Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   1A események (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=368)

J.Ati 11-05-2009 22:54

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 228088)
látom, figyelsz :D

nagyon figyelek:D

Amúgy ezek a klánból való kirakások úgy látom nagyobb bajt okoznak, mint a beton elfek!

A mi klánunkban nem egy elfecske van, és sokszor látom azt, hogy az elfek miatt problémáznak sokan, de ez a kiléptetős védés sokkal nagyobb bajnak tűnik, mint az betonozott orik. Nem?:)

vityu 11-05-2009 22:57

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 228091)
nagyon figyelek:D

Amúgy ezek a klánból való kirakások úgy látom nagyobb bajt okoznak, mint a beton elfek!

A mi klánunkban nem egy elfecske van, és sokszor látom azt, hogy az elfek miatt problémáznak sokan, de ez a kiléptetős védés sokkal nagyobb bajnak tűnik, mint az betonozott orik. Nem?:)

Nem nagyobb probléma, bár el tudnám viselni, ha a klán be-és kiléptetés 2 körig tartana. :)

Pl úgy, hogy az első körben bekerül a szövetség tagjai közé, de a pontjai még nem adódnak hozzá a klánéhoz. Kiléptetésnél pedig ugyanígy. A tag jelen van a csoportban, de felmérésnél már nem tagja a klánnak. Majd kiesik! :)

J.Ati 11-05-2009 23:00

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 228093)
Nem nagyobb probléma, bár el tudnám viselni, ha a klán be-és kiléptetés 2 körig tartana. :)

Szerintem nagyobb probléma, mert az elfes klánok nem fognak meglepetést okozni azzal, hogy kiraknak 7 tagot, és én is eltudnám viselni, ha 2 körig tartana egy kiléptetés:)

Von 11-05-2009 23:16

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 228091)

Ez nem igaz. Ahogy Reaktor Zoli írta, az, ha észreveszed a ráállást, egy jó lehetőség, alapból nincs értelme kidobálni a tagokat.
A mi esetünknél pl említettem, hogy kb 10 percen múlott az üdvösségünk. Ha egy bizonyos esemény 10 perccel hamarabb következett volna be, akkor tök máshogy alakultak volna a dolgok. De elég csak annyi, hogyha több fős a klánunk (több pénz fér), vagy mondjuk a nyári 18k-s lóárak vannak, akkor még véletlen sem dobtunk volna ki senkit. És még ennek ellenére se kellett volna, HA ugye bekövetkezik az a valami hamarabb :)
És miután nem volt HA, ezért új döntést kellett hozni, nyilván nem várhattuk tárt karokkal, hogy beverjenek.

Azért szerintem igen nagy a különbség.

J.Ati 11-05-2009 23:24

Quote:

Originally Posted by Von (Post 228099)
Ez nem igaz. Ahogy Reaktor Zoli írta, az, ha észreveszed a ráállást, egy jó lehetőség, alapból nincs értelme kidobálni a tagokat.
A mi esetünknél pl említettem, hogy kb 10 percen múlott az üdvösségünk. Ha egy bizonyos esemény 10 perccel hamarabb következett volna be, akkor tök máshogy alakultak volna a dolgok. De elég csak annyi, hogyha több fős a klánunk (több pénz fér), vagy mondjuk a nyári 18k-s lóárak vannak, akkor még véletlen sem dobtunk volna ki senkit. És még ennek ellenére se kellett volna, HA ugye bekövetkezik az a valami hamarabb :)
És miután nem volt HA, ezért új döntést kellett hozni, nyilván nem várhattuk tárt karokkal, hogy beverjenek.

Azért szerintem igen nagy a különbség.

Oké, de itt túl sok a HA :)
És, ha, ez lett volna, ha úgy lett volna, ha egy bizonyos esemény történt volna, ha a nyári olcsóbb árak vannak, ha, ha ha....
Szerintem is igen nagy a különbség, csak éppen a másik irányba.
Valaki akar ütni: Felméri az orikat, készül, tervez, és akkor meglepetés éri, mert az ellenből kilép pár ori. A játékélménynek annyi.

Von 11-05-2009 23:42

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 228100)
Oké, de itt túl sok a HA :)
És, ha, ez lett volna, ha úgy lett volna, ha egy bizonyos esemény történt volna, ha a nyári olcsóbb árak vannak, ha, ha ha....
Szerintem is igen nagy a különbség, csak éppen a másik irányba.
Valaki akar ütni: Felméri az orikat, készül, tervez, és akkor meglepetés éri, mert az ellenből kilép pár ori. A játékélménynek annyi.

Röviden: nem. Próbáld ki, hogy figyelsz, tervezel, hogy tudjál mit lépni arra, ha betámadnak, és akkor a meglepetés ér, hogy egy olyan dolog, ami nem rajtad múlik, hirtelen megváltozik, felborítva a tervedet, leszűkítve a lehetőségeidet. És akkor a játékélménynek annyi.
Sejtettük, hogy jönnek Monroék, két alternatív tervünk is volt, hogy mit tehetünk, és mindkettő kútba esett mielőtt a támadás bekövetkezett - méghozzá röviddel előtte. Ezekután volt még egy teljesen logikusnak tűnő dolog - amivel utólag teljesen egyértelműen - nagyot buktunk volna.
Maradt az, ami megvalósult végülis, vagy maradt volna az még, hogy ostoba módon nem csinálunk semmit - és bevernek :)

Kutyuleee 11-06-2009 00:55

Gracca a próbáért Vityuéknak, és hát a másik félnek is a minimális veszteségekhez... Ha jó pár fórum oldalt visszalapoztok, régebben is elég soxor voltak ilyenek, nem 1 ilyen klán volt. akkor is ugyanez a téma volt elöl napokig. bár elvetett javaslat is született. Ahogy szokták mondani szégyen a futás, de hasznos... Amúgy véleményem szerint elég hirtelen döntés születhetett és vitatkozhattak rajta,hogy mi legyen, mert fölösleges ennyi orit kirakniuk ha csak 1-et raknak ki, és felülről üt a sereg akkor se vesztenek több földet mint így a visszalépkedésekkel, még akkor is ha mindenkinek csak 1%...

Iron 11-06-2009 01:39

Hűű de jó, hogy benéztem, ismét egy kis csetepaté :)
Amúgy elég gáz a téma :)
Vigyu és legénysége: Azért szidjátok az ellen klánt, mert már elkönyveltetek egy nagy földszerzést és mikor rájöttetek kopp van, akkor szidjuk a másikat, hogy nem hagyták beengedni a sereget és ezzel hatalmas veszteséget szenvedni. Hát nemtudom, hogy ezért kellene gerinctelennek nevezni a másikat akik csak próbálták menteni a menthetőt, és a veszteségeket a legminimálisabbra csökkenteni. Nem pár hét munkája van abban a földben amit összehoztak, fedeztek, ütöttek. Jó stratégiája volt/van a Csak egy maradhat klánnak és most nem ők kerekedtek felülre és hozni kellett egy kellemetle döntést. Ez ilyen.

A helyükben én is hasonlóképpen döntöttem volna. A klán és a társak az elsők, a veszteségek minimalizálása a fő szempont. Ha ezt úgy érem el hogy mindenkit kidobok, akkor mindenkit kidobok. Más vagy az ellen véleménye már huszadrangú :)
Nem tudom, mi más lehetőségük lett volna, ha más semmi, akkor jó döntést hoztak. Viszont az biztos, hogy a nagy foglalás utáni tisztelet az el is szállt ezzel. Legalább lehet ismét dolgozni :)

Iron

Puppi 11-06-2009 16:52

Szepjoestet minden ismerosnek es ismeretlennek

Karvaly 11-08-2009 21:02

Végigolvasva a hsz-eket én is azon a véleményen vagyok, hogy túlzás gerinctelenségnek nevezni a támadott klán "stratégiáját". Ha minden kötél szakad, akkor ez az utolsó szalmaszál amibe kapaszkodni lehet, egyébként itt is fennállt az a dolog, hogy akármelyik ujjamat harapom mindegyik fáj. Azaz átlátva a "Csak egy maradhat..." klán helyzetét a sok rossz közül a legkevésbé rosszat választották. Mert azt mindenki tudja, hogy ennél csak rosszabbul járhattak volna. A "Black Dragon" pedig érthetően csalódott. Én is az lettem volna ha belefutunk egy ilyenbe. Sőt... Bízom benne hogy ez az eset mindkét klánban egészséges bizonyítási vágyat indított be, kíváncsian várom a folytatást ;) Persze csakis tettek formájában, a csatamezőn!

All times are GMT +1. The time now is 08:26.