Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Filmek, sorozatok, TV (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Csillagkapu (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=83)

Valezius 03-31-2011 23:32

Quote:

Originally Posted by Vikk (Post 284882)
- felmérés... nem nézik elegen...
/

Lement az 1. évad utolsó része nézte X ember, utána mit vártak, csodát?
Azért gondolom mindenkinek nyilvánvaló volt, hogy nem fog a 2. évad első részére hirtelen duplájára ugrani a nézettség.
Szóval nem értem, miért nem tudták a 1. évad befejezése után azt mondani, hogy srácok bizony ha nem történik csoda, akkor ez lesz a vége, és úgy tervezzetek.

Ati 04-01-2011 06:14

Quote:

Originally Posted by Vikk (Post 284882)
Új tudás, folyamatos fejlődés!? Ebben sem hasonlít a régi CsK-ra =/

Ez egy másik sorozat, nem is feltétlenül kell, hogy hasonlítson rá szerintem.

Vikk 04-01-2011 15:58

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 284883)
Lement az 1. évad utolsó része nézte X ember, utána mit vártak, csodát?

Persze hogy várták a csodát. Stargate, újra a képernyőn. Azért régen volt neve...

Ati:

Azt értem, tudom,h másik sorozat, de ha jól olvastam valahol, akkor ez ugyanúgy a Universe a Stargate franchise rendszere, annak továbbvitele vagy hogy is fogalmazhatnék...

Ati 04-01-2011 16:06

Quote:

Originally Posted by Vikk (Post 284936)
Azt értem, tudom,h másik sorozat, de ha jól olvastam valahol, akkor ez ugyanúgy a Universe a Stargate franchise rendszere, annak továbbvitele vagy hogy is fogalmazhatnék...

Az, mert így eleve egy adott rajongótáborral indul, nem nulláról kell felépítenie a nézettséget. Egyéb oka szerintem nincs ennek, ez egy különálló sorozatként is teljesen jól elment volna. Valószínűleg mégrosszabb nézettségi adatokkal, ugyanilyen történet mellett.

Valezius 04-01-2011 16:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 284941)
Az, mert így eleve egy adott rajongótáborral indul, nem nulláról kell felépítenie a nézettséget. Egyéb oka szerintem nincs ennek, ez egy különálló sorozatként is teljesen jól elment volna. Valószínűleg mégrosszabb nézettségi adatokkal, ugyanilyen történet mellett.

Ebből nekem az jön le, hogy akkor ez a sorozat egy átverés volt. A cím hallatán az ember vár valamit, például, hogy utazzanak a kapun át bolygókat felderíteni, helyette teljesen mást kap.

Ati 04-01-2011 16:30

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 284942)
Ebből nekem az jön le, hogy akkor ez a sorozat egy átverés volt. A cím hallatán az ember vár valamit, például, hogy utazzanak a kapun át bolygókat felderíteni, helyette teljesen mást kap.

Nem nevezem átverésnek, hiszen a Csillagkapu világába illeszkedik bele. De semelyik konkrét csillagkapus történéssel nem függ szorosan össze, szerintem egy különálló sorozatként is elment volna. Nyilván kevesebb nézővel.

Vikk 04-01-2011 16:38

Mármint úgy értem, h franchise, mint tudjuk mi a franchise lényege.
Egy jól bevált dolgot levédve, ugyanúgy viszünk országról országra.
mint a meki. ugyanolyan mindenhol az M betű, a sajtburger... (bár külföldön nem kell fizetni a plusz szószokért, meg stb.)
Akkor miért nem csinálták ugyanavval a forgatókönyv-írási technikával, mint a régit. Mert az Atlantis elviekben azért bukott, mert kezdtek a részek különállóvá válni. Amit személy szerint nem nagyon vettem észre, mert 2-3 rész múlva mindig vissza kanyarintottak egy fél sztorira. Ott van például az 5. évad vége. A Las Vegas rész, mennyire különálló, eltér az egész sorozattól szinte. Mégis amiatt jönnek "felénk" a lidércek... na mindegy
És el nem tudom képzelni, hogy két iylen tapasztalt forgatókönyvíró, mégis mit látott előre egy dráma-sorozatból. Ha tragédiát akarok nézni, bekapcsolom a híreket. De inkább nem.
Azt mennyivel jobb nézni, könnyebb szeretni, h megint megmentették a világot. De még hogyan! jó... lehet kicsit elcsépelt, h állandóan nyer az emberiség. De ha veszít vége a sorozatnak! azt pedig nem szerettük volna ugyebár :):cool:

Ati 04-01-2011 16:44

Szerintem nincs azzal baj, hogy eltértek az eddigi stílustól. A sorozat eleje nekem nem tetszett, ennek azért itt hangot is adtam :D, de a végére egész hozzászoktam és megszerettem.

Valezius 04-01-2011 16:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 284947)
Szerintem nincs azzal baj, hogy eltértek az eddigi stílustól. A sorozat eleje nekem nem tetszett, ennek azért itt hangot is adtam :D, de a végére egész hozzászoktam és megszerettem.

Egyetlen esetben bocsátható meg, ha eltérnek, ha azzal jobb lesz. :D
Én nem jutottam el odáig, hogy megszeressem.
Nyilván ugyanazt eladni harmadszor nem túl értelmes dolog. Túl sok sikeres spin offot nem ismerek, de a Star Trek esetében sikerült a régi és új dolgokat ötvözni.

Kutyuleee 04-20-2011 00:03

Rég irtam már ide.
A 2. évad a Universeben nagy ugrás volt az első évadhoz képest, néztem, tetszett is, főleg hogy nem volt más SG-s alternativa,tényleg élvezhető volt.
de ami itt az évad 2.felében folyik az már valami hatalmas. 2x10 és az azóta lement 7rész, hát tényleg megsíratatja velem a sorozatot, a sorozatot is és nem csak az SG univerzumot. az Atlantisból egyáltalán nem emléxem már ilyen etapra ahol 8rész zsinórban tetszett. és az SG-1-ben sem volt jellemző. mindig becsuszott egy csomo értelmetlen élvezhetetlen töltelék rész...

És ami teljesen a szívembe lopta a Universe-t az az a mondat amire vártam 214 SG-1 van rész és 2 DVD alatt, ami nem hangzott el az Atlantis 100 részében ami most összesen a 351 SG sorozat rész után végre elhangzott:
Matthew Scott :"ti beszéltek angolul?!"

All times are GMT +1. The time now is 06:24.