![]() |
Quote:
|
Nádasdi Éva
Tükrökbe lépsz be Folyton kiszakítanak, folyton megszakadsz, pihe csillagot kergetsz, őriznéd félve, s mindig mindent összekeversz. tükrökbe lépsz be, magadra nem lelsz, szivedet adnád jószóért cserébe, s mindig, mindent összekeversz. Széles az utca, pallóján járkálsz, óvó kéz hajlik homlokod fölébe, s mindig, mindent összekeversz. Vágyakozásból szivárványt fontál, álmaid hídja: csapda és ármány, jövendőd méhében új fények érnek, feküdj le aludj, nehogy, jaj, nehogy összekeverd. |
N.A.T
N.A.T. fesd le kérlek a napot, S jól figyelj majd a színekre, Hisz azt most te alkotod. Mélabús árnyékok között, Vakítson aranyló fénye, Hogy felvidítsa e szomorú földet. Fess csak, s keverd a színeket, Vöröset, mélabú kéket, Nap sárgát és lélek zöldet. Ó én balga mit is beszélek, Egy festőnek mondani mi legyen? Hisz irányítani Őt nem lehet. Alkoss hát mit szíved diktál, S gondolatod, mely szabadon száll, Csak az lehet igazi alkotás. |
Köszönöm Tevary, ez igazán kedves tőled, és nagyon megtisztelő :]
Remélem lesz még lehetőségem visszaadni ;] |
A szavak húsba marnak,
Az álmok itt maradtak, Csak a lényeg távozott. Nem maradt más, Fájdalom-Fekély-Kín. Nincs ok,mi itt tartson, Nincs szó,mi hasson, Nincs öröm, mi mosolyt fakasszon, Hideg,rideg,metsző fájdalom, Mikor metsz a penge, Mély sötét, tompa űr, Mikor van egy kósza percem. Keserű szó siklik a térben, Ereje elveszve elillan, Mint az éter. Már nem gyötör a Múlt, Túl sok idő telt el. Elég mély a kút? Hogy hideg vize nyelje, Egykor szerető vérem. Hát,köszönöm szépen. |
Üdv néktek versolvasók:)
Csodavilág Csodálatos csodavilág, Melybe ide csöppentem Rímek cikáznak, E gyönyörű világnak Adózva írom versem Olvassátok sokat, sűrűn! Nézzétek emberek! Emóciók tárháza, Mint vulkán lávája Folyik le Nektek Ezt annak örömére írtam, h ráleltem erre a topicra. Pussz mindenkinek.. jövök még:D |
Visszaolvastam néhány oldalt.. még korántsem az egészet..
Hhúúú.. komoly tehetségek vannak itt!:eek: Szal ennek kapcsán eszembe jutott néhány gondolat, amit megpróbálok rímekbe szedve átadni (mert ugyebár itt így illik). ;) Kellemes csalódás Azt hittem az emberek Elfásultak, ridegek, Érzelemtől mentesek, Gyávák, hazugok, csalók, Lelketlen egyedek Tévedtem.. vannak kivételek! Hölgyek, Urak, fiúk, lányok Ti kivételek várok Rátok Váltsuk meg a világot! Gyertek! Írjatok még több verset! Mert rációt abban látok, Ha hozzátok hasonulnak a "mások" :) |
Múzsa csókja
Érintsen múzsa csókja, Tollad ne rakd a fiókba. Hisz ez plátói szerelem, Mely ellen állni nem lehet. Ajkaidra csókot adok, Csókot, melyet visszakapok. Kedveskedő hangod vélem, Hallani a messzeségbe. Szép szemedben elmerülök, Érzem, mindjárt felrepülök, Szállok fent a magas égben, Bársonyos szép messzeségben. Földre szállni már nem tudok, Varázslat mit nékem adott. Pedig nem csinált egyebet, Rám mosolygott, rám nevetett. Mennybe megyek, de nem egyedül, Közöttük Te is ott vagy, legbelül. Elválaszthatatlan múlt és jövő, A legnagyobb múzsa és a költő. |
Ez megrendítően szép Tevary! :)
Itt a válasz ;) A szép lelkű lánynak Hozzád írok szép lelkű lány Nem lenghet be többé magány Ha álmodni vágysz szépeket Tüstént vers-ágyat vetek Hozzád írva azt kívánom Boldog léted legyen nem álom Valóságos csodák óvjanak Hozzád, tőlem himnuszok szóljanak Mert megérintett a Múzsa csókja Olvad rajtam minden bókja Nincs ki ettől szebbet kapott Lehoztál nekem egy csillagot Sőt! Inkább égbe emeltél engem Felleg-báránybőrön fekszem Égi fény, mi rám ragyog S körbetáncolnak az angyalok Van egy világ, egy olyan létsík, Melyet most szerelmünk szépít Mert nem tagadom: szerelmes vagyok Versed lelkemen sebet hagyott E sebből csurgó vértől ázzon Minden, s mindenki a világon Benned én is sebet hagyok S vérünk egyetlen, nagy tavat alkot A tó színe mindig emelkedjék Soha ne legyen csak emlék Örökkön örökké áradjon tavunk Míg ezen a világon vagyunk :) |
Nem semmit alakítotok:-)
|
All times are GMT +1. The time now is 14:44. |