![]() |
Én most az "új játékos" fogalmát az 5., de maximum a 4. szintben határoznám meg. Aki feljut az A-ba, az nem az a kategória, akin azzal kell segíteni, hogy "figyelj, így építs házat, és az azért jó neked, mert több lakosod lehet tőle".
|
Quote:
|
Quote:
Az meg kifejezetten sértő sztem, hogy belső kört, meg egyenlőbb játékosokat emlegetsz olyan helyen, amit egy 1 napja játszó is elér, így valótlan infókkal akár te is elijeszted őket, mert azt hiszik, hogy valóban vannak olyanok, akiknek a játék jobban kedvez és előnyben vannak... |
Üdv!
Eleve úgy írok ide, hogy nincs fentebbi csoportokban játéktapasztalatom (4.ig), de emiatt szerintem talán kissé más szemszögből közelíthetem meg a dolgokat. Nem rég reggeltem újra, jó pár év kihagyás után, és elég szörnyű a mostani látvány. A fő probléma véleményem szerint a 200 hekin elszaporodott, feltörhetetlen gnóm orik. Emiatt a játék hihetetlenül statikussá vált a lenti csoportban, és talán a legtöbb kezdő/fiatal ezért nem marad meg sokáig. Ez hihetetlenül leszűkíti a játéklehetőségeket, ugyanis vagy gnóm leszel és ontod a tekiket, hogy felfele legyen tartalékod, vagy unatkozol a sok gnóm közt, esetleg ütöd őket lényegesebb haszon nélkül. Jelenleg 2 ötletnek nevezhető gondolat fordult meg a fejemben, aztán kíváncsi vagyok a tapasztaltabbak véleményére. 1. A gnóm faji varázslat feltevésének nehezítése. Pl. rúna, varimennyiség, stb. Ennek a hátulütője ugyebár, hogy csak egy fajt érintene. vagy 2. Egy maximális körszám bevezetése, pl. 2000 kör. Aminek az elérésekor az illető vagy fellép, vagy újrázik, esetleg töröl. Ez szerintem dinamikusabbá tenné a játékot, nem is változtatná meg olyan eget rengetően, csak visszafogná ezt az elfajult tartalékolást és valószínűleg vonzóbb lenne az újak számára is. |
A földfoglalás miért nem számít lényegesebb haszonnak?
Ha 200 hekin sok a gnóm ori, felmész 300 hektárra, ott jóval kevesebb van ;) Nem kötelező 200 hekin ácsorogni. |
Quote:
A másik, hogyha fennebb megy, feljut, stb. Egy idő után ezekhez a tekiíró országokhoz képest tartalék nélkül marad és teljesen ellehetetlenedik a továbbhaladása. Én tudom, hogy itt a régi motorosoknak ez nem okoz akkora problémát, mert több csoportban foglalkoznak az országaikkal, de egy kezdőnek, aki élete első oriját csinálja, és csak arra kell energiát fordítson, hihetetlenül statikussá válik a játék és nem csoda, hogy megunja. Olvastam a látányjavitási terveket a 8as hódra, ami már egy jó kezdeményezés, de talán még ennél is fontosabb lenne dinamikusabbá tenni az alsó csoportokat. |
Szerintem meg direkt jo egy kezdonek, hogy van sok konnyen beutheto orszag, es konnyebben van sikerelmenye. Az a par milla, meg ami egy tekiiroban van, egy kezdonek igenis nagy penz, es orul neki. :) A tekiirok meg amugysem arrol hiresek, hogy koronkent tavoloznak...
|
Quote:
Tolikkal meg ugyanúgy lehetetnel bármit is tenni. Hiába számolod ki, hogy 20 körre ment fel a faji, ha az illető 16 körönként újrarakja... Kész nincs amit csinálj, és mindenki csak tengődik. A támadó országnak csekély a haszon és egy tekiiróval pedig könnyen pótolhatók a károk. |
Quote:
Egy tekiíró minden, csak nem nehezen beüthető ország. Szerintem nagyon hamar lehet akár egyszerre 5 sereggel is beüthető országokat találni 5. szinten. Nem célszerű persze rögtön ezt tenni, de ha beüthető célpontok kellenek, azokkal tele az 5. szint. |
Quote:
Jelenleg ez van, ha kezdő orit reggelsz. Vagy írod hónapokig a tekiket vagy méssz felfele és tartalék híján megfingatnak. Arról van szó, hogy a tekercsírás annyira pofátlanul előnyös más tartalékgyűjtési formákhoz képest, hogy kibillenti a játékot az egyensúlyából. És a könyvtárkulccsal mindezzel szépen vissza is lehet élni... |
All times are GMT +1. The time now is 23:48. |