![]() |
pepsifoci
Szemelvények edzőktől, közelmúltbéli meccseikről:
Garami József (MTK):- Mindkét csapat jól ismeri egymást, és ennek megfelelően jól fel is készült a másikból. Nehezen sikerült feltörni a Kaposvár védelmét. Volt ennek ellenére két helyzetünk az első félidőben is, de az utolsó passzoknál hibáztunk. A mérkőzésen összesen 25 percnyi jó játékot produkáltunk, de így is megérdemelten nyertünk. Ami Lambulics kezezését illeti: nem volt szándékos, de egy buta hiba volt. Voltak olyan szakaszok a meccsen, amikor eldönthettük volna hamarabb is a meccset, de fiatal gyerekek játszanak a csapatban, akik egyénileg akarnak néha villogni, ezért néha „bünti” jár gól formájában. Két nap takarítás és kevés edzés után is megérdemelten nyertünk. Prukner László (Kaposvár): - Felkészültünk az MTK-ból, tudtuk mire számíthatunk, a zord időjárás ellenére is eljöttem a kékek egyik edzőmeccsét megnézni. Volt egy nagy helyzetünk az első félidőben, ha azt belőjük, akkor más lett volna a játék képe. A csapatomban 2-3 játékos védekezése tönkretette az egész együttes játékát. A kontratámadásokra építettünk, nagyobb sikerrel is járhattunk volna. Talán nagyképűen hangzik, de erősen bíztam pont, pontok megszerzésében. |
Mészöly Géza (Vasas): - Nagy fegyvertény a jó erőkből álló Honvéd legyőzése. Az első félidőben nagyszerűen játszottunk, a szünet után a vendégek támadtak mindent egy lapra feltéve. Hercagfalvi beállítása után az egész Honvéd feljavult, nekünk viszont volt egy Németh Gáborunk, és nagyon egységesek is voltunk, ennek köszönhető a siker. Örülünk a győzelemnek, de nem dőlhetünk hátra: két nagyon nehéz idegenbeli meccs jön, az Újpest és az MTK ellen, a lilák stadionjában szeretnénk megismételni az őszi remek diadalt, az MTK-nak pedig szívesen visszavágnánk a 4-0-s zakóért.
Pölöskei Gábor (Honvéd): - Érdekes mérkőzés volt. Az első félidőben ami kapura ment, az gól is lett a Vasas részéről, így súlyos hátrányba kerültünk annak ellenére, hogy mezőnyben egyenrangú partnerek voltunk. Újra szembesülhettünk azzal, hogy ez sajnos nem pontozásos sportág. A kapu előtt határozatlanok voltunk, emiatt nem tudtuk szorosabbá tenni a meccset. Az első félidőben kivégeztük saját magunkat, Hercegfalvi pedig azért nem játszott többet, mert saját bevallása szerint is csak fél órára volt elég az ereje. |
Gálhidi György (Diósgyőr): - Nagyon akarta a győzelmet a csapat, ez főleg a második félidőben látszott a pályán, amikor abszolút ráerőltettük akaratunkat az ellenfélre. Fontos meccset sikerült megnyerni, és nem elhanyagolható módon lélektani szempontból is. Reggel kaptuk a szörnyű hírt Nota Gyula haláláról, nagyon szomorú, hogy ilyen ma megtörténhet. Jól ismertük, nemrég találkoztunk is vele, mélyen lesújtotta a csapatot a gyilkosság híre, ezért is jelent olyan sokat a siker.
Hevesi Tamás (REAC): - Osztozunk a Diósgyőr gyászában, értetlenül állunk a történtek előtt. Ami a meccset illeti: sajnálom, hogy pont egy ilyen büntetővel kaptunk ki, véleményem szerint a tizenegyes teljesen jogtalan volt, hiszen nem történt szabálytalanság. Az első félidőben partnerei tudtunk lenni a hazai csapatnak, gólt is rúgtunk, ami egy ilyen kis csapatnak, itt, Miskolcon nagy szó, a második félidőben viszont, el kell ismerni, jobb volt a DVTK. A szünetben úgy tűnt, pontot tudunk szerezni, sajnos ez nem jött össze. |
Varga István (Fehérvár): - Tudtuk, hogy nem lesz könnyű ez a mérkőzés. Győztünk, de nem felhőtlen az örömünk. Nem vagyok elégedett azzal, hogy visszavettek a játékosaim, és öregurasan futballoztak a kétgólos előnyük tudatában. Egy Fehérvár ilyet nem engedhet meg magának. Rengeteg helyzetet hagytunk ki.
Aczél Zoltán (Siófok): - Gratulálok a Fehérvárnak a győzelemhez, megérdemelt sikert arattak, több helyzetet dolgoztak ki és két gólt is szereztek. Mindkét gól előtt hibázott a védelmünk. Mind a két félidőt jól kezdtük, az első játékrészben Sütő fejesénél jártunk a legközelebb a gólhoz, a második félidőben viszont kevés veszélyt jelentettünk a hazai kapura. Nem ezt beszéltük meg az öltözőben. Azt azonban kiemelném, hogy volt tartása a csapatomnak. Koós helyzeténél egyenlíthettünk volna, de az nem lett volna reális. |
Gellei Imre (Paks): - Háromhónapos pihenő után minden meccs háromesélyes. A csapatok készülnek, és hatalmas várakozások vannak itt is, ott is. Én azt hiszem, hogy a kitűnő erőkből álló Kecskemét az első időszakban helyzeteket tudott teremteni, és Csernyánszkinak köszönhetjük, hogy nem kapunk gólokat. Utána pedig pillanatok alatt mi húzhattunk volna el két góllal, óriási helyzeteket teremtettünk, amelyeket aztán mégis kihagytunk. Itt is látszott, hogy a feszültség és az izgalom hatalmas volt a játékosokban mindkét oldalon. Aztán ilyen a futball, mi szereztünk vezetést, mégis néhány perccel később egy rövidzárlatot követően hátrányos helyzetbe kerültünk. Át kellett többször szerveznem a csapatot a második félidőben, hiszen érthetően létszámhátrányban kontrára spekulált az ellenfél. Több tüzet vártam ebben az időszakban a csapatomtól. Nagyon sokszor akkor is keresztbe játszottunk, amikor átlövésekkel vagy kényszerítőkkel bemehettünk volna a kapu előterébe. Itt is és ott is van csalódás az eredményt illetően, de én is azt gondolom, az összkép alapján igazságos eredmény született.
Tomiszlav Szivics (Kecskemét): - Tényleg jó meccs volt, a nézők élvezhették, mert volt három gól, tizenegyes és még kiállítás is. Az első félidőben nekünk volt 3-4 ziccerünk, de a kiállítás megváltoztatta a játék képét. A második játékrészben csak védekeztünk, annyit amennyit csak tudtunk. 45 percig tíz emberrel nagyon nehéz volt futballozni. Sajnálom, hogy a meccs végén gólt kaptunk, de összeségében úgy érzem, reális eredmény született.Gratulálok a Paksnak, amely jó csapat, rutinos játékosokkal. A két elhullajtott pontot azonban tényleg nagyon sajnálom. |
Real Madrid-Real Betis 6-1 (Higuaín 7., Huntelaar 15., 24., Raúl 36., 42., Ramos 45. ill. Oliveira 30.)
A Real már az első félidőben eldöntötte a Betis elleni bajnoki találkozót. 45 perc után 6-1-et mutatott a Santiago Bernabeu terebélyes eredményjelzője, a második félidőben viszont már nem esett gól, amit alighanem nem bántak ezúttal a madridi szurkolók. Győzelmével a Real hét pontra megközelítette az örök riválist, Juande Ramos viszont a fővárosi gárda történetének legjobban kezdő edzője lett, a zsinórban elért kilenc győzelemmel és 27 ponttal. A Realt csatárai vezették sikerre: a lassan minden rekordot felülíró Raúl és a pazarul játszó Huntelaar is két gólig jutott. |
Barcelona-Espanyol 1-2 (Touré 62. ill. De la Pena 50., 54.; kiállítva: S. Keita 38.)
|
Groeningenben győzött 1-0-ra a PSV Eindhoven a holland bajnokság 24. fordulójában. A Dzsudzsák Balázst a 85. percig foglalkoztató címvédő utolsó percben kicsikart győzelmével a negyedik helyen áll a tabellán és pontszámban beérte az egy meccsel kevesebbet játszó Ajaxot.
|
tegnapi hír /pepsifoci/
Pénteken hajnalban nagy öröm érte a NEC Nijmegen magyar kapusát, Babos Gábornak gyermeke született. A hírek szerint mindenki jól van az esemény után, így talán megbocsátják a holland szurkolók azt, hogy Babos a Hamburg elleni UEFA Kupa vereség ellenére is boldog.
|
100% fradi, pepsifoci
Jordan Robertson, a Ferencváros télen szerződtetett angol támadója a 100%Fradi sportmagazinnak elmondta, olyan edzésmunka zajlik az Üllői úton, hogy teljesen Nagy-Britanniában érzi magát. A támadó elmondta, nem kizárt, hogy nem csak nyárig marad Budapesten.
Robertson Máltán csatlakozott a Fradihoz, pályára is lépett egy felkészülési mérkőzésen, utána azonban a közös paintball-csata közben csúnyán felsértette alkarját, melyet az orvosok a csatár tűfóbiája miatt csak hosszas harc árán tudtak összevarrni. Az incidens ellenére a légiós szép emlékeket idéz az első napokról, és az elvégzett edzésmunkát is igen hasznosnak ítéli. – Nagyon hasznos volt a számomra, mivel megismerkedhettem a stábbal, a csapattársakkal, és játszhattam is egy félidőt a máltai válogatott elleni edzőmérkőzésen. Az a tapasztalatom, hogy egy rendkívül felkészült szakmai stáb és sok kiváló játékos dolgozik itt a Fradinál. Több játékost persze már ismertem Angliából, de azért így is sok új nevet kell megjegyeznem. Az edzések nem okoztak különösebb meglepetést, itt is az az edzésmunka folyik, mint Angliában. Nagyon bízom benne, hogy eredményesek leszünk az előttünk álló szezonban. Robertson nem csak fél évre tervez Magyarországon, annál is inkább, mert szerinte a Fradi hamarosan valamely európai kupában is szerepelhet. Magát sokoldalú csatárként írja le. – Ez a csapat nagy múlttal rendelkezik, és jó esélye van arra évről évre, hogy a nemzetközi porondon szerepeljen. Jelenleg persze kicsit más a helyzet, mivel a feljutás a cél, de a következő szezontól már várhatóan nagyobb célokat is kitűzhet maga elé a gárda. Az én szerződésem egyelőre fél évre szól, továbbra is a Sheffield United játékosa vagyok, kölcsönben vagyok a Ferencvárosnál, de egyáltalán nem kizárt, hogy ősztől is a Fradiban játszom majd. Keményen küzdök a pályán, mindent megteszek a győzelemért. Csatár vagyok, de nem csak a gólszerzés lebeg a szemem előtt, igyekszem jól passzolni, és lehetőség szerint a társaimat is helyzetbe hozni – mondta a 100%Fradinak az angol, akinek példaképe Wayne Rooney, szabadidejében pedig nagyon szívesen látogat biliárdszalonokat, hogy szenvedélyeinek, a biliárdnak és a snookernek hódoljon. |
All times are GMT +1. The time now is 02:46. |