Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Ember vs Fél-elf (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=424)

-Fegya- 04-28-2006 10:57

Eddig szépen kitárgyaltátok, hogy melyik faj mennyire jó tolisnak. Annyit tennék hozzá, hogy a 4-2 szinten MF tolisnak szerintem csak az elf és a gnóm alkalmas.

Minél nagyobb a hekiszám, annál inkább nő a jelentősége a katonai védelemnek. Nagyobb hekin az ember és félelf nem tudja megvédeni magát, a gnóm és az elf pedig símán megvédi magát.
A gnóm nem tud tekizni, viszont nagyon jól meg tud élni nyersanyag lopásból...

Szecsa 04-28-2006 11:22

Hát, igen...Fegya Te már tapasztalatra építesz :) Sajnos nekem az nincsen...csak a számok és az 5. szint...
Az elfnek tenyleg eleg nagy tud lenni a védelme, így alkalmas lehet arra, hogy ne dupla sereggel üssék le...vagy ha leütik egy szimpla sereggel, relative olcson vissza tud fedezni..viszont top10%-ba nem tud menni termelni, csak tovabbhaladasra jo...Bar, tenyleg eleg szepen ki lett vesezve a tema, szerintem is :)

solven 04-28-2006 13:41

Quote:

Originally Posted by Kisbér
Varivédelem:
varázslószám * ((kat morál+készültség)/2) * 1.3 (mágikus pajzs) * faji bónusz (pl óriásnál 1,1) * tekercsbónusz * (1+(pontkülönbség / 200)/100) * embernél tükörvarázs (5) * elfnél; orknál ha kitámad védelmi bónusz (1,2)

Varitámadás:

Ua, kivéve az mp védelmét, illetve az elf/ork/ember védő-bónuszt.

Tolivédelem:
toliszám * ((kat morál+készültség)/2) * 1.3 (tisztánlátás) * tekercsbónusz * (helyezéskülönbség*20/csoportlétszám)(ha ez 1-nél kisebb, akkor 1-el) * mfbónusz (1.1) * faji bónusz (félelfnél árnyalak; elf/ork ha támad 1,2)

Tolitámadás:
ua, kivéve a tisztánlátást, illetve az elf/ork/ember védő-bónuszt

Asszem mindent leírtam... De majd módosítom, ha valami rossz lenne.
Azt még kihagytam, hogy természetesen csak annyi variszámmal/toliszámmal számolhatsz, amennyinek van hely a templomban/kocsmában.

köszönöm :)

Xeper 04-30-2006 19:00

Quote:

Originally Posted by Kisbér
De majd módosítom, ha valami rossz lenne.

Köszi hogy így összeszedted, nekem nem volt hozzám elég erőm :)
Tehát marad a kötekedés :D
Amit Láma is elmített: a távolságok mind tolinál, mind varinál csak a védelemben erősítenek. (azért írom le, mert Láma kérdésként írta csak)

Láma 04-30-2006 19:50

Quote:

Originally Posted by Xeper
Köszi hogy így összeszedted, nekem nem volt hozzám elég erőm :)
Tehát marad a kötekedés :D
Amit Láma is elmített: a távolságok mind tolinál, mind varinál csak a védelemben erősítenek. (azért írom le, mert Láma kérdésként írta csak)

a mágikus pajzs akkor is 20%:P

Xeper 04-30-2006 19:54

Azt tényként írtad, és igazad van :) (ha rosszul írtad volna, nem hagytam volna ki ;) :D )

Északföld 05-01-2006 00:51

Hali :)

Szerintem nehéz eldönteni, hogy éppen melyik faj a legjobb valamiből. Ezért talán az a faj a legjobb, ami bármikor alkalmassá tehető bármire, és ez a gnóm.

solven 05-01-2006 20:44

Quote:

Originally Posted by Északföld
Hali :)

Szerintem nehéz eldönteni, hogy éppen melyik faj a legjobb valamiből. Ezért talán az a faj a legjobb, ami bármikor alkalmassá tehető bármire, és ez a gnóm.

igen csak a gnóm azért nem jó tolvaj, mert nem lophat tekercset, csak gnómtól, de olyan gnómot nem találsz akinek van tekercse, viszont nincs könyvtárkulcs varázslata :(

pedig ha így lenne akkor télleg a gnóm lenne a legjobb

Csokibácsi 05-01-2006 21:55

Quote:

Originally Posted by solven
igen csak a gnóm azért nem jó tolvaj, mert nem lophat tekercset, csak gnómtól, de olyan gnómot nem találsz akinek van tekercse, viszont nincs könyvtárkulcs varázslata :(

pedig ha így lenne akkor télleg a gnóm lenne a legjobb

Nem csak tekercslopásból áll egy tolvaj élete ...

Xeper 05-02-2006 00:11

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
Nem csak tekercslopásból áll egy tolvaj élete ...

Sőt: ott kezdődik csak :)
Azaz a kis területű tolik élete a tekercslopás, feljebb már nyers az igazi :D

All times are GMT +1. The time now is 01:33.