![]() |
Buddha
Most találtam egy Buddha idézetet, elég mélyen szántó gondolatok fakadnak belőle:
Amíg elménk telítve van vágyainkkal, az élvezetek iránti sóvárgással, addig csak szenvedés lehet a sorsunk, mert minden élvezet mögött ott leselkedik a büntetés. (Buddha) |
Békés ezt hol találtad? Érdekelne.
|
Quote:
Ha minden igaz akkor itt: http://mek.oszk.hu/01900/01901/01901.htm kb kéthete olvastam és akkor vettem ki a verset, de most mélyedtem el benne. |
Quote:
Köszönöm szépen :) |
Quote:
Csak hogy ne offoljam a saját topikomat íme, egy első sorban a saját csopim fórumlakóinak szóló vers, a hátterét ők ismerik:) Bugyuta vers egy hosszú nap után... Hihi, verset írni támadt kedvem Hát gondolatom papírra vetem Hol a sárkány, hol a hősöm Hol a kard mely menti bőröm Hol a legény ki úr a gáton Hol a lény, ki óvja világom? 2006.02.10. |
Quote:
Ha mégse ott akkor szolj v dobj zöldet az orimba és jobban utánna kutatok:) |
Íme egy kényszer szülte versike.Meghozta a várt hatást :D
Hagysz nekem is? Ha mindenem elveszed Magam is elveszek, Helyem nem lelem, Ha kivégzed népemet, Van sok száz ország Nem csak én egyedül, Nagy ez a világ Játszhatsz mással is RENDÜLETLENÜL :p:rolleyes: |
Quote:
Ez nagyon aranyos mea culpa vers! |
Egyik versemet én is megosztom veletek, nekem tetszik, remélem nektek is elnyeri a tetszéseteket...
Küldj egy mosolyt… Emlékszem, mikor először megláttalak, Csillogó szemedben ragyogott a nap. A boldogság fényét sugároztad belém, Megéreztem hamar, mit sugallsz felém. Róttuk az utat, kéz a kézben folyton, Majd huncut mosolyod izgalomba hozott. Csicsergő hangod a lelkembe fészkelt, Törékeny lelked értem élt és féltett. Öleltél szorosan, hogy örökké maradjak, Soha nem akartam, hogy tőled elszakadjak. De létünk formája hullámzó víztömeg, Feltör a felszínből, majd eltűnik végleg. Most is csillog szemed, amit, könnycsepp ékít, Majd kibuggyan s arcodon, fut végig. Végső csókod, köldökként köt össze, Aztán szeretlek pecséttel, zároljuk végleg. Utolsó szó, mely leheletként távozik, Szíved körül forró öleléssé változik. Látlak még, de halványul a horizont, Alá száll a jó öreg napkorong. Hiába szólítasz s kiáltod nevem, Mulandóság ellen sosem volt győzelem. Ha a magasba nézel és látsz egy csillagot, Küldj egy mosolyt, valahol ott vagyok… |
spider: nekem nagyon nagyon tetszik :)
|
All times are GMT +1. The time now is 04:35. |