Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Elf hadi-toli (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2411)

Zoli 05-06-2008 20:32

azért lett ennyi az íjász, mert az MF bónusszal 90%- os katmorállal is 164k körülit véd, ami majdnem 500 hekin elég jónak számít, toli meg kell...és nem hiszem, hogy ennyi tolival 90,sőt, 95% alá menne a morálja csak úgy

vityu 05-06-2008 22:15

2piac, 2bank minek? 38% kocsmával engem (igaz elfként) csak 1félelf lopott át a G-ig, 1000hektárig. A kovácsműhelyt sem nagyon értem, azt mindig lehet lopni. Nekem sose volt fegyóból hiány. Na meg igen, ahogy a többiek is mondták, minek a bánya??? Ja, 1könyvtár pedig mindenre kevés, nem kell az se, van akit be tudsz húzni tekerccsel, amikor kellene. Vagy akkor legalább annyi egyen, hogy a lakóteki kopsát ellensúlyozza, és akkor nem lehet gáz ha nem lépsz be egy darabig!

Tsobi 05-06-2008 22:17

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 173446)
2piac, 2bank minek? 38% kocsmával engem (igaz elfként) csak 1félelf lopott át a G-ig, 1000hektárig. A kovácsműhelyt sem nagyon értem, azt mindig lehet lopni. Nekem sose volt fegyóból hiány. Na meg igen, ahogy a többiek is mondták, minek a bánya??? Ja, 1könyvtár pedig mindenre kevés, nem kell az se, van akit be tudsz húzni tekerccsel, amikor kellene. Vagy akkor legalább annyi egyen, hogy a lakóteki kopsát ellensúlyozza, és akkor nem lehet gáz ha nem lépsz be egy darabig!

1 könyvtárat maxolás után én még szoktam tartani,hogy az íráson lévő tekik szépen lecsorogjanak. Aztán nyugodt szívvel lehet bontani :)

Hol láttál 2 piac-2 bank-ot leírva?

Zoli 05-06-2008 22:19

Quote:

Originally Posted by Pripet (Post 173261)
Sziasztok!

Szerintetek ez a felállás egy inkább védekező de azért néha támadó tolvaj országnak megfelel? Miket kellene módosítanom szerintetek?

483 hektáron

Ház 113 23%
Barakk 59 12%
Kovácsműhely 15 3%
Tanya 39 8%
Könyvtár 1 0%
Raktár 13 3%
Fatelep 38 8%
Kőbánya 23 5%
Fémbánya 9 2%
Agyagbánya 16 3%
Drágakőbánya 9 2%
Őrtorony 72 15%
Kocsma 38 8%
Templom 17 4%
Kórház 1 0%
Piac 2 0%
Bank 2 0%

Íjász: 976
Elit: 310
Varázsló/Tolvaj: 1000

Mekkora haderőre érdemes gyúrni amivel már kényelmesen meg tudom védeni magam?

itt..2. oldal :D:p

Druida 05-06-2008 22:28

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 173446)

teljesen egyetértek Vityuval (bár én is kb ugyanezt írtam:D:D:D:D:D), de a házat akkor is sokallom...:cool: amint kimaxolsz lakitekiből, szerintem bonts le annyi házat, hogy 99% foglalkozottságod legyen.

Zoli 05-06-2008 22:31

háát, a 99 az netszes sztem, egy 94-95 % sztem az optimális

[HTPA]GeeForce 05-07-2008 00:20

Én általában helymegtakarítás céljából 1-el 2-vel kevesebb házat tartok, mint kéne, hogy legyen. Egyrészt a magas morál miatt általában több lakosom van, mint ami házba fér, másrészt meg az intéző okos használatával kiküszöbölhető a népességhiány okozta hátrány. Pl tornyokat teszem alulra, és távolozgatok... Ha jönnek, kicserélem valami msásal, és máris 100%-on pörögnek a tornyok. De ha stabil akarok lenni, 99%-os foglalkoztatottságom van.

Dine in HELL 05-07-2008 09:07

Én ahogy látom, nem rég kezdted a hoditot. Nem tf-es, népességhiányos, szövik által 2 körönte etetett, sereg bevétele csak támadás esetén, 1mrd kp tartása az oriban, 24 távolbalátás naponta stb... orit kell csinálnod, nem hinném, h ezeket kéne megvalósítania első nekifutásra.

Előszőr is hagyd minden épületed úgy ahogy van, a termelt nyersanyagokat add el és csak arra figyelj, h mindig képződjenek a katonák. Amikor már kezdesz maxon lenni (azaz lassan elfogynak a helyek) kezd lebontani a "fölösleges" épületeid (bányák, korház, piac stb) és a helyükre építs barakkot, kocsmát, templomot, tanyát. Építs még minnél előbb pár könyvtárat, h elkezdhesd írni a tekiket. És egy jó tanács: általában (kevés kivétellel) akkor menj feljebb, ha már maxolva vagy.

Ati 05-07-2008 09:23

Quote:

Originally Posted by Dine in HELL (Post 173491)
Én ahogy látom, nem rég kezdted a hoditot. Nem tf-es, népességhiányos, szövik által 2 körönte etetett, sereg bevétele csak támadás esetén, 1mrd kp tartása az oriban, 24 távolbalátás naponta stb... orit kell csinálnod, nem hinném, h ezeket kéne megvalósítania első nekifutásra.

Előszőr is hagyd minden épületed úgy ahogy van, a termelt nyersanyagokat add el és csak arra figyelj, h mindig képződjenek a katonák. Amikor már kezdesz maxon lenni (azaz lassan elfogynak a helyek) kezd lebontani a "fölösleges" épületeid (bányák, korház, piac stb) és a helyükre építs barakkot, kocsmát, templomot, tanyát. Építs még minnél előbb pár könyvtárat, h elkezdhesd írni a tekiket. És egy jó tanács: általában (kevés kivétellel) akkor menj feljebb, ha már maxolva vagy.

Arra kérlek, hogy egy választ csak EGYSZER küldj el. Teljesen felesleges ugyanazt egymás után négyszer leírnod. Köszönöm.

csabi 05-07-2008 09:33

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 173367)
én egy valami hasonlő elfet csinálnék, ha MF lennék:
tudóssal persze

483 hektár
95 ház
59 barakk: 3068 íjász
59 torony
64 tanya: 4 bála túltermelés
5 raktár
101 templom: 13130 vari
101 kocsma: 5252 toli

el lehet lenni vele, gömbözgetni is tud, lopkodni is, persze nem a legjobb bennük, dehát MF, és védelme is van.
bánya, bank, piac miegymás teljesen fölösleges..ha kell valami, összelopod...ha kell bank is, én azt a tornyokból venném el, vagy barakkból- toronyból egyformán.

szerintem ez teljessen jó! én a templomokat csökkenteném, a kocsmákat és a barakk/tornyokat növelném (csoport függő). ez kihatással van a kaja termelésre is.

All times are GMT +1. The time now is 06:59.