Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Furcsaságok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=665)

mennyelhej 08-23-2007 07:43

Ok, hogy resetkor kidob, de az jatek ido szerint ejfelkor van nem? Meg lett volna 2 percem...

Fefe013 08-23-2007 08:42

Quote:

Originally Posted by mennyelhej (Post 119552)
Ok, hogy resetkor kidob, de az jatek ido szerint ejfelkor van nem? Meg lett volna 2 percem...

Lehet késett az órád.....

Ha a játékbeli órát nézted, akkor vedd úgy, h nem szóltam;)

Princ 08-23-2007 08:51

Quote:

Quote:

Originally Posted by Hódító piac
Piacralépések nullázása UTC időzóna szerinti éjfél előtt.

A piaczárás nem utc éjfélkor van. Az "előtt" pontosan azt a 2 percet jelenti, amit tapasztaltál.

webesc 08-23-2007 08:53

Quote:

Sz.tem technikai oka van.
Valahogy így:

1. piac lezár. 23.58-23.59 kb
2. reset. 00.00
-Dolgoznak a szerverek-:)
3. piac nyit.

Megelőztek.:)

pea 08-29-2007 10:31

Üdv!
Én azt olvastam a súgóban, igaz elég rég, meg úgy is tudtam, hogy ha valakit megtámadnak és egyre több támadást kap, akkor valamiféle védelem lép életbe és egyre kevesebbet lehet neki ártani. Ezt egyébként tapasztaltam is, amikor gyújtogattam másoknál, hogy egyre kevesebb háza gyulladt meg.
Ezzel szemben most a következő történt velem:
2007-08-29 04:46:37 5 mages were killed!

2007-08-29 04:46:33 4 mages were killed!

2007-08-29 04:46:29 4 mages were killed!

2007-08-29 04:46:24 3 mages were killed!

Tehát ahogy ölte a varijaim, egyre többet ölt meg. Hol itt a védelem? Vagy varigyilokra ez nem érvényes?
pea

Valezius 08-29-2007 10:37

13másodperc alatt nem fejlődik ki autovédelem ha jól gondolom.

Amit írsz az meg 2dolog miatt lehet így elsőre: az események kiírása rossz a kis időtáv miatt, vagy az is igaz, hogy a varászlógyiloknak van egy ingadozása X% körül, szerintem.
Így gyakorlatilag mind a 4akció ugyanannyit gyilkolt, csak van egy kis méretű véletlen tag is.

pea 08-29-2007 12:09

Én is arra gondoltam, hogy olyan kicsik a számok, hogy nem érvényesül a védelem hatása, és a meggyilkoltak száma véletlen szerűen mozog egy értéken belül. Vagy nem tom.

Gyújtásnál mindig jó a sorrend. Minél későbbia gyújtás annál kevesebb a gyújtott ház. Bár lehet, hogy ilyen kis számoknál a gyújtás is ilyen lenne mint ez a varigyilok.

Fefe013 09-03-2007 12:13

Egy furcsa dolog történt velünk a közelmúltban, végül is ha úgy nézem kapcsolódhat ide

Bejött egy szövi hozzám fosztásra, alig vitt vmit, ezért nem is foglalkoztam vele, még aznap jött a szövinek egy másik tagja pusztítani a szövimhez, minden ok és korábbi sérelem nélkül!
Erre a szövim bement az ő szövijéhez földért, másnap én kaptam 2 mészárt, h megtámadtuk őket, meg, h ezt nem türheti a hírnevük.........

Na ezt a pusztítást nem értettük, megkérdeztem és azt mondta így sikerült, ez milyen?

Pár napig ment egymásra az ártó, de végül is most béke van meg minden, de meglepett nem kicsit a dolog.

Grabi 09-03-2007 12:15

én is be szoktam pöccenni, ha kirakják előlem a pénzt :)
nem nagyon értem, csatáztál egyet egy csataorientált játékban. ebben mi a furcsa?
lehet az ő nyersijük volt kinn és piacot csináltak neki a pusztival, lehet pont az 1000-2000 pont kellett, hogy a szövijének is két körös legyen.
vagy amit én gondolok: nem kell semmilyen ok egy kis csihipuhihoz :)

Fefe013 09-03-2007 12:22

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 122336)
én is be szoktam pöccenni, ha kirakják előlem a pénzt :)
nem nagyon értem, csatáztál egyet egy csataorientált játékban. ebben mi a furcsa?
lehet az ő nyersijük volt kinn és piacot csináltak neki a pusztival, lehet pont az 1000-2000 pont kellett, hogy a szövijének is két körös legyen.
vagy amit én gondolok: nem kell semmilyen ok egy kis csihipuhihoz :)

Én értem, meg szép meg jó, de akkor ne ő lepődjön meg, h bemegyünk földért, és mondja, azt, h mi kezdtünk el vmit! Ez nekem furcsa!:p
Ezért írtam ide!:D

A háborúval semmi bajom nincs, azért vagyok itt!;)

Grabi 09-03-2007 12:26

én úgy gondolom nem kell feltétlen levelezni egy-egy szöviháború során. én a végén szoktam egyet írni, ha én vagyok a vezér, hogy milyen hibákat/ügyességet láttam az ellenféltől és megköszönöm a pár napos játékot.

egy a lényeg: üss, harapj, támadj :)

J.Ati 09-04-2007 00:22

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 122338)
egy a lényeg: üss, harapj, támadj :)

Szerintem 3 lényeges dolog van!

Vér,vér és mégtöbb vér
:D

És nem fura az ,ha valaki épp vérzik;):D

matyix 09-04-2007 00:25

Quote:

Originally Posted by Csocsó (Post 26367)
Nem rég találkoztam egy számomra meglepő dologgal. Régebben is láttam hasonlót de annak már jóideje.

x ország elfoglalt 92hekit y országtól.

ezen felbuzdulva újra ment de már lefelé az eredmény váratlan!
x ország elfoglalt 3hekit y országtól

Oké h lefelé kevesebbet szerez de ennyire? :D

elfogyott a heki

Arwyl szelleme 09-07-2007 11:49

1300 heki, morál (nem a katonai), "normál" népesség:

97% 2 piros lefelé

osztok 1M-t 100% felmegy de 2 piros lefelé
osztok még 1M-t, marad a 2 piros lefelé
osztok 2M-t marad a 2 piros lefelé
osztok 5M-t marad a 2 piros lefelé

Háát, bevallom nem tudom mitől, és hogyan függ ez a dolog, de kicsit soknak tűnik ez a 9M ennyi hekin, és mégsem jelenik meg a zöld nyíl...

Gyanítom bármennyit osztok hatástalan lesz. :confused:

Ati 09-07-2007 11:52

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 123360)
1300 heki, morál (nem a katonai), "normál" népesség:

97% 2 piros lefelé

osztok 1M-t 100% felmegy de 2 piros lefelé
osztok még 1M-t, marad a 2 piros lefelé
osztok 2M-t marad a 2 piros lefelé
osztok 5M-t marad a 2 piros lefelé

Háát, bevallom nem tudom mitől, és hogyan függ ez a dolog, de kicsit soknak tűnik ez a 9M ennyi hekin, és mégsem jelenik meg a zöld nyíl...

Gyanítom bármennyit osztok hatástalan lesz. :confused:

Elárulom a titkot. ;) Nem egyesével kell osztani nekik, hanem egyszerre. :) Ha egyszerre osztod a 9 milliót, és nem 4 lépésben, sokkal több eredményt érsz el. Persze a népességtől is függ, minél többen vannak, annál többet kell nekik osztani.

Valezius 09-07-2007 12:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 123361)
Elárulom a titkot. ;) Nem egyesével kell osztani nekik, hanem egyszerre. :) Ha egyszerre osztod a 9 milliót, és nem 4 lépésben, sokkal több eredményt érsz el. Persze a népességtől is függ, minél többen vannak, annál többet kell nekik osztani.

Na ezt a titkot már én is megtapasztaltam a saját káromon :p

J.Ati 09-07-2007 12:13

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 123371)
Na ezt a titkot már én is megtapasztaltam a saját káromon :p

psszt!
Titokról van szó.
Halkabban beszéljünk róla;):)

Arwyl szelleme 09-07-2007 15:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 123361)

oké!

Ugyez a szitu 21k-s a népességem.

1M-ás osztással felmentem 100% morálra, de 2 piros lefelé.

osztottam 10M-át, semmi.
osztottam 20M-át maradt a 2 piros nyíl lefelé.

Vélemény? :)

Ati 09-07-2007 15:53

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 123537)
oké!

osztottam 10M-át, semmi.

Osszál többet. :) A morál egyszeri értékét könnyebben befolyásolod, mint az irányt. Kevesebb pénzből fel tudod vinni 100%-ra, mint egy nagyon negatívba mutató irányt megfordíts.

Arwyl szelleme 09-07-2007 16:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 123538)
Osszál többet. :) A morál egyszeri értékét könnyebben befolyásolod, mint az irányt. Kevesebb pénzből fel tudod vinni 100%-ra, mint egy nagyon negatívba mutató irányt megfordíts.

Ne vicceljünk már. 25k hekis 400k népességű (ex)orimba 20M-ás osztással 100% morál 3 zöld felfelé. Nehogy már 1300 hekis oriba ugyanennyi ne legyen elég!

De kívácsiságból osztottam 30M-t a helyzet ugyanaz, továbbra is 2 piros lefelé. :)

Asszem valami elromlott az orimban. :D

Smooth Scroller 09-07-2007 16:56

arwyl, sztem vmi olyasmi is van a dologban, hogy elerte-e a leeses az aljat (tehat csokkenoben volt-e a piroskazas) vagy eppen inkabb belelendult. ezt ugy ertem, hogy ha a pirosos csokkenes kezdi elerni a leesese maximumat, sokkal konnyebb megforditani keves penzzel, mint a nagy lendulettel esot. mondjuk azt en is tulzasnak tartom, hogy 25k lakossagnal ennyit osztasz es nincs megelegedve a nep, de talan az elozo osztasnal annyira magasra vitted (100 tripla zolddel felfele), hogy a negativ lendites miatt igen eroteljes zuhanasba ment at, es vmi irgalmatlan osszeget kene aldoznod. csak annyit tudok javasolni, hogy ha fel is viszed legkozelebb 100-ra a moralodat, ne vidd tripla zoldig, csak mondjuk 1-ig.

Grabi 09-07-2007 17:45

nekem is van egy furcsaságom. klántámadással miért nem lehet bányát foglalni?

Dave 09-08-2007 08:25

?

"Anno, amikor a több ország-egy személyt először javasoltam, akkor is mindenféle aggodalmak miatt ki lett téve, szerencsére később bekerült, és milyen jót tett a játéknak"

Ez miez? valaki meg tudná mondani, mit jelent a több ország-egy személy és hogy mióta van játékban, erről lemaradtam, mostanában nem volt időm figyelemmel követni a fejlesztéseket módosításokat!

-Ede- 09-08-2007 09:01

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 123602)
"Anno, amikor a több ország-egy személyt először javasoltam, akkor is mindenféle aggodalmak miatt ki lett téve, szerencsére később bekerült, és milyen jót tett a játéknak"

Ez miez? valaki meg tudná mondani, mit jelent a több ország-egy személy és hogy mióta van játékban, erről lemaradtam, mostanában nem volt időm figyelemmel követni a fejlesztéseket módosításokat!

nem maradtál le semmiről, ez a személy a több személyiséget jelenti, ha lefordulsz akkor választhatsz annyi személyiséget, ahanyas kis kék szám van a neved mellett
a kézikönyv szlengszótárját javaslom elolvasni, akkor nem fogsz meglepődni ezekne a dolgokon

richardka 09-08-2007 12:08

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 123545)
Ne vicceljünk már. 25k hekis 400k népességű (ex)orimba 20M-ás osztással 100% morál 3 zöld felfelé. Nehogy már 1300 hekis oriba ugyanennyi ne legyen elég!

De kívácsiságból osztottam 30M-t a helyzet ugyanaz, továbbra is 2 piros lefelé. :)

Asszem valami elromlott az orimban. :D

töröljed:)) és lám ezt a probléma is megoldodott:))

Stev 09-08-2007 14:17

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 123602)

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 123603)
nem maradtál le semmiről, ez a személy a több személyiséget jelenti, ha lefordulsz akkor választhatsz annyi személyiséget, ahanyas kis kék szám van a neved mellett
a kézikönyv szlengszótárját javaslom elolvasni, akkor nem fogsz meglepődni ezekne a dolgokon

Szerintem sokkal inkább az, hogy egy embernek lehet több orija is egyszerre
a szabályok betartásával. A kékszám az "egy ország több személy" lenne. Dave, én már pár éve játszom és azóta ez van, nem maradtál le semmiről.

Tyborrex 09-08-2007 16:53

Információ: országod népessége a körváltás elején: 3587 fő, országod népessége a körváltás végén: 3585 fő.

No ez mi a szösz...ilyet még nem láttunk, pedig nem ma kezdtük...bár az A-t még nem ismerjük.

Valezius 09-08-2007 16:56

Quote:

Originally Posted by Tyborrex (Post 123687)
Információ: országod népessége a körváltás elején: 3587 fő, országod népessége a körváltás végén: 3585 fő.

No ez mi a szösz...ilyet még nem láttunk, pedig nem ma kezdtük...bár az A-t még nem ismerjük.

Amire gondolni tudok: több ember ment el éhezés miatt, mint amennyi lefokozódott.

Tyborrex 09-08-2007 17:09

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 123688)
Amire gondolni tudok: több ember ment el éhezés miatt, mint amennyi lefokozódott.

Semmi éhezés...raktáron bőven van kaja

Valezius 09-08-2007 17:31

Quote:

Originally Posted by Tyborrex (Post 123696)
Semmi éhezés...raktáron bőven van kaja

Akkor kv előtt volt népességhiány, kv alatt meg bevándorlás. Úgy vettem észre, hogy az egységek még a bevándorlás előtt dezertálnak, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos.

Lehet, hogy segítene, ha elárulnád, hány egység ment el?

belas 09-08-2007 17:35

Vagy nézd meg a lakitekit:)

Tyborrex 09-08-2007 17:43

Szövim orija...
Teki változatlan.
Nem ment el egységből egy se!
Valszeg a bevándorlássaá volt itt vmi..nem is ez a gond, mert nem oszt nem szoroz, hanem h mi ez a forma, ez í kiírás, ilyet még nem is láttam:D

Valezius 09-08-2007 17:45

Quote:

Originally Posted by Tyborrex (Post 123711)
Szövim orija...
Teki változatlan.
Nem ment el egységből egy se!
Valszeg a bevándorlássaá volt itt vmi..nem is ez a gond, mert nem oszt nem szoroz, hanem h mi ez a forma, ez í kiírás, ilyet még nem is láttam:D

Ilyet csak akkor szokott kiírni tudtommal, ha megy is el valami.
Szóval ezt furcsállom, nézd meg jobban ;)

Tyborrex 09-08-2007 18:51

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 123712)
Ilyet csak akkor szokott kiírni tudtommal, ha megy is el valami.
Szóval ezt furcsállom, nézd meg jobban ;)

Információ: országod népessége a körváltás elején: 3579 fő, országod népessége a körváltás végén: 3579 fő.

Mostmár viszont a teki ment lejebb, mert a többi a piacon túrázik, de akkor is furcsa

Stev 09-09-2007 02:58

Ezt ált akkor szokta kiírni, ha teki, éhezés, betegség... miatt a népesség hirtelen csökken, de csak info jelleggel szolgál. Asszem az utolsó bővítésnél került be.

-Ede- 09-09-2007 10:16

ezt a népesség kv előtt után-t én se értettem mindig, nekem is van h minden éhezés, seregelmenetel, meg minden nélkül kiírja, olykor akkor is ha képzésnél a foglalkoztatottságom minuszba ment, majd hirtelen visszaállt
az is lehet h ennek a funkciónak valami gyíkja van:D

Princ 09-10-2007 14:40

Itt van az alapötlet, ami a lefokozásra vonatkozott, lehet h Ati azóta továbbfejlesztette vmi okból.
Quote:

Originally Posted by Ati (Post 25339)
Erősen kísérleti jelleggel bekerült egy plusz esemény abba a körbe, ahol népességhiány miatt lefokozás történt. Azért kísérleti jellegű, mert az alap be- illetve kivándárlás miatt ha nincs épp vihar az országon, vagy nem beteg, akkor az összeadott számok nem egyeznek.

Bővebben: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=483

Kubbi 09-10-2007 14:51

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 123537)
oké!

osztottam 10M-át, semmi.

Ha abban a körben, amikor ellövöd az egész toli, vagy vari készüd, hiába osztasz milliárdokat, akkor is megy lefelé a nyíl.
Utána való körben érdemesebb osztani.
Vagyis én ezt vettem észre. :)

Ati 09-10-2007 16:36

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 123860)
Ha abban a körben, amikor ellövöd az egész toli, vagy vari készüd, hiába osztasz milliárdokat, akkor is megy lefelé a nyíl.
Utána való körben érdemesebb osztani.
Vagyis én ezt vettem észre. :)

Hmm? Vari és tolikészültséghez nincs köze. Ahhoz van, hogy mennyire boldogtalanok az emberek, amikor osztasz nekik. Ha épp nagyon örülnek, akkor nagyon nem érdekli őket, hogy pénzt adtál, hiszen eleve nem is ment fel tőle a moráljuk. Minél többet megy fel a moráljuk, annál jobban változik a nyilacska is pozitív irányba.

Kubbi 09-10-2007 17:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 123872)
Hmm? Vari és tolikészültséghez nincs köze.

Úgy értettem, hogy a tolvaj, és mágikus akciók hatására csökken a lakosok morálja.
És ha abban a körben osztok pénzt amikor ártóztam, loptam, akkor nem érdekli a kis földönfutókat, hogy kapnak-e pénzt. De ha az eseménysorozat utáni kürben osztok, annak mindig jobban örülnek.

All times are GMT +1. The time now is 23:31.