveszem Lakatos Menyhért: Füstös képek című könyvét.

Bár nem feltétlenül neked javasolom, de te is elolvashatod az alábbi könyveket:)

Sir Dan Fraser: A cigányok (széles történeti, nyelvészeti és antropológiai ismeretekre alapozott könyv

Gordon W. Allport: Az előítélet (rendkívül olvasmányos és érdekes könyv az etnikai és nyelvi konfliktusokról)

Pali papa 01-30-2008 19:08

Allportot olvastam...
:)

Pepa 01-30-2008 19:15

Most olvason Harry Potter és a főnix rendje című könyvet. Ma megnéztem eme mű alapján készült filmet, és azt kell mondanom, ha a könyv 100 akkor a film legfejebb 20.

Pali papa 01-30-2008 19:18

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 155720)
Most olvason Harry Potter és a főnix rendje című könyvet. Ma megnéztem eme mű alapján készült könyvet, és azt kell mondanom, ha a könyv 100 akkor a film legfejebb 20.

Én olvasni is szoktam a könyveket pepa, nem csak nézni...
:) :D:D:D

All times are GMT +1. The time now is 01:53.