![]() |
ars poetica
Nem vagyok festő, költő vagyok, lennék festő, de nem vagyok. És kész. Egy nap eszembe jut valami a színekről hát írok egy sort a vérről, majd egy egész oldalnyi szót, sorok nélkül a halálról. Majd még egy oldal. Hetek múlnak, prózában is igazi költő vagyok versem elkészült, szó sem esik benne pirosról és feketéről (taszító színek) |
hódítóból (jogosan) kitiltott barátomról, aki jelenleg egy új stratégiai játék kifejlesztésén dolgozik...
In memorian ... A ius murmurandi élharcosa A szellem Dantei ragyogása Ahol a tudás isteni szépsége mind Platón, az Aquinói, Buddha napfény káprázata - a tudatalatti logika, látás, irodalom, zene vagy amit csak tehetség és gondolat összekotyvaszt. Ez mind Rövid Fény Testvér. Szeret-e vagy gyűlöl az ember? Szeress, ha úgy tetszik, vagy írj, vagy taníts De vésd agyadba te ki olvasol, hogy ahová lépsz Mind diktatúra omladéka s ok a lélek rémületére a felcsendülő üres szó: láss szabadság |
mindezek megjelenhettek volna Megátalkodott hazugságuk c. kötetemben, de a kiadó még idejében ellenállt és szerényen hajlottam a kritikákra:P
|
Quote:
|
A csillag lángra lobban
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Nem én írtam, de mindjárt Valentin-nap
A szeretet imája
Szeretlek, csak szeretlek. A mennyben és földön is, legyen szent a Te neved. Mint mindennapi kenyerünket, úgy add magad nekem, most és máskor is. Jöjjön el az én országom, ahol szerethetlek Téged. Hiába szeretsz mást és Ő is akar Téged. Legyen meg az akaratom itt lent a Földön, mert én szeretlek akkor is, ha nincs miért. Ha már nem kell senki kölcsön. Ha már tudják, ha már tudhatják mások is,é n belehalok tudom. De mégis, de még akkor is, szeretni kell lemondva, szeretni kell várva, összekulcsolt teste izzadt nyomorával. Pedig jó lenne úgy , ahogy szeretném én, jó lenne úgy ahogy szeretnéd még. Ne eresszük szerelmünket idő előtt sírba, ne álljunk a gödör szélén tehetetlen sírva. Pedig meg fogok halni, s Te nem értettél semmit, meg fogok halni, mert nem tudtam adni, nem tudtam adni, csak ennyit. Nem tudtam mondani, amit kellett volna. Csak akartam élni, Neked játszani, játszani, nem félni, játszani Neked a reggelt a Nap első sugarával, a reggelivel, melyet ágyba viszek annak, ki kedvesem játssza. Ahogy Földön, úgy a mennyben is. Te szeretsz mást, én szeretlek Téged, hogy engem fogsz szeretni sosem ígérted. Te nekem vagy, de ugyanúgy másnak, Krisztusnak jó vagyok, de bohócnak gyáva. Messze vagy, de legyek bárhol is. Csak szeretlek, csak szeretlek akkor, még akkor is. Szeress vigyázva, ne szeress bántva. Szeress, mert a látszatnak könny lesz egyszer ára. Borzas szerelmünket ki fésüli újra? Hogyan jutunk a semmiből a mindeneken túlra? Ámen A folytonos írás azért van, mert miközben hallgattam, nem tudtam mikor jönnek az újabb sorok. |
Quote:
Zorán- A szerelemnek múlnia kell Hogy értsd, egy pohár víz mit ér Ahhoz hőség kell, ahhoz sivatag kell Hogy lásd, egy napod mennyit ér Néha látnod kell Az élet hogyan fogy el A lángot akkor őrzöd még Ha félsz, hogy ellobban, elég S elveszted fényét, melegét Jó, mikor hisszük még Lehet olyan a világ Amilyet szeretnénk Hidd el, a hajnal attól szép hogy minden éjben ott lapul Az örök sötétség Egy érzés mindent eltakart S elhittük, mindörökké tart S a törvény nálunk dől le majd De jaj, a szerelemnek múlnia kell S ha múlik, akkor fájnia kell Hogy érezd mennyit ér, míg tart, míg él A szerelemnek múlnia kell Akkor is, ha égig emel És szép, hogy mást hiszel, mert mást ígér Várj, a kezed ne húzd el Annyi csodát idéz, amikor hozzám érsz Ha sírsz, a szemed ne takard el Miért titkolnánk Hogy egy kicsit nehéz Egy érzés mindent eltakart S elhittük, mindörökké tart S a törvény nálunk dől le majd De jaj, a szerelemnek múlnia kell Ha múlik, akkor fájnia kell Hogy érezd mennyit ér, míg tart, míg él A szerelemnek múlnia kell Akkor is, ha égig emel És végig mást hiszel, mert mást ígér A szerelemnek múlnia kell Ha múlik, akkor fájnia kell Hogy érezd mennyit ér, míg tart, míg él Míg tart, míg él A szerelemnek múlnia kell Ha múlik, akkor fájnia kell, Hogy érezd mennyit ér, míg tart, míg él http://www.youtube.com/watch?v=eK9tXoUWt9w |
All times are GMT +1. The time now is 13:04. |