Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Képletek (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1108)

martens 12-14-2006 19:41

ciao

nekem az lenne a kérdésem hogy a súgó azt irja hogy:őrtornyok az országod összterületéből elfoglalt százalékos arány kétszeresével növelik a védőerőt, de maximum 30%-kal de még a végén van az hogy az ijászok védőereje emgduplázodik.nah már msot 200hekin gnom, vok 20 tornoyal 1200ijászal azt megkell szorozni 2vel meg 1,2vel?

solven 12-14-2006 20:34

Quote:

Originally Posted by martens (Post 55502)
ciao

nekem az lenne a kérdésem hogy a súgó azt irja hogy:őrtornyok az országod összterületéből elfoglalt százalékos arány kétszeresével növelik a védőerőt, de maximum 30%-kal de még a végén van az hogy az ijászok védőereje emgduplázodik.nah már msot 200hekin gnom, vok 20 tornoyal 1200ijászal azt megkell szorozni 2vel meg 1,2vel?

Nem, mivel a gnómnek nem az elfoglalt százalék 2x-esével, hanem 3x-osával növekszik a védőérték (persze itt is megvan a max 30%)

Továbbá egy íjásznak a védőértéke 6, tehát az 1200-at megszorzod 6-al (ez az íjászok védőértéke), ami kijön az megszorzod 2-vel (itt kétszerezi meg a torony az íjász védőértékét), és ezt szorzod meg 1,3-al (ez a tornyok országodból elfoglalt területének 3x-osa).

Andrew 12-14-2006 22:05

üdv 1 ksi segítség kellene, és talán a képletekhez épp jó

ugye csatánként számolódik újra az érték, de ha földre megyek, ott a foglalt földnek a 30%-át üresbe kapom meg, akkor az én értékemhez (foglalt föld)70%*45 pont és (foglalt föld)30%*30 ponttal emelkedik az értékem, és a következő csata szempontjából is ezt veszi figyelembe?

Croissant 12-14-2006 22:42

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 55575)
üdv 1 ksi segítség kellene, és talán a képletekhez épp jó

ugye csatánként számolódik újra az érték, de ha földre megyek, ott a foglalt földnek a 30%-át üresbe kapom meg, akkor az én értékemhez (foglalt föld)70%*45 pont és (foglalt föld)30%*30 ponttal emelkedik az értékem, és a következő csata szempontjából is ezt veszi figyelembe?

Sztem igen, bár lehet, h ez kissé módosul az üres hekikhez "járó" parasztokkal. :)

Andrew 12-14-2006 23:28

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 55608)
Sztem igen, bár lehet, h ez kissé módosul az üres hekikhez "járó" parasztokkal. :)

ugye hogy nem is olyan egyértelmű? :D
köszi a választ

dreaman68 12-15-2006 10:41

én arra lennék kiváncsi h ha lopok valakit tekire és tudom h hanyadik meg mekkora a hekiszáma -magyarán mindent róla- ki tudom-e következtetni h hány darab tekije van? és ha igen hogyan?:confused:
és nehezítésként ha óriással lopok mivel változik?:D

Phoenix 12-15-2006 10:45

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 55718)
én arra lennék kiváncsi h ha lopok valakit tekire és tudom h hanyadik meg mekkora a hekiszáma -magyarán mindent róla- ki tudom-e következtetni h hány darab tekije van? és ha igen hogyan?:confused:
és nehezítésként ha óriással lopok mivel változik?:D

nem igazán lehet kikövetkeztetni :) mert mi van, ha monnyuk egy óriás az illető, aki hadizik és nem a képzésből él, hanem a tekercsekkel üzletel, 0könyvtára van és lehet több száz milla van neki tekercsekben ;) ezt nem lehet eldönteni hekiszámról :)

dreaman68 12-15-2006 10:59

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 55723)
nem igazán lehet kikövetkeztetni :) mert mi van, ha monnyuk egy óriás az illető, aki hadizik és nem a képzésből él, hanem a tekercsekkel üzletel, 0könyvtára van és lehet több száz milla van neki tekercsekben ;) ezt nem lehet eldönteni hekiszámról :)

de mondjuk lopok is tőle:D

Phoenix 12-15-2006 11:00

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 55734)
de mondjuk lopok is tőle:D

kb mennyi jött egy lopásra?
ugye azt mondod, hogy óriás vagy, és milyen fajú, akit loptál?

dreaman68 12-15-2006 11:08

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 55736)
kb mennyi jött egy lopásra?
ugye azt mondod, hogy óriás vagy, és milyen fajú, akit loptál?

huhú:D törpe és ilyen 12-13 db:D de mindegy van akinél jobban jön csak azért akarom tudni h a hadi tekiket ki bírjam számolni:D

All times are GMT +1. The time now is 05:51.