Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Chat (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Harcosok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=948)

Harcosok 06-30-2009 20:06

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 217627)
Megint nem értelek. Hogy érted,hogy megtapasztalni nem csak cigány ügyben?

Az a baj nem olvastad el miből fakadt a téma tegnap.:O)
Írsz itt mindent de nem olvastad el így nehéz a dolog.
Ha elolvastad és nem érted miről van szó akkor ehh...
Ha nem olvastad és így beszélsz akkor ehh...

Tsobi 06-30-2009 20:12

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 217628)
Az a baj nem olvastad el miből fakadt a téma tegnap.:O)
Írsz itt mindent de nem olvastad el így nehéz a dolog.
Ha elolvastad és nem érted miről van szó akkor ehh...
Ha nem olvastad és így beszélsz akkor ehh...

Tudom,hogy értelmileg selejt vagyok,de az előzmények tudatában sem tudom összeegyeztetni :)

[HTPA]GeeForce 06-30-2009 23:04

Nem akarok beleszólni a vallástörténetbe srácok, de a cigányokat maximum valami hindu vallásban teremtette az ő istenük.

Legalábbis én a Bibliában nem olvastam arról, hogy Ádám vagy Éva cigány lett volna...
(megjegyzem, a Talmudban sem olvastam ilyet, sőt, a koránban sem, bár abból csak részletek vannak meg nekem...)

Feltételezem az egyéb vallások (görög kat, luteránus kálvinista evangelikus angliká stb stb stb....) szent könyveimben sem szerepel ilyen.

Tehát aki a vallásra alapozza, hogy a cigányok emberek, az nem ismeri a vallásokat. Egyes egyedül a hindu vallás ilyen, azt meg beismerem, én nem ismerem. De azon kívül sehol sincs szó semmilyen isten által teremtett cigányokról...

Von 06-30-2009 23:08

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 217648)
Feltételezem az egyéb vallások (görög kat, luteránus kálvinista evangelikus angliká stb stb stb....) szent könyveimben sem szerepel ilyen.

Te Gee, a lutheránus meg az evangélikus egy és ugyanaz, és keresztény vallás révén, még a szent könyve is ugyanaz mint a katolikusoké, meglepetésre :D :)

Xeper 06-30-2009 23:12

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 217648)

Az 'egyéb vallások' pusztán formaságokban különböznek, hiszen mindegyik keresztény... szent könyvei a Biblia. A Lutheránus pedig megegyezik az evangélikussal.
szerk: Von megelőzött :)

Nem gondolod, hogy 'kissé' túlzás amit írtál?

Mellékesen meddig tervezitek Harcosok alá adni a lovat saját hülyeségeitekkel? Ez már tényleg felér egy legalja műsorral, ahol egy ideje nem Harcosoknak van mit szégyellnie.

Von 06-30-2009 23:13

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 217651)
Az egyéb vallások tudtommal pusztán formaságokban különböznek, hiszen mindegyik keresztény... szent könyvei a Biblia. A Lutheránus pedig megegyezik az evangélikussal.

Persze írjuk le ugyanazt egyszerre :D :p

[HTPA]GeeForce 06-30-2009 23:13

Stimmt, dea tanaik eltérnek egymástól némileg, az ortodox lutheránusok nem 100%-ban egyeznek az evangelikusokkal, akiknek nagy része kikeresztelkedett zsidó, legalábbis az 1930-as évek óta.

Mindegyik vallás a keresztény bibliára épül, mégsem ugyanaz. Ahogy az anglikánok is tulajdonképpen keresztények, csak egy kis vita akadt a pápával, és kivonták magukat a "pápai fennhatóság" alól...

Von 06-30-2009 23:17

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 217653)
Stimmt, dea tanaik eltérnek egymástól némileg, az ortodox lutheránusok nem 100%-ban egyeznek az evangelikusokkal, akiknek nagy része kikeresztelkedett zsidó, legalábbis az 1930-as évek óta.

Na várjá' én nemtom mijaza zortodox lutheránus? Ilyen nincsen, ezt nyugodtan elfelejtheted, no offense :)
A második igaz, sok a kikeresztelkedett zsidó az evangélikusok közt, de csak azért sok, mert kevés evangélikus van, és így arányban nagyobb, mint a katolikusok meg a reformátusok közt. A másik meg hogy az evangélikus vallás az egyik legvilággibb és legemberközelibb a keresztények közül, Luther tanainak hála. De ez már egy másik topic témája lehetne, igaz ez chat, itt nem lehet offolni :)

[HTPA]GeeForce 06-30-2009 23:17

Xeper, miért túlzás?
Semmi olyat nem írtam, ami nem igaz.

Minden vallásra jellemző, hogy a benne foglalt teremtett népek leszármazottai isteni teremtmények...
Éppen arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy a vallásra alapozni, hogy "ki ember meg ki nem" az elég.... mondjuk úgy furcsa megközelítés...
Feltételezem Shiva egyetlen eszkimóval se került közelebbi kapcsoaltba, így az eszkimók nem emberek?...

Xeper 06-30-2009 23:39

Quote:

Originally Posted by Von (Post 217654)
A második igaz, sok a kikeresztelkedett zsidó az evangélikusok közt, de csak azért sok, mert kevés evangélikus van, és így arányban nagyobb, mint a katolikusok meg a reformátusok közt.

...Magyarországon....
Csak ez maradt le :)

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 217655)
Xeper, miért túlzás?
Semmi olyat nem írtam, ami nem igaz.

Minden vallásra jellemző, hogy a benne foglalt teremtett népek leszármazottai isteni teremtmények...
Éppen arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy a vallásra alapozni, hogy "ki ember meg ki nem" az elég.... mondjuk úgy furcsa megközelítés...
Feltételezem Shiva egyetlen eszkimóval se került közelebbi kapcsoaltba, így az eszkimók nem emberek?...

Sehol nincsen definiálva az ember tudtommal -a Bibliában sem méltatja Mózes az ember szép fehér bőrét. Innen levezetni, hogy a cigány nem ember, nagyon erős csúsztatás, nem kellene ilyenekbe belemenni. Az embert korabeli fogalmakkal nem lehet jól definiálni, maiakkal is csak igen körülményesen. Összetett fogalom vagyunk :) (ezért kedvelt témája ez a sci-fi íróknak is, lásd pl Asimov: ...hogy engedelmességgel tartozol neki).
Ne keverd a személyes meggyőződésedet mondvacsinált bizonyítékokkal, mert eléggé visszásan sülhet el!

All times are GMT +1. The time now is 17:44.