Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Téma: A tekercs lopás hatákonysága. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=35)

Gyula 03-05-2006 09:56

Mit szólnátok ahoz ha mondjuk valami oylan lenne, hogy egy toli minnél többször nyúl rá a tekercsre, annál jobban csökkenne a katmorálja, ami mondjuk pár kör alatt regenerálódhatna is, mondjuk egy félelf 15-17 szer meghúz egy orit és 15%-al csökkenne ettöl a katmorálja, ami 10-15kör alatt tudna csak vissza állni neki.

Vélemény?

Cimbi 03-05-2006 12:57

Quote:

Originally Posted by Békés
Arra gondoltál, hogy mivel nem tud annyit vinni mint eddig, akkor végigmegy kétszer és annyi lessz a haszna mint most, de az áldozatnak 2* akkora a vesztesége?

A tekercslopás alapból egyre kisebb hatásfokkal jár, mert egyre kevesebb az illető tekercse. Hát ha egy tolvaj rászáll 2.szorra ugyanarra az emberre, hogy a (pl.) 400 tekercs helyett vigyen 100at akkor az nem a haszonszerzésre irányul.

Életfa#2 03-05-2006 16:03

Számolgatás

Quote:

Originally Posted by drhb
1/6-odára? Számolj már! Ha mondjuk egy ember tudóst lopnak le, úgy hogy 35% volt neki a tekercs, és a lopás után 15% lesz(ami simán előfordul), akkor az ezeket jelenti:
- 1,15/1,35=88,46% katonája, tolija, és varija marad meg(ha tele volt), azaz 11,4% haderő toli és vari veszteség
- szintén 11,4%-al gyengül a hadi, toli és vari ereje az ezeknek megfelelő tekercsek lelopása miatt
- a kettőt össze lehet szorozni: 0,8846*0,8846= 78,25% marad az eredeti véderőből mind a hadsereg, a tolvajok, és a varázslók részéről, azaz -21,75%
Ez 1/5-öd, de ha még jobban lelopnak valakit(és lehet jobban is), akkor még nagyobb is lehet a veszteség.

Azért az ember tudóst hoztam példának, mert más nem jutott eszembe(és lusta vagyok utánanézni a tekercs maximumuknak), de ez igaz az elfeknél, a törpöknél és az orkoknál is. Persze a veszteségeket lehet pótolni, ha megfelelő tartalékkal rendelkezik az illető, de ha mondjuk egy szövetséges hadi ország seregének odaérkezése előtti körben nagyon hatékony tud lenni a lelopás. A problémám az, hogy egy varis hiába csinál tűzgolyókat, a tekilopáshoz képest jóval kissebb mértékben tudja csökkenteni a védelmet. Ráadásul a tolisnak ebből még jelentős bevétele is van. 1/A-ban nem tudom hogyan van, de alsóbb csoportokban nagyon nehézzé teszi ez a nem gnóm vagy óriás hadisok, varisok életét. Szerintem az egyensúly helyreállítása érdekében jelentős csökkentés kéne a teki lopásra, a gnóm meg az óriás speciális varázslatot viszont meg kellene változtatni.

Szeretek számolgatni! :D Tehát számoljunk:
Én is emberrel számoltam, de nem tudóssal, és a teki 60%-ának elvesztésével. A 30%-hoz kell 4650 teki, a kopásvédelem miatt kell legyen az oriban 4895 teki. a lopás után marad 1958 teki, ami 19%-os szint, a katonák úgy 8,5%-kal gyengülnek, és ilyen arányban csökken a férőhely, valamint, az eredetileg 99%-os foglalkoztatottság miatt leáll az épületek 7,5%-a. Ez így összeszorozva 22,5% veszteség, tehát a múltkor elszámoltam magam... :(
A mondadód 2. felével majdnem teljesen egyetértek, a kivétel a gnómok varija, az teljesen rendben van! :) Az tekilopás jelenlegi hatékonyságával az a bajom, hogy úgy számol vele a rendszer, mint a pénzzel például, pedig a felhalmozásának tempója kb a katonákéval egyenlő, a fontossága is nagyjából ugyanaz. Nem tudom, mi lenne, ha a tűzgolyó is 4%-ot irtana! :D Az összehasonlítás, bár erőltetett, valóban létezik! A tekik fontossága a katonák fontosságának a fele...

drhb 03-05-2006 19:10

Quote:

Originally Posted by Életfa#2
Szeretek számolgatni! :D Tehát számoljunk:
Én is emberrel számoltam, de nem tudóssal, és a teki 60%-ának elvesztésével. A 30%-hoz kell 4650 teki, a kopásvédelem miatt kell legyen az oriban 4895 teki. a lopás után marad 1958 teki, ami 19%-os szint, a katonák úgy 8,5%-kal gyengülnek, és ilyen arányban csökken a férőhely, valamint, az eredetileg 99%-os foglalkoztatottság miatt leáll az épületek 7,5%-a. Ez így összeszorozva 22,5% veszteség, tehát a múltkor elszámoltam magam... :(
A mondadód 2. felével majdnem teljesen egyetértek, a kivétel a gnómok varija, az teljesen rendben van! :) Az tekilopás jelenlegi hatékonyságával az a bajom, hogy úgy számol vele a rendszer, mint a pénzzel például, pedig a felhalmozásának tempója kb a katonákéval egyenlő, a fontossága is nagyjából ugyanaz. Nem tudom, mi lenne, ha a tűzgolyó is 4%-ot irtana! :D Az összehasonlítás, bár erőltetett, valóban létezik! A tekik fontossága a katonák fontosságának a fele...

Na én meg a foglalkoztatottság csökkentés miatti épület elhagyást felejtettem ki.
A gnóm és az óriás specvarit azért írtam, mert (többek közt) amiatt van olyan sok gnóm meg óriás hadis. Én is gnómmal vagyok(és voltam óriás is), pedig szeretnék kipróbálni mást is, de a tekilopás aránytalanul hatékony, és nehéz anyagilag bírni a folyamatos pótlását. Végülis ez önmagában nem gond, mert ha csökkenne a tekilopás hatékonysága, akkor több ork, törpe, ember és elf hadist lehetne látni, ami változatossabbá tenné a játékot.

spirit.. 03-07-2006 10:05

Quote:

Originally Posted by drhb
Na én meg a foglalkoztatottság csökkentés miatti épület elhagyást felejtettem ki.
A gnóm és az óriás specvarit azért írtam, mert (többek közt) amiatt van olyan sok gnóm meg óriás hadis. Én is gnómmal vagyok(és voltam óriás is), pedig szeretnék kipróbálni mást is, de a tekilopás aránytalanul hatékony, és nehéz anyagilag bírni a folyamatos pótlását. Végülis ez önmagában nem gond, mert ha csökkenne a tekilopás hatékonysága, akkor több ork, törpe, ember és elf hadist lehetne látni, ami változatossabbá tenné a játékot.

És akkor lenne sok hadis és sok varázsló. És tolvaj? Lenne akkor értelme lopni? Azért,hogy még a napi kopást is éppen hogy pótoni tudja a tolvaj nem éri meg egyáltalán lopni. Ha ezt megcsinálnák,valaki felvetné,hogy csak kevesebb pénzt lehessen lopni,utána csak mondjuk 30%ot lehessen lopni a raktárakból,stb. Ha valakit nagyon leloptak,akkor az soha sem fog megelégedni a tolik megszorításából. Voltatok már tolvajjal? Ha éppen nem ember vagy, 1 készültséges tekercslopás után már biztos nem mész rájuk mégegyszer,mert lehentelnek vagy 2-3k tolidat egy aranyos üzenethez mellékelve. Amúgy mindezek ellenére mindenki próbálja ki a tolis országot,aki még nem tette. Nem lehet semmihez hasonlítani.

drhb 03-07-2006 13:39

Quote:

Originally Posted by spirit..
És akkor lenne sok hadis és sok varázsló. És tolvaj? Lenne akkor értelme lopni? Azért,hogy még a napi kopást is éppen hogy pótoni tudja a tolvaj nem éri meg egyáltalán lopni. Ha ezt megcsinálnák,valaki felvetné,hogy csak kevesebb pénzt lehessen lopni,utána csak mondjuk 30%ot lehessen lopni a raktárakból,stb. Ha valakit nagyon leloptak,akkor az soha sem fog megelégedni a tolik megszorításából. Voltatok már tolvajjal? Ha éppen nem ember vagy, 1 készültséges tekercslopás után már biztos nem mész rájuk mégegyszer,mert lehentelnek vagy 2-3k tolidat egy aranyos üzenethez mellékelve. Amúgy mindezek ellenére mindenki próbálja ki a tolis országot,aki még nem tette. Nem lehet semmihez hasonlítani.

Pont azt magyarázom, hogy egy lopással több mint 20%-al lehet gyengíteni az áldozatot mindhárom területen(toli, hadi, mágia), miközben 100 millával lehet gazdagodni. Ilyen arányú kárt se varis, se hadis nem tud okozni, pedig a varisnak nincs is mellette anyagi haszna. És hogy a kopás pótolása? Nevetséges, egy jó tolis akár 100-szor annyi tekercset tud lopni, egy csökkentés pedig messze nem lenne ilyen arányú. Amúgy meg pont a teki lopás miatt nincs értelme más tolvajakcióknak(főleg az elején), csak ha valakinél aránytalanul nagy pénz van, és nem kereskedő.

Amúgy a másik 2 lopáshoz pont hogy az alkalomra kéne figyelni, és nehezebb lenne célpontot találni, ami megnehezíteni a tolisok dolgát, de pont az lenne a lényega a tolizásnak, hogy ügyesen. Így viszont azért van elég mf, akik valóságos teki bányává válnak, ügyesen feltöltik megint, és a sok tolvaj mind-mind tőlük viszi, vagy egy-egy gyengébb szövetség tagjaitól. Olyant viszont nehezebb találni, akinél pénz van, vagy nyersanyag, és sokkal kevésbé jövedelmező a túl magas arányú teki lopás miatt.
Amúgy emiatt még azt kéne bevezetni, hogy a bank kissebb mértékben védje a pénzt, cserébe a kereskedők 7500 helyett mondjuk 10 ezer bevételt kapnának bankonként.

Esetleg alternatívaként lehetne hogy az mf-ek tolijai 40%-al jobban védekeznének az ilyen akciók ellen, és akkor megszűnnének az ilyen nagyszerű lehetőségek.

Phoenix 03-08-2006 12:18

Quote:

Originally Posted by Gyula
Mit szólnátok ahoz ha mondjuk valami oylan lenne, hogy egy toli minnél többször nyúl rá a tekercsre, annál jobban csökkenne a katmorálja, ami mondjuk pár kör alatt regenerálódhatna is, mondjuk egy félelf 15-17 szer meghúz egy orit és 15%-al csökkenne ettöl a katmorálja, ami 10-15kör alatt tudna csak vissza állni neki.

Vélemény?

Tolis létemre sokmindent bevállalok, de azért ez a katonai morl romlás nem valami jó ötlet, mert akkor a védelem is romlik a hadisokkal szemben. Vagy esetleg az a felvetés, hogy az 1%al többet vinne le a készültségből, az sem lenne egy rossz dolog. Szerintetek?

Életfa#2 03-11-2006 10:38

Erőforrások

A játékban többféle erőforrás van. Ezeket alapvetően két csoportba lehet sorolni:

Vannak a forgóeszközök, amiket az ember összegyűjt az országában, majd, amikor ezeket felhasználja, átalakulnak egy másik erőforrásá, vagy csak egyszerűen eltűnnek. Ilyenek a pénz, a rúna és a nyersik.

És vannak az állóeszözök, amelyek a hatásukat a puszta tömegükkel érik el, a használatuk során veszteséget nem, vagy csak alig szenvednek el. Ilyen a föld, a hadsereg és a teki.

Az első csoportot érő veszteségek nem számítanak súlyosnak, mert ezek könnyen pótolhatóak, ráadásul ezek elvesztése nem gyengíti az országot sem. Legalábbis nem közvetlenül. A második csoport veszteségeinek pótlása azonban nehezebb, ráadásul ezek közvetlenül gyengítik az országot!
Optimálisnak azt tartom, ha az első csoport alap vesztesége 50%-os, míg a másodiké 8%-os, kivéve a sereget érők, ami nem árt, ha még ennél is kisebb. Mivel most lopásról van szó, az első csoport akciónkénti (alap) hatékonysága 5,2%, míg a tekilopásé 6,4 ezrelék. (Félelfeknél erre jön rá a +30% bónusz.) Ami pedig a kopás pótlását illeti: így még egy elf is el tudja hozni a tekik 5,67%-át egyetlen sorozattal, ennek elvileg elégnek kell lennie a pótláshoz, ráadásul egy kopási ciklusban (azaz 19 kör alatt) kétszer is képes visszaregenerálni a készültségét! Tolvaj személyiség nélkül is...

Lepidus 03-11-2006 11:25

mért kéne változtatni?végre ott tart a játék,h alsóbb szinteken egészséges arányban vannak a tolisok a varisok és a hadisok..életfa.te nagyon precíz kis emberke vagy:p

aúú 03-11-2006 14:34

Sziasztok.
Eddig nem szóltam hozzá a témához, de most úgy döntöttem, hogy csak írok már...:)

Szóval... az 5-2 szintig a tolvajok tudják az egyik legnagyobb kárt okozni, amivel nem is lenne baj, ha a legtöbb károkozása között nem lenne ott a teki lopás. A teki lopás olyan mértékben befolyásolja egy ország minden nemű "életét", amit semmilyen más dolog nem tud megcsinálni.
Az, hogy szegény tolis nem tudja pótolni a teki kopását igencsak nem igaz... ha 20e tekit tart az orijában (de általában nem tart ennyit, mert inkább a piacon vannak a cuccok), akkor annak a max kopása 19 körönként 1000 db teki... ehhez képest egy tolis símán lop 20x tekit 20 kör alatt és ha csak nincsenek milliárdjai egy orinak, akkor ezzel pár nap alatt abszolút padlóra lehet tenni.
Ezért én javasolnám a következőt:
Ha valakinek 13e (tudós gnómnak 12650 teki kell a max %-hoz) fölötti tekije van, attól lehessen ugyanúgy lopni tekit mint eddig, de ha ez alá csökken a tekije, akkor onnantól csak 100 tekit hozzon egy lopás fajtánként. Emellett megmarad a tolis többi fegyvere ugyanolyan hatékonyan mint eddig (gyújtogatás, varigyilok és hasonlók).
Most jöhetnek páran azzal, hogy persze ekkor mindenki kipakolja a tekijeit a piacra ha lopják, de gyakorlatilag ez azt eredményezi, hogy ugyanolyan rossz állapotba kerül az orija mintha szétlopták volna, ha meg nem teszi ki az összes tekijét, akkor meg 1000-1300 tekit lehet a max készültségből lopni egy átlag tolisnak (egy fél-elfnek még többet), majd 10 körrel később még legalább ennyit és hosszú távon ez persze ugyanúgy taccsra tesz egy orit, de ellentétben a mostani állapottal, nem az első lopássorozat után kerül olyan szintre, hogy egy zombival se tudja felvenni a versenyt...
És, hogy miért kell változtatni? Azért mert akár tetszik, akár nem, igenis vannak jó páran olyanok, akik csak szórakozásból elkezdenek lopni valakit és addig nem hagyják abba amíg az ország teljesen tönkre nem megy, illetve olyanok is előfordulnak szép számmal, akik az 5-en a kezdő orikat szivatják ezzel.
Az 1/a-ban ugyanez a helyzet nem áll fent, ugyanis ha nem egyszemélyes klánban van valaki, akkor teki lopással szinte lehetetlen lekapni egy orit, főleg magasabb hekin (ott sokszor előfordul, hogy több mint 10e az orki közötti pont különbség és ott így már semmit nem lehet lopni).
A gnóm és az óriás faji variját amúgy pont, hogy nem kell változtatni, mert mindkettőnek megvan a maga ellenszere és csak kis fondorlat kell hozzá, hogy kijátszd őket... ráadásul mindkettő tehetetlen hosszú távon egy jól megcsinált, szöviben lévő ember ellen (1/a ez alól kivétel és a magasabb heki is, mert ott az ember jelentősen gyengébb).

All times are GMT +1. The time now is 16:42.