Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   eRepublik (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3465)

Xeper 01-07-2010 06:03

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 235478)
Felőlem leléphetnek. Bőven lehet találni jelentkezőket, és elég sok értelmes is van. Most minimálbérért tolják, hát istenem, majd emelek rajta, ha a piac úgy változik. :)

Azt azért gondolom érzed, hogy így kevesebbet termelsz. :)
Mekkora hányadát teszik ki nálad a költségeknek a bérek?
Legyen pl 50%
Így ha emelsz 20%-ot a munkásaid bérén (-> 1,1* költségek), kb ott vagy, mintha 1 munkással kevesebbed lenne (0,9 termelés -> 1/0,9 effektív költség, azaz kb 1,11* költségnek felel meg), és így dolgozna mindenki. Ha nagyobb lengések is előfordulnak, akkor még nagyobb fizetéssel is ugyanennyi lenne a nyereséged.

vityu 01-07-2010 06:48

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 235540)
Azt azért gondolom érzed, hogy így kevesebbet termelsz. :)
Mekkora hányadát teszik ki nálad a költségeknek a bérek?
Legyen pl 50%
Így ha emelsz 20%-ot a munkásaid bérén (-> 1,1* költségek), kb ott vagy, mintha 1 munkással kevesebbed lenne (0,9 termelés -> 1/0,9 effektív költség, azaz kb 1,11* költségnek felel meg), és így dolgozna mindenki. Ha nagyobb lengések is előfordulnak, akkor még nagyobb fizetéssel is ugyanennyi lenne a nyereséged.

Szerinted van halvány fogalmam arról, hogy mit írtál ide elém?:o

Pali papa 01-07-2010 13:42

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 235542)
Szerinted van halvány fogalmam arról, hogy mit írtál ide elém?:o

Érthető pedig, azt hiszem.
Sztem arra utal, hogy az ideális létszám a házgyárban 20, ha többen vagy kevesebben dolgoznak akkor malus szorzót kapsz (0,9; 0,8;...0,1)
vagyis egyszerűbb 20 jó wellnessű embert magas skillel szerezni, mint pörgetni a melósokat, mert az macerás, hiszen ha nem rúgod ki őket romlik a termelékenységed.
De lehet nem jól értelmezem amit mondott. ;)

vityu 01-07-2010 13:58

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 235580)
Érthető pedig, azt hiszem.
Sztem arra utal, hogy az ideális létszám a házgyárban 20, ha többen vagy kevesebben dolgoznak akkor malus szorzót kapsz (0,9; 0,8;...0,1)
vagyis egyszerűbb 20 jó wellnessű embert magas skillel szerezni, mint pörgetni a melósokat, mert az macerás, hiszen ha nem rúgod ki őket romlik a termelékenységed.
De lehet nem jól értelmezem amit mondott. ;)

Erre gondoltam én is, hogy ezt akarja jelenteni! :) De nem kell engem nagyon hülyének nézni :D
Kiraktam 10állásajánlatot, kirúgtam egy embert, egy olyat, aki egyébként sem teljesített sokat a fizetéséhez képest. Jött helyette valaki, ugye akkor 20-an lettek, max termelékenységgel dolgozott. Ha rossz volt a wellnesse, akkor is termelt profitot, csak akkor kirúgtam. Megint maradtunk 19-en.... így ment ez. Ráérek, vizsgaidőszak van, egész nap a gép mellett vagyok :)

Pali papa 01-07-2010 14:52

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 235584)
Ráérek, vizsgaidőszak van,...

Na szép.
Anno a vizsgaidőszakom nem tartalmazott szabadidőt...
:D

vityu 01-07-2010 18:02

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 235588)
Na szép.
Anno a vizsgaidőszakom nem tartalmazott szabadidőt...
:D

Nekem se tartalmaz hosszú dolgokra, de óránként 2x-3x 2katt ide, meg a hódítóra is, simán belefér óránként :)

vityu 01-09-2010 10:56

Na, Beni, leálltál az erepublikkal? Nincs napi 2 kattintásod? :)
Legalább a 6. szintig vidd el, és a bejövő aranyat utald át a hadügyminisztériumnak! :) Azt nem mondom, hogy azért, hogy megkapjam én is, mert ugye elfelejtettél a linkemről regisztrálni... :p
Na de napi 1-2 szintet lépsz az elején, tehát nem sok idő. :) De az arany meg kell.

vityu 01-09-2010 12:14

Na valaki menő manó tapasztalt céges! :)

Az erepmarketben ha átállítom a céget q2-re, akkor nem lesz meg egy nap alatt a ház. Hogy számolja a fizetéseket? Akkor is csak 1 napit számol? Nekem úgy tűnt, igen. Akkor még le kell vonni belőle a másnapi fizetéseket? Mert úgy még akkor sem éri meg q2-re áttérni. Most már pedig elkezdtem gondolkodni nagyon, mert most raktak ki elém vagy 7házat, pedig jól leverték az árát eddig is.

vityu 01-09-2010 12:49

Összejött 20 arany "felesleg". Melyikőtöknek küldjem vissza hamarabb a kölcsönt? Vagyis ennyi van a cégben 2 napi fizetés, és 2 házra való cucc után.

Ahogy gondoljátok!

Mondjuk, ha valaki azt tanácsolja, hogy csináljam meg q2-re inkább a céget, akkor lehet azt vállalom, és majd ha megint összegyűlt, akkor majd akkor megy! :) Persze csak ha ráér! :)

szamóka 01-09-2010 15:27

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 235821)
Összejött 20 arany "felesleg". Melyikőtöknek küldjem vissza hamarabb a kölcsönt? Vagyis ennyi van a cégben 2 napi fizetés, és 2 házra való cucc után.

Ahogy gondoljátok!

Mondjuk, ha valaki azt tanácsolja, hogy csináljam meg q2-re inkább a céget, akkor lehet azt vállalom, és majd ha megint összegyűlt, akkor majd akkor megy! :) Persze csak ha ráér! :)

Én azt mondom várj még. Számolj utána naponta, hogy megéri-e így termelni, és hogy megérné-e Q2 házakat fabrikálni. Hamarosan eljön az ideje, amikor magához tér a lengyel gazdaság, megszaporodnak a cégek. Esni fog a profitod, már nem lesz nagyobb, mintha itthon cégeznél. Ilyenkor már inkább itthon cégezz, legalább az eSZJA hozzánk folyik be, és nem a lengyelekhez. (Vagy kihalnak a bébik, mint a franciáknál, és hirtelen munkaerőhiánnyal kell küzdened)

All times are GMT +1. The time now is 02:16.