![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Zoli: mi lenne ha azzal foglalkoznank hogy hogyan lehetne valamit tenni ez ellen, es nem azzal foglalkoznank hogy mit nem lehet biztosan tenni! Azt nem tudom elhinni hogy a latvanyos utalasok ellen nem lehet tenni! Az eletben se ugy megy hogy ami rossz azt rosszal egyensulyozzuk... vagy ha a rosszat nem tudjuk megszuntetni teljesen akkor hagyjuk az ugyet! HA nem megy a teljes megoldas akkor nehezitik a dolgot hogy ne mindenki szamara legyen elerheto, es nehez legyen! |
Quote:
Az így kialakuló listából meg szerintem 95% eséllyel (tipp :) ) ki lehet szűrni hogy JKSZ vagy sem -ha pl a kereskedő felek között van kapcsolat (pl összeláncolt országaik valamelyike szövetséges), akkor azonnal egyértelmű a dolog(anarch), ha nem ennyire éles, akkor néhány hasonló eset előfordulása teheti egyértelművé... |
Quote:
|
Tőzsdét szeretnék
Nekem a kezdetek óta nem tetszik a piac jelenlegi rendszere.
Az ilyen játékot már régen kitalálták és tőzsdének hívják. Feltalálása óta kedvenc játéka az emberiség nagy részének, nyilván a jóságán vitatkozni értelmetlen. A mi piacunk is így működne, ha az akasztás lehetőségétől eltekintünk. Az hogy egy irreális ajánlattal blokkolni lehet a piacot erősen vitatom, 1. Ez irreális működés (ez egy stratégiai játék, minél jobban hasonlít a valóságra annál jobb). 2. A tőzsde önmagában is jó játék, kár ilyesmivel elrontani. 3. pusztán unaloműzésből ki lehet szúrni azzal, akinek szüksége lenne a pénzre, illetve az árura. 4. Lehetőséget ad a rendes szövin kívüli pénzátutalásra, amit nagyon sokan (joggal) vitatnak. A trükköző típusok oldják meg máshogy. 5. A működtető program is egyszerűbb lenne. Véleményem szerint mindig a legalacsonyabb ajánlatnak kell látszania. Lehet színesíteni, hogy a sorban következő 3-5 ajánlat is látszódjon. Még érdekesebb lenne, ha vételi ajánlatokat is fel lehetne tüntetni. A tőzsde alapvetően önszabályozó, de teret enged a játéknak és spekulációnak. A korlátok jól definiáltak semmit nem kell kitalálni csak implementálni, nem kell bonyolult, nyakatekert szabályokat alkotni és követni. Kérem az alkotókat, fontolják meg jól a javaslatomat! A változás reményében Uff! Moger the I. Mogerland királya |
Quote:
:P (meg mindig nem egy alkalomrol van szo, hanem tobb alakalom utan jarna bunti...) |
Jó mentek a piacra a pcik:D gyorsan vedd meg:D
és ha véletlenül 5ször egymás után pont az a haverom venné meg???:D jó csak hülyülök. Bocsi az értelmetlen hozzászólsához csak ez egy viccről jutott az eszembe. -Hát véletlenül megcsusztam és beleszurodott a kés. -Node 17 kés szúrást kapott. -Csuszos votl a talaj:D |
Quote:
|
nah ebben egyet értünk.
Több száz hódos csodálkozik:D |
All times are GMT +1. The time now is 12:33. |