Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Március: súgó-project (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1517)

Princ 03-20-2007 20:06

Nem hiányolok én semmit, de ha már ilyen vadászat folyik, újraolvastam pár részt, hátha találok én is vmit. :-))
Egyik sem fontos; tkp szőrszálhasogatás.

A csoportrendszer súgóban szereplő csoportok némelyike inaktív. Eszem ágában sincs lerombolni a gyönyörű szép piramist, csak gondoltam, megjegyezem.. :D

Van egy ilyen rész, ami vagy elavult, vagy humoros, vagy nem értem. :rolleyes:
"A felső szinten a küzdelem császári trón elnyeréséért folyik."

Egy szimpla elírás:
- "csak annyi területig lehet felfedezni, amennyi _terülte_ a csoportod 4. helyezettjének van."

Itt az a problémám, hogy nagyság alatt először hektárra gondol az ember, közben meg pontértékről van szó. Ahogy az lentebb, az egyik ilyen falfehér dobozkában szerepel is, de itt még (talán) a régi fogalmazás maradt:
"az ellenfeled nagyságától Hozzád képest: ha pl. Magadnál nagyobb országot támadsz, akkor a +10% támadóerovel számolhatsz."

Néhány linkből többet is találtam ugyanazzal a céllal, nem tudom szándékos-e.
- A használati útmutatóra 3 link is mutat a súgó nyitólapjánál.
- Karaván, Szövetségi Karaván témák ugyanazok.

Ez gondolom nem igaz, mert ha választásos lesz a rendszer, akkor a vezér más is lehet:
"A szövetség vezére _mindig_ a szövetség alapító (legrégebbi) tagja. "

TDK 03-21-2007 01:23

nem vagyok benne egészen biztos, hogy ez nem-e valami hiba, de a sugoba bekerülhetne:

beléptem egy szövibe, vezér 24 ora mulva szintet lépett, és a szövi mondhatni ezzel meghalt.
mivel belépés elött egy másik szöviben is bevettek volna, gondoltam jelentkezek oda, hisz a vezér szintetlép, automatikusan bomlik majd a szövi, ugy rémlettt körváltáskor.
körváltáskor persze semmi, 3 tag bent a szöviben, mondom én magamnak, na akkor bontok, vajon mi fog történni. Ekkor jött egy helyre üzenet, hogy még 47 oráig nem hagyhatom el a szövit. ez rendben is lenne, hiszen a sugó valoban irja azt a 72 órát, ami kilépésig kell. Aztán két óra múlva mikor ujra arra jártam( igy összesen 3 vezértlenedés óta) látom, mégis kint vagyok, mehet az ajánlat.

kissé bö lé, de gondolom érthetö.
vagy a sugóba kéne beirni, hogy vezér szintlépése után 3 körrel bomlik a szövi, vagy az üzenetet kéne javitani, hogy ne mondjon nekem valótlant.

Valezius 03-21-2007 08:52

Szerintem nincs benne valótlan: a magadszántából nem hagyhatod el a szövit még 47óráig.
De a szövi ilyen felbomlásának a módja akár be is kerülhet a súgóba.

Ati 03-21-2007 08:58

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 81389)
Szerintem nincs benne valótlan: a magadszántából nem hagyhatod el a szövit még 47óráig.
De a szövi ilyen felbomlásának a módja akár be is kerülhet a súgóba.

Szerintem ez elég ritka eset. Egyáltalán minek vett be a szövibe, ha azután fellép? :eek:

Az emberek jelentős része nem találkozik ezzel a jelenséggel, nem vagyok benne biztos, hogy az amúgyis igen sok adatot tartalmazó súgót ilyesmikkel is bővíteni kellene.

Princ 03-25-2007 17:51

Mégis hiányolok valamit, mégpedig azt, hogy a gnóm és elf faji hátrányainál a "a veszteségek 30%-kal magasabbak" és a "minden haderőveszteség 30%-kal magasabb" passzusok mely esetekre vonatkoznak.
Ahogyan pl a hadüzenet súgónál, vagy a tolvajakcióknál az automatikus védelemről szóló résznél ki van fejtve.

Kutyuleee 03-26-2007 22:07

a hadüzenetnél úgy vélem ez is hibás:
"Konkrétan: minden katonai akció, minden tolvajakció, és egy kivételével minden mágikus akció 20%-kal magasabb eredményt jelent, ha sikerrel jársz. Az egyetlen mágikus akció, amely kivételt képez, az a földrengés, ennek eredményességét a hadüzenet nem erősíti."

Ati elöbb egy másik topicba igazolta a sejtésemet miszerint vihar alatt se megy el 0,5% helyet 0,6 és szárazságnál sem 36%al csökken a termelés:D

Ati 03-26-2007 22:10

Ezek nem azonnal ható akciók, ezeknek az azonnali hatása nulla. Nullát pedig bármivel szorozhatsz... :)

Nem is lenne logikus, ha több menne el, hiszen akkor megnéznéd mennyi ment el, máris tudád ki tette rád a vihart.

Van mégvalaki, aki azt gondolta a leírás alapján, hogy ilyenkor többen mennek el? Szívesen kiegészítem, ha van, de ha nem kell, akkor felesleges bonyolítást inkább ne.

kiep 03-27-2007 21:49

Nem tudom erről volt-e már szó, de engem a törpe hátrányainál ez zavar:
"a varázslatok 25%-kal kisebb eséllyel sikerülnek, kivéve a magára ható varázslatokat, aminél kicsit több az esély a sikerre"

Játszom már jópár éve, de ezt még nem tudtam megfejteni :D és biztos van más is aki nem igazodik ki rajta :D

Valezius 03-27-2007 23:13

Quote:

Originally Posted by kiep (Post 83007)
Nem tudom erről volt-e már szó, de engem a törpe hátrányainál ez zavar:
"a varázslatok 25%-kal kisebb eséllyel sikerülnek, kivéve a magára ható varázslatokat, aminél kicsit több az esély a sikerre"

Játszom már jópár éve, de ezt még nem tudtam megfejteni :D és biztos van más is aki nem igazodik ki rajta :D

Volt róla szó ;)
Meg van róla pár topic a segítség kezdőknek részben :D

Kutyuleee 03-27-2007 23:15

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 83027)
Volt róla szó ;)
Meg van róla pár topic a segítség kezdőknek részben :D

igen ott elég konkrétan ki van fejtve hogy mit jelent, és itt is felmerült már hogy a súgóban is legyen egzaktabban megfogalmazva

All times are GMT +1. The time now is 08:06.