Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Chat (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Hódítós Dühöngő (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=70)

Lepidus 02-16-2006 22:03

:confused: én értelmeseket írok,csak nem szeretem a hüly embereket és néha oltok..

director 02-16-2006 22:19

Quote:

Originally Posted by Lepidus
:confused: én értelmeseket írok,csak nem szeretem a hüly embereket és néha oltok..

a hülyék meg visszaoltanak

director 02-17-2006 15:53

tessék, most meg tanulhattok románul! dühöngjetek ezen! :)))

Milán™ 02-17-2006 16:06

fura hogy mér pint román:)akkor már lett volna spanyol azt sokan beszélik legalább de a románt...:)kicsit furcsa:)

director 02-17-2006 16:18

Quote:

Originally Posted by Milán™
fura hogy mér pint román:)akkor már lett volna spanyol azt sokan beszélik legalább de a románt...:)kicsit furcsa:)

jó, de neked nincs üzleti érzéked;)
számítottam valami ilyesmire..

egyébként lenne ötletem egy negyedik nyelvű verzióra is, amiből még nagy siker lehetne :)

Milán™ 02-17-2006 16:19

dehogynem:)tom én hogy ez pénz kérdése az egész.de akkor is furcsa:)

Senki 02-17-2006 18:59

Én rosszul lettem a látványtól... hisztérikus röhögésben törtem ki. Ne haragudj Ati, de valahogy nem jön be az ötlet, persze a te dolgod :)
Amúgy csak a Hódirtót tudom emlegetni és a "kedves román barátainkat" hogy idézzek is onnét.... :o

director 02-17-2006 19:04

Quote:

Originally Posted by Senki
Én rosszul lettem a látványtól... hisztérikus röhögésben törtem ki. Ne haragudj Ati, de valahogy nem jön be az ötlet, persze a te dolgod :)
Amúgy csak a Hódirtót tudom emlegetni és a "kedves román barátainkat" hogy idézzek is onnét.... :o

:DD

igen, egyértelműen van benne egy kis vicces faktor is:) különösen ha nem tudsz románul:)

Ati 02-17-2006 19:08

Quote:

Mennyiben zavar az téged, hogy ez is van mostantól?

Senki 02-17-2006 19:25

Quote:

Originally Posted by Ati
Mennyiben zavar az téged, hogy ez is van mostantól?

nincs beleszólásom :) amúgy csak csuklottam. aki erdélyi, az tuti morog... legalábbis ahány hódos erdélyit ismerek mindnem most vérben úszhat a szeme... amúgy ha bevételt hoz és a hódító csak profitál belőle, annyiban örülök, mert annál tovább játtszhatok :)
tehát nem zavar, csak ledöbbentem.

Ati 02-17-2006 19:31

Quote:

amúgy csak csuklottam. aki erdélyi, az tuti morog... legalábbis ahány hódos erdélyit ismerek mindnem most vérben úszhat a szeme...

"Nehogymár a szomszédom is játszhasson, aki nem tud magyarul!"

A dögöljön meg a szomszéd tehene mentalitásra gondolsz most?

Senki 02-17-2006 19:34

Quote:

Originally Posted by Ati
"Nehogymár a szomszédom is játszhasson, aki nem tud magyarul!"

A dögöljön meg a szomszéd tehene mentalitásra gondolsz most?

Nem. Ne érts félre :) Csak meglepődtem :)

Ati 02-17-2006 19:48

Quote:

Nem. Ne érts félre :) Csak meglepődtem :)

Más okot nem tudok elképzelni, hogy miért lenne az gond, hogy mostantól a szomszéd is tud játszani, aki eddig nem tudott, mert nem tud magyarul.

Kifejtenéd? :)

Milán™ 02-17-2006 21:08

Quote:

A hódírtót én is bírtam a az egyik szerkesztője még hajdanán a szövim volt.Mekkora egy poénvolt az az oldal:DÉs fent voltam a tablón is!:D

Ati 02-17-2006 21:24

Quote:

A hódírtót én is bírtam a az egyik szerkesztője még hajdanán a szövim volt.Mekkora egy poénvolt az az oldal:DÉs fent voltam a tablón is!:D

Anélkül, hogy meg akarnék bárkit is bántani, akik most "fel vannak háborodva", hogy ezentúl a románul beszélők is tudnak játszani, kb azoknak a stílusa volt az az oldal. Azt hiszem ez egy igen jó mérce arra, hogy mi az, amire NINCS szükség a Hódítóban.

Milán™ 02-17-2006 21:26

Ati én nem voltam felháborodva csak aztmondtam hogy kicsit furcsa hogy román:)

Ati 02-17-2006 21:32

Quote:

Ati én nem voltam felháborodva csak aztmondtam hogy kicsit furcsa hogy román:)

Volt már, aki fel volt. :) Belső közös fórumon jelent meg, hogy hogy lehet úgy belépni, hogy ne látszódjon a középső zászló.......

Ezt a Beállítások menüpont, Ország törlése résznél lehet nagyon jól megoldani.

És ezt teljesen komolyan is gondolom...

Senki 02-17-2006 23:10

Quote:

Originally Posted by Ati
Volt már, aki fel volt. :) Belső közös fórumon jelent meg, hogy hogy lehet úgy belépni, hogy ne látszódjon a középső zászló.......
Ezt a Beállítások menüpont, Ország törlése résznél lehet nagyon jól megoldani.
És ezt teljesen komolyan is gondolom...

És teljesen jogosan gondolod, hogy ennek nincs helye a játékon belül :)
Amúgy a válasz: Csak az egész meglepett, mondom... hódirtón elkezdtek hülyülni az angol változatnál a románnal és tényleg lett :)
(és milyen verziók jönnek a hódítóból még? :) (bár ez a világhódító játék topicba menne )
(tényleg.. éppen Vampirét játtszunk és egy hódos itt van velem egy neten.... külön csopi, de muszályból akcióztam, és ő meg lehet hogy szintén. Ügye nem lehet baj? (tudom, súgó, de ettől függetlenül aggódok, egy igen/nem elég))

Lepidus 02-18-2006 00:25

hodirto és frosty powa..azok a régi szép idők:P

Lepidus 02-18-2006 00:26

most jöttem rá milán,hogy ki vagy..te sejted,hogy én ki?:O|

Quasi 02-18-2006 04:13

Abszolut ide vago tema. :)
Hetek ota nem tudok vip hetvegizni...miert?
Ati hatha itt valaszol, mert uzeneteit nem gyozom visszaolvasni. ;)

Milán™ 02-18-2006 06:47

Quote:

Originally Posted by Lepidus
most jöttem rá milán,hogy ki vagy..te sejted,hogy én ki?:O|

Jaja megvan neked az MSN címem is na meg 4l-en szöviztünk

Half 02-18-2006 13:22

Japant csinaljatok vagy spanyolt azokat tuti sokan jaccank talan kinait:D bar nem tom hog mennyien szamitogepeznek Kinaban:D De a spanyol-japan tuti sokat hozna:D

Senki 02-18-2006 15:16

Quote:

Originally Posted by Half
Japant csinaljatok vagy spanyolt azokat tuti sokan jaccank talan kinait:D bar nem tom hog mennyien szamitogepeznek Kinaban:D De a spanyol-japan tuti sokat hozna:D

a Spanyol tuti.... de a Japán... bár ott lehet mindenki rákapna :p (de jól is nézhet ki a hód kanjikkal! )

director 02-18-2006 19:43

Quote:

Originally Posted by Half

irasban a japan kb egyenlo kinai, szoval ez igy egyszerre ket orszag:)
amugy en is arra gondoltam.. ismerek japanokat, sztem tetszene nekik:)

Senki 02-18-2006 20:48

Quote:

Originally Posted by director
irasban a japan kb egyenlo kinai, szoval ez igy egyszerre ket orszag:)
amugy en is arra gondoltam.. ismerek japanokat, sztem tetszene nekik:)

Hát ezt mond egy Japónak.... megölne azonnal.... kb azon a véleményen vannak hogy a kínaiak olyan koszosak hogy a WC-t nem tisztíthatnák náluk.... (igen, a japánok eléggé nacionalisták tudnak lenni... ) meg a japánok nem intonálnak ha csak a nyelvet vesszük. a japánok a kínai írásjelekkel szavakat jelölnek meg dísznek használják... tehát annyiban ugyanaz a kettő, mint a makaróni és a kutyakaka... (itt csak a különbség mértékére utalok, mielőtt valaki belelát ebbe bármit is...;) )
*bár a japóknak tuti teccene*

Quasi 02-19-2006 07:11

Quote:

Hát ezt mond egy Japónak.... megölne azonnal.... kb azon a véleményen vannak hogy a kínaiak olyan koszosak hogy a WC-t nem tisztíthatnák náluk.... (igen, a japánok eléggé nacionalisták tudnak lenni... ) meg a japánok nem intonálnak ha csak a nyelvet vesszük. a japánok a kínai írásjelekkel szavakat jelölnek meg dísznek használják... tehát annyiban ugyanaz a kettő, mint a makaróni és a kutyakaka... (itt csak a különbség mértékére utalok, mielőtt valaki belelát ebbe bármit is...;) )

Te honnan vagy ennyire tajekozott? :eek:

director 02-19-2006 07:16

Quote:

azt mondtam, hogy írásban ugyanaz. érted, írásban. leírva. betűk. mindketten megértik. ez a lényeg, nem?

Quasi 02-19-2006 07:24

Quote:

azt mondtam, hogy írásban ugyanaz. érted, írásban. leírva. betűk. mindketten megértik. ez a lényeg, nem?

En ugy tudom hogy a ket irasjel teljesen elter egymastol. Max europai szemmel egyforma abrak. :)

director 02-19-2006 07:32

Quote:

Originally Posted by Quasi
En ugy tudom hogy a ket irasjel teljesen elter egymastol. Max europai szemmel egyforma abrak. :)

mindketten a Han-írást (illetve annak változatait használják). apróbb különbségek vannak, amik a megértést nem igazán befolyásolják.. nem mondom, a nyelvtan teljesen más, de az írásjelek nagyjából azonosak. az összes ottani ismerősöm szerint ez simán megy. :)
(ha megmondják, hogy a látott szöveg éppen milyen írásjelekkel íródott)

Wanax 02-19-2006 09:22

Quote:

mindketten a Han-írást (illetve annak változatait használják). apróbb különbségek vannak, amik a megértést nem igazán befolyásolják.. nem mondom, a nyelvtan teljesen más, de az írásjelek nagyjából azonosak. az összes ottani ismerősöm szerint ez simán megy. :)

Nem tudom... de nekem kinai fonokom van es ő azt mondta hogy csak azt latja hogy japan, de fogalma sincs arrol hogy mit jelent! Meg kinan belul is vannak elteresek az irasjelek kozott... explorel altalt hasznalt nyelvi kodlapok kozott van kulon tobb fajta kinai es japan, gondolom azert mert nem egyforma!

Wanax 02-19-2006 09:42

naaah... utanna erdeklodtem! Azt mondja az egyik haver aki kinai nyelven is tud hogy a japanok vettek at valamikor regen a kinai irasjeleket, de a jelentesuk nagyban elter, arra tudja hasonlitani mint a mi nyelvunk a finn nyelvvel!
Nehany pelda: a kéz es papir jele egymas mellett a japan szamara levelet jelent, a kinai szamara wc papirt (azert ez nem mind1)
a japan irasjelek szama 2000 db (kormany rendelet szabalyozza hogy ezt a 2000 irasjelet szabad hasznalni hivatalosan)
a kinai iras jelek 5000-8000 db (ennyi irasjelet tanulnak meg a kinaiak a "kozepiskolaban")

Akkor hogy tudja megerteni a japan a kinait ha 3x tobb irasjel fajta van es azok esetekben mast is jelenthetnek?????? :confused:

Half 02-19-2006 10:34

Japan es Kinai ugyanaz:D:D:D
anyira mint a magyar es a Finn. meg Kinan belul is va tobb teljesen de mondo TELJESEn najo nagyban eltero nyelvjaras. az egyik a Cantoni a masik nem tom melyik:confused:

Csokibácsi 02-19-2006 11:20

Nem olyan egyszerű dolgok ezek :) Bár de és mégse :)
Kínában ugye bevezették az egyszerűsített írásjeleket, de Hongkong és Tajvan még a régit jasználja.
Japánban meg ott a kanji, a hiragana és a katakana.
Legkönnyebben a kínai hanzi és a japán kanji különböztethető meg egymástól.
és még nem kevertük ide dél-koreát, az ő írásuk is han íráson alapul.

Ezekhez képest a finnek és a mi latin betűink, kutyafülék.

Davalon 02-19-2006 11:38

Quote:

Írásban sem ugyanaz. Háromféle japán írásmód van. A legszebb a függőlegesen olvasandó:)

Davalon 02-19-2006 11:40

Ja látom, Csokibácsi már kifejtette:) Nekem volt egy japánból középfokúzott hallgatóm, tőle hallottam sok szépet a japán írásmód rejtelmeiről:)

Quasi 02-19-2006 11:52

Quote:

Az irasjelek lehet hogy egyformak de...a multkor kezembe kerult egy idegen nyelvu ujsag. Nagyon buszke voltam magamra mert az osszes betut felismertem. :) Nagyjabol meg egy-ket szot is. :D

Valaki azt mondta ha leultetunk egy irogep melle egy majmot es eleg idot hagyunk neki, elobb utobb leirja Shakespeare osszes muveit.

Gyula 02-19-2006 11:52

Télleg nem értem én se a háborgás okát, egyeseket elkapott a feltünési viszketekség, meg teszettek a javaslatok h milyen nyelveken kellene még inditani, meg a sok aggódás h románul is lehet játszani :)

Tőlem aztán mehet mongol vagy etióp nyelven is, úgy is csak a magyart meg az angolt játszom :)

Senki 02-19-2006 11:56

Quote:

Nos mint láthatod, amíg aludtam még sokan mások is megcáfolták ezt :)
Quote:

Originally Posted by Davalon
Írásban sem ugyanaz. Háromféle japán írásmód van. A legszebb a függőlegesen olvasandó

Szerintem is az a legszebb :D

Északföld 02-19-2006 12:09

Quote:

Originally Posted by Quasi
Az irasjelek lehet hogy egyformak de...a multkor kezembe kerult egy idegen nyelvu ujsag. Nagyon buszke voltam magamra mert az osszes betut felismertem. :) Nagyjabol meg egy-ket szot is. :D
Valaki azt mondta ha leultetunk egy irogep melle egy majmot es eleg idot hagyunk neki, elobb utobb leirja Shakespeare osszes muveit.

Aki ezt mondta, az biztosan, sokkal jobban tisztába van, a majmok életciklusával, mint én. Ki tudja, lehet 300 évig is elélnek. :D

All times are GMT +1. The time now is 23:29.