![]() |
Azt hiszem, már most jelezném jelölési szándékom Tevary verse kapcsán, ha lesz még valamikor a jövőben versverseny.:)
|
Bíbor alkonyok
Egy tó partján állok... Köröttem a hallgatag fák, ma halk dalba kezdenek.. Tavaszt hazudva, Madarak éneke járja át a dermesztően reszketeg telet Az égre vörös foltokat fest, Mialatt ködbe vész, s félénken búcsút int a halódó nap A csendesen zokogó felhők Ma újra játsszák állandó, már-már banális játékaikat Itt állok, régi emlékeket idézve, A hulló eső kusza hajam, most könnyes szemembe mossa Egy láthatatlan kéz Valótlanul puhán, nesztelenül végigsimítja nyirkos, reszkető arcomat Így állok e helyen, Hosszú ideje már, minden egyes újabb, kegyetlenül rideg nappalon. Így remélem vissza ami elmúlt... Minden közönyösen csoszogó, hazugan gyönyörű, bíborszínű alkonyon. 2008.01.27. |
" Egyszer születünk, élünk és halunk
Hibázunk sokat, emberek vagyunk. Csodák várnak reánk, sok és százezer, Mindig van kiút, csak keresni kell! " |
A régi nyár
Miért fáj a magány, ha egyedül maradsz, Miért sírsz néha, ha megbántanak . Visszaemlékszel egy gyönyörű nyárra, amikor még ő volt az életed álma. Szemedben könnycseppek ragyognak, szívedben emlékek ezrei lakoznak. Rágondolsz és szíved hevesen ver, Más ember voltál, ezzel a szerelemmel. Elmúlt a nyár megmaradt egy emlék, te arra gondolsz, de más ember lennék, ha visszajönne hozzám az a boldog nyár, amikor a forró vágy ,édes csókja várt. Már régi az emlék , rég elmúlt a nyár, de szívedben az érzés, mégis vissza jár. Úgy érzed nincs tovább nem leszel boldog, Neked már szomorú, fájó lesz sorsod... Egyedül vagy és nem vársz a holnapra, Nem hiszel többé az igazi álmokba. A magány a barátod, nem akarsz élni , A nyarat szeretnéd újra felidézni. :-( |
Miért?
Az éjszaka árnyai Kúsznak be hideg szobámba, Engem ma este is A magány zár erős karjába Hol van ilyenkor, Ki értelmet adhat a percnek? Hol van ilyenkor, Ki elvarázsolja az éjjeleket? A megszokott álom Kisért engem, egész hajnalig A könny áztatta csönd, Durva köpenyével ma is beborít Hol keressem azt, Ki Elűzi ezt a rideg némaságot? Hol keressem azt, Ki Forró öleléssel takar be, ha fázom? Most sóhajok közt, Megint csak az eget kémlelem, S a csillagok közott Újra a "válaszokat" keresem Hogy miért kell, Ó, miért, hogy így legyen? Hogy miért kell... Mi szép... miért múlhat el hirtelen? S bár közhely Ha... tényleg elmúlt, Miért vágyom vissza szüntelen? |
Cassandra éz nagyon szép:)
|
A hold
Mit mond a Hold - nyugodt vagyok! Fejed felett ott ragyogok. Ne légy soha sötétben, Azért vagyok nagy fényben. Sok a Csillag az Égen, Csodálod őket is régen, Tudom a kettőnké az Ég Hol Hold világit, hol Nap ég. Sarló voltam, majd kerek, De mindig csodált a szemed. Szomorúan sétáltál Felnéztél rám csodáltál. Utad Csillagokkal lesem, Rád néz most is fényes szemem. S ha földi létnek majd vége Ezüst fényt küldök én érted. |
Tetszik...
:) |
Soha? Soha! Ha azt hiszed most már mindennek vége, Ha az alagútból nem jutsz ki a fényre, Ha elbuksz minden igyekezeted ellenére, Egyszerűen dobj egy mosolyt az égre! Ha többet akarnak, mint kéne, Ha már nem bírod tovább élve, Ha végképp eleged van belőle, Vágj vissza és mond ki: végre! Ha szereted, de csöndben és félve, Ha a csillagokat is lehoznád érte, Ha nem találsz nyugalmat nélküle, Csak mond ki, amit kellene... |
Kosztolányi Dezső A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni, akarsz-e mindíg, mindíg játszani, akarsz-e együtt a sötétbe menni, gyerekszívvel fontosnak látszani, nagykomolyan az asztalfőre ülni, borból-vízből mértékkel tölteni, gyöngyöt dobálni, semminek örülni, sóhajtva rossz ruhákat ölteni? Akarsz-e játszani mindent, mi élet, havas telet és hosszu-hosszu őszt, lehet-e némán téát inni véled, rubin-téát és sárga páragőzt? Akarsz-e teljes, tiszta szívvel élni, hallgatni hosszan, néha-néha félni, hogy a körúton járkál a november az utcaseprő, szegény, beteg ember, ki fütyürész az ablakunk alatt? Akarsz játszani kígyót, madarat, hosszú utazást, vonatot, hajót, karácsonyt, álmot, mindenféle jót? Akarsz játszani boldog szeretőt, színlelni sírást, cifra temetőt? Akarsz-e élni, élni mindörökkön, játékban élni, mely valóra vált? Virágok közt feküdni lenn a földön, s akarsz, akarsz-e játszani halált? |
All times are GMT +1. The time now is 16:49. |