Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   újraindulás 5. szinten (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=659)

Deni 09-27-2006 08:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 32826)
Aktuális téma: 1/A vs 2/B.

Az, hogy lehessen-e fordulni a 2/B-ből nem téma. Lehet onnan fordulni.

nekem most nem az a bajom, hogy lehet B-ből fordulni (bár alapjáraton ez is zavar, de ez most nem ide tartozik).. hanem az, hogy elvileg akinek egy országa van, nehezebb teljesítenie a feltételeket, mint annak akinek több országa van és ebből egyet az A-ban tart folyamatosan..

monro 09-27-2006 08:58

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 32823)
Sztem Ti nagyon nem értitek miről beszél Colony..
Nem hinném, hogy nehezebb lenne egy országot tartani A-ban fix hektárszámon, és mondjuk 5k körönként előrejutni vele pár %-ot, hogy az éppen elvárt top%-ba kerüljön, mint hogy van _EGY_ db országod, akivel mész körbe-körbe és _MINDIG_ indulni 2k hektár környékéről, hogy feljuss az A éppen szükséges topjába..
Azt meg senki ne mondja nekem, hogy ha vki tart egy ilyen "elfekvő orit" (mert másnak nem nevezném, hiszen nagy játék nincs vele..) és a kicsi orikkal megy körbe-körbe, az többet játszik, mint az akinek folyamatosan minden szinten, A-t is beleértve telejsíteni kell a nehezített szintlépés feltételeit..
és sztem JÁTÉK az A-ban pl nem abból lesz, hogy az "elfekvő orik" lépkednek előre 5k kör alatt 500hekit, hanem abból, ha azt _MINDEN_ személyiségért küzdő országnak teljesítenie kellene és nem csak ott tartani egyet..

Deni ne az utóbbi 3 hónapodból indulj ki amikor megkapsz minden segítséget egy bazinagy klántól. Gondolj vissza azokra az időkre amikor nem így volt még és alattad volt 4-5 ori aki alig várta, hogy beleharapjon a fenekedbe! Ha mindezt felidézted utánna mond milyen eccerű volt neked fenntartani az országod méretét!

Deni 09-27-2006 08:59

Quote:

Originally Posted by Kics (Post 32828)
Öszintén, enyivel jobb ha 1 orid van? miért nem a "könyebb, kényelmest" választjátok? én valahogy hüjének titulálnám magam, ha mindenáron a nehezebbet választanám... valami itt illogikus benne...

Hozzáteszem, hogy _nekem_ nem egy orim van, csak éppen megértem azt akinek csak egy van és nem is akar többet.. mivel vagyok A-ban ezért bátran kijelentem, hogy szerintem egy ország szinten tartása könyebb mint 2k hekiről felütni magad tizenX hekire.. de gondolom ezt szintén csak én gondolom így..

offoff..

Ati 09-27-2006 08:59

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 32829)
nekem most nem az a bajom, hogy lehet B-ből fordulni (bár alapjáraton ez is zavar, de ez most nem ide tartozik).. hanem az, hogy elvileg akinek egy országa van, nehezebb teljesítenie a feltételeket, mint annak akinek több országa van és ebből egyet az A-ban tart folyamatosan..

A jelenlegi nehezítés megbeszélésének ez nem témája.

monro 09-27-2006 09:02

Quote:

Originally Posted by Kics (Post 32828)
Öszintén, enyivel jobb ha 1 orid van? miért nem a "könyebb, kényelmest" választjátok? én valahogy hüjének titulálnám magam, ha mindenáron a nehezebbet választanám... valami itt illogikus benne...

Offnak vége...
Maradok annál, hogy azt támogatom, hogy A-B-be is a nehezebb feltételeket kelljen teljesítenie, ahhoz, hogy léphessen személyiségért.

Ez tökéletes végszó részemről is ;)
Adok is érte valamit :D

Deni 09-27-2006 09:04

Quote:

Originally Posted by monro (Post 32830)
Deni ne az utóbbi 3 hónapodból indulj ki amikor megkapsz minden segítséget egy bazinagy klántól. Gondolj vissza azokra az időkre amikor nem így volt még és alattad volt 4-5 ori aki alig várta, hogy beleharapjon a fenekedbe! Ha mindezt felidézted utánna mond milyen eccerű volt neked fenntartani az országod méretét!

ez már kb a 15. klán amiben vagyok az elmúlt 5év alatt.. és voltam csóri klánban is.. akkor is megéltem.. tény hogy nehezebb volt.. de megcsináltam.. ez most mondjuk nem téma.. de most gondolj bele, hogy egy egyorisnak minden 4000kör után fel kell lépnie A-ba.. és elindulni felfelé.. elérni akár a top1%-ot.. és azt mondod, hogy ezt könnyebb, mint ott tartani egy országot.. nem értelek titeket..

monro 09-27-2006 09:13

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 32834)
ez már kb a 15. klán amiben vagyok az elmúlt 5év alatt.. és voltam csóri klánban is.. akkor is megéltem.. tény hogy nehezebb volt.. de megcsináltam.. ez most mondjuk nem téma.. de most gondolj bele, hogy egy egyorisnak minden 4000kör után fel kell lépnie A-ba.. és elindulni felfelé.. elérni akár a top1%-ot.. és azt mondod, hogy ezt könnyebb, mint ott tartani egy országot.. nem értelek titeket..

Szted azt mondtam könnyebb? Nem könnyebb,de hozzáteszem nem is nehezebb! Csak más... Most nem fejtem ki ujra leírtam már szépen,hosszan, röviden mindenhogy.

Azt mondtam, hogy ha te mindent ujra akarsz kezdeni, pedig van rá lehetőséged, hogy ne kelljen akkor tedd azt, de ezen döntésedet NE AKARD rákényszeríteni mindenkire.

612. bejegyzés
Oda írtam le nagyjából ugyanezt, csak McLoad szavaival talán.

-Fegya- 09-27-2006 10:49

A topic célja, hogy nehezítsük meg a kék számok megszerzését. Az eddigi elfogadott javaslatok alapján egy 1A jelenlegi topjában lévő jó játékos most induló kis orija elég sok személyiséget szerezhet különösebb megeröltetés nélkül a B-ből fordulva, miközben egy új játékos első személyiségének megszerzése nagyon nehéz.
A probléma enyhítésének szerintem az lehet a megoldása, hogy tovább nehezítsük a B-ből való fordulást. Így senkinek sem lenne könnyű új személyiséget szerezni.
Ilyen nehezítés lehet, mint már valahol a topic legelején írtam, hogy B-ből való fordulásnak legyen egy újabb minimális föld feltétele. Például csak akkor lehessen fordulni a B-ből, ha a B-s ország eléri az 1A-ban lévő fordulási feltételhez tartozó földterület valahány százalékát.

Ati 09-27-2006 11:08

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 32838)
B-ből való fordulásnak legyen egy újabb minimális föld feltétele. Például csak akkor lehessen fordulni a B-ből, ha a B-s ország eléri az 1A-ban lévő fordulási feltételhez tartozó földterület valahány százalékát.

Ezzel az a baj, hogy az A-ba fellépéshez van egy maximum föld. Ha a B-ben a topot egy elég magas földterület megszerzésére kötelezed, akkor az A-ba fellépés lesz nehézkes, akár olyan végletekig is, hogy sokkal több terület kell a top30% miatt, mint amennyivel egyáltalán felléphetne. Felépít, megszerzi a top30%-ot, majd le kell bontania, hogy léphessen, fent pedig újra indulás a nagyobb területek felé. Ez elég lehangoló.

Kics 09-27-2006 11:25

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 32838)
A topic célja, hogy nehezítsük meg a kék számok megszerzését. Az eddigi elfogadott javaslatok alapján egy 1A jelenlegi topjában lévő jó játékos most induló kis orija elég sok személyiséget szerezhet különösebb megeröltetés nélkül a B-ből fordulva, miközben egy új játékos első személyiségének megszerzése nagyon nehéz.
A probléma enyhítésének szerintem az lehet a megoldása, hogy tovább nehezítsük a B-ből való fordulást.

És mi lenne ha nemcsak a személyiségek számát figyelné a rendszer, hanem lenne benn 1 második pont is. Ez pedig az A-s %. Felhasználva a személyiségek táblázatát, mitha személyiséget kölcsönözne. Xó ha A-ba a top 5%ba van, akkor a B-be is ezeket a feltételeket kéne teljesítenie, akár egy személyiséges orival. Így magasabbra kéne menniük a jelenlegi A-s toppnak. (Bár lehet alapból kiterjeszteném minden szintre a legmagasabb személyiségű ország követelményeit, mert lehet nem is csak 2 országot visz)
(A minimum föld azért nem tetszene nekem, mert a %ot nehéz lenne meghatározni. top8 ori Aba 23k ha körül lehet. a 30. már a felét se éri el. szerintem túlságosan büntetnénk a nagyon elhúzott szűk élmezőnyt, lehet annyira, hogy B-be fel se tudnának olyan magasra jutni. (igaz nemtudom ott mekkorán vannak top1-2-3ak)

All times are GMT +1. The time now is 00:52.