![]() |
Vidám verset szeretnék írni
Vidám verset szeretnék írni, Minden bánatomat mosolyogva bírni. Veres napfelkeltét nagy vidáman várni Madarakkal az égben mindig együtt szállni. Mert én boldog szeretnék lenni Rövid életemet szeretettel élni. Bolondságokra időt fecsérelni, Mert egy vidám verset szeretnék írni. Hiszem, hogy odafenn van, aki segít S nékem tán sok örömet merít. Hiszem, hogy van szeretet, és boldog a világ Mosolygok akkor, ha a szél arcomba vág. Mert szeretek élni, szeretek szeretni, Bajbajutottaknak kenyeret szerezni. Keresni a jót és találni a szépet, Látni a nagy csodát: milyen szép az élet. |
Gój motoros
Dübörög a gépem, járom szép hazám, Egyre fogy a méter, kisebb lett talán ? Az albérlő utál, rossz a fizimiskám, Pedig a szívemben ott a szent igazság. Elfogyott a flaszter, itt van már a határ, A sáv túloldalán vár elrabolt hazám. Az ősi honhoz nincs már sok közöm, Vendég lettem otthon, nagy a fájdalom. Lesz még feltámadás, győz majd az igazság, Aranytollú sólymunk fényben vitorláz. Szárnyain a napfény mindent beragyog, Ősi szép hazámba hazatalálok. Goron Imre |
Wass Albert
Hontalanság hitvallása Hontalan vagyok, mert vallom, hogy a gondolat szabad, mert hazám ott van a Kárpátok alatt és népem a magyar. Hontalan vagyok mert hirdetem, hogy testvér minden ember s hogy egymásra kell, leljen végre egyszer mindenki, aki jót akar. Hontalan vagyok mert hiszek jóban, igazban, szépben. Minden vallásban és minden népben és Istenben, kié a diadal. Hontalan vagyok de vallom rendületlenül, hogy Õ az út s az élet és maradok ez úton, míg csak élek töretlen hittel ember és magyar. |
Anyukám
Az éjjel gyönyörű álmot láttam Álmomban a gyerekkoromban jártam Újra védtelen gyerekként éltem Sötétben rettegve, sírva féltem Magányban szipogtam, zokogtam búsan Félve az éjtől, paplan alá bújtam Éreztem nem védhet meg senki Álmomban felnőtt akartam lenni Ekkor fény tört át a szobán Belépett a kedves, az anyukám Fejemre téve óvó kezét Söpörte el a gyötrő veszélyt Megnyugodva szenderedtem el Hisz Ő óvott, ki szült, s felnevelt Álmomban újra boldogan éltem Anyukám mellett senkitől sem féltem |
Tűz
Egy apró gyertya ég asztalom sarkán, Lángja félénken pislákol, Lassan ki is alszik talán. Régmúlt időket, Elém elmúlt, szép napokat idéz Tánca újra, s újra megigéz. Ez a láng oly ismerős, Valaha már láttam valahol: Egy szempárban, Hol e tűz örökkön honol. S most is előttem lobog Nem, tudom, nem szabad, Most mégis itt látom arcodat... De a gyertyafény árnyakat rajzol a falakra, A szekrény mögé, az asztal alá, S még valamit... Egy ember alak remeg mögöttem... Csupán egyetlen, magányos alakot Mindössze ennyit fest a tapétára, Minden más csak képzelet... Hogy mellém ülsz, Hogy magadhoz húzol... Most legfeljebb tűnő álomkép lehet. Lelkemben csendben tábort ver a magány... Látod..? én így is szeretlek! Pedig most az apró tűz csalóka fényében Újra csak magam elé képzelhettelek. /Plagizáltam, ne keresse senki, igen, részben hasonlít egy korábbi itt szereplő vershez.../ 2008.01.24. |
Wass Albert
Záróvers Hajótörött vagyok a tengeren. Palackomat a tengerbe vetem. Belesóhajtottam a sorsomat, félelmemet és sok bús gondomat. S most száz pecséttel elzárt bánatom a hullámok kedvének átadom. Merül, örökre tán, a mélybe le s aranyhalacskák játszanak vele. De lehet, hogy még perce jõ neki, s egy bús hullám majd egyszer fölveti. S kidobja egy kéz – tán az istené – egy gondtalan kor lábai elé. Borzadtan olvassák, kik rátalálnak és úgy suttogják döbbenve, egymásnak. "Valahol szörnyû vihar lehetett... S a viharban egy nemzet elveszett...!" |
Petőfi Sándor
Temetésre szól az ének... Temetésre szól az ének, Temetőbe kit kisérnek? Akárki! már nem földi rab, Nálam százszorta boldogabb. Itt viszik az ablak alatt; Be sok ember sírva fakadt! Mért nem visznek engemet ki, Legalább nem sírna senki. |
Lélekszerelem
Lélekszerelem … Elmerültem éppen álom s ébrenlét között, agymba kékfényű félhomály költözött. Még felfogtam a szellő táncát a függönyön, s éreztem, ahogy a Tavasz végigsiklik a bőrömön. Téboly s valóság határán félúton, felvillant egy emlék, s belépett az ablakon. Mosolyod elindult, s virágokat szórt Rám, Kezed érintésén tovatünt a magány. Szemed forró tüzét lelkembe olvasztva vágytam Veled égni hamuvá porladva. Homályos hajnalon keresem arcodat, kezem örökké csak utánad kutat… Mégsem fonom köréd szerelmesen karom, csókjaid sem érzem remegő ajkamon… … Anyagtalan éter miből alkottalak, egy árnyék a falon, egy foszlány, egy gondolat… Csak a lelkemben élsz, csak álmomban szeretsz… Éber létpercekben tűnik a képzelet. Eltompulva várlak álom s valóság között, két világ határán anyaglétünk fölött. Várom, hogy megtalálj túl az érzékeken, kereslek örökké messze az éteren… |
Ez nagyon szép Tevary :)
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:49. |