Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Tud-e bárki bármi hibáról? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2884)

Akár 05-03-2008 18:33

Sziasztok!

Nem tudom, hiba-e, de mindenesetre a Queosia-ban találtunk egy érdekes dolgot, amire nem jöttünk rá, mitől van.

A távolbalátások időpontja az én szemszögemből:

2008-05-03 07:05:17 XYZ (#xxx) farsight spell:

2008-05-03 07:05:06 Your farsight spell:

XYZ szemszögéből:

2008-05-03 09:05:17 ZYX (#yyy) farsight spell:

2008-05-03 09:05:11 Your farsight spell:

Egy harmadik társunk szemszögéből:

2008-05-03 08:05:17 ZYX (#yyy) farsight spell:

2008-05-03 08:05:17 XYZ (#xxx) farsight spell:

Általam megnézett szövetségi mágikus események szerint:

2008-05-03 07:05:11
XYZ

(#xxx)
Your farsight spell:

Troops attacking your country:
We sense no troops coming.
Troops attacking your allies:
We sense no troops coming towards any of the allies.
Troops attacking your alliance:
We sense no troops coming towards our alliance.

2008-05-03 07:05:06
ZYX(#yyy)
Your farsight spell:

Troops attacking your country:
We sense no troops coming.
Troops attacking your allies:
We sense no troops coming towards any of the allies.
Troops attacking your alliance:
We sense no troops coming towards our alliance.

Akár 05-03-2008 18:33

Kérdem én, mi a pontos idő?

Ati 05-03-2008 18:34

Quote:

Originally Posted by Akár (Post 172861)
Kérdem én, mi a pontos idő?

Mindenki állítsa az időzónáját UTC szerinti időre, és akkro egyforma lesz. Ha mindenkinek más van írva, akkor mindenkinél a saját időzónája szerinti idő lesz feltüntetve.

Akár 05-03-2008 19:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 172862)
Mindenki állítsa az időzónáját UTC szerinti időre, és akkro egyforma lesz. Ha mindenkinek más van írva, akkor mindenkinél a saját időzónája szerinti idő lesz feltüntetve.

Ati, nekem a másodpercekkel van problémám, ráadásul a saját és a szövetségi események is eltérést mutat, ugyanabban az időzónában.

Ez is annak az oka?

Ati 05-03-2008 19:06

Quote:

Originally Posted by Akár (Post 172871)
Ati, nekem a másodpercekkel van problémám, ráadásul a saját és a szövetségi események is eltérést mutat, ugyanabban az időzónában.

Ez is annak az oka?

A másodpercek ilyenkor ne zavarjanak. Ha távolbanézel, akkor lesz egy esemény Neked, lesz egy esemény az első szövidnek, lesz egy esemény a második szövidnek, lesz egy esemény a harmadik szövidnek, ha A-ban vagy akkor egészen a kilencedik szövidig. Ezek nem egyszerre keletkeznek, mert a számítógépek buták, és egyszerre csak egyetlen dolgot tudnak csinálni. Ezek egymás után keletkeznek, így a másodperc ugyanannál a távolbalátásnál minden további nélkül lehet különböző az egyes tagoknál, attól függően, hogy ez náluk mikori esemény.

Akár 05-03-2008 19:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 172873)
A másodpercek ilyenkor ne zavarjanak. Ha távolbanézel, akkor lesz egy esemény Neked, lesz egy esemény az első szövidnek, lesz egy esemény a második szövidnek, lesz egy esemény a harmadik szövidnek, ha A-ban vagy akkor egészen a kilencedik szövidig. Ezek nem egyszerre keletkeznek, mert a számítógépek buták, és egyszerre csak egyetlen dolgot tudnak csinálni. Ezek egymás után keletkeznek, így a másodperc ugyanannál a távolbalátásnál minden további nélkül lehet különböző az egyes tagoknál, attól függően, hogy ez náluk mikori esemény.

Kösz, Ati.

Most már kevésbé bután halok meg! :)

Smooth Scroller 05-04-2008 11:31

ati, van 1 kis logikai hiba. nem veszes, de van.

a diplomaciaba a 4/l-ben eppen hirdet vki (lassan lejar a hirdetes, de meg fenn van), aztan mar a 3/g-ben van.

ha szabad javasolnom, a szintlepessel szunjon meg a hirdetes az elozo csoportban automatikusan. mert minek hirdet az, aki mar nincs is ott?

hogy torles, vagy anarhba rakas miatt is megmarad-e a hirdetes, azt nem tudom, csak valoszinusitem, hogy igen.

ddjjm 05-04-2008 15:25

e-mail üzenetnél még mindig rosszul írja ki a tekercsek eladását:
A piacon eladtál x hadügyi\ntudománytekercset y arany áron, ez összesen x*y arany bevételt jelent.

asher 05-05-2008 00:19

súgóba

hal.
már viszonylag kiderítettük, ha pecsétes levélkénk nincs is róla, de talán mindnekinek ildomos lenne tudnia, ezért súgóba bebiggyeszthetnétek a körváltásról valamit, vagyis körváltásnál mi hogy történik...

úgy tudom van is valami ilyesmi írás benne, de abban nem szerepel MINDEN körváltási esemény pedig pont ez a lényeg...
(most nem futom át, anno keresgéltem, találtam is, de sok minden hiányzott, pláne a különböző körváltós események összeillesztése)

hogy
-kopnak a tekik
-érkezik be a támadósereg
-épülnek fel az épületek (ér be a felfedezés)
-helytartó kimegy piacra (esetleg klánrakit használ, abból kivesz, abba betesz)
-helytartó varázsol(tat)
-varázslatok lejárnak
-emberek adóznak meg esznek
stb.

Ati mondta már eleget, hogy ez a játék kiszámíthatónak indul, hát, súgjuk meg egymásnak, hogyan kell számolni:)

Valezius 05-05-2008 00:57

Quote:

Originally Posted by asher (Post 173091)
hal.
már viszonylag kiderítettük, ha pecsétes levélkénk nincs is róla, de talán mindnekinek ildomos lenne tudnia, ezért súgóba bebiggyeszthetnétek a körváltásról valamit, vagyis körváltásnál mi hogy történik...

úgy tudom van is valami ilyesmi írás benne, de abban nem szerepel MINDEN körváltási esemény pedig pont ez a lényeg...
(most nem futom át, anno keresgéltem, találtam is, de sok minden hiányzott, pláne a különböző körváltós események összeillesztése)

hogy
-kopnak a tekik
-érkezik be a támadósereg
-épülnek fel az épületek (ér be a felfedezés)
-helytartó kimegy piacra (esetleg klánrakit használ, abból kivesz, abba betesz)
-helytartó varázsol(tat)
-varázslatok lejárnak
-emberek adóznak meg esznek
stb.

Ati mondta már eleget, hogy ez a játék kiszámíthatónak indul, hát, súgjuk meg egymásnak, hogyan kell számolni:)

Eltévesztetted a topicot :)
http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2883

All times are GMT +1. The time now is 01:29.