Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   1A alszövetség (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1030)

Synkel 11-14-2006 16:04

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 42610)
Tuti megszaporodnának a klánütések, mert egyszerűen egy termelőt ki kell hagyni, kész a klánrész, az ellenfelet meg úgy támadjuk, hogy az elfjeiket kivesszük a célpontnak szánt klánrészből.

Monro, ez itt egy indoklás, a te kedvedért direkt. Ha nem értesz vele egyet, a te dolgod, de nem muszáj kapásból lehülyézni az embert.

Reaktor sokkal jobban elmagyarázta nálam az ellenvetéseimet, valami ilyesmik zavarnak engem is, csak én paraszt vagyok, és nem tudom ennyire összeszedni a mondandómat.

monro 11-14-2006 22:47

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 43131)
Igyekeztem figyelmesen végigolvasni a topikot.

Mo szerint sokan a megszokások miatt tiltakoznak az uj dolgok miatt, de egy ilyen horderejű változtatás alapjaiban ingathatja meg a mostani stratégiát.

Na pont erről beszélek ami ebben a mondatban is tipikusan bennevan és szemléltetésként kiemeltem :(

És akkor mi van ha alapjában ingatja meg a mostani stratégiákat???
Másik stratégiák lesznek kidolgozva és kész. Ez a hozzáállás jelenti számomra a maradiságot a fejlesztésben, bár hozzáteszem a hsz gazdáját alapjában nem tartom maradinak. Mindenesetre ez a bejegyzése sokakat bátorít a megszokotthoz való ragaszkodásra még akkor is ha mindenki tudja,h az nem jó :(

monro 11-14-2006 22:51

Quote:

És ha okosan választok célpontot még a visszatámadást is meg tudom nehezíteni, vagy el tudom lehetetleníteni.

Nagyon helyes!
Erről szólna a stratégiai játékok zöme, hogy próbálj okosabb lenni mint az ellenfeleid és járj túlaz eszükön.

Ma is van ilyen a játékban, de ezt már megszoktátok és senkit nem zavar :)
(pontlista rendezéssel eltávolodásra céloztam a kevésbé rutinosak kedvéért)

monro 11-14-2006 22:55

Quote:

Szabadság: Ha valaki szabin van akkor 1/3 ad klánvéderő.
Akkor észreveszem, hogy valaki szabizott leverem részklánnal ergó nincs egyéni szabadság.
Be kéne venni, hogy szabis oris klánrész nem támadható.

Látod ez a rész egy konstruktív hozzászólás problémafelvetéssel és javaslattal a megoldásra :) (nyafogás helyett, hogy ez milyen szar ötlet)

Egyetértek. Vegyük bele, hogy a szabis ori részklánban nem támadható és/vagy támadó részklánba sem vehető be.

monro 11-14-2006 23:00

Quote:

Nagy klán-kis klán
Hadat üzensz a nagy klánnak.
Mire kirakod a nagy klán felét hadisokkal az már régen kirakta a te teljes klánodat részklánjával hadisokkal, miközben a termelő törpéjét beszabizta.
És a teljes klánodnak nincs is 20% védőbónusza ugye :-)

Késöbb módosítva lett a javaslatom egy hasonló probléma megoldására. Egyszóval nem 20% védőbónuszt kap a védő részklán, hanem 20% támadómaluszt a támadó! Ezzel gyakorlatilag ha részklánt támad ha teljes klánt mindenképp 20% hátrányban lenne a részklán támadáskor a teljes klánhoz képest. Valahol benne van a topicban nyilván átsiklottál felette.

monro 11-14-2006 23:10

Quote:

Na és a részegységek támadásának ugye nem lenne klánlistája, azaz nem kellene odaállni 1 körre, hanem dinamikus lenne a lista.
Szal a célpont gyanutlanul várja, hogy mikor jelenik meg 1 körre egy a klánjának zömét támadó szövetségi sereg.

Valóban így gondoltam, nem lenne pontlistája... viszont! --->

1. hadüzenet nélkül nem támadhatnál részklánnal (ergo a hadüzi azt jelenti, mint ma ha rádállnak!)

2. adhatunk határértéket a klánhadüzi idejének. (pld egy hadüzi 48 körre érvényes és utánna automatikusan felbomlik)

3. nem lenne semmilyen részklánpontlista a tervezetem szerint, hanem egy aktuális klánlista lenne az ellenfélről aktuális pontokkal és ezek közül x-eléssel kijelölöd a célpont orikat pld. Aztán a saját klánodból szintén beixeled a támadó orikat. A H ezután összeadja a támadók pontszámát és a védőorik pontszámát és kiírja az aktuális körtávot ennek függvényében. Mivel az egyéni pontlista full dinamikus így kör közben is lehetne változtatni ezen nyilván. De ez oda-vissza igaz persze. Nincs ugra-bugra körváltáskor és aztán kockázatmentesen várni az ütközet végét.

monro 11-14-2006 23:13

Quote:

Ez teljesen ellentétes a kláncsaták mostani gyakorlatával, szokatlan, nehezen lereagálható...

Erre a mondatra megint eszembe jutnak öreganyám 50 éves bútorai...
NA ÉS??? Szokatlan az is ami most van annak aki még nem volt az 1A-ban!

monro 11-14-2006 23:19

Quote:

És végül utolsó észrevételem.
Hadat üzenek egy valag kis klánnak.
Felderítem őket.
És ha a teljes krónikában meglátom, hogy kint van valaki, akkor kiveszem közülük a nagyot védő elfet-elfeket, körön belül rájuk állok dinamikusan egy részklánnal, és seggbe durrantom őket.
Igazi hiéna módszer :-)
És mivel az ütőképes hadijuk - hadijaik kint vannak vissza se tud ütni.

Az elsőre ezek közül:
Lehet korlátozni a hadüzik számát ahogyan egyéniben is max. 3 lehet asszem.

A második felvetésed a krónikázás...
Ugyvan lehetséges ilyen is, de ha max 3 hadüzid lehet akkor az elég rendesen lekorlátozza a lehetőségeket. Másrészről ha egyéniben simán hiénázhat mindenki akkor egy részklántámadáskor mért ne lehetne ha valaki résen van?

Alternatív megoldásként: (egyébként a magam részéről inkább a fenti mondatban hiszek)
az egyéni seregek hamarabb hazaérnek mint a részklánok seregei és védekeznek már a hiénaklántámadás ellen.

monro 11-14-2006 23:24

Quote:

Kérlek cáfoljatok meg, ha nagyon messze járnék a valóságtól.

Ha ez a rendszer bevezetésre kerülne én mindíg ugy támadnék egy klánt, hogy a ráállás előtt beveszek egy kis orit, majd a kis orit félretolva részklánt alkotva odamennék körváltás előtt 20 másodperccel, és kitámadnék.
A klánom meg 20 körrel felette van a listában.

És ha az Ő 50% feletti részükkel matematikailag nem lehet kitenni a mi 50% feletti részüket akkor megszívták. (persze ezt előre megvizsgálnám)

Csak a teljes klánjukkal tudnának kitenni az én részklánomat, szal nekem járna a 20% védőbónusz is.

Nos akkor megcáfollak ha már kérted :)
Korábban és most is leírtam, h nem védőbónuszt alkalmaznék hanem támadómaluszt részklán esetén. Magyarul te megkapnád a 20% maluszt ő pedig ha megoldja, hogy rááll az üres klánodra akkor véd és keresztbever. Ha ügyesen "sakkoztál" a pontokkal akkor nem tud kirakni és nem támad vissza. Ergo az ügyesebb stratéga tervei válnak valóra.

monro 11-14-2006 23:29

Reaktor köszi az észrevételeidet, remélem sikerült párat korrekten megválaszolnom, de nagyon bízom benne,hogy elöbb utóbb eltűnnek majd a te érveid közül is ezek a szavak és kifejezések, hogy: megszoktuk, nem bevett gyakorlat, alapjaiban ringatja meg a mostani ... stb-stb...

Próbáljuk már levetkőzni ezt a ragaszkodást ahhoz amiről tudjuk, hogy nem is működik rendesen...

All times are GMT +1. The time now is 13:46.