Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Klánbalépések csökkentése, klánütések könnyebbé tétele (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2286)

Smooth Scroller 08-31-2007 18:17

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 121728)
Smouth Scroller, Sikoly!!!! Mielőtt ide irtok olvassátok már el az 1/A súgót légyszives!!! Gondolok itt arra hogy egy nagy ori ha kilép klánbol hibá üt be egy olyan "kisklánt" akiben 5ország van, 0hektárt fog foglani a klán legnagyobb országának terület különbsége miatt.

gyula, ha nem haragszol 3 ev massziv hodozas utan, ami alatt napi minimum 10-20 belepest takar, talan mar nem kene sugot olvasgatnom. nagyon jol tudom, hogy mikor lesz 0 heki a klanutes vegeredmenye. viszont hadd kerdezzem meg, hogy ha ugyis 0 lenne az eredmeny, akkor vajon remedy miert akarna kilepni az 1ik topklanbol, hogy usson nehanyat? hogy megmutathassa milyen az amikor ut 3-4szer 0-t? ugyan mar... termeszetesen azert, hogy beverjen egy 2-3 oris klant, akik osszerteke annyi mint az o orija. tehat a celpont a 1ertelmuen kisebb klanok. es nem kene hulyenek nezni az embert, amikor ezt kifogasolja. nem csak az a csoport 20-30 felso orija ismeri a sugot.

az a csoport nemcsak a tobb tizezer hekis orszagoke. es ez igy van jol.

Iron 08-31-2007 18:22

Üdv! Érdekes egy téma az biztos. Gondolkodtam is, hogy érdemes-e állást foglalni, de megtettem. Ki bánatára ki örömére :)
Az hogy 2000 kör után menjen 1%-ot lejjebb a földleadás végülis hosszas gondolkodás után támogatom, mert belegondolva az én helyzetembe, hogy nem 1* hülyeségekért adtam le a %-okat, amiket így utólag sajnálok, és ezért is akarok most ellépni, mert már annyi %-ot kellene leadnom ami hosszútávon csak veszteség lenne.
Viszont azt ki kellene küszöbölni, egy számlálóval ami mostantól méri a köröket, mert az nem túl kóser, hogy a fenti orik ott vannak 15-20k kör óta azok jó párszor eljátszhatják a ki-belépősdit, ami nekik csak haszon, a kisebb éppen 2000 kört megélt orikkal szemben.
Az meg hogy a nagy orik nem ütik egymást mert van 10-20 mnt a felettük lévő vagy környező orikkal, hát...sztem eza csopi nem arról szól, hogy barátokat szerezzünk vagy ha már lejjebb haverok vagyunk akkor itt se üssük egymást. Ez nem erről szól. Ez már nem az 5-ös ovicsopi. Nem tudom miért van az, hogy nem ütöm mert haver, nyomott pár éplistát msn-en és muszáj barátként kezelnem...érdekes.
Na kb ennyit szerettem volna hozzáfűzni, elég sok ez ígyis.

Synkel 08-31-2007 18:23

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 121743)

A gyakorlati kérdésen ráérünk akkor gondolkozni, ha már a társaság egyetért a szükségességében, és a szükséges formában. Addig felesleges előreszaladni.

Szerintem ebben nem lesz egyetértés:)
Itt az első 3 klán érdeke áll szemben az összes többiével.
3 olyan kláné, amelyik sokszorosát termeli a többiekének, ugyanakkor a fenntartási költségük alacsonyabb lényegesen. Lent harc megy. Seregkoptatással, gyújtással, rengetéssel. Fogy minden amit megtermelnek a kicsik, a nagyoknál meg csak gyűlik iszonyat tempóban minden.
Mondott itt valaki olyat, hogy kiválnak majd a nagyok, és 70% barakkal ütik a kicsiket. Neki mondom, hogy nem 70%, inkább 96% lesz az a barakk. Próbálja meg valaki utánuk csinálni sűrű mezőnyben.
Nem hiszem, hogy egy ilyen módosítás a játék javára válna.

Bogár 08-31-2007 18:29

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 121707)
Nem értem mi ez a negy félelem a nagy országokból álló klánoktól. A mi klánunk számára az én országom miatt összesen 4 klán jöhet szóba mint célpont, akik közül 2 felettünk van, és soha nem érhetjük el őket, fizikailag képtelenség összegyűjteni elegendő pontot az elérésükre. Közülük is a topklánból ha ki is ugrana valaki, mellette töltelékországokkal is csak a 2. és 3. klán lenne akiktől földet hozhatna.
Az ötletet támogatom, a 2000 körönkénti csökkenést megfelelőnek tartom, és azt is, hogy ne eshessen 1% alá a belépési föld.

A pozitív oldala a dolognak, hogy esetleg kiválik egy-egy ország a nagybbak közül (mert idővel megérheti nekik), csinál egy saját klánt, és elérhetővé válik a kisebbek számára is min. 2k körig (ha ütés után visszalép, akkor ugyanúgy jár mint most).
Visszatérve a mi példánkra: az említett elérhetetlen klánok esetlegesen elaprózódva máris elérhetővé válhatnak, és megtörténhetne az, amit mindenki vár egy ideje, csak senki nem gondolol bele: csatázzon a top -jelenleg az említett körülmények miatt lehetetlen kérés.
A belépés maximalizálását semmiképpen nem támogatom, a fix számok mindig egy aktuális helyzet alapján születnek, akár egy év alatt változhat annyira a helyzet, hogy irreális legyen (lásd: fedezéshez a 225 katona esete).

ezzel csak azt érnétek el, hogy még jobban nőne a nagy és kisorik közötti különbség. egyértelmű nem? elősegítitek a nagyori vs kisorik elleni harcokat. tudom, hogy egy ország kockázatot vállal azzal, hogy kilépjen a klánjából, és alapítson egy egyszemélyes klánt, de ha nem érné meg, akkor biztos nem tenné ezt. ha megéri (és általában igenis meg szokta érni), akkor "óriási" a büntetés. :)
tény, hogy 5,5 hónapot kell várnia egyetlen országnak, viszont egy 10 személyes klánból átlagosan 400 körönként, vagyis 16,66 naponta tudna kilépni 1 személy. így egy nagy klán elméletileg kb 2 hetente meg tudna ütni 1-2 kisebb klánt.
ja, hogy vissza is lehet támadni? egy ártatlan kérdés: az esetek hány százalékában történik meg ez?

ha ez olyan nagy büntetés az kilépő országnak, akkor mégis miért csinálja ezt meg?

egyébként ahogy észrevettem, csak azok támogatják a javaslatot, akiknek nagy országaik vannak. kezdem azt hinni, hogy ezek a személyek nem látják át eléggé a kis országok helyzetét.

Gyula 08-31-2007 18:34

Már meg ne haragudjatok, Smouth és Synkel, de úgy látom hogy ti nem láttok tovább az orrotoknál!

Ez nem csak az első három klánnak az érdeke!
Nekem 400k ponton elfként egy ütés miatt is érdemes kilépnem egy egy klánütésért, azért hogy akkora országot üssek mint én vagy két kisebbet, mert klánban elhozhatok 14% földet, egyéniben meg csak 7%-ot. Nektek, nekem ugyan úgy érdekem ez a szabály mint nektek. Nem csak vádaskodni kellene alaptalanul hogy azért van hogy Remy üthessen. Nem tartjátok unalmasnak ezt? Akármi változás történik vagy jelen esetben jön egy javaslat és már csak azzal tudtok jönni, hogy hogyan lehet csalni vele, vagy hogy ez csak a nagy topklánoknak jó.

Én úgy gondolom, hogy nektek, többet kellene játszani és súgót olvasni, és egy picit kevesebbet fórumozni.

Smouth, te is ha nem haragszol, én a 7. hódítós évben is bátran a súgóra kattintok ha valamivle nem vagyok tisztában.

Gyula 08-31-2007 18:37

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 121750)
ha ez olyan nagy büntetés az kilépő országnak, akkor mégis miért csinálja ezt meg?

Mert másképp nem jut földhöz, és ebböl most ne legyen az hogy csatázzon a pannon és a big gun, mert a topic nem erről szól. ha gondoljátok ennek lehet egy külön topicot nyitni.

Hmmm... Sati 08-31-2007 18:40

én a Synkel és a Bogárral egyetértek.
Gyula:
te lásd át a mert joba vagy a Biggel és ez révén majd mindenkivel joba vagy.
és szerintem nem fognak ütni a fentiek ha feljebb is mész.

ja és Ironnak is igaza van de akkor sem támogatom :D
mint már jópárszor beirtam :D:D:D:D:D

Bogár 08-31-2007 18:41

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 121735)
Komolyan mondjátok, hogy szerintetek pl Zoli a 650k pontos országával fedezzen 400k értéket (de egy reálisabb esetet tekintve inkább 700k pontnyit) hogy csatázzon egyet? :eek:

nem muszáj fedeznie, de az sem megoldás, ha nem a saját súlycsoportjában levő oriktól veszi el azt a 400k-t úgy, hogy közben 20-szor lépett ki és be klánokba...

Xeper 08-31-2007 18:45

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 121757)
nem muszáj fedeznie, de az sem megoldás, ha nem a saját súlycsoportjában levő oriktól veszi el azt a 400k-t úgy, hogy közben 20-szor lépett ki és be klánokba...

Ki mondott 20 ki-belépést? félévente 1 kisklán akkora nagy ugrálás?
Nézd meg a pontlistát, és mondj egy alternatív megoldást neki fedezés és kláncsata nélkül ;)

Gyula 08-31-2007 18:48

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 121757)

Azoktol nem tudja elvenni akik nem az ő súlycsoportjába tartoznak :)))

Ezért van a legnagyobb országok különbsége. Ha olyan klánt akarok ütni egyfősként ahol a másik ország fele akkora vagy kisebb mint én akkor már felesleges támadnom, mert akkora a malusz, hogy alig hozok földet tőle.
Ha nagyobb mint az én országom fele és van vele egy vagy két kisebb ország, akkor meg azt hiszem egy súlycsoport vagyunk.
régen ennél sokkal roszabb volt a helyzet, mikor Wandék kiraktak egy nagy orit egyfősbe és bárkit üthettet az egyfős klánnal, aki vele egy ponton volt és akkor is megérte nekik.

Sati valóban, én szinte mindnekivel jóban vagyok, még veled is, pedig te egy elég nehéz eset vagy :)

Azt mondom inkább te lásd át, mert úgy gondolom, Te ennél sokkal jobb képességü játékos vagy mint, amit itt mutatsz magadbol a fórumon.

All times are GMT +1. The time now is 06:00.