Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Fantasy, szerepjátékok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=26)
-   -   M.a.g.u.s. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=32)

Chris 03-06-2006 21:07

Quote:

Originally Posted by Enkidu
Ezt kifejtenéd bővebben, vagy titok?

Nem, nem titok. Arról van szó, hogy nem szívesen korlátozok senkit sem ilyen mértékben, hogy a faját, a kasztját és a vallását is meghatározom. Ehhez a kalandhoz viszont elengedhetetlen lenne egy ilyen karakter. Aúú-t ismerem annyira, hogy tudjam, ő elvállalja (vagy tévedek Aúú?), így mások szabadon választhatnak karaktert (a fentebb említett vallási megkötések keretein belül). Persze ez a karakter lehetne NPC is, de úgy nem lenne az igazi. Ha Aúú mégse vállalja, és más jelentkező sem lesz, akkor kénytelen leszek NPC-t csinálni belőle, de azt hiszem erről korai még dönteni. A kaland még nincs kidolgozva, de ami késik nem múlik... ;)

Quote:

Vagy csak nemes hős lovagok jöhetnek? ;)

Nem, természetesen nem csak hős lovagok jöhetnek. Egy tolvaj tökéletesen belefér ;)

Enkidu 03-06-2006 21:50

Quote:

Originally Posted by Chris
Nem, nem titok. Arról van szó, hogy nem szívesen korlátozok senkit sem ilyen mértékben, hogy a faját, a kasztját és a vallását is meghatározom.

Öhm... igazából én arra gondoltam, hogy fejtsd ki lécci, hogy mik lennének azok a korlátozások konkrétan. :)

Davalon 03-07-2006 06:17

Akkor az én uwelitám befér a keretbe:) nagyszerű!

Chris 03-07-2006 07:48

Quote:

Öhm... igazából én arra gondoltam, hogy fejtsd ki lécci, hogy mik lennének azok a korlátozások konkrétan. :)

Így értve, a válasz titok. Pont ezért nagy kérés, mert csak azután tudja meg az illető, hogy mit vállalt, miután már elvállalta. Ha nyilvánossá teszem a dolgot, az eléggé elrontaná a játék izgalmát. Annyit elárulok, hogy nem egy agyontápolt kariról van szó, ilyen szempontból nincs benne semmi különleges, másrészről pedig... ez maradjon az én titkom... ;)

Davalon 03-07-2006 07:49

Jaj, de izgi! Játszunk-játszunk-játszunk!!!:D

Davalon 03-07-2006 07:52

Gondolom, csak első szintű karakterekkel lehet indulni, na de melyik szabályrendszer szerint? Én a legelsőt szeretném, az első törvénykönyv szerintit, a uweliták mf vértviselete miatt:D , de ha másikat választunk is jó, ha az játszhatóbb így neten keresztül, illetve a KM variálhatja is őket, megbeszélés kérdése:)

Enkidu 03-07-2006 08:16

Neten úgysem lehet nagyon lejátszani a dobálgatást (hál' istennek :) ), úgyhogy szerintem annyira nem éles a kérdés. Max tulajdonságok és képzettségek, amit meg kell nézni.

Chris 03-07-2006 09:38

Quote:

Originally Posted by Davalon
Gondolom, csak első szintű karakterekkel lehet indulni, na de melyik szabályrendszer szerint? Én a legelsőt szeretném, az első törvénykönyv szerintit, a uweliták mf vértviselete miatt:D , de ha másikat választunk is jó, ha az játszhatóbb így neten keresztül, illetve a KM variálhatja is őket, megbeszélés kérdése:)

Elsősorban nem elsőszintű karakterekre tervezem a játékot, hogy pontosan hanyadik szintűekre, az a kaland kidolgozása (terveim szerint hétvégén kezdek neki) közben kiderül. Elsősorban az Első Törvénykönyvet szeretném használni, mert az van meg. A törvénykönyvek kombinálása, mint ötlet teszik (megnézem mit tudok beszerezni, valamint kinek milyen igényei vannak).

Eddig három játékos van... toborozni kellene... :D

Davalon 03-07-2006 09:40

Jó lenne, ha első szintűekkel kezdenénk szerintem, és akár több modult is megérhetnének:) Nem jó az, ha egyből van egy 7. szintű karakterem, én szeretem tudni, miáltal vált 7. szintűvé és akkor jobban magaménak is érezném:)

Chris 03-07-2006 11:12

Quote:

Nem jó az, ha egyből van egy 7. szintű karakterem...

A 7. szintet túlzásnak tartom, 1. szintű kari viszont nem igazán élné túl a kalandot, amit tervezek (az alaptörténetből adódóan nem lehet, megoldani a dolgot lebutított ellenfelekkel). Én kb 4. szintű karakterekre gondoltam.

Quote:

Nem jó az, ha egyből van egy 7. szintű karakterem, én szeretem tudni, miáltal vált 7. szintűvé és akkor jobban magaménak is érezném

A háttértörténet részletes kidolgozás, átgondolása, sokat segíthet abban, hogy a karakter bőrébe tudd képzelni magad. Ha ez nem elég, akkor ilyen alapon a születésétől kellene kezdeni a játékot, elvégre jó tudni, hogy hogyan vált olyanná, amilyen...

Remélem elfogadhatóak az érveim, és sikerül közös nevezőre jutnunk ;)

All times are GMT +1. The time now is 14:30.