Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Matek zsenik help-et pls:) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=417)

Andrew 04-09-2010 22:01

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 247701)
Onnan, hogy ez egy börtön ;)

És akkor az első nap után mi lesz belőle? :D
Ha a realitást nézzük, ez a feladvány értelmetlen (vagy azt is nézzük, hogy a rabok nem mernek szökni, viszont így ott vagyunk, ahol a part szakad), matematikailag viszont fontos a kiindulási állapot, nem?
Vagy van egy arany középút is?

Xeper 04-10-2010 01:30

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 247702)
Ha a realitást nézzük, ez a feladvány értelmetlen (vagy azt is nézzük, hogy a rabok nem mernek szökni, viszont így ott vagyunk, ahol a part szakad), matematikailag viszont fontos a kiindulási állapot, nem?

Kiindulási állapot: börtön, minden zárva, szolgálatba helyeznek egy évre egy vicceskedő őrt.
Első nap bejelenti az ötletét, és el is kezdi --> minden ajtót kinyit.
Második nap minden másodikat bezárja...
Az év végén leszervezi a királyi kegyelmet 19 rabnak (volt egy éve, hogy kiszámolja :D ), és az utolsó sétája alkalmával a 19 nyitott ajtajú cella rabjainak átadja, akik gyorsan le is lépnek ennek örömére.
Nem értem mi olyan bonyolult ezen :)

Valezius 04-10-2010 14:18

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 247702)

Jól van, igazad van, illett volna odaírni, hogy kezdetben minden börtön zárva van.

Andrew 04-10-2010 14:52

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 247793)
Jól van, igazad van, illett volna odaírni, hogy kezdetben minden börtön zárva van.

Pedig most nem is kötözködtem :D De ha ezek nincsenek kikötve az elején, akkor bárki visszadobhatja, hogy helytelen a megoldás. (Engem már sokat csesztettek ilyesmivel, hogy nem írtam oda teljesen evidensnek tűnő dolgokat :p)

Valezius 04-14-2010 16:21

Találtam egy jó feldatot, amit nem sokat tudtak eddig megoldani, hajrá :)

Quote:

Összeadtuk egy konvex négyszög három-három szomszédos oldalának hosszát az összes lehetséges módon. A következő értékeket kaptuk centiméterben mérve: 22, 41, 34, 38. Hány centiméter lehet a négyszög kerülete?

Andrew 04-14-2010 16:35

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 248250)

Majd elmondod idővel a megoldást? Mert első próbálkozásra a nem létező négyszög jött ki :D És ha az embernek már van egy gondolatmenete, abból nehéz kizökkenteni :p (Bár gömbfelszínen asszem működhetne :D:D)

Redback 04-14-2010 16:39

Quote:

van egy tippem, de szeretném hagyni a többieket gondolkozni.

Szerk: Andrewnak igaza van.

Alg 04-14-2010 19:22

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 248252)
Majd elmondod idővel a megoldást? Mert első próbálkozásra a nem létező négyszög jött ki :D És ha az embernek már van egy gondolatmenete, abból nehéz kizökkenteni :p (Bár gömbfelszínen asszem működhetne :D:D)

A háromszög- egyenlőtlenség szerintem gömbfelszínen is igaz (nem biztos, nem néztem utána, és kb.10 másodpercet gondolkodtam rajta:o)

szerk: mire leírtam rájöttem hogy hülyeség, igen, gömbfelszínen lehet ilyen négyszög szerintem is... síkban nem

BimmBimm 04-14-2010 19:26

Quote:

Hát most így első ránézésre Gauss-eliminációval lehet meg lehetne oldani. De zsibbadt vagyok a próbálkozáshoz:)

Szerk.: előttem szólók alapján mégsem:)

Alg 04-14-2010 19:28

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 248259)
Hát most így első ránézésre Gauss-eliminációval lehet meg lehetne oldani. De zsibbadt vagyok a próbálkozáshoz:)

Ez a programozói gondolkodásmód :DD
Lát négy ismeretlent meg négy összefüggést és rögtön az általános módszerhez nyúl:p

Egyszerűbben is kijön

All times are GMT +1. The time now is 08:07.