Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Tolvajlás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=968)

Bea Baba 03-18-2007 21:25

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 80785)
Áruld el nekem, 6 körre mennyi készülit emészt fel a mérgezés? Nekem nem az a bajom, hogy lopnak, hanem hogy úgy teszik, hogy képtelenség tenni ellene. A tolis 6 körről simán lelopja rajtam a készülijét, ugyanezt egy varis nem teheti meg, mert 6 körön a felfedés neki 2x annyiba kerül mint 2 körön...

nah igen, jogos, szóval csak a fáradás növelés lessz a legjobb ötlet:cool:
szerintem sokak számára már ez is bátoritólag hatna, fajválasztásnál:) mert a törpék szaporodása pl. kimondottan jót tenne a játéknak:D :D

Penya 03-19-2007 13:55

9% talán a mérgezés 6 korre de lehet h 10. Mindazonáltal a mérgezés elég sok tolit visz. Ha csak 5X tudja megcsinálni az is sok, sztem a toli fogja hamarabb megunni, raadasul 6 korre a haszon se akkora. Ember tolival valoban nem mindig lehet megcsinalni, de nem is kell mindenre megoldast talalni. Lop, lop kesz, el kell menni felfele vagy el kell intezni vhogy. Ha erre megoldast kerestek akkor arra is mar legyszi h ne ussek le siman a hadisok a tolikat mert az megse fair h ingyenfoldek. Teged az zavar h lopnak engem meg az h a hadisok atgazolnak mindenkin, na most mi van? Patt? Sztem ez az egyensulyi helyzet jo ahogy van nem kell felboritani. Bea szerint jo lenne a sok torpe, sztem meg a sok tolis lenne jo, ismet csak patt. Lehet ha ezt keresztulviszitek akkor majd batoritolag hat a torpeknek, de ugyanigy kiolitek a tolikat is, na jo nem teljesen, de ertjuk a koltoi tulzast remelem : )

Synkel 03-19-2007 14:03

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 80894)
9% talán a mérgezés 6 korre de lehet h 10. Mindazonáltal a mérgezés elég sok tolit visz. Ha csak 5X tudja megcsinálni az is sok, sztem a toli fogja hamarabb megunni, raadasul 6 korre a haszon se akkora. Ember tolival valoban nem mindig lehet megcsinalni, de nem is kell mindenre megoldast talalni. Lop, lop kesz, el kell menni felfele vagy el kell intezni vhogy. Ha erre megoldast kerestek akkor arra is mar legyszi h ne ussek le siman a hadisok a tolikat mert az megse fair h ingyenfoldek. Teged az zavar h lopnak engem meg az h a hadisok atgazolnak mindenkin, na most mi van? Patt? Sztem ez az egyensulyi helyzet jo ahogy van nem kell felboritani. Bea szerint jo lenne a sok torpe, sztem meg a sok tolis lenne jo, ismet csak patt. Lehet ha ezt keresztulviszitek akkor majd batoritolag hat a torpeknek, de ugyanigy kiolitek a tolikat is, na jo nem teljesen, de ertjuk a koltoi tulzast remelem : )

Felőlem legyen sok tolis. Nekem az a bajom, hogy úgy tudnak ártani, hogy esély sincs tenni ellene. A varis ha messziről renget kifárad hamar, de a tolis bárhonnan gyakorlatilag ugyanolyan hatékonysággal gyújtja rám az orit.

És a miheztartás végett: X-ben 230 heki tájékán 1k pont különbség 8 kör. Lopni lehet kényelmesen, mert nem igazán érzed a hátrányát ártózni vagy seregezni nem. Ráadásul azt se tehetem meg, hogy szó nélkül tönkreverek minden tolist a környékemen, hogy ne lopjanak majd ha eltávolodok tőlük, mert ugye azzal tönkreteszem a játékukat szegénykéknek, és én megyek anarchba...

Zsáni 03-19-2007 14:15

az ötlettel alapjában véve én is egyetértek, mint nagy toliimádó :)
én is tapasztaltam már, hogy 8-9 körről próbálkoznak egyesek, olykor sikerrel...
és nem igazán fer dolog a hadisokkal, varisokkal szemben...
tapasztalatból tudom, bőven elég pénzt, nyersit, de főleg tekit össze lehet lopni 2-3 körről is...
legalábbis az alsóbb szinteken...
feljebb pedig vállalja fel valaki, ha tolis akar lenni :)
a probléma legfeljebb a kis látszámú csopikban lehet, de erről én nem tudok túl sokat, így nem megyek bele...

Kisbér 03-19-2007 15:32

Sírás rívás... az megy... :)

A sírás, az még mindig megy... :)
Elszomorítóak vagytok...

LotR 03-19-2007 15:58

*

Én egyet értek az eredeti felvetéssel...
Nem jó dolgonak tartom amit a tolisok most retorzio nélkül megengedhetnek maguknak.

Kisbér 03-19-2007 16:04

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 80934)
Én egyet értek az eredeti felvetéssel...
Nem jó dolgonak tartom amit a tolisok most retorzio nélkül megengedhetnek maguknak.

LotR, legalább Te ne állj melléjük... Mindenki tudja, hogy nincs olyan, hogy retorzió nélküli lopkodás... Max nem akarjuk eléggé a bosszút... :)

Bea Baba 03-19-2007 17:22

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 80894)

sok tolis ugy se lessz:p mert sok toli, sok óriással jár---------->sok óriás, tolicsökkenéssel jár:p

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 80938)
LotR, legalább Te ne állj melléjük... Mindenki tudja, hogy nincs olyan, hogy retorzió nélküli lopkodás... Max nem akarjuk eléggé a bosszút... :)

én még kezdő vagyok, ezért megkérdeznélek, mien tuti móccert tucc a nagyobb bontások és a beváráson kivül:confused: :confused:

Kisbér 03-19-2007 17:51

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 80969)
sok tolis ugy se lessz:p mert sok toli, sok óriással jár---------->sok óriás, tolicsökkenéssel jár:p

én még kezdő vagyok, ezért megkérdeznélek, mien tuti móccert tucc a nagyobb bontások és a beváráson kivül:confused: :confused:

Kimegyek mf-re, leüttetem magam (persze szigorúan nem jksz!!!), majd 2x beütöm földre, aztán viszont látás. Újból ott vagyok, ahonnan elindultam, megy fel a morálom, és mindenki boldog?

Bogár 03-19-2007 17:56

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 80980)
Kimegyek mf-re, leüttetem magam (persze szigorúan nem jksz!!!), majd 2x beütöm földre, aztán viszont látás. Újból ott vagyok, ahonnan elindultam, megy fel a morálom, és mindenki boldog?

ezzel az a baj, hogy nem tudhatod, hány sereget szívsz be. és ha számodra "jól" is sül el a dolog, nem biztos, hogy 2 sereggel beférsz a tolishoz.
egyébként nem értem, hogy miért vagy az ötlet ellen... a tekilopásos topikban teljesen más volt az álláspontod... tény, hogy nem pontosan ugyanaz lenne az eredménye, de esélyt adna a visszavágásra, ha tolikkal komolyabban szívatnak.

Kisbér 03-19-2007 18:09

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 80981)
ezzel az a baj, hogy nem tudhatod, hány sereget szívsz be. és ha számodra "jól" is sül el a dolog, nem biztos, hogy 2 sereggel beférsz a tolishoz.
egyébként nem értem, hogy miért vagy az ötlet ellen... a tekilopásos topikban teljesen más volt az álláspontod... tény, hogy nem pontosan ugyanaz lenne az eredménye, de esélyt adna a visszavágásra, ha tolikkal komolyabban szívatnak.

Nem tudom melyik hozzászólásra gondoltam, de a tolvajt egyedül ott gyengíteném, hogy autóvédelmet adnék a tekercskopás ellen.

Sajnos sokan ezt úgy értelmezik, hogy akkor vége a tekerlopás-biznisznek ami persze nem így van (különben nem találtam volna ki :D:D:D:D).

Ha valaki emléxik rá, akkor kielemeztem, hogy hogyan is működne, így igazából ha valakit lelopok 1x tekercsre - és azt nem lopta előttem senki - akkor én alig veszek észre valamit. Ellenben ha 3-an rászállnak valakire, akkor az már komoly védelmet jelentene. Előnye mindemellett az is lehet, hogy nem tudod pontosan megállapítani, hogy mennyi tekercse is van az ellenfélnek - ellentétben ugye most darabra pontosan meg tudod mondani.

Kisbér 03-19-2007 18:10

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 80981)

Kontrolláltan kell beszívni a seregeket, annyi a titka :D
MF hadisként egy tolvajhoz? :D Ne viccelj, szerintem simán :D

Synkel 03-19-2007 18:37

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 80980)

Istenkirály csoportokban szoktál te játszani, úgy látom. 300 orinként egy tolis, vagy hasonló.
Mer ezzel az a gáz, hogy egyrészt elég macerás, másrészt drága pénzen épp beépíted a területedet, megint mehetsz ki mf-be, és verhetsz be egy másik tolist.
Remélem te se gondoltad komolyan, hogy ez a módszer valóban célravezető...

Valezius 03-19-2007 18:48

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 80996)
Istenkirály csoportokban szoktál te játszani, úgy látom. 300 orinként egy tolis, vagy hasonló.
Mer ezzel az a gáz, hogy egyrészt elég macerás, másrészt drága pénzen épp beépíted a területedet, megint mehetsz ki mf-be, és verhetsz be egy másik tolist.

Ha a híre messze száll, hogy van egy kamikaze a csoportban, aki 6kört megy lefelé, hogy visszavágjon a tolisnak, akkor azért az elég nagy védelmet jelentene. :D

Kisbér 03-19-2007 18:48

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 80996)

Synkel, ugye te sem gondoltad komolyan, hogy a hadis élete abból áll, hogy 8 körről folyamatosan tolizzák?!
Ne viccelj már!

Itt mindenkinek elment az esze?

Synkel 03-19-2007 18:51

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 81003)
Synkel, ugye te sem gondoltad komolyan, hogy a hadis élete abból áll, hogy 8 körről folyamatosan tolizzák?!
Ne viccelj már!

Engem elég rendszeresen szoktak míg nem álltam át gnómra, és nem ment el az eszem.
Persze játszhatok gnómot és óriást, de azért ez egy afféle kényszerhelyzet nem?

Kisbér 03-19-2007 18:56

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 81006)
Engem elég rendszeresen szoktak míg nem álltam át gnómra, és nem ment el az eszem.
Persze játszhatok gnómot és óriást, de azért ez egy afféle kényszerhelyzet nem?

Hát nemtudom... Biztos egy játékot játszunk Synk?
(Ati, kérj le nekem egy statisztikát (az A-t kivéve), hogy a lopások hány százaléka megy 5 körön túlra!)
Szerintem 1% alatt lesz bőven :D

Ez az elég rendszeresen az mit jelent? Naponta 2x? Vagy hetente 2x?
Vagy havonta 2x? Vagy évente 2x?
Mert ugye nem mind1... :)

Bogár 03-20-2007 20:01

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 80985)
Kontrolláltan kell beszívni a seregeket, annyi a titka
MF hadisként egy tolvajhoz? Ne viccelj, szerintem simán

ezzel még van 1 gond. az illető tolis lehet mf elf is, akihez soha az életben nem fogsz beférni mf-ként, ha rendes orival játszik.
amúgy a többi tolis is úgy van kiépítve sztem, hogy max csak 1 sereg férjen be. és ő is látja a krónikából, hogy mire készülsz, és akár le is szabizhat. ebben az esetben oda a bosszú, de oda a földed is... ezért nem túl elegáns, bár valszeg az egyetlen legális megoldás.

Kisbér 03-21-2007 12:47

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 81319)
ezzel még van 1 gond. az illető tolis lehet mf elf is, akihez soha az életben nem fogsz beférni mf-ként, ha rendes orival játszik.
amúgy a többi tolis is úgy van kiépítve sztem, hogy max csak 1 sereg férjen be. és ő is látja a krónikából, hogy mire készülsz, és akár le is szabizhat. ebben az esetben oda a bosszú, de oda a földed is... ezért nem túl elegáns, bár valszeg az egyetlen legális megoldás.

Egy rendes mf elf nem fog 10 körről tolizni, legalábbis folyamatosan, hiszen akkor kiteszi magát a közeli félelfeknek...
Továbbra sem hiszem, hogy egy ilyen változtatás általánosságban jó lenne.
Indok nélkül nem fognak téged 5-10 körről lopni. Valamit adnod kell, hogy mégis megérje neki.
Egyértelmű, hogy pl 5. szinten egy 200 hekis félelf téged fog lopni 300 hekin 8 körről, hiszen neked van pl tekercsed...
De ezt is át lehet hidalni ha egy darabig tekercsteleníted magad, vagy mittomén...

Nem tudom elképzelni, hogy 2-3 szinten valaki 8 körről lopna! Nekem ezt ne mondjátok!
4-5. szinten meg simán tudsz az említett módszerrel kvázi olcsón süllyedni...

Penya 03-21-2007 20:00

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 81459)
Egy rendes mf elf nem fog 10 körről tolizni, legalábbis folyamatosan, hiszen akkor kiteszi magát a közeli félelfeknek...

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 81009)
Biztos egy játékot játszunk?

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 81003)

A kérdésed jogos, de sztem az enyém is az lesz. Az a közeli kis sunnyogó félelf honnan tudja meg h az elf messzire lopkod? Azt remélem nem gondolod komolyan h majd folyamatosan próbálkoznak az elfnél hogy egyszer hátha beférek mert ellopta a készültségét.

Grabi 03-21-2007 20:02

egyszer volt velem vki ennyire okos, mikor félelffel voltam. nézte a hírnevemet, mert ált. napi 3* loptam és mikor megnőtt akkor lopott nállam.

Szecsa 03-21-2007 20:29

Ezert kell az ellentetes iranyban lopni ugy 1-2-t, hogy valtozzon a hirnev jobban az ellentetes iranyba :)
Eleg meggyozoen lehet csinalni...

Grabi 03-21-2007 20:31

de akkor nem hozok olyan sokat...milyen cleptoman lennék akkor? :)

Szecsa 03-21-2007 20:38

hm..okos cleptoman :)

Bogár 03-21-2007 20:57

Quote:

Indok nélkül nem fognak téged 5-10 körről lopni. Valamit adnod kell, hogy mégis megérje neki.
(...)
Nem tudom elképzelni, hogy 2-3 szinten valaki 8 körről lopna! Nekem ezt ne mondjátok!

a 3. szinten az egyik szövimtől 5-6 kör távolságból loptak nemrég.
az A-ban is 7 körről próbáltak lopni tőlep a héten. befért az illető, de természetesen nem okozott nagy kárt.
és igen, indoklás nélkül loptak.
egy óriástól teljesen nyugodtan lehet lopni 5-10 körről. hogy miért pont tőle lopnak? azért, mert a környék többi orija vagy szabin van, vagy pedig védett a tolik ellen. ilyenkor jövedelmezőbb az az 50-60 teki fajtánként, mint az, hogy nem csinálsz semmit. ;)

mielőtt félreértenétek: nem ez az egyetlen ok, amiért támogatom a javaslatot.

LotR 03-22-2007 10:26

Quote:

Egyértelmű, hogy pl 5. szinten egy 200 hekis félelf téged fog lopni 300 hekin 8 körről, hiszen neked van pl tekercsed...
De ezt is át lehet hidalni ha egy darabig tekercsteleníted magad, vagy mittomén...

4-5. szinten meg simán tudsz az említett módszerrel kvázi olcsón süllyedni...

Képzeld vannak nem rendesek!
NEvezzük őket őrültnek. Igen ok nélkül ritka az ilyen.
Lopkodott 2 körröl.De ha még oka van rá pl. elhoztam tőle 1 foglalásal földet, utána 1 héten át ne apríthassa már jogtalanul a varijaimat... ráadásul az egy ember volt!
A vége az lett, h jobban jártam volna ha felfedezek:(
Közbe meg egy olyan ori volt ami nem értettük ,h mit keres ott a top elején...
Bárki beverhette volna, annyira gyengén kiépített ori volt, ami nem történt meg:(

A sülyedésről annyit, 7-8 helyről a 37 helyre aszem már nem éri meg sülyedni.
A tehetetlenségnél pedig nincs rosszabb ,mikozben tudod, h ezt nem tehetné meg 2-3-4 körröl.
Szal igenis támogatom a javaslatot. Ne 7 körről legyen vki nagy legény!

Zsáni 03-22-2007 10:31

Biztos igazatok van a dologgal kapcsolatban, lehet én vagyok marha rossz tolis, de amióta játszom legalább 1 tolis orim van, és még sosem loptam 3-4 körnél messzebbre/messzebbről...max hullát, de az mint tudjuk, bevállalta ezt...
nem lehetnek olyan sokan, akik 7-9 körről lopkodnak...

LotR 03-22-2007 10:32

Kisbér autovédelmi javaslat nem is lenne rossz, már korábban is részletesen ismertette...
Annak vmi enyhe fajátáját támogatnám.
Máshol is felmerült ez a javaslat, mágpedig segyesek a törpénél, még a faji varázslat helyett is szívesen látnának egy ilyet...

Szecsa 03-22-2007 10:45

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 81738)
Biztos igazatok van a dologgal kapcsolatban, lehet én vagyok marha rossz tolis, de amióta játszom legalább 1 tolis orim van, és még sosem loptam 3-4 körnél messzebbre/messzebbről...max hullát, de az mint tudjuk, bevállalta ezt...
nem lehetnek olyan sokan, akik 7-9 körről lopkodnak...

Haboruban lentebbi hekiken tobb korre is szoktak lopni, pl. haboruban.
Hiszen ha bepusztitanak, akkor leeshetsz több körre is ha suru a mezony..es jo toliskent a hadisokat tudod több körröl is lopni, ha magas a csoportletszam.

Zsáni 03-22-2007 10:47

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 81755)
Haboruban lentebbi hekiken tobb korre is szoktak lopni, pl. haboruban.
Hiszen ha bepusztitanak, akkor leeshetsz több körre is ha suru a mezony..es jo toliskent a hadisokat tudod több körröl is lopni, ha magas a csoportletszam.

az háború...ott szerintem igenis szükség van erre...
nem túl jó dolog, ha tolis vagy, és egy földszerzéssel, vagy pusztival kiszednek a forgalomból...
aztán nem kis idő, mire visszaépítesz, rosszabb esetben visszafedezel...

Szecsa 03-22-2007 10:49

ezért kell a tolisnak betegen belemennie a haboruba, ugy hogy már csak 10 ember hal meg körönként kb, s 0 korháza van :) ez alapvetően ad neki kis védelmet..főleg, gnómok es orkok ellen jo a haboruban :)

Zsáni 03-22-2007 10:52

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 81763)
ezért kell a tolisnak betegen belemennie a haboruba, ugy hogy már csak 10 ember hal meg körönként kb, s 0 korháza van :) ez alapvetően ad neki kis védelmet..főleg, gnómok es orkok ellen jo a haboruban :)

ez még nem óvja meg attól, hogy egy figyelmetlen hadis lehúzza őt :p
oké, a hadis is kiesett egy időre, de többnyire sokkal kevesebb időre, mint a tolis...
de Kisbér ötlete biztos jó...ki kéne próbálni...

Szecsa 03-22-2007 10:54

jo, nyilvan...en kifejezetten haborurol beszeltem :)
egy figyelmetlen hadis akarmikor bezuzhatja a tolist.

Zsáni 03-22-2007 10:55

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 81772)
jo, nyilvan...en kifejezetten haborurol beszeltem :)
egy figyelmetlen hadis akarmikor bezuzhatja a tolist.

de kifejezetten háborúban is nagyon sok a figyelmetlenség...

LotR 03-22-2007 10:57

Zsáninak igazat adok, egy háboruban meg elég csunya lene ha pár ütéssel ki lehetne iktatni a tolist..

De tény ha az ember nem figyel mint mi, csak úgy pár lopkodás után foglal egyet, mondaván ebből tanul...
a végén elég drágán megfizetheti a tanuló pénzt.
Így marad az ,h min. 10 körre kell leütni a tolis illetőt akitől foglalunk:(

Szecsa 03-22-2007 11:01

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 81773)
de kifejezetten háborúban is nagyon sok a figyelmetlenség...

Tapasztalatok aran tanul meg jol jatszani az ember.
Elobb-utobb nem lesz figyelmetlenseg.
A lenyeg, hogy egy ember atlassa a haboru menetet, es annak utasitasait kovesse a csapat :)

LotR 03-22-2007 11:09

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 81780)
Tapasztalatok aran tanul meg jol jatszani az ember.
Elobb-utobb nem lesz figyelmetlenseg.
A lenyeg, hogy egy ember atlassa a haboru menetet, es annak utasitasait kovesse a csapat :)

spec nálunk nem figyelmetlenség volt hanem jószívüség...
Mivel alapból nekem volt igazán földre szükségem így, gondoltuk ne verjük szét a gyereket, pláne, h nem lpott tőlünk érdemben...
Erre kifogtam egy örültet:p

Szecsa 03-22-2007 11:13

Valahol elvesztettem a fonalat, azt hiszem...Na, de ez hogy is kapcsolodik a felvetendo megbeszeleshez? :eek:

LotR 03-22-2007 11:18

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 81786)
Valahol elvesztettem a fonalat, azt hiszem...Na, de ez hogy is kapcsolodik a felvetendo megbeszeleshez? :eek:

a 7 körről való lopkodás... egyik gyönyörű példája:)
MErt jelenleg vagy leütsz vkit 10-12 körre (ami elég nagy kárt okoz szegénynek, és lehet rá sem szolált, +lehet fel sem áll belőle)
vagy bevállalod, h 1 fogalás után 7 körről gyilkolásszon...
Ami odáig is fajulhat, h fedezéssel olcsóbban meguszta volna az ember..

Eke 03-22-2007 22:51

Buli kamikázé modra:D

All times are GMT +1. The time now is 16:25.