Rendben, akkor Morellal itt maradunk.
|
Reggel korán kellek. Lemegyek reggelizni és utána felváltom Grent.
|
-Napközép körülre oda kellene érnünk legkésőbb a Gesztenyefához. De jobb lenne előbb - mondom a többieknek.
-Addig, ha megengeditek járok egyet és elintézek egy-két dolgot. Z: merre igyekszik a karid? ha olyan, akkor írd meg zöldben. Ha a többieknek nincs kifogása és van napközépig legalább 3 óra még akkor elhúzok megkeresni a kovácsot akinek nagyjából megjegyeztrem merre találom. (elótte irány a cuccom és a féltucat vasam kiveszem és magammal viszem) Rendben. Mit szeretnél a kovácsnál? |
Z: hogy haladjunk valamerre vegyük úgy, hogy elengedtek.
|
-Persze menjél csak *mondom Grennek, majd felmegyek a szobámba készülődni és párszor lejátszom magamban mit és hogyan is fogok csinálni.. vagy legalábbis hogyan kellene*
|
A kovácshoz érve először is illendően köszöntöm, aztán felmérem a műhelyét:
-Jó napot adjanak az istenek kovács uram! Volna kis ideje számomra? - Jó napot magának is! Miben segíthetek? A kovács, egy alacsony zömök ember nagy szakállal. Akár egy vékonyabb és kissé magasabb törpének is elmenne. -Magam is kovács valék otthon, s ha szükség, vagy lehetőség adódik, más vidékeken is. Egy órára megengedné, hogy használjam az egyik munkaállását? Meg vennék is valami könnyű kardot. Olyan vékonyabb embernek, vagy gyermeknek valót. - Rendben, de vagy segít megcsinálni a mai rendelés egy részét, vagy fizet a műhely használatáért. Melyiket választja? -Hmm... Napközépre legkésőbb vissza kell érnem a Lágy szellő fogadóba. De a magam munkájával fél óra alatt kész vagyok, utánna míg van idő segítek persze. A különbözetet meg kifizetem. Jó így? - Ha megfelelő minőségű munkát tud készíteni, akkor igen. Ott - mutat a műhely másik végében lévő helyre - segédem szokott dolgozni, de mivel ma nincs itt, így ott munkáhozláthat. Ha kell valami szóljon, én itt leszek - mutat a műhely másik részére. A múhely egyébként jól fel van szerelve, sokféle eszköz van, és mint szép sorban egy polcon, az üllőtől és a fulytatótól nem messze. Látszik, hogy a neked mutatott helyen ma még nem dolgozott senki. -Köszönöm. Megdörzsölöm a markom és nekiállok. A parázs közé helyezem a vasrudakat és amíg forrósodnak kikeresem a megfelelő kalapácsokat és fogókat. A fegyvereim leteszem a munkaállás mellé, majd magamra öltök egy vastag bőr kovácskötényt. (az alját felhajtom persze) Mivel a vasaim messze nem fegyverminőségüek, hamar átizzanak. Egyesével kiveszem őket fogóval és egyik felükre, úgy arasznyi hozzon élt kalapálok nagyjából, és mindkét végükre hegyes részt. Amelyik égén nincs él, oda gömbkalapáccsal csapok párszor, hogy jobb fogás essen rajtuk. Gyorsan, vízben hűtöm ki őket, amitől kissé ridegek lesznek, majd a lábbal hajtott köszörűvel elkészítem az éleket és a hegyeket. Durva munkájú dobótőrnek látszanak így. Az egésszel úgy 3/4-ed óra alatt végzek (tapasztalásos, "reálban" egy-egy elkészülte úgy 10-15 perc nem műhelyben ) aztán megnézem mit kell készíteni a kovácsnak. Ha a napi rndelésében vannak kardok-fegyverek, akkor azokkal dolgozom, mert fegyverkovács vagyok és a többi részéhez a szakmának, nem értek annyira. Amikor eljön az idő, letakarítom az állást és visszapakolom a szerszámokat. -Mivel tartozom? A kovács megmondja, hogy mit kell készítened, és anyagot ad hozzá. Mikor végzel 30 rezet kér tőled, majd megjegyzi, ha bármikor munkát keresel nála találsz. Látod, hogy igen elégedett a munkáddal. Nap közép előtt valamivel visszaérsz a fogadóba. A kovácsnak: -Köszönöm. Remélem még járok errefelé. Akkor szívesen dolgozom majd pár napot-hetet ha kell. Ha tudok, hozok majd jóféle ércet is. Vagy még jobbat tudok. Felírom egy darab papírra egykori felettesem nevét és "címét", meg a nevem és pár szót törprúnákkal. -Írjon neki, Kékkő Dráf-nak Tarinba. A rúnákat másolja át, vagy mégjobb, ha elküldi ezt a darab papírt is. Ő meg tudja oldani, hogy jóféle törpe kereskedők finom acélnak való ércre kössenek magával üzletet. Az első, próbaszálítmányt feldolgozás után kell csak fizetnie. - rákacsintok - bár ha jóféle sört tud szerezni akkor olcsón megúszhatja. Elköszönök aztán visszamegyek a fogadóba. A kovács nagyon megörül az ajánlatodnak, és megígéri, hogy feltétlenül élni fog a lehetőséggel, és hálája jeléül elengedi 15 rezet. |
A "dobótőröket" és a kardot berakom a batárra, ahol a karók és anagyja cuccom van. Aztán megkérek egy szolgálót, hogy vezessen a fürdőbe és kissé lemosom magam (arc, karok meg ijesmi) a füsttől és szénportól, meg a vasportól. Azután megyek és megkeresem Deneira-ékat.
A szolgáló a fürdőbe vezet, elkészíti a vizet, törölközőt, mozsdószivacsot, szappant és illetos olajokat készít ki neked. Épp a kádban ücsörögsz, mikor arra lesze figyelmes, hogy a hátad mögül valaki eléd sétál. Egy fiatal niarei nő az, hosszú fekete haja a derekáig ér, és sárkány mintás csombközépig érő köntöst visel. Szépségétől egy pillanatra arról is megfeledkezel, hogy zavarba kellene érezned magad. A nő letérdel a kád elé, a karját a peremére támasztja, majd megszólal: - Beszélni akartál velem. Itt vagyok - közli szenvtelen hangon, kissé kuncogva. A hangja olyan, mint a sárkánynak volt a festett selymen. Kerek szemekkel mérem végig. -Jól tudod változtatni a megjelenésed! - rámosolygok - Na ezért is lennék itt esélytelen egy bujócskában veled szemben. Nem zavar, ha közben mosakszom? Gondolom már láttál mindenkin mindent - hunyorítok rá cinkosan. - Ha akarod megmosom a hátad - kacsint rád, majd meg se várva a válaszodat a szivacsért nyúl, bevizezi, beszappanozza, és ha hagyod megmossa a hátadat. - De gondolom nem ezért kerestél... -Valóban nem.- mondom, miközben begörbítem a hátam, hogy jobban tudja sikálni. -Két dolog is érdekelne amire szerintem itt csak Te tudod a választ. Az első, hogy emliítetted az álmot. Tudod, hogy ki küldte? A másik amit Alysium-nak mondtál. Azt mondta a Capullot megijesztő embert te "nagyon csúnya" embernek nevezted. Én láttam. Nekem nem tünt annak, de gondolom Te máshogy látod az embereket. Elmondanád miért volt szerinted csúnya? - Rendben válszolok, de mit kapok cserébe? - teszi fel huncut hangsúllyal a kérdést. Z: innen jó lenne zöldben, mert a lány válaszait nem akarom mindenki orrára kötni, majd a karid utólag eldönti, kinek mondja el. |
Kaja után megyek vigyázom az ajtót, legalább amíg itt vagyok. Az egyik szobából kihozok két nagyobb párnát. Egyet alám, egyet meg a hátam mögé.
Morelnek: - Maj el köll mennem késűbb, de addig vigyázum ín az ajtút, tö csináj amit akasz. |
Mikor kilépek a fürdőből kissé mintha zavarna valami. Talán az, hogy még sosem volt eggyire tiszta mindenem. Láthatólag valami szappanhoz rosszúl álltamhozzá mert a szemeim környéke rendesen vörös és sűrűn pislogok. A ruháim is kissé vizesek, de a szokottnál jóval tisztábbak. A szakállam kifésülve és középen egy vastag fonatot raktam bele. Kétoldalt a hajam szélső tincsei a szakállammal összefonva. A sisakom még nem tettem vissza a fejemre.
Megkeresem Farkast és Deneira-t. Farkast a fenti folyosón találod, épp örködik. Deneirát nem látod, sem az étkező részben, sem az emeleti folyosón. |
Grenhez:
- Ejha, dö kinyaltad mogad. Te löszel a csali? Há nöm vagy az ösetem, azí tudd. (göc-göc-göc) |
All times are GMT +1. The time now is 15:02. |