Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Gnóm vari! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1380)

Kubbi 03-21-2007 06:32

Én csak azt írom, amit láttam a saját szememmel. :)
9000 gnóm variból egy teljes félelf készüvel, 2000db vari elhullott.
Amikor az óriás varinknál öltek, szintén félelf, szintén teljes készüvel, 1700db-ot ölt meg a 32000 variból. (szieszta mellett)
egyik ellenfél se volt 2 körnél messzebb. :)

Smooth Scroller 03-21-2007 07:20

nem a kor szamit, hanem a pontszamkulonbseg.

Tsobi 03-21-2007 07:53

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 81366)
Én csak azt írom, amit láttam a saját szememmel. :)
9000 gnóm variból egy teljes félelf készüvel, 2000db vari elhullott.
Amikor az óriás varinknál öltek, szintén félelf, szintén teljes készüvel, 1700db-ot ölt meg a 32000 variból. (szieszta mellett)
egyik ellenfél se volt 2 körnél messzebb. :)

Saját tapasztalat...egyszer,azaz többször,de ez egy konkrét példa,ártózott elég keményen egy full varis...alulról rengetett,szárazvihar,tűzgolyhók...második nem okozott nagyobb fennakadást :P
Megkérdeztem tőle,hogy miért is teszi,hisz nem loptam,a nevét sem hallottam még...válasz nem jött,csak megint pár golyhók...ok nélkül nem szoktam bántani senkit,de ezt már megelégeltem,és akármilyen nehezemre esett is, a 18k varijából egy készülivel meghagytam neki a felét. Ekkor jött tőle az első szocializálódásra utaló jel...egy kölcsönös MNT. Az máig nem derült ki,hogy miért tette,amit tett,az MNT visszautasítva,azóta nem bántottam :)
Gnóm varit nem ajánlom senkinek...óriással ugyanezt nem lehetett volna megcsinálni...legalábbis nem másfél perc alatt...

Princ 03-21-2007 09:24

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 81324)
azaz osszefoglalva a seregek letszamat nemcsak a lakiteki befolyasolja, hanem a mg-i is, azzal, hogy nem kell annyi tanya (teki% es 20% alapbonusz), igy lehet meg barakkot vagy templomot epiteni. igy az orias majdnem 100% behozza a lakiteki hatranyat a gnommal szemben. ezt jo kozelitessel ugy kaphatod meg, ha osszeszorzod oket.

Ha azt akarod mondani evvel, hogy a sereglétszám arányos a lakiteki és (mezőteki x tanyabónusz) szorzatával, akkor sztm gondold át még egyszer, ugyanis a z=xy függvény egy hiperbolikus paraboloidot ad, míg a valóságban egy síkról van szó csupán:
sereglétszám = barakkszám x 40 x lakiteki
tanyaszám = sereglétszám / 250 / mezőteki / tanyabónusz
összterület = barakkszám + tanyaszám = sereglétszám / 40 / lakiteki + sereglétszám / 250 / (mezőteki x tanyabónusz)
sereglétszám = összterület x (40 x lakiteki + 250 x mezőteki x tanyabónusz)

A varigyilkolást kipróbáltam, 1900 vari esetén ismeretlen fajnál 67 hullott el, gnóm faj kiválasztása után 62, 53, kv után 48.
Ha a veszteség gnóm esetében 30%-kal nagyobb lenne, annak az autovédelem ellenére már ilyen kis számoknál is látszódnia kellett volna.

Massza Rex 03-21-2007 10:09

A gnómnak mindenképpen több varija hullik majd, hiszen ő tart a nem óriás fajúak közül a legtöbb varit ált :)))

Egyedül a törpének van több vari helye, de ugye neki számtalan fontos épületre kell költeni a szabad helyeket. :)

Kubbi 03-21-2007 10:36

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 81373)
nem a kor szamit, hanem a pontszamkulonbseg.

Gondoltam, hogy a körtávolságból arra gondoltok, hogy nincs nagy pontkülönbség ;)
Azt hittem jobban megfogható, mintha leírom, hogy 1x 248pont volt a differencia, máskor meg 433pont. ;)

Kubbi 03-21-2007 10:39

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 81375)
Saját tapasztalat...egyszer,azaz többször,de ez egy konkrét példa,ártózott elég keményen egy full varis...alulról rengetett,szárazvihar,tűzgolyhók...második nem okozott nagyobb fennakadást :P
Megkérdeztem tőle,hogy miért is teszi,hisz nem loptam,a nevét sem hallottam még...válasz nem jött,csak megint pár golyhók...ok nélkül nem szoktam bántani senkit,de ezt már megelégeltem,és akármilyen nehezemre esett is, a 18k varijából egy készülivel meghagytam neki a felét. Ekkor jött tőle az első szocializálódásra utaló jel...egy kölcsönös MNT. Az máig nem derült ki,hogy miért tette,amit tett,az MNT visszautasítva,azóta nem bántottam :)
Gnóm varit nem ajánlom senkinek...óriással ugyanezt nem lehetett volna megcsinálni...legalábbis nem másfél perc alatt...

Ezt nem értem miért nekem írtad. :p
Azt hitetm egyértelmű, hogy én is valami hasonlóra céloztam. :D:confused:

Princ 03-21-2007 15:47

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 81408)
A gnómnak mindenképpen több varija hullik majd, hiszen ő tart a nem óriás fajúak közül a legtöbb varit ált :)))

Egyedül a törpének van több vari helye, de ugye neki számtalan fontos épületre kell költeni a szabad helyeket. :)

A varisok játékát kicsit egysíkúvá is teszi, hogy nincs az óriásnak alternatívája. Egyébként a többi faj közül tényleg a gnóm a legjobb erre a tekercsei révén, főleg ha vki mazochista. De úgy gondoltam ezt nem szükséges huszonhatodikként leírnom.. :)

Eke 03-21-2007 20:30

szerintem a gnom tudos személyiséggel brutál varis ,az 5-3szinten eléggé jol müxik,igaz egy kis veszteséggel számolva .De jol ellehet játszani .föleg ha meguszod a tapasztalt csapatokat hi hi

Szecsa 03-21-2007 20:39

nincs jo gnom varis :)
Mondok ket okot, hogy az orias miert jobb :)

1., Szieszta
2., Meszarlaskor is kevesebb hullik az ijjbol (es elitbol vagy lobol)

All times are GMT +1. The time now is 22:52.