![]() |
Az óriás eddig is erős faj volt. Viszont ezzel a módosítással egyértelműen a legerősebb fajjá lépne elő. Nem sok értelmét látom.
Ezzel visszalépnénk oda ahonnan a játék indult, amikor még mindenki nagyjából azonos orival játszott és nem különöltek el teljesen a hadi/vari/toli szerepek. Szerintem így is van épp elég baja szerencsétlen orkoknak akiket szétgyújtanak, kitekiznek amire odaér a seregük a kiszemelthez. A katonai morál pedig nem olyan mint a készültség, ami a nap végére maxon van. Ezzel a módosítással ha egy hadis hadis szeretne maradni akkor kb folyamatosan ütnie kellene, ami nem mindenkinek fér bele a mindennapjaiba. Ne akarjuk már kikényszeríteni a játékosokat a lassú csoportba. |
Quote:
|
ha ez bejön akkor nagyon fel fog értékelödni a szieszta szerepe.
Amugy ha MF vagyok és ugy láttom hogy 2 körre kimozdulok egy szövi ellene, mire odaérek a szupi kis 100%-os morálomnak löttek, tehát hiába számoltam hogy beférek, igy nem fogok beférni nekem ez a legnagyobb bajom ezzel |
Quote:
|
Quote:
A 20% --> 4 körös varázslat arra lenne jó, hogy egy ország 3%-kal tud gyengíteni egy másikat, és nem tud hosszú idő alatt sem tovább rontani a helyzetén (regenerálódás=varázslat lejárta). A 20% --> +1 környi morálcsökkenés, ami gyógyul körönként, az arra lenne jó, hogy ha egy szövetség rászáll valakire, akkor sem tud tovább rontani a helyzetén, mint 12%... mindezt teljes készültségük ellövésével úgy, hogy beférnek a célországhoz varázslókkal mindannyian. A lényeg, hogy mindkét esetben visszaállna a katmorál a varázslat előtti állapotba a varázslat lejártakor. A nagyon ellenkezőknek hozzátenném, hogy egy nyers ötlet soha nem lesz azonnal jó, mindig csiszolni kell rajta. Itt most ötletelés folyik- ha nem sikerül a játék rendszerébe illeszteni valamit akkor ez van, nyilván nem rakja be Ati, de álló helyzetből elvetni valamit, mert "jaj, a hadisokat gyengíti", hülyeségnek tartom. Főleg úgy, hogy a hadisok az évek alatt teljesen átvették az uralmat, kb minden változás hadi irányba tolta a játékot, ideje lenne picit a másik oldalt is megtámogatni! :) |
Quote:
és még a klánrol nem is beszélve, ott lehet 7-en tömörülnek a közelbe vagy 10-en volt hogy 3 napig rengettek folyamtosan a gyorsba |
Quote:
- 1-36 körre feltehető ártó, vmi normális névvel, pl letargia, fáradtság - nem lehet többszörösen feltenni - csökkenti egy fix értékkel az ártás idejére a katmorált, pl 3%-kal - ellenártó, ami rövidíteni tudná az 1-36 kört |
Quote:
Ugyanúgy rászórnák a varisok a szöviből kölcsönösen az ellen nem varisaira, mindenkinek -3% katmorál. A varist kivéve, akit ugyanúgy ki lehet tetszés szerint ütni így is. A hadisok egymásra biztos nem tennék rá, hiszen nem tuningol a varázslaton semmit az. Magyarán a hadisoknak nem kell egy kanyival sem több templom, éplista nem változik, csak eggyel több kellemetlenség jöhet, amit át kell vészelni. Ellenben mégis változik valami: mf-eknek ennyivel kevesebb esélyük van az eddigiekhez képest is. A-ban, mondjuk elfek ellen használható lenne, vagy akárki más ellen is számíthat azért, de ehhez meg templomosodni kell. De A-n kívül így csak az mf-ek ellen számítana. Ami szerintem nem célja a javaslatnak. Úgy egyáltalán is elmondható, hogyha az mf-eknek a sereg mellett még a variktól is félni kell, akkor akármilyen varierősítő javaslatnak igazából az mf-ek biztos károsultjai lesznek. A margóra pedig: Valami nagyon bonyolultat kell kitalálni egy ilyen esetén, hogy változzon valami értelmesen szvsz. Hiszen amíg a toli-vari-hadi akciók közül csak a hadival lehet földet szerezni, addig naná hogy hadisodik a játék. Óvatosan kell a variakciók meg a toliakciók hadizást akadályozó erősítésével bánni, ugyanis a varik nem fognak földet szerezni, tehát (szélsőséges példa, de skálán kell nézni) ha ellehetetlenítik a hadizást, akkor marad a fedezés mindenkinek. Közben persze lehet szórni az ártókat. |
Kicsit beleolvasva a dolgokba és pro kontra mérlegelve nem támogatom.
A következők miatt:1A ha egy több fős klán rászáll egy egyfősre már most ís kicsinálják toli varival és cserébe az egyfős kap egy szép nagy maluszt a földszerzésre(amivel régóta nem vagyok kibékülve) Az elfek sokkal könnyebben tarthatnak több templomot és ezáltal már nem is tudod levinni a moráljukat ami egy kocsmás elfnél amúgy se egyszerű. A lenti szinteknél meg akár csalásra is ösztönözhet illetve a jkszt fejleszti és az MF játékosokat kiírtod a játékból. Gondolkoztam rajta hogy a morálcsökkenéssel ellentétes irányba hatna a morálváltozóra,de az is a jksz-t generálná. |
Quote:
A varisok, hadivarisok jelenleg is megvédik magukat úgy ahogy, nos, erre ezen túl 3%-kal nagyobb esélyt kapnának, ha nem a meglepetésszerű akciókról van szó. Sztm ennyi elég, az 5% már sok lenne, a halmozódó ártók pedig még ezen is túltennének, a katmorál lassú regenerálódása miatt. Quote:
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 21:42. |