Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Az Ezüst hold könnyei (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Az Ezüst hold könnyei (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=820)

Pettyes 10-04-2006 15:01

Egy ideig hallgatom, amit beszélgetnek a többiek, de megint egy kicsit értetlenül nézek és pislogok körbe-körbe, ki-ki beszél arra! Az elrévülésem Ryellen egy kicsit tovább tart mindig a kelleténél, de igyekszem sosem tolakodó lenni! Mikor látom, hogy ismét a mágia felé terelődik az út, amihez semmi közöm, megkérem Hajerunt, hogy hadj távozhassam levetni magamról a beszélgetéshez szükségtelen dolgokat (csuha, alatta a néha ki-ki villanó kardokkal)!
Hajerun bólint és a csuhád elején lévő hasítékra mutat:
-Ahogy látom akadt egy kis nézeteltérésed valakivel. De itt vagy, tehát nyertél. Öltözz át és pihenj kedvedre.

Felállok az asztaltól, elnézésüket kérem és elindulok a szobám felé!

A lépcső felé tartasz, mikor elszáguld melletted Tömzsipöröly, kezében féltucat teli söröskorsóval.
-Tíz perc és fent leszek - súgja oda neked gyorsan és vágtatr tovább.

Massza Rex 10-04-2006 15:31

-Az atya nem a rögtön ítélő típusba tartozik. Viszont "művészetéről" kedves Ryel, lehet érdemes lenne kicsit több szót ejteni majd, hisz könnyebb lenne tervezni és összehangolni erőinket és lehetőségeinket, ha ismernék is azokat. De addig is szót lehetne még ejteni, pusztán kíváncsiságomnak engedve, ártalmatlanabb témákról, mind például melyik tájegység gondoz ily szépségeket, mint kegyed?

Chris 10-05-2006 08:00

- Egy ilyen bölcs és sokatlátott férfiútól, mint ön Atyám nem is vártam más választ - mosolygok rá kedvesen - A kérdésére válaszolva: nem túl messze innen, egy kisnemesi család középső gyermekeként láttam meg a napvilágot. Idővel történt némi változás az életemben, amit nem szívesen részleteznék, a lényeg az, hogy azóta járom a világot. Igaz Erionnál messzebb még nem jutottam, de majd idővel. Utazásaim során találkoztam Ferannal, és így kerültem ide - mikor a férfi nevéhez érek, óvatosan a kezéért nyúlok, és gyengéden megszorítom, majd elengedem.

VérGyöngyTyúk Z 10-05-2006 08:15

Hajerun elmosolyodik és az Atyára néz:
-Azóta Ryel vigyáz az elmém épségére és óv olyasmiktől mikhez nem értek. Bizonyára megérti Atya, hogy aki sokáig egy bizonyos tudásal foglalkozik, az a többi tudományokban nem tud oly jártas lenni.

Massza Rex 10-05-2006 08:34

- Be kell osztani gondosan a nekünk szabott időt, ez nem vitás. (apró bólintás kíséri a szavakat)

-Hajerun Úraság, visszaadnám a megbízó levelét (közben átadom), minden rendbe találtam vele kapcsolatban.

-Köszönöm Atya, -elveszi és elteszi a levelet - örülök, hogy némileg megnyugtathattam vállalkozásunk fedezéséről a törvény álltal.

-Említette tegnap, hogy a közös feladatunkkal kapcsolatos hírszerzéshez lesznek még társaink, illetve ön is besegítene. A tervezés embere vagyok, így jó lenne, ha már fejembe véshetnék pár tényszerű adatot, hogy kitöltsem üres pillanataimat. Vagy legalábbis erőforrásaink gazdaságos felosztásáról illene dönteni.

-Úgy van. Nos.. Ryel inmár elég részletes információkkal rendelkezik a célpontról. Jómagam még a mai délután folyamán várok új információkat a lehetséges megközelítési módokról. Úgy tűnik pillanatnyilag, hogy Dhar, Íshar és Meríín adják a fizikai támadóerő nagy részét. Ön, Ryel és én inkább a szervezés és a mágikus támadás-támogatásban veszünk részt. Én valószínüleg Dhar-ék közvetlen környezetében fogok ténykedni, mivel mágiám többnyire pontos rálátást igényel. Ryel és Ön kissé távolabbról a helyzet gyors, pontos és legfőképp átfogó ismeretével és értékeléssével tudnak segíteni, meg persze egy-két trükkel, távoli varázslattal. Ryel és én mindenképpen kapcsolatban leszünk. Szeretnék ugyan egy mentális hálót létrehozni, ami összeköt mindenkit, de nem csináltam még olyat, s bár az elméleti tudással rendelkezem, nem biztos, hogy sikerül. Nekem eddig ez a véleményem és a javaslatom, de hallgatom Atya mire is kíváncsi pontosan?

Pettyes 10-05-2006 09:06

Oh, semmi csak egy kis nézet eltérés volt! - mosolygok.
Tömzsipöröly felé intek, hogy rendben van, várni fogok rá, csak siessen, mert nem akarom sokáig váratni Hajerunt!
Felmegyek, lemosom magamról azt a kis verejtéket, amit okoztak nekem a kellemetlenkedők! Kiveszek egy váltás ruhát és átveszem. Majd várom Tömzsipörölyt.

Ahogy átöltözöl szinte azonnal kopogtatnak az ajtódon.

Amikor kopogtatnak, válaszolok rá:
- Tessék, nyitva van.

Tömzsipöröly lép be a szobádba. Körbepillant és a frissen cserélt ruhádra célozva megszólal:
-Csak nem történt valami? -kérdi, de közben már vigyorog.

Pettyes 10-05-2006 09:39

Rámosolygok Tömzsipörölyre!
- Nem voltak egyszerű fickók, de amivel megbíztál, azt elvégeztem! Szerintem senkit nem fognak azok többé zaklatni, hacsak nincs valami jó emberük a városi igazságszolgáltatásban!
Azonban barátom szólhatnál valakinek, hogy megvarhatná az ingem, mert ehhez ügyetlen vagyok és nem szeretnék szakadt ingben járkálni vagy szétszabott újjal! - ismét elmosolyodom.
- Na de most aztán Te jössz! Mert ha nem veled is megbírkózom - kacsintok egyet Tömzsipöröly felé.

A törpe lelkesen kuncog:
-Köszönöm amit tettél ifjú barátom! az ingedre, csuhádra ne legyen gondod, add csak ide, megvarratom. Hanem üljünk le kissé és törlesztem tartozásom!
Az asztalhoz megy és leül. Megvárja amíg helyet foglalsz vele szemben aztán beszélni kezd:
-Szóval Íshar-ék harcmodora. Elég furcsa keveréknek tűnik. A legtöbbször csak álltak és megvárták amíg valaki nekikront. Aztán pár furi mozdulat után szinte csak azt látni, hogy a támadó épp nekivágódik a falnak, vagy repül át a termen. Valahogy úgy csinálják mint némely slan kit egykor láttam. Felhasználják a támadó lendületét és ellene fordítják. Ugyanakkor ha ők támadnak azt villámsebesen teszik. Amennyire láttam ha csak tehetik nem testre ütnek. Térd, boka, könyök, csukló, legtöbbször izületet csaptak meg egy-két gyors ütéssel. Amikor elgondolkodtam ezen arra jutottam, hogy azért, mert ha eltörik a térded akkor mr nem nagyon futsz el, ha a csuklód akor meg nem ütögetsz. A földrekerülteket is ütik. Fejbe vagy valahogy úgy, hogy eszméletlen legyen mielőbb. Ennyi elég szerinted?

Chris 10-05-2006 10:26

Miután komótosan elfogyasztom a teámat, az Atyához fordulok:
- Ha nincs több kérdése - majd Feranra pillantok - és te sem tartasz igényt jelen pillanatban a szolgálataimra, akkor visszavonulnék a szobámba a viadal kezdetéig. Faren, kérlek valami mód tudasd velem, ha elkezdődik a küzdelem, ígéretet tettem Ísharnak és Meríínnek, hogy megnézem hogyan harcolnak.
Az ordani bólint feléd:
-Feltétlenül szólni fogok. - átpillant a fogadási asztal körül nyüzsgő, főleg törpékből álló csoportra - azthiszem fogadást is teszek. Csak szórakozásból. Érdekelnk az esélyek és még nem volt módom ijesmire ordanon kívül.

Ha egyiküknek sincs több kérdése, illetve közlendője, akkor felmegyek a szobámba.

Pettyes 10-05-2006 10:34

Leüllök és figyelmesen végig hallgatom Tömzsipörölyt:
- Nos, ha van még infód szívesen fogadom, de ez is több a semminél!
Tömzsipöröly kissé elgondolkodik:
-a fegyvereiket nem vonták elő egy kivétellel. Az egyik "vendég" ki akarta rántani Meríín jobb oldali pengélyét, azt hiszem. Ő járt a legrosszabbul mind közül. Meríín összezúzta a ezét mikor ráfogott a markolatra Íshar pedig a hóna alól elővonta azt a furi kését és nekiesett a fickónak. Az életlen felét kalapácsként használva szilánkosra zúzta a fickó jobb vállát, eltörte vele a jobb combját és bezúzta vagy hat bordáját. Amikor a fickó társa erre karddal rontott rá fordulásból öt lépésről úgy vágta bele a kést, hogy az markolatig állt a melkasába, átszúrta a szívét és a hátán kijött a hegye. Pedig pikkelyezett csatamellény volt rajta. Fura egy kés az biztos. A markolatától még elég keskenyen indul és félhosznál erősen előre görbül. A penge a legszélesebb helyen úgy tenyérnyi, a markolatnál kb három -négy hüvelykni. Az életlen fele vagy ujjnyi széles gerinc. Nehéz fegyvernek tűnik. - elvigyorodik - már rendeltem egy hasonlót a kovácsainknál.

Megköszönöm neki az eddigieket! Odaadom neki a szakadt ruhákat és elindulok vele lefelé vissza a fogadó földszintjére.

Chris 10-05-2006 10:49

Mikor Feran a fogadást emlegeti az említett asztal felé pillantok, majd a szobámba menet arra kerülők, és fogadok.
Az ember csapos vezeti a fogadási esélyeket. Látod, hogy pillanatnyilag Dhar esélyét 2,45-ös szorzóval Íshar esélyeit 1,9-es szorzóval veszik. A táblára az eddigi esélyek is fel vannak írva, és feltűnik, hogy most van a legnagyobb különbség Dhar javára. 1 ezüstöt teszel fel Íshar-ékra aztán folytatod utad a szobádba.

All times are GMT +1. The time now is 10:26.