Quote:
Originally Posted by Davalon
ööö, nem én találtam ki, hogy legyenek államformák:)
És mi az hogy közvetve adhatsz parancsokat? Miért, eddig volt közvetlenül egy személy az országodban kijelölve aki irányított?;) nem... Ez abszolút nem zavaró.
A despotizmusban az uralkodó isteni hatalommal felruházott személynek számít, az alattvalók feltétlen engedelmességével. A diktatúra ugyanakkor szerintem nem jelent feltétlenül egyszemélyes hatalmat, és irányulhat csak bizonyos társadalmi csoport ellen. Azaz lehetnek a rendszernek kedvezményezettjei, és elszenvedői. Szerintem. De ha nem tetszik, akkor nem tetszik, lehet javasolni bátran.
Akkor legyen így?:
anarchia (director ötlete a plusz és negatív vonzatára nekem tetszik)
despotizmus
monarchia (vagy hívjuk pl. királyságnak?)
köztársaság
teokrácia
bürokrácia
technokrácia
és nincs külön diktatúra, de lett anarchia, maradt a 7-es felosztás
|
Igen, eddig közvetlen egy személy volt kijelölve az országodban, aki irányított: te. Mert a hatalmad korlátlan, viszont egy köztársaságban nem így lenne. Pont ezért érdemi változtatás az lenne, ha ténylegesen megváltozna az irányítás módja, ha köztársaság lenne, mondjuk nem csinálhatnál olyat, amit az emberek nagyon nem akarnak, előbb meg kell győznöd őket, vagy az embereid intéznék a különböző dolgokat, és néha elcsesznék, néha meg jól csinálnák, de a termelés meg a tudomány jobb lenne, mint a despotizmusnál. Ám ez persze hülyeség amit írkálok, sok értelme nem lenne. Viszont annak sem, hogy kiválasztod, hogy köztársaság, vagy bürokráció, megkapod a jó és rossz bónuszokat, és despotaként uralkodsz. Szóval ez csak egy újabb dimenzió lenne a faj/személyiség után, de semmi több, szóval nem érdemes bevezetni.
A diktatúráról téves elképzeléseid vannak, amit írtál, azok igazak a fasiszta és a kommunista diktatúrákra, de nem azért voltak diktatúrák, mert valakik ellen irányultak. Igen, van olyan, hogy egy csoport kezében van a hatalom és nem egy személy, de akkor csak az a csoport irányít mindent, és ezért nevezzük diktatúrának. Amúgy a diktátor meg a diktatúra szó az ókorból ered, és akkor használják, ha valakinek, vagy valakiknek korlátlan (politikai) hatalma van, és nem azt hogy visszaél vele, ami sokszor megtörtént, de nem feltétlenül. A kommunista diktatúra esetén a proletárdiktatúra kifejezést meg ők maguk találták ki, ami azt jelenti, hogy a proletár osztály irányít(közben meg egy szűk csoport fejes tette ezt).
|