![]() |
Quote:
|
Mifelénk ez a cikk jelent a témával kapcsolatban:
A budapesti korlátozások Debrecenben nem alkalmazhatók, mert nincsenek összhangban a helyi rendelettel - jelentette ki Pajna Zoltán alpolgármester a Szmog Intéző Munkacsoport (SZIM) hétfői ülését követő tájékoztatón. Hozzátette, csak tavaly október 25-től szerepel (az unióban elsőként nálunk) a szálló por (PM10) mennyisége a szabályozott értékek között. A helyi rendeletben erre az esetre az áll, hogy a megengedett érték felett tájékoztatni kell a lakosságot, riasztáskor viszont az összes közintézményben maximum 18 fokra kellene csökkenteni az átlag hőmérsékletet, ami jelenleg nem lenne humánus. Ehelyett célravezetőbb az átmenő teherforgalom korlátozása, a környzetbarát tömegközlekedés fejlesztése, a kerékpárút-hálózat bővítése és az utak síktalanítására kiszórt por haladéktalan felseprése, valamint sokat segíthetne a Civaqua-program megvalósulása. Emellett a lakosságtól is környezettudatos magatartást kér az önkormányzat. |
Quote:
szerintem olvass egy kicsit utána. |
Quote:
Akkor ezért van az, hogy a gázválság ellenére a főtáv meg van őrülve, és 28-29 fokra is elegendően fűt, hogy kinyissuk az ablakot, és fűtsük vele az utcát, hogy minél melegebb legyen odakint. :D |
akkor egy kis érdekesség róla olvassátok
Na elolvastam én is, bár már párszor hallottam előadásokon, és tévedtem az elején, nem 3 nap alatt 4000, hanem 5 nap alatt 4000 többlethalált okozott Londonban! :o |
Quote:
|
Quote:
Egyik se gondol bele abba, hogy én pl egyáltalán nem járultam hozzá a helyzethez, mégis szívok... Se kéményem, se autóm nincs. Azt a napi 3-4 szál cigarettát vállalom. Azt én füstöltem bele a világ levegőjébe. Viszont a járdán meg a buszokon nem lehet elférni. Pesten se jobb a helyzet. Talán inkább azt kéne agyonbüntetni, aki műanyagot éget, meg lakkozott bútort, meg rossz minőségű szenet nem? Én meg késsek el a melóból, mert nem férek fel a buszra. Ráadásul nem gyújthatok rá, amíg várom a következőt. :) Nincs probléma, + 1 strigula az okosoknak odafent... Kár, hogy évente 4-5 spirálfüzet telik meg strigulákkal... |
Quote:
Quote:
A többire én egy szót se szóltam. Nem a cigizésed szennyezi be a környezetet, és nincs is köze a jelenlegi témához.(Szerintem...) Senki sem mondta, hogy jók a döntések, de én ezt nem is vitattam. Csak kijavítottam a hibát, amit mondtál, hogy azért ne keverjük a szezont a fazonnal! |
Ki mondta, hogy a szmognak van köze a nukleáris szennyezéshez? oO' Ilyet te hol olvastál? Én csak azt mondtam, hogy amikor az történt, senki se szólt egy szót sem, most meg amikor a Pistabácsi befűt otthon, rögtön megbénítják a forgalmat...
nem tudom mit lovagolsz ezen... ki mondta, hogy a szmog atomfertőzés? vagy hogy az atomfertőzés szmog? mert én nem. csak úgy mellékesen megjegyeztem, hogy az ilyen látszatrendelkezések, meg cirkuszok SEMMIRE sem jók azon kívül hogy a lakosság, amúgy is pattansáig feszült idegein eltáncoljanak még egy kört... |
Quote:
"Egyáltalán miért van szmogriadó? Csernobilkor sem volt (...szmogriadó), holott pont errefelé hozta a szél a cuccot......." Amit beraktam részt, az pont oda illik, mert visszautaltál az előző mondatodra, ahol az volt a tárgy :) (Mielőtt félreértenéd, nem, nem beléd kötni akartam, vagy kioktatni Téged, csak szerintem is félreértelmezhető, és lehet, hogy ezt Te nem vetted észre, hát felhívom rá a figyelmed!) |
All times are GMT +1. The time now is 01:05. |