![]() |
tevary nagyon tetszett a versed.:)
Rég jártam erre és látom ki is használtátok, de csak hajrá.:) Ezt a verset pár napja írtam... nem akartam betenni, mert van benne félreérthető/magyarázható rész, ellenben sokaknak tetszett, akik olvasták, még most is kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy itt a helye, máskor az ilyenek a fiók mélyén landolnak... De ez is "én" vagyok.:rolleyes::o Kétely Voltam cserfes patak S Te fürödtél bennem Bőrödön lassan vágyakozva gördült Minden egyes cseppem Kezeden hordoztál Tenyeredbe merítve Nézted a nap hogy süti arcomat De jaj hirtelen kiléptél belőlem... Voltam én tavaszi szél S Te kiálltál ellenem Szeretted mikor hajad borzoltam Kértél rá hogy ezt tegyem Ruhátlan jöttél felém Hogy jobban érezz Ha hűvös is voltam tested felhevített De jaj kabátba bújtál előlem... Voltam a hang Rám oly sokszor hallgattál Ha magamtól nem szóltam Hát Te megszólaltattál De most lettem mélységes csend Üres és hontalan -magány- Mert Te feladtad -Önmagad- elhagytál Miért van az Hogy most mégis újra menekülsz "hozzám"? 2008.02.15. |
Egyszer
Mind, mi törvény, megdől egyszer. Ég a földdel összeér. Medréből kilép a tenger És a múlt majd nem mesél. Mit igaznak hiszünk, egyszer Tőrként támad ellenünk. Szembefordul minden, mit ma mondunk, gondolunk s teszünk. S minden gyermek, ki e földre Soha meg nem született Angyalarccal tépi fel majd Méhünkben a sebeket. |
Csak szavak...
Valami elmúlt, valami megszakadt. Valaki elment, valaki elszaladt. Valami történt, valami véget ért, Fájdalom maradt csak...s köny. De kérdem mennyit ért? Emlék és múlt, jövő vagy jelen Nincs már múltidő, s nincs semmi értelem. Más írja már a történetet, Egy könny maradt csak... Vagy csak történelem... ? Csalódni nem muszáj, éljünk boldogan, Szavak voltak csupán, mese, mely gondtalan. Az élet kegyetlen, kemény... de mégsem! - Ne dobd el semmiért! A mese sokat, - de ennyit nem ér. Marionettek és szeméthalom, összekapcsolódnak és nincs oltalom. Telefoncsörgés, Ic, és ismét fájdalom, Fogadd el, ennyi, nincs irgalom. Szeretet, megértés, SZERETLEK Sikít, üvölt tombol - de fél. Önzés, gyűlölet, rettegett világ Fájdalom, düh és csillagmiriád, Testvér tesvér ellen...MINDENKI BÁNT!!! Érzelmek, nagyok és vadak, Sikoly - Én a Tiéd vagyok!!! Hozzád tartozok!!! De a szív kit szerettél, Vedd észre, már rég elhagyott... (Bocsesz csak szavakat pakoltam össze miközben egy vonatra és valakire vártam...) |
Topsy köszönöm az elismerést :)
Bár a költészethez sajnos nincs túl nagy tehetségem, tényleg csak szavakkal dobálózok, pakolgatom őket egymás után, de szeretek firkálgatni :] És jó érzés tudni hogy valakinek átmegy az amit mondani szerettem volna, köszi :] |
Cassanra kár lett volna a fiókban hagyni a versedet,
nekem nagyon tetszett:) Távolság Ó Hold kérlek segíts nekem, Adj kihűlt lelkemnek értelemet. Adj végtelen erőt kitartást, Legalább tőled kapjak vigasztalást. Nem kérek mást csak nézz le ránk, Hisz oly nagy köztünk a távolság. Az élet volt számunkra mostoha, Elsodort minket az élet vihara. .. Csak mond el kérlek él-e még, Van e számunkra még remény. S ha nincs számunkra remény, Mond az élet, mond mit ér? S ha nem látnád kedvesem, Csónakodban békém meglelem. Evezek majd a végtelen tengeren, Hisz őt keresem, s nem szenvedek. E két lélek majd egymásra lel, S miénk lesz a végtelen. Ezüstös fényed világítson ránk, S takard be fényeddel sírunk hantját. |
Tevary ez gyönyörű :]
Sok sikert a folytatáshoz ;] |
Mára is egy szösszenet, bár ez nem annyira friss... és lehet jobb lett volna nem papirra vetni :]
De nyugodtan véleményezzétek ( ha egyáltalán fel tudom tenni, mert eddig egyetlen hozzászólásom se került fel csak miután a a moderátor jóvá hagyta :S Valami olyasmit ir ki, hogy köszönjük hozzászólásod, de az csak akkor fog megjelenni, ha a moderátor jóvá hagyta :eek: Tudja valaki hogy mi lehet ennek az oka? :eek:) Neked... Együtt voltunk pár hétig, de tudtuk nem csináljuk végig. Néha belénk mart a gondolat, hogy szerelmünkből nem marad más Csak egy könnycsepp. A szavak félreérthetőnek tűntek, A hidak közöttünk ledőltek, És mára nem maradt más, Csak értelmetlen civakodás. Nekem mégis nagyon fáj, Hogy itt a búcsúzás, Kár hogy így lett vége, És nem biztos hogy megérte. De..talán megérte... Kicsikét. Emlékszem, sokat beszélgettünk, Mint a többiek, mi mások leszünk. Ám az álom gyorsan elrohant És a valóság maradt csak... Képzelődtünk. Atán rájöttünk hogy nem megy, Egyre több lett már a véletlen Sok kis apró bosszantás, S nálunk mindig más volt a hibás. És tényleg nem maradt más, Csak értelmetlen civakodás. Nekem mégis nagyon fáj, Hogy itt a búcsúzás. Kár hogy így lett vége, És nem biztos hogy megérte... De...talán megérte... Kicsikét. |
Deni nagyon szépen köszönöm az elismerést. :] És mindenkinek :]
Mért nem tudom viszonozni? :[[ Nem engedi a progi :S De tényleg köszönöm mindenkinek, örülök h tetszenek nektek a firkálmányaim :$ :] |
Ditke nagyon köszönöm, de csak ismételgetni tudom önmagam :)
A tieitekhez nem fogható, de igyekszem:) |
Quote:
Nem kell ezeket a zöldeket külön-külön megköszöngetni (mert akkor tényleg jócskán fogod még ismételgetni magad) és pláne nem megkérdőjelezni az indokoltságukat.:) Hogy mi a különbség a festés és a versírás között? Semmi. Ahhoz hogy valami jót alkoss, akár tollal, akár ecsettel az kell, hogy elöbb összeálljon benned, mit is akarsz elmondani. Nálam pl sokszor úgy megy, hogy eszembe jut két sor és írok hozzá egy verset, hogy értelmet nyerjen. És általában bár egyszerüen fogalmazok meg dolgokat, de bizony nem mindig az a jelentése, amit elsőre látsz. És nekem ne mondjon senki olyat, hogy nem tud írni, akit már akkor be akartam zöldíteni, mikor az írása még nem is látszott.:p Tevary, nagyon szépen köszönöm.:) Bár ettől én még fióktölteléknek érzem, mert túl sok van "benne". Tetszik a legutóbbi versed is, egy apró-pici megjegyzésem lenne, ami nálam is hiba néha.. Sok a szóismétlés. Amúgy szép képeket írsz le és sorra dobálnám a zöldeket, ha nem kéne elötted még 18 másiknak adnom.:D |
All times are GMT +1. The time now is 23:07. |