![]() |
Quote:
Írsz itt mindent de nem olvastad el így nehéz a dolog. Ha elolvastad és nem érted miről van szó akkor ehh... Ha nem olvastad és így beszélsz akkor ehh... |
Quote:
|
Nem akarok beleszólni a vallástörténetbe srácok, de a cigányokat maximum valami hindu vallásban teremtette az ő istenük.
Legalábbis én a Bibliában nem olvastam arról, hogy Ádám vagy Éva cigány lett volna... (megjegyzem, a Talmudban sem olvastam ilyet, sőt, a koránban sem, bár abból csak részletek vannak meg nekem...) Feltételezem az egyéb vallások (görög kat, luteránus kálvinista evangelikus angliká stb stb stb....) szent könyveimben sem szerepel ilyen. Tehát aki a vallásra alapozza, hogy a cigányok emberek, az nem ismeri a vallásokat. Egyes egyedül a hindu vallás ilyen, azt meg beismerem, én nem ismerem. De azon kívül sehol sincs szó semmilyen isten által teremtett cigányokról... |
Quote:
|
Quote:
szerk: Von megelőzött :) Nem gondolod, hogy 'kissé' túlzás amit írtál? Mellékesen meddig tervezitek Harcosok alá adni a lovat saját hülyeségeitekkel? Ez már tényleg felér egy legalja műsorral, ahol egy ideje nem Harcosoknak van mit szégyellnie. |
Quote:
|
Stimmt, dea tanaik eltérnek egymástól némileg, az ortodox lutheránusok nem 100%-ban egyeznek az evangelikusokkal, akiknek nagy része kikeresztelkedett zsidó, legalábbis az 1930-as évek óta.
Mindegyik vallás a keresztény bibliára épül, mégsem ugyanaz. Ahogy az anglikánok is tulajdonképpen keresztények, csak egy kis vita akadt a pápával, és kivonták magukat a "pápai fennhatóság" alól... |
Quote:
A második igaz, sok a kikeresztelkedett zsidó az evangélikusok közt, de csak azért sok, mert kevés evangélikus van, és így arányban nagyobb, mint a katolikusok meg a reformátusok közt. A másik meg hogy az evangélikus vallás az egyik legvilággibb és legemberközelibb a keresztények közül, Luther tanainak hála. De ez már egy másik topic témája lehetne, igaz ez chat, itt nem lehet offolni :) |
Xeper, miért túlzás?
Semmi olyat nem írtam, ami nem igaz. Minden vallásra jellemző, hogy a benne foglalt teremtett népek leszármazottai isteni teremtmények... Éppen arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy a vallásra alapozni, hogy "ki ember meg ki nem" az elég.... mondjuk úgy furcsa megközelítés... Feltételezem Shiva egyetlen eszkimóval se került közelebbi kapcsoaltba, így az eszkimók nem emberek?... |
Quote:
Csak ez maradt le :) Quote:
Ne keverd a személyes meggyőződésedet mondvacsinált bizonyítékokkal, mert eléggé visszásan sülhet el! |
All times are GMT +1. The time now is 17:44. |