![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Senki sem kénytelen, vagy ahhoz, hogy az legyen, valamit először el kell rontani. Ha pedig szeretnél valamit, amire semmi esélyed nincs saját erődből, akkor arról vagy lemondasz, vagy mégis valahogy megoldod saját erőből mondjuk hosszabb távú tervezéssel, lemondással, plusz munkával, teljesítményed javításával, bármivel amit össze tudsz hozni. Vagy hitelt veszel fel, és beletörődsz, hogy a könnyebb útnak ára van. Vagy nem kell nem szeretni a mobil létet. Amit mondasz, számomra hangzik nevetségesen. Ha valaki szeretne valamit, annak ára van. Aki CHF alapon vett fel hitelt, az két dolgot szeretett volna egyszerre: olyan lakást, amit saját maga nem tud megoldani, és mellette még jól járni a HUF hitelesekhez képest. Én őszintén nem tudom, hogy csak azért, mert valaki szeretne valamit, és ezt a legfelelőtlenebbül, más pénzéből, beláthatatlan kockázatokat felvállalva akarja véghezvinni, majd belebukik, az miért sajnálatra méltóbb annál, aki nem rakja fel rulettre a saját megélhetését csak azért, mert el akar valamit érni. De ez mindenkinek a saját döntése: lehet nagyot kockáztatni, de aztán együtt kell élni a következményekkel. |
Quote:
Szorítsd össze a fogad és vond le a történet tanulságait. Ami az, hogy hitelt akkor szabad felvenni, hogyha 100%-ig biztos benne valaki, hogy a legrosszabb körülmények esetén is vissza tudja fizetni. Ilyen eset van, de nagyon ritka, és egy sem lakossági hitel esetében. Hisz láthatod, hogy milyen elképesztő kockázata van akkor is, ha minden tökéletesnek tűnik az elején. |
Nekem a fizetésem 9 év alatt emelkedett 10.800-at, most kapok 108.000-et (itt lehet röhögni) de a reálértéke gondolom nem ennyit romlott...
Amikor tavaly felvettük a pénzt, akkor tudtam mit vállalok, nem tescos tv-re, kocsira, hűtőre kellett, hanem hogy legyen saját házunk a párommal... Az OTP adott 25 évre 9.2M-t 65k-ért forint alapon. Ha a munka meglesz, akkor fizethető. Nem nyerészkedni akartam, meg spekulálni, mint a devizások... Azt gondolom, hogy ne én fizessem már meg (közvetve az államon keresztül) mások elbaszott lépéseit... Ennyi... Von, te a szívemből szóltál... Köc, hogy meg tudtad elegánsabban fogalmazni, mint én |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nem tudom mennyire vágod, ez azt jelenti, hogy ha munkanélkülivé, tartósan beteggé vagy rokkanttá válsz (ne válj), akkor a biztosító fizeti a törlesztőrészleted. Általában összesen max 36 havit, egy-egy esetben csak max 6 hónapnyit, és két hónappal az biztosítási esemény bekövetkezte után (tehát munkanélkülivé válás utáni 61. napon fizet leghamarabb). Apróbetűst el kell olvasni nyilván. Viszont ez tökéletes arra, hogyha valami bever (mint Red példájában a combtörés), akkor a biztosító fizet, nem szakad a nyakadba az ég egyből. Halál esetén a biztosító kifizeti a tőkerészt (ami ha nincs elmaradásod, akkor a teljes hiteled). Másik, teljesen véletlen jutott eszembe erről: sokan azt hiszik, hogy a hitel öröklődik. Ez nem igaz, ha az örökös lemond az örökségről, akkor a hitelt nem veszi át. Lemondani viszont csak a teljes örökségről lehet, csak a hitelről nem. Tehát ha van nagy fedezet a hitel mellé, akkor megéri elörökölni (eladja a fedezetet + kifizeti), ha nincs elég fedezet az örökségben a hitel mellé, akkor pedig lemond az emberfia róla, és nem kell a nyakába vennie mások hitelét. |
Quote:
Igenis én boldogulni próbálok, hát próbáljon meg más is... Ez nem tipikus magyarság, más nemzet polgára se szamaritánuskodik... orbánra meg szarok nagy ívben, ha a befizetett 65.000 neki megy, menjen, de lett egy olyan otthonunk, amilyet álmodtunk... |
Quote:
|
Quote:
De azért ne tévedjünk el, nem a hiteleseket kellene megsegíteni, hanem a többiektől is elvenni ami most "jár". És igazad van félig, a magyar nép úgy gondolkodik, hogy mindenki maga boldoguljon. Ezt nemzetközi kutatások is alátámasztják, hogy a magyar a világ legindividualistább nemzetei közé tartozik (egyik szerint a 2., másik szerint a 4. helyen vagyunk). Azzal viszont, hogy a másik dögöljön meg, nem értek egyet, hogy az alap volna a magyaroknál. Ez szerintem azért van, mert az óriási individualizmus mellé itthon egy szélsőségesen kollektivista állam társul. Egy olyan állam, ami elveszi mindenedet, ha tudja, és onnantól a boldogulás túlélésért vívott harcba csap át. Pont, hogy azt a semmirevaló, pazarló, mindenbe beleavatkozó államot kellene végre leépíteni minimális szintre. Csakhogy ehhez egy tökös jobboldali párt kéne, és mint tudjuk, jobboldali párt ma Magyarországon nincsen. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Azt hiszem, a hivatásomban megpróbálok úgy dolgozni, hogy azok a gyerekek, akiket tanítok, még jó pár év múlva is hordozzák azt a tudást, amit tőlem kaptak. Én ennyivel tudok hozzájárulni a hazám felvirágzásához... Cserébe annyit kérek csupán, hogy kapjam meg minden hónapban a 108.000 ft-omat, amiből ki tudom fizetni a hitelem illetve minden mást, amit még kell... De ettől függetlenül nem változik a véleményem. Meg lehet érte kövezni, de közületek is jó páran sztem így gondolják... Na, részemről ennyi a téma... |
Quote:
|
részemről is lezárva kicsik vagyunk mi ahhoz, hogy mindezt befolyásuljuk. indulok haza holnap reggel állásinterjú :P remélem bejön :)
|
:D Hajrá gyerekek! |
Quote:
2011-ben az állam nagyjából 16.996,2 milliárd forintot vesz el (eufemizmussal: "központosít") a költségvetési terv szerint az emberektől. A mostani előrejelzés a 2011-es GDP-re 28.671 milliárd forint. Ez azt jelenti, hogy az állam az egész ország termelésének 16.996,2/28.671=59,28%-át nemes egyszerűséggel einstandolja és újra elosztja. Brutális számadat, és maximálisan ellentmond az emberek igényeinek, miszerint mindenki maga oldja meg. Arról nem is beszélve, hogy elképesztő mértékű korrupciót és még annál is nagyobb közvagyon lopást eredményez. Ugyanez az USA-ban, a világ legindividualistább országában (Magyarország ugye a második a Globe - Hoffstede kutatások szerint), 5.799 milliárd dollár/14.657 milliárd dollár = 39,56%. Ergo itt akkor lenne valamilyen szintű normalitás, ha az állam 11.300 milliárd forint körülre szorítaná le a kiadásait (központi költségvetés + szociális alapok + önkormányzatok aggregáltan). Ebből a központi költségvetés kb 9.000 milliárd forint lehetne (most 14.000). Azaz mikor arról sírnak, hogy fogalmuk sincs hogyan lehet 1.000 milliárd forintot megspórolni, akkor jó ha tudjuk, hogy egyébként minimum 5.700 milliárdot kellene, ebből 5.000 milliárdot a kormány költségvetéséből, csak hogy legyen esély arra, hogy Magyarország valaha normálisan működjön. De itt az állítólag jobboldali kormány is adóemelést emleget, a megszorításoknál semmiféle komoly elvi változtatást nem eszközölt. Holott egy jobboldali kormány alapból nem hihet az újraelosztásban (vö. a társadalom hasznos részeinek kirablásában). |
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Egyedül a diákhitelt vettem fel, mert kellett a diplomámhoz, ha nem ft alapú lenne, nem vettem volna fel. Mellette meg dolgoztam is és minden második havi diákhitelt haza adtam, mikor jól ment a munka és jól fizettek. |
Amikor Emmanuel Kelly belépdelt az ausztrál X-Faktor színpadára és megkérdezték tőle, hogy hány éves, a válasz hallatán egy pillanatra néma csend lett a teremben.
- Talán 17 esztendős vagyok – mondta az Irakban született fiú. – Nem tudom pontosan, mert nincs születési anyakönyvi kivonatom. Amikor rám találtak, egy cipősdobozban voltam a testvéremmel együtt. Árvaházba kerültünk, onnan vett magához egy ausztrál hölgy, aki az édesanyám és a hősöm lett – tette hozzá Emmanuel. A testvérpár – az Irakban bevetett kémiai fegyverek miatt csonka végtagokkal látta meg a napvilágot. Az X-Faktor zsűrije azonban nem csak Emmanuel szomorú története miatt juttatta tovább a fiút a válogatáson. Könnyekig meghatódtak, amikor meghallották tőle John Lennon Imagine című dalát. |
NSO-ról.
Alessandro del Piero, a Juventus csatára – akit pályafutása végére alighanem jogosan érdemelte ki a legenda jelzőt – novemberben tölti be 37. születésnapját. A torinóiakkal 2012. június 30-ig élő szerződéssel bíró csapatkapitány a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában elmondta, még nem világos előtte, miként alakul a jövője a következő szezon után.
http://www.nemzetisport.hu/data/cikk...351909-540.jpg „Ez nem napirenden lévő téma – válaszolta Del Piero a kérdésre, hogy lehetséges-e jövő nyáron a visszavonulása. – De tudva, hogy ez is lehet az utolsó szezonom, arra sarkall, hogy kétszáz százalékot adjak bele. Még nem döntöttem el, hogy ez lesz-e az utolsó idényem a Juventusszal vagy más csapattal, de húszévnyi játékkal a hátam mögött biztosan jó lesz visszatekinteni a pályafutásomra.” GOLFOZÓNAK SEM UTOLSÓ Nem lehet azt mondani, hogy Del Piero visszavett volna a tempóból, hiszen társaival együtt végigdolgozta a nyarat. Ráadásul pihenőnapjain sem az a lustálkodó típus: hétfői szabadnapján például a Vialli és Mauro Alapítványnak mondott igent, és fogadta el a részvételt a szervezet golftornáján, amelyen a sclerosis multiplex és a rák ellen küzdők számára gyűjtenek az indulók. A Juve-szurkolók által csak Grande Alexként aposztrofált „cséká” pedig úgy tűnik, elütésekben sem tehetségtelen, legalábbis erről árulkodik Facebook-profilja, amelyen azzal dicsekedett, hogy az első szakaszon rögtön birdie-t ért el (az előírt ideálisnál eggyel kevesebb ütésszámmal teljesítette a pályát). Del Piero amúgy figyelemmel követi a teljes sportéletet, a golf mellett nagy rajongója a tenisznek és az NBA-nek is, honlapján pedig legutóbb a 47 évesen újabb olimpiai részvételt kiharcoló kajakos Josefa Idem nagyszerűségéről írt, a fiatalok és maga számára is példaként állítva. A világbajnok támadó gyakorlatilag klubszinten is mindent megnyert, amit lehetséges, de a 2006-os calciopoli és a Juve visszasorolása óta nem jönnek a sikerek Torinóban. „A jó eredmények eléréshez sokkal egységesebbnek kell lennünk. Nem mindig igaz, hogy ha jól dolgozol, nyersz; de ha rosszul cselekszel, biztos, hogy nem juthatsz fel a csúcsra” – mondta Del Piero, aki az áldozatot, a felelősségtudatot és a tüzet is hiányolta az elmúlt évek Juvéiból. Del Piero most abban bízik, hogy az új edző, Antonio Conte gatyába rázza a társaságot. „Conte olyan, mint egy kalapács. Nagyon határozott és világos tervekkel állt elő. A cél érdekében tégy meg mindent! Nála ez a szabály” – mondta a korábbi csapattársról a „zebrák” tízese. A torinói vezetők sokat várnak az új stadiontól, Del Piero szerint azonban a legfontosabb, hogy a Stadio delle Alpi szellemiségét is megőrizzék benne. „Remélem, hogy az új stadionban egy különleges összefonódás alakul ki a játékosok és a szurkolók között, ez nekünk is segítő kezet adhat. Ha a közönség lesz a tizenkettedik emberünk, képesek leszünk átlépni a határainkat. Remélem, hogy az új aréna képes lesz felvenni a Stadio delle Alpi győztes energiáját – ez az, amiben mindannyian bízunk.” Az új Juventus Arenát csütörtökön vehetik először birtokukba a Juve-rajongók, a Notts County elleni felkészülési mérkőzésen. „Nagyszerű, hogy új stadionról beszélhetünk – mondta az arénáról Andrea Agnelli, a Juventus elnöke. – Ezzel új korszak kezdődik, és büszkék vagyunk rá, hogy véghezvittük ezt a beruházást. Hittünk benne, és ez nagy előnyt jelent nekünk a következő öt-hat évben.” Szomorú pillanat lesz számomra, amikor befejezi a Juventusban....:( |
Quote:
|
Nekem szintén a legnagyobb kedvencem és embernek sem utolsó.
|
Quote:
|
Természetesen. Van egy pólóm is tőle, rajta van a neve hátul.
|
|
Pool, csak a múltkori Dühöngőben történtek miatt mondom Neked, a matektanárom azt mondta egy OKTV feladatsorban szereplő egyenletre, hogy nem lehet megoldani, pedig megcsináltam, igaz egy fél órán keresztül néztem, mire rájöttem, hogy s mint :)
|
A szőröstalpú cigányok megint beégtek....
A vakondtúrások voltak a kedd esti román–francia labdarúgó Eb-selejtező főszereplői a vadonatúj bukaresti Naţional Arenában – a közel negyedmilliárd eurós költséggel felépült csodastadion gyepszőnyegének minősége ugyanis a falusi focipályák, mondjuk kedvenc hadrévi stadionunk világát idézte. A Ghencea 2002 őszi mocsara és a Lia Manoliu-stadion 2003-as homoksivatagja után ismét egy romániai focipálya minőségén röhöghetett és szörnyűlködhetett a világ, élén az avatásra meghívott FIFA-guru Sepp Blatterrel. És bizony ezzel a gyepszőnyegnek a jövőben nem csak a román klub és válogatott csapatoknak, hanem például az Európa Liga döntőseinek is meg kell majd küzdeniük jövő májusban. A franciáknak nem sikerült, a nézhetetlen 0-0 csak arra volt jó, hogy Romániát végleg kilőjje a továbbjutásra esélyesek közé. A pótselejtezőhöz ugyanis immár Luxemburg boszniai pontszerzése is kell az Albánia és Fehéroroszország elleni 6 pont mellé, és bár a játékosok szerint remény meg utoljára, de egyszer az is csak megdöglik. Így néz ki kívülről a bukaresti stadion... http://erdely.blog.nepsport.hu/files...nal_arena2.jpg És ez van odabent... |
|
|
|
Akkor a Bucit beszavazták végül a Villába? :D
|
Az első bajnoki az új stadionban....
|
Quote:
Az elmúlt 2 szar év után végre láttam egy jó játékot tőlük, ami után bizakodva várom a jó(remek?) folytatást. Pirlo 2 gólpassz és ő nem kellett a Milannak már. He he :)) |
Mf Távolbalátás
Sajnos nem sikerült a varázslat.
Varázslók készültsége: 100% Hali. Sárga négyzetre kattintva nem sikerült a távolbalátás. normális, hogy ilyenkor nem von le készültséget a sikertelen varázslat? |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 21:05. |