Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Ötletek a "játékunkért" (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4884)

Seldon 11-17-2014 15:05

Quote:

Originally Posted by none (Post 308387)
Egyet írtam ide korábban.. új játékosoknak egyszeri 4k-s fordulás teljes szemért.. (új játékos alatt azt értem, aki sosem fordult le előtte A-ból..)

Kicsit részletkérdés, de tudnád jobban definiálni?
Új Játékos == összekötött országai közül sincs több személyiségese?

Ghosti 11-17-2014 16:51

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 308372)
Egy sima alkalmazásra gondoltak, mint ahogy a facebbok-nak is van androidos vagy iOS-os verziója. Ha telón nyitod meg, akkor nem olyan nagy, mint a számítógépes forma, hanem sokkal kisebb, telóra formázott. Egész pontosan erre gondoltak. Valóban kellene már egy ilyen. Már rég kész kellett volna.

Ezt ki lehet boviteni erre a kulso forumra is? Mert konnyebb lenne talan itt is.

Ghosti 11-17-2014 17:02

Quote:

Originally Posted by none (Post 308387)
Egyet írtam ide korábban.. új játékosoknak egyszeri 4k-s fordulás teljes szemért.. (új játékos alatt azt értem, aki sosem fordult le előtte A-ból..)
Másik, amit felvetettem, az éjszakai szabi kiterjesztése 1/A-ra.. mármint egy régi klán esetleg ki tudja használni, de egy új nem, mert nincs klánszabijuk.. így nem kellene minden klánnak 24/7 lennie játszható lenne hadival az is, ha épp éjjelre szabiznak.. nem lenne egyszerű, mert piacon nem nagyon tarthatnak egységet, így olyan magasan ez nem lenne igazán jó.. de az nem is gond, aki fel akar menni, az dolgozzon meg érte, és nyújtson többet az átlagnál.. :)

Ennek viszont nem orulok:( Mar megint konnyitenel ahelyett hogy inkabb lennenek extra dolgok.
Ugye nem komolyan gondolod hogy egesz At minden ejjel lesszabiznad?
Inkabb ki kell talalni valami uj lehetoseget Ara az melle ami mar van
Mondjuk evente egy A vilaghaboru a nyertes a Csaszar es megszabod a feltteleket hogy mindenkinek egyforma lehetsege van mindegy legfelul vagy legalul van

none 11-17-2014 17:16

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 308390)
Ennek viszont nem orulok:( Mar megint konnyitenel ahelyett hogy inkabb lennenek extra dolgok.
Ugye nem komolyan gondolod hogy egesz At minden ejjel lesszabiznad?
Inkabb ki kell talalni valami uj lehetoseget Ara az melle ami mar van
Mondjuk evente egy A vilaghaboru a nyertes a Csaszar es megszabod a feltteleket hogy mindenkinek egyforma lehetsege van mindegy legfelul vagy legalul van

egy szóval sem mondtam, hogy egész A szabizzon éjjelente.. de aki esetleg nem akar/nem tud éjjel játszani bármilyen okból, annak is legyen lehetősége A-ban.. mint írtam ennek lennének hátrányai is, de talán olyan játékosok is játszanának a csoportban, akik nem 24 órában aktívak.. és talán elf helyett mást is bevállalnának páran..
(Egy szép magyar mondat volt az előző hszemben.. :))

Ghosti 11-17-2014 18:53

Quote:

Originally Posted by none (Post 308391)
egy szóval sem mondtam, hogy egész A szabizzon éjjelente.. de aki esetleg nem akar/nem tud éjjel játszani bármilyen okból, annak is legyen lehetősége A-ban.. mint írtam ennek lennének hátrányai is, de talán olyan játékosok is játszanának a csoportban, akik nem 24 órában aktívak.. és talán elf helyett mást is bevállalnának páran..

Ki ul bennt 24 oran keresztul? Szerintem kevesen.
Ha ne is legyen egy szovibe 10 csak 8 tag naponta nem tudsz 3 korvaltast bevallalni?
Aki nem akar felkelni az most sem kell fel
Aki nem akar termelni az most sem termel
Mindig van valami amivel konnyebbijuk a jatekot azt mi tortent minel tobb van megadva annal inkabb nem jatszik senki
A jatekot magat kellene mar kicsit boviteni nem ahogy kinez hanem idonkenti kis aprosagokkal es valtozassal hogy ne legyen a megszokott szurke mindig

En ugy latom mar senki sem a jatek kedveert jatszik es kezdek igazat adni Atinak abbanhogy azert ne gondolja senki hogy egy honap alatt az A csucsan fognak kopogni a
var ajtokon

none 11-17-2014 19:18

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 308392)
Ki ul bennt 24 oran keresztul? Szerintem kevesen.
Ha ne is legyen egy szovibe 10 csak 8 tag naponta nem tudsz 3 korvaltast bevallalni?
Aki nem akar felkelni az most sem kell fel
Aki nem akar termelni az most sem termel
Mindig van valami amivel konnyebbijuk a jatekot azt mi tortent minel tobb van megadva annal inkabb nem jatszik senki
A jatekot magat kellene mar kicsit boviteni nem ahogy kinez hanem idonkenti kis aprosagokkal es valtozassal hogy ne legyen a megszokott szurke mindig

En ugy latom mar senki sem a jatek kedveert jatszik es kezdek igazat adni Atinak abbanhogy azert ne gondolja senki hogy egy honap alatt az A csucsan fognak kopogni a
var ajtokon

Ha dolgozom másnap és olyan a munkám, akkor 1 kört sem vállalok be éjjel, sőt ha támadnak sem lépek be.. mert esetleg emberek élete, vagy nagyobb pénz múlik rajta, vagy csak szimplán engem rúgnak ki, ha elcseszek valamit, de akár csak szimplán ki akarom aludni magam, és nem vagyok hajlandó egy játék miatt erről lemondani.. (1/A mindenkinek kötelező, és az ilyen emberek max elffel mehetnek, vagy ha esetleg van ismerősük egy nagyobb klánba bekérik magukat, mert ugye ott még egy ori szabizása beleférhet éjjelente)
Szerinted úgy, hogy minden éjjel elszabizik a klán 6-8 órára fel lehet menni a csúcsra?(Ha ez már így van, akkor a jelenlegi top sem érdemli meg, hogy ott legyen :D) Plusz ezt ki is használhatod, ha szabiznak minden éjjel..
Szerintem A-t azok számára is játszhatóvá kéne tenni, akik lent még boldogulnak(pl az éjszakai szabi miatt).. persze ezért cserébe nekik is fel kell adniuk néhány dolgot.. pl piacon nem tarthatnak sereget, vagy nyersanyagot nagyobb tételben, mert előbb-utóbb elmegy..
De akár b-ből való fordulás beszüntetését is mellé lehet csapni.. Nem lenne annyi fent üldögélő elf.. :D

Ati 11-17-2014 19:47

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 308389)
Ezt ki lehet boviteni erre a kulso forumra is? Mert konnyebb lenne talan itt is.

http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4404

none 11-17-2014 20:08

De, hogy konkrét javaslatot mondjak: ha egy klán 8 körre, vagy annál kevesebbre szabizik az nem vonódik le a klánszabiból (de ha többre, akkor az első 8 is levonódik), visszajövetel után ~12 óráig nem használható újra ez a lehetőség, ha ezen idő lejárta előtt újra szabizik a klán az "normál" szabinak számít..(de pl akkor is ha belép valaki szabiról és lefordul, utána kopnak a körök) és ha 9 körnél kevesebb klánszabi van, ez a funkció nem használható..
Bár lehet valmi felett elsiklottam, ami miatt ez az ötlet teljesen rossz.. :)

Ghosti 11-17-2014 20:20

None
Bocsi de telorol nehezkes mert kilokosget

Tudod ez ugy hangzik hogy ha en nem tudok vagy akarok egy bizonyos idoben a jatekkal foglalkozni olyankor nem hogy csak en hanem egesz szovim menyjen szabira es loturot azoknak akiknek meg pont akkor lenne ra ideje.

Maskulomben ne mond azt ha most vegig nezed hogy nem latod hogy hanyan vannak szabin a nagyobb szovikbol

A szabi egy opcio amit jelenleg konnyen hasznalhatsz nem tudom ezen meg miert kell valtoztatni?

Mitol lenne ez miatt jobb az Aba? Hiaba tereled fel oket Bbol kotelezve ha ott meg allandoan szabin vannak

Tenyleg mar reg voltal az Aban a fennt uldoglo elf nem restel felkellni kivedeni vagy kikuldeni a kamu seregeket
En meg mindig azt tartom hogy kellene valami meg a foldelesen kivul

none 11-18-2014 11:26

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 308396)
None
Bocsi de telorol nehezkes mert kilokosget

Tudod ez ugy hangzik hogy ha en nem tudok vagy akarok egy bizonyos idoben a jatekkal foglalkozni olyankor nem hogy csak en hanem egesz szovim menyjen szabira es loturot azoknak akiknek meg pont akkor lenne ra ideje.

Maskulomben ne mond azt ha most vegig nezed hogy nem latod hogy hanyan vannak szabin a nagyobb szovikbol

A szabi egy opcio amit jelenleg konnyen hasznalhatsz nem tudom ezen meg miert kell valtoztatni?

Mitol lenne ez miatt jobb az Aba? Hiaba tereled fel oket Bbol kotelezve ha ott meg allandoan szabin vannak

Tenyleg mar reg voltal az Aban a fennt uldoglo elf nem restel felkellni kivedeni vagy kikuldeni a kamu seregeket
En meg mindig azt tartom hogy kellene valami meg a foldelesen kivul

Az a gond, hogy kb ugyan azt tudom leírni, mint eddig.. :)

Nem ez úgy hangzik, hogy, ha nincs éjjel a klán vagy a fél klán, akkor elmehetnek szabira így nem kell attól tartani, hogy beütik őket a szabi miatt..

Szerintem 1/A-ban az a leginkább elrettentő, hogy 1: baromi magasra kell felmenni a forduláshoz, hogy szemet is kapj(9k heki) 2: nem igazán szabizhatsz, mert a klán sebezhetővé válik.. ne a jelenlegi inaktív helyzetet nézd, mert nem ez a normális..

Szabit könnyen használhatják a régi klánok, de újaknak nincs több ezer kör szabi a klánban..

Én egyetlen egy dolgot várnék ettől az ötlettől (ami csak a klánszabit érinti).. hogy olyan emberek is lehetőséget kapjanak Aban, akik lent használják az éjszakai szabit, de nincsenek régi ismerőseik Aban..

Volt régebben is 1 klán amiből az elfek néha szembe jöttek, de 100%ig biztos vagyok benne, hogy ez nem általános :)

Nekem azalatt az egy év alatt volt vagy ~15 klántársam.. volt köztük nem egy olyan, aki nem tudott éjjel lenni.. volt aki simán zabizott is esténként.. de ez csak az inaktív csoport miatt volt opció..

Amit te mondasz, az a régi játékosoknak számít, akik már megunták/kezdik megunni az A-t.. őket lehet visszahozza, amit én mondok, az inkább a kevésbé tapasztaltaknak/kevesebb szabad idővel bíróknak szól, esetleg azoknak a régieknek, akiknekaz idő múlásával kevesebb ideje lett a játékra..

Ati 11-18-2014 12:49

Az első kérdés az, hogy van-e egyáltalán olyan klán, aki ezt fizikailag össze tudná hozni, hogy minden éjjel (vagy bármely napszakban), az összes tag ugyanakkor szabira menjen. Van ilyen?

Ghosti 11-18-2014 14:08

Quote:

Originally Posted by none (Post 308398)
Az a gond, hogy kb ugyan azt tudom leírni, mint eddig.. :)

Nem ez úgy hangzik, hogy, ha nincs éjjel a klán vagy a fél klán, akkor elmehetnek szabira így nem kell attól tartani, hogy beütik őket a szabi miatt..

Epp nyaron figyeltem mert ugye olyankor gyakoribb nyaralasok miatt hogy egy ket klan az ejjeli Or hianya miatt beszabizgatott ejjelre. Nekem pl. az volt az elso gondolatom milyen kar, hogy ilyen messze vagyunk, egy teljes hetig figyeltem hogy pontosan hany orakor nyomogassak a szabit, mert ugye olyankor 3 oraig nem tud senki vissza jonni es nem is fognak csak reggel, ha kb 3 korre tudtam volna igazitani magunkat biztos kikuldtem volna a sereget mielott az utolso benyomta volna a szabit.

Na nezzuk, nem kell fele csak 1/3 a csopinak rutinosan szabizzon be ejjel, varialhatok ma 9 kor, holnap 11 kor egy ugyes szovi elobb utobb elkap, csak turelem kell hozza. Varialhatod ahogy akarod, mert ha azt mondod ja ha kevesebb mint 5 korre van egy klan akkor nem szabizunk stb... elobb utobb kiokoskodjak az ellentetet es nehanyszor beutnek ilyen rutinos szabira meno klanokat, akkor meg azert vagy itt kiabalni, hogy hat ha fele klan beszabizott akkor ne lehessen mar sereget kuldeni, vagy ha jon sereg vissza tudjanak jonni rogton szabirol?

Quote:

Szerintem 1/A-ban az a leginkább elrettentő, hogy 1: baromi magasra kell felmenni a forduláshoz, hogy szemet is kapj(9k heki) 2: nem igazán szabizhatsz, mert a klán sebezhetővé válik.. ne a jelenlegi inaktív helyzetet nézd, mert nem ez a normális..
Te mondod hogy baromi magas? Nem 1 milla ertek a top. Mivel mindig a jelenlegi helyzethez kell igazodni en most ezt nezem, most elmehetsz barmikor szabira.

Quote:

Szabit könnyen használhatják a régi klánok, de újaknak nincs több ezer kör szabi a klánban..

Amit te mondasz, az a régi játékosoknak számít, akik már megunták/kezdik megunni az A-t.. őket lehet visszahozza, amit én mondok, az inkább a kevésbé tapasztaltaknak/kevesebb szabad idővel bíróknak szól, esetleg azoknak a régieknek, akiknekaz idő múlásával kevesebb ideje lett a játékra..
Nagyon ellentetbe van azert a ketto. Hozzunk vissza jatekosokat meg ujjakat mert jatszani akartok nem vegetalni, de annak ellenere kapjon mindenki ingyen szabit megint? Lehessen szabira tenni klanokat es legyen a top a jelenleginel is kevesebb mert lassabban jatszunk, nincs ravalo stb... az allando beszabizas miatt?

Sami 11-18-2014 14:33

Sztem az A problémáit megoldaná az, ha a B-ből nem lehetne fordulni. Mindenki szépen forduljon le A-ból. Olyan nyüzsgés lenne ott, hogy ihaj. Ati, kérlek gondolkozz el azon, hogy a lenti csoportokat mihamarabb össze kell vonni a jobb játékélmény érdekében. Nem igaz, hogy ezt nem látod. Mi értelme van egy olyan csoportnak, ahol vannak 125-en és abból 90-en szabin? Nem voltam rest és megszámoltam, 4/L-ben a körülöttem lévő 400 országból 336 szabin van... Ugyanez a 4/K-ban, 170 országból 131 szabin.

Ati 11-18-2014 15:40

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 308401)
Sztem az A problémáit megoldaná az, ha a B-ből nem lehetne fordulni. Mindenki szépen forduljon le A-ból. Olyan nyüzsgés lenne ott, hogy ihaj.

Itt 3 lehetőség van:

1, Amit Te javasolsz, hogy fordulás csak A-ból.
2, Amit az eredeti javaslat tartalmazott, hogy A teljesen kihagyható.
3, Ami most van, hibrid megoldásként, hogy lehet fordulni B-ből, ha játszol A-ban.

A csak A-ból fordulással az a baj, hogy aki komolyan az A-ban akar játszani, annak gyakorlatilag nem lehet több országa. Az A-s országgal nem fog fordulni, hiszen játszani szeretne vele, nem elmenni onnan; a többi országai pedig feltorlődnak először B-ben, aztán 3. szinten, és nem tud lépni egyikkel sem. Ez kifejezetten rossz lenne azoknak, akik szeretik az A-t.

Az A teljesen kihagyhatónak a hátrányáról már beszéltünk: ha ki lehet hagyni, akkor hagyjuk ki, sokan meg se néznék, hogy mi az, holott lehet, hogy kifejezetten ez az összetettebb játék nyerné meg a legjobban a tetszését. Itt meg se szeretnék az A-t, mert ki se próbálják.

A mostani hibrid megoldásnak a hátránya a sok elf, akik igazából nem akarnak játszani, de így kényelmesen lehet forogni B-ből.

Akármennyit gondolkozok ezen, még most is ez a harmadik, hibrid megoldás a legszimpatikusabb.

none 11-18-2014 18:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308402)
Itt 3 lehetőség van:

1, Amit Te javasolsz, hogy fordulás csak A-ból.
2, Amit az eredeti javaslat tartalmazott, hogy A teljesen kihagyható.
3, Ami most van, hibrid megoldásként, hogy lehet fordulni B-ből, ha játszol A-ban.

A csak A-ból fordulással az a baj, hogy aki komolyan az A-ban akar játszani, annak gyakorlatilag nem lehet több országa. Az A-s országgal nem fog fordulni, hiszen játszani szeretne vele, nem elmenni onnan; a többi országai pedig feltorlődnak először B-ben, aztán 3. szinten, és nem tud lépni egyikkel sem. Ez kifejezetten rossz lenne azoknak, akik szeretik az A-t.

Az A teljesen kihagyhatónak a hátrányáról már beszéltünk: ha ki lehet hagyni, akkor hagyjuk ki, sokan meg se néznék, hogy mi az, holott lehet, hogy kifejezetten ez az összetettebb játék nyerné meg a legjobban a tetszését. Itt meg se szeretnék az A-t, mert ki se próbálják.

A mostani hibrid megoldásnak a hátránya a sok elf, akik igazából nem akarnak játszani, de így kényelmesen lehet forogni B-ből.

Akármennyit gondolkozok ezen, még most is ez a harmadik, hibrid megoldás a legszimpatikusabb.

Vagy, amíg fordítja a másik orit, addig kimegy szk-ra és fagyaszt az As orival.. :)

none 11-18-2014 18:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308399)
Az első kérdés az, hogy van-e egyáltalán olyan klán, aki ezt fizikailag össze tudná hozni, hogy minden éjjel (vagy bármely napszakban), az összes tag ugyanakkor szabira menjen. Van ilyen?

ki mondta, hogy ez 10 fős klán? lehet ez 2 fős is :)

Seldon 11-18-2014 18:47

Quote:

Originally Posted by none (Post 308403)
Vagy, amíg fordítja a másik orit, addig kimegy szk-ra és fagyaszt az As orival.. :)

Az előbb-utóbb brutál földadó lenne, ha valakinek 3-4 országa van, arról se megfeledkezve, hogy így akár hónapokig inaktív lehet valakinek egy országa, effektíve mintha nem is lenne. Bye komoly játék az A-ban ezzel a verzióval.

none 11-18-2014 18:50

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 308405)
Az előbb-utóbb brutál földadó lenne, ha valakinek 3-4 országa van, arról se megfeledkezve, hogy így akár hónapokig inaktív lehet valakinek egy országa, effektíve mintha nem is lenne. Bye komoly játék az A-ban ezzel a verzióval.

hát nem lesz 3-4 országa csak 2.. :)
Mi ez a komoly játék Aban? Évente 1-2 nagy ütés? :)
Amúgy pl a föld olcsóbbá tétele sem ártana feltétlen Aban, vagy a fokozás kérdésének a rendezése..

Seldon 11-18-2014 18:58

Hogy konstruktív is legyek, annyira nem tartom rossz ötletnek, hogy A-ba kelljen menni, csak nem szabad teljesen ellehetetleníteni a B-ből fordulást.

Mi lenne akkor, ha annak függvényében, hol áll az A-s országával az ember, különböző időintervallumokat kellene teljesíteni B-ben?
Arra akarom kihegyezni, hogy érdemes legyen előkelő helyre törekedni, cserébe rövidül a B-s tartózkodás, de ha lejjebb van valaki, akkor akár nőhetne is ez az idő.
Pl 1000-3000 kör intervallumban, több sávban.

Ati 11-18-2014 21:08

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 308407)
Mi lenne akkor, ha annak függvényében, hol áll az A-s országával az ember, különböző időintervallumokat kellene teljesíteni B-ben?
Arra akarom kihegyezni, hogy érdemes legyen előkelő helyre törekedni, cserébe rövidül a B-s tartózkodás, de ha lejjebb van valaki, akkor akár nőhetne is ez az idő.
Pl 1000-3000 kör intervallumban, több sávban.

Mi az, ami ezzel szerinted változna? Szerintem ha nem akar A-ban aktívan játszani, akkor feltesz minél magasabbra egy elfet, hogy minél gyorsabban tudjon B-ből fordulni, és ne is nagyon piszkálják A-ban. Ez történik most is. Aki akar A-ban játszani, az persze játszik rendesen, őt ez nem érinti, mert egyébként is minél magasabbra törekszik.

none 11-18-2014 21:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308409)
Mi az, ami ezzel szerinted változna? Szerintem ha nem akar A-ban aktívan játszani, akkor feltesz minél magasabbra egy elfet, hogy minél gyorsabban tudjon B-ből fordulni, és ne is nagyon piszkálják A-ban. Ez történik most is. Aki akar A-ban játszani, az persze játszik rendesen, őt ez nem érinti, mert egyébként is minél magasabbra törekszik.

Szerintem azért az is beleszól az elf választásba, hogy hihetetlen drága a föld.. :)
Amúgy az szkn lévők valóban beleszámítanak a top10%-ba elf fedezésénél és ha igen miért? :)

Seldon 11-18-2014 21:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308409)

Egy körültekintően beállított sávozással talán, ha a felső, legkedvezőbb rész top10%-on belül van, míg 30% körül még nőne is a B-ben eltöltendő idő.
Ekkor, ha A-ban nem tud feljebb jutni valaki, de fordulni tudna A-ból, elképzelhető, hogy inkább ezt választja, majd a következő országával esetleg jön olyan fajjal, amivel sikeresebb lehet.
A top10%, elf fedezési határt lőném nagyjából a jelenlegi 2000 körre.

Én is tudok sajnos ellenérveket...
1: ezzel megint csak a jelenlegi nagy országok járnának jól, akiket az elmondások szerint kb. lehetetlen onnan leverni
2: új játékosokkal ettől még mindig nem bővülne az A, csak ugyanazok cserélődnének
3: tökjó, nem 30%-nál lenne betondzsungel, hanem 10%-nál egy idő után (ha még nincs)
4: nem jó nevelési módszer a büntetés, márpedig ezt sokan annak élnék meg

Ami miatt nem vetettem el teljesen, az az, hogy hátha néhány játékost aktívabb játékra ösztönözne, ha látnák, akár gyorsítani is tudják a B-s forgást (vagy eleinte pont, hogy kevésbé lassítani).

Ghosti 11-19-2014 05:31

Quote:

Originally Posted by none (Post 308410)
Szerintem azért az is beleszól az elf választásba, hogy hihetetlen drága a föld.. :)

Ha jol ertem, nem csak az Aba vannak sokan szabin hanem minden szinten. A beszabizott orszagokat kellene elobb vissza csalni.
Kerdes miert vannak szabin? Az A es B fordulas miatt?

Szenario. Uj vagyok felhozok egy orit Aba, hozok let is, eljutottam mondjuk 5K hekiig ott elfogyott a ravalo, minden. Lefagyasztottam, felhoztam masikat, megprobaltam mas fajjal, ugyan ez tortent. Se Abol, se Bbol nem tudok fordulni, az osszes orim beragadva a szinteken, leszabizva, mert kutya sokba kerul feljutni 9K hekire, 4Krol meg nem akarok fordulni, mert ha eddig felszenvedtem magam, akkor mar csak nem fordulok fele szemert.

Eddig senki nem hozta fel, hogy mi lenne ha nemcsak 3K hekiig, hanem az felett is kevesebbe kerulne a fedezes? Utana nezes nelkul mert fogalmam sincs mennyibe kerul olyan alacsonyan nem szoktam fedezni, de feltettem a fennti szenariot. Eloszor vagyok Aba, mar 1 eve nem tudok mozdulni Abol, se Bbol se sehonnan. Ha kevesebbe kerulne a fedezes 9K hekiig, es mint mondtam fogalmam sincs a valosagos szuksegletrol, segitene az ilyen jatekosokon? Es most olyan is valaszoljon akinek ez a problemaja. Ha segitene megoldhato lenne hogy valamennyivel lejjebb vegyuk a fedezesuket? Ez segitene nekik, hogy vegre elforduljanak vagy Abol, vagy Bbol es vissza tudjak hozni a leszabizott es lefagyasztott orikat minden szinten? Vissza is hoznak az orikat minden szinten? Ha igen akkor ez hany jatekosnak segitene? Es ezzel ugye ha feljebb nem de legalabb 9K hekiig konyebb az ut? Segitene azon, hogy vegre gyorsabban forognanak az orszagok minden szinten mert talan kevesebb a varokozo ido az A es B miatt?

Persze ott van meg a sok tobbi szabis, mert nem hinnem hogy mindenki ezert van beszabizva. De gondoltam felteszem ezt is, hatha segit nekik.

tulu 11-23-2014 09:45

Montanába A ba megfordultam egy kettő klánba, és azt vettem észre főleg az elfeken, hogy meg se akarnak próbálni 4 k heki felé menni, mert nincs esélyük rá.
Rohadt kevesen játszanak, nem csak A ba, hanem mindenhol.
Érdemes lenen azon elgondolkodni, hogy azok az új játékosok akik még nem játszottak ott, mért vannak befosva?
Nagyon sok elfet látok, én is az voltam amikor először mentem A ba.
2 év után visszatértem játszani, és azt látom, hogy rosszabb lett sokkal, nincsen játékos, nincs meg az a tűz a játékosokban, ami régebben megvolt.
Sejtettem, hogy nem lesznek nagy változások, ezért nem is voltak nagy elvárásaim. Viszont így nagyon nehéz játszani, eljutottam odáig, hogy L be nem találtam szövit magamnak, elég hosszú ideig.
A szabin lévő országokat sem lenne rossz visszacsalogatni, már az is javulás lenne, de nem fognak visszatérni egy ideig az biztos.
Kövezzetek meg ha nem így van, de visszajön egy szabis, és egyből akinek elérhető, és nem ismerős, egyből elakarja szedni mindenét. Nem feltétlenül lenne ez így ha több játékos lenne.
Akinek meg nem tudják elszedni a földjét, tekijét, pénzét, az talán megmarad még egy ideig.
Az elfekre visszatérve, nem az baj, hogy 3 k hekiig olcsóbb a fedezés, hanem az hogy nem találnak rendes klánt. 1 Hónap alatt legalább 3 klántól hallottam, hogy ismeretleneket nem vesznek be.
Tőlük kellene megkérdezni, hogy mért is? Mért nincs esélyük az új játékosoknak A ba?
Ati: Mire lenne szükséged ahhoz, hogy legalább megfontold a fórumjavaslatokat?
Kikérnéd az összes játékos véleményét? Lehet neked ez így ahogy van megfelel, de nem lesz ez így jó hosszútávon. Nekem is megvan az időpont mikor fogom itt hagyni hódot. Kérlek értsd meg unalmas a játék.
Mit akarsz hozzak ide 500 embert aki támogatná a változtatásokat??? :confused:

Ati 11-23-2014 12:57

Quote:

Originally Posted by tulu (Post 308417)

Hmm? Jópár javaslat elhangzott, ami nagyon szimpatikus, és amik egészen biztos, hogy a tervezőasztalra kerülnek.

Alapvetően három részre lehet osztani az elhangzott javalsatokat:
  1. Azok a javaslatok, amik már így önmagukban tetszenek. Nem igényel semmi további megbeszélést, ezekre úgy emlékszem, hogy mindre mondtam is, hogy tetszik, és felkerült a listámra.
  2. Azok a javaslatok, amikre rögtön azt mondtam, hogy rossz irány, és emiatt semmiképp. Ilyen talán csak egy volt.
  3. A harmadik részbe tartoznak azok a javaslatok, amikről nem vagyok meggyőzve, de egy próbát megérnek. Ezekre is reagáltam ugyan, hogy egy próbában benne lennék, de tény, hogy nagyobb esélyük lenne ezeknek is, ha nem csak 3 embert érdekelnének.

A fenti listából értelemszerűen az első pont az, ami fele a figyelmemet elsősorban fordítom.

Sami 11-23-2014 15:19

Én úgy emlékszem, hogy minden javaslatra vagy negatívan reagáltál, vagy nem is reagáltál, vagy tématerelés volt. Például a csoportösszevonásokra se láttam sehol konkrét reakciódat. De javíts ki, ha tévedek.

Ati 11-23-2014 15:26

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 308419)
Például a csoportösszevonásokra se láttam sehol konkrét reakciódat. De javíts ki, ha tévedek.

Rendben, javítalak máris:

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308316)
A közeljövőben nem lesz csoportösszevonás.

Később ennek okát is kifejtettem. Kérlek, hogy olvasd vissza.

Valószínűleg a többi válaszom ugyanígy elkerülte a figyelmedet. Szerencsére itt a fórumon visszaolvashatóak, úgyhogy kérlek, hogy tedd ezt.

Sami 11-23-2014 15:32

Igen, konkrétan erre emlékszem is: "A közeljövőben nem lesz csoportösszevonás." De a részletes reagálást sehol nem találom. De utána nézek még egyszer...

Sami 11-23-2014 15:47

Elnézésedet kérem, tényleg reagáltál, amolyan nesze semmi fogd meg jól stílusban :D Azt mondod valahol, hogy te ezt nem érzed problémának. Hogy is éreznéd, amikor nem is játszol.

Ghosti 11-23-2014 16:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308418)
Hmm? Jópár javaslat elhangzott, ami nagyon szimpatikus, és amik egészen biztos, hogy a tervezőasztalra kerülnek.

Alapvetően három részre lehet osztani az elhangzott javalsatokat:
  1. Azok a javaslatok, amik már így önmagukban tetszenek. Nem igényel semmi további megbeszélést, ezekre úgy emlékszem, hogy mindre mondtam is, hogy tetszik, és felkerült a listámra.

Kaphatnank egy rovid listat a tetszo javaslatokrol?

none 11-23-2014 22:03

Quote:

Originally Posted by tulu (Post 308417)
Montanába A ba megfordultam egy kettő klánba, és azt vettem észre főleg az elfeken, hogy meg se akarnak próbálni 4 k heki felé menni, mert nincs esélyük rá.
Rohadt kevesen játszanak, nem csak A ba, hanem mindenhol.
Érdemes lenen azon elgondolkodni, hogy azok az új játékosok akik még nem játszottak ott, mért vannak befosva?
Nagyon sok elfet látok, én is az voltam amikor először mentem A ba.
2 év után visszatértem játszani, és azt látom, hogy rosszabb lett sokkal, nincsen játékos, nincs meg az a tűz a játékosokban, ami régebben megvolt.
Sejtettem, hogy nem lesznek nagy változások, ezért nem is voltak nagy elvárásaim. Viszont így nagyon nehéz játszani, eljutottam odáig, hogy L be nem találtam szövit magamnak, elég hosszú ideig.
A szabin lévő országokat sem lenne rossz visszacsalogatni, már az is javulás lenne, de nem fognak visszatérni egy ideig az biztos.
Kövezzetek meg ha nem így van, de visszajön egy szabis, és egyből akinek elérhető, és nem ismerős, egyből elakarja szedni mindenét. Nem feltétlenül lenne ez így ha több játékos lenne.
Akinek meg nem tudják elszedni a földjét, tekijét, pénzét, az talán megmarad még egy ideig.
Az elfekre visszatérve, nem az baj, hogy 3 k hekiig olcsóbb a fedezés, hanem az hogy nem találnak rendes klánt. 1 Hónap alatt legalább 3 klántól hallottam, hogy ismeretleneket nem vesznek be.
Tőlük kellene megkérdezni, hogy mért is? Mért nincs esélyük az új játékosoknak A ba?
Kikérnéd az összes játékos véleményét? Lehet neked ez így ahogy van megfelel, de nem lesz ez így jó hosszútávon. Nekem is megvan az időpont mikor fogom itt hagyni hódot. Kérlek értsd meg unalmas a játék.
Mit akarsz hozzak ide 500 embert aki támogatná a változtatásokat??? :confused:

Igazából elég nagy a passzivitás.. 1,5 éve is úgy kellett összevadászni a tagokat, hogy 10 ember meglegyen.. és abból 1-2 hónap alatt ki is esett nem egy.. (pl gömböztünt teljest nétünk és használható emberekre írtunk, plusz minden tag megkereste az ismerőseit Aban hátha..) Hozzáteszem, akik tőlünk elmentek, azok nem azért tették, mert nehéz volt haladni stb.. hanem mert, vagy abbahagyták valami okból a játékot(pl munka), vagy volt, aki már megunta/nem vállalta azt az aktivitást, amit A igényel..
Új játékost bevenni nem könnyű, ha bele is fektetsz sok energiát, időt, és pénzt, akkor sem biztos, hogy "megtérül", mert abahagyja, úgy dönt, hogy lefordul A-ból stb.. de ennek ellenére én szívesen vettem be ismeretleneket, vagy akár A-ban kezdőket is.. :)
Alapvetően az a legnagyobb baj, hogy ezek a klánok, akiket említettél, szerintem nem is igazán akarnak már aktívan játszani A-ban..

Fusio 11-24-2014 11:57

Sziasztok!

Ahhoz ,hogy ide új játékosok érkezzenek, kellene valami grafikai változás és most nem gondolok hú de nagy dolgokra,de az igények megváltoztak nem az mint 15 éve,hiába szólok pl az ismerősöknek , " barna excel , kösz kihagyom inkább tolok mást"

Persze nem szabad összehasonlítani velük,talán a Lemuriával lehetne,meg is lehet nézni ,hova tart...

Reklám egyik legjobb módja a facebook pár dollárért ( 5-10 ) egész jó kis hirdetést lehet elérni,ezt is lehetne erőltetni ha még nincs,idővel bőven megtérülne..

Kipróbáltam más játékokat az elmúlt időszakba , nem az mondom,hogy le kell másolni ,de ahogy írták itt is , lehetne egy harci kalkulátor beépítve, ahol egy kezdő játékos talán szembesülne vele,hogy miért nem üti be senkit.. (pl G be támadnak katonával,komolyan már sajnáltam ) És igen ,lehet nincs arra ideje ,hogy utána nézzen a súgóban ,elővegyen egy tolat / számológépet ,vagy szimplán meg se fordul fejébe a google.. ) Ez pl szerintem egy alapvető hasznos dolog lenne ,mindenki számára. (Akár egy országtervező is )

Egy másik "komolyabb" probléma ,hogy az évek során rengeteg ismerőst lehet szerezni,ami kicsit öli is a játékot egyben, főleg most ,hogy kevesebb van.. Nem azt mondom,hogy mindenki gyilkolja egymást ,de az se jobb ha 3-4 szövi egymás mellet és a friss husikat darálják befele.. Szerintem erre is lehetne ötletelni ,lenne valami , amiért talán "megérné" egymás ellen menniük..

Ati 11-24-2014 17:42

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 308423)
Kaphatnank egy rovid listat a tetszo javaslatokrol?

Persze. Összeszedtem mind a két kategóriát.

Első kategória: amikről sokat nincs mit beszélni, jó ötletek:
  • Mobil applikáció.
  • Az első A-ból fordulás 4ezer hektárról is adjon plusz személyiséget.
  • Funkcióban a játéktól teljesen független, minimalista országkép megjelenítése.
Második kategória:
  • Gyorsított körváltások tesztje. Ehhez lementettem a mostani részvételi adatokat, már mehet is a teszt. Nézzük, hogy a gyors köröket valóban sokan előnyben részesítik-e. Seldon javaslatával ezt még ki lehet bővíteni, hogy még teljesebb képet adjon, és 5. szinten a gyors csoport kivétel legyen: lehessen normál sebességű csoport mellett is a gyors csoportban ország. Ez a kivétel még nem él, jelenleg szabálytalan az 5. szinten egynél több ország az anarchista csoporton kívül! Jelezni fogom, amikor ez a kivétel él. A teszt maga már megy, gyűlnek a részvételi adatok.
  • Rendszeres újraindulás teszt. Ezt konkrétan három ember jelezte, hogy használná. Ennek a tesztnek az elindításához ennél sokkal több érdeklődő kell, akik kifejtik, hogy miért tetszene nekik egy ilyen felállás.

Seldon 11-24-2014 20:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308429)
  • Funkcióban a játéktól teljesen független, minimalista országkép megjelenítése.

Ennél a pontnál érzem úgy, hogy a saját 28 évemmel már én is egy régebbi generáció része vagyok, ha tényleg ez kell, legyen. Saját részről a jelenlegi minimál illusztrációk (vagy a régebbi fekete+szürke+zöld) teljesen megfelelnek, csak az oldal design-t javítanám fel kezeléstechnikai szempontból, meg talán pár helyen esztétikailag nyúlnék hozzá.

Quote:

• Gyorsított körváltások tesztje. Ehhez lementettem a mostani részvételi adatokat, már mehet is a teszt. Nézzük, hogy a gyors köröket valóban sokan előnyben részesítik-e. Seldon javaslatával ezt még ki lehet bővíteni, hogy még teljesebb képet adjon, és 5. szinten a gyors csoport kivétel legyen: lehessen normál sebességű csoport mellett is a gyors csoportban ország. Ez a kivétel még nem él, jelenleg szabálytalan az 5. szinten egynél több ország az anarchista csoporton kívül! Jelezni fogom, amikor ez a kivétel él. A teszt maga már megy, gyűlnek a részvételi adatok.

5U népességszámlálás, elkezd-e gyarapodni a létszám?
Belső fórum alapján sajnos biztos, hogy nem lesz jelentős mértékű a növekedés, elsősorban a letöltendő körmennyiség miatt. :(

Fusio 11-25-2014 07:58

Quote:

Persze. Összeszedtem mind a két kategóriát.

• Mobil applikáció.
Második kategória:
  • Rendszeres újraindulás teszt. Ezt konkrétan három ember jelezte, hogy használná. Ennek a tesztnek az elindításához ennél sokkal több érdeklődő kell, akik kifejtik, hogy miért tetszene nekik egy ilyen felállás.

Első kategóriával teljesen egyetértek..Viszont a 2. eddig is lehetőség volt gyorsba játszani ,szerintem pár ember kivételével nagy igény nincs rá,de ez csak az én véleményem.

Ha lenne ilyen season szerver ami x idő(legyen 1év) múlva restart ,az akkor egy külön játék lenne,akár más néven, akkor lehet jót játszani ha van pénzed háborúzni másokkal ,vagy hasonlítani fog kicsit A -ra ,leszel Elfel és szépen fedezgetsz..
Lehet lent termelni 8-10 hónapot,aztán felindulni de nem biztos ,hogy azt megveszik neked..
Több mindenen kéne változtatni,hogy egy season szerver használható is legyen,de ez megint csak az én véleményem.

Ghosti 11-26-2014 01:47

Quote:

• Mobil applikáció.

Ez mind rendben, csak mi is ez a minimalis orszagkep? Mert most is vannak funkcio nelkuli kepek, meghozza minden oldalon, csak kicsit mar megfeledkeztunk roluk, gondolom anno azert lettek legfelulre nyomva, hogy ne vegyek el a figyelmet a lenyegtol.

Ghosti 11-26-2014 02:01

Quote:

Originally Posted by Fusio (Post 308433)
Első kategóriával teljesen egyetértek..Viszont a 2. eddig is lehetőség volt gyorsba játszani ,szerintem pár ember kivételével nagy igény nincs rá,de ez csak az én véleményem.

Ha lenne ilyen season szerver ami x idő(legyen 1év) múlva restart ,az akkor egy külön játék lenne,akár más néven, ...
Több mindenen kéne változtatni,hogy egy season szerver használható is legyen,de ez megint csak az én véleményem.

Nem csak a te velemenyed, en mar utaltam erre csak nem valosithato meg hamar. Legalabbis a valasz az volt, hogy jelenleg gyorsan megvalosithato es rovid idobeli letrehozasra alkalmas dolgokrol van szo.

Az 1 kategoria az ugye kozeljovobeli mert 'hamar' meg lehet szervezni.

Amire te utalsz, legalabbis remelem ugyan az amire en gondolok, egy hosszu tavra szolo terv inkabb, nem? (lasd Atinak szolo kovetkezo beirasom amiben kicsit reszletezni fogom de lenyegeben megegyezik a te gondolatoddal, hogy tobb mindennek kellene valtozni, csak ez ugye nem szuletne meg rovid idon belul)

Ghosti 11-26-2014 03:05

A masodik kategoriara mar hosszabb a valaszom.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308323)
Teljesen külön játék, mintha oroszul indulna egy új Hódító.

Ha teljesen kulon jatek inditasaban benne lennel, akkor ha erre felaldozod a szerveren a helyet stb... es en most nagyon melyre nyulok magamba le, de megkerdezem, hogy ha teljesen kulon jatek, akkor miert nem lehet eltero a mostanitol?

Megertem, hogy a jelenlegi tobb mint egy evtized munkaja ugy neked mint azoknak akik vegig veled vannak a kezdet ota. Megertem, hogy ezen nem akarsz valtoztatni mar, mert szerinted jo ahogy van, talan mar tul jora van fejlesztve es barmit valtoztatnank nem lenne javara. Elvegre tobb mint 10 evi szorakozast nyujtott mar sokunknak.

De egy teljesen kulon jatekra ami ugyan az lenne mint most van, mennyi ertelme lenne jelentkezni? Mert gyorsabbak a frissitesek? Mas jelentos kulombseg nem igen lenne, vagy igen? Mert errol nem irtal.

A multkoraban a valaszod ami az volt, hogy 'az mar egy masik jatek lenne', kicsit meglepo abbol a szempontbol, hogy semmi ujdonsag a jatek menetevel, jatek eszkozeivel nem tortent a felelf erositesen kivul mar hosszu evek ota. Mert a kenyelmiek nem ide tartoznak szerintem. A jatek kezdete ota mindig voltak kissebb nagyobb valtozasok ami jelenleg teljesen megszunt. (Ezzel persze vissza lehet terni a feljebb emlitett elertuk a hatart ahol mar jelentos valtozas a jatek rovasara menne?)Azelott idonkent mindig voltak jelentos valtozasok ami ujitotta vagy fellenditette, es felfrissitette a jatekot, sosem hozta fel senki, hogy nem ugyanazt a jatekot jatszuk, legalabbis en nem emlekszem anno hogy valaki ilyenert reklamalt volna.

Ugyhogy ezert most felteszem, amiben terjunk vissza egy 'kulon futo jatekra a mostanitol' gondolatra. Miert nem lehet, es tudom rengeteg melodba kerulne meg idobe is ezt letre hozni, a masodik kategoria egy tavolabbi, jovobeli terv, ami egy ujjitott jatek lenne, ahol lehetne egy csomo uj dolog, mivel ott mindenki uj orszagot indit. Lehetnenek uj egysegek, epuletek, teruletek, uj harcmod meg kepek is akinek az kell, vagy barmi. Ennyi ev utan, miert ne lehetne egy Hodito Uj Nemzedeket inditani mint egy kulon jatek, es futna a jelenlegi is mellette? A lehetoseg vegtelenbe futo otleteibol kivalasztani a legjatszhatobbakat. Amit meg nem szeretunk most kihagyni, megjavitani es mas celokat is betenni a jatekba azon kivul, hogy ki az elso a csoportban, es ha mar fordulos lenne, akkor van a fordulo vege amelyik csoport, szovetseg vagy amit megszabnal ezt vegre elerne.

Maskulomben ennyi erovel a jelenlegibe is elferne mar nehany uj dolog, mint pl. az ember felujjitasa. Csak a nagyobb valtozasoknak magad okaibol nagyon ellenere vagy:( Aki akar jatszani az ugyis alkalmazkodik barmihez, aki meg nem akar annak meg mindegy mit csinalsz. Legrosszabb esetben lenne egy 'uj szelek fujnak' atmeneti ido. De lenne kis pezsdules, mert valami uj dolog tortenik es az ember kivancsi minden uj dologra.

Fusio 11-26-2014 08:17

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 308435)
Nem csak a te velemenyed, en mar utaltam erre csak nem valosithato meg hamar. Legalabbis a valasz az volt, hogy jelenleg gyorsan megvalosithato es rovid idobeli letrehozasra alkalmas dolgokrol van szo.

Az 1 kategoria az ugye kozeljovobeli mert 'hamar' meg lehet szervezni.

Amire te utalsz, legalabbis remelem ugyan az amire en gondolok, egy hosszu tavra szolo terv inkabb, nem? (lasd Atinak szolo kovetkezo beirasom amiben kicsit reszletezni fogom de lenyegeben megegyezik a te gondolatoddal, hogy tobb mindennek kellene valtozni, csak ez ugye nem szuletne meg rovid idon belul)

Igen,az amire te gondolsz , (elolvastam amit írtál )de egyenlőre a régit próbálnám felfrissíteni,de ezt nem én döntöm el:rolleyes:
Majd ha úgy van akkor lehetne külön topic,és ötletelni, kinek milyen lenne,hogyan képzelne el egy season szervert,mert annak csak úgy látom értelmét ,ha más játék lenne,de ezt beszéltük is :)

//
Viszont lehet mondani,hogy jöjjenek fórumra az emberek és mondják el a véleményüket,de jelenleg 30-50 embere tippelném akik nézik,vagy hozzá is szólnak,ha több akkor elnézést.
Ezt csak azért írom,hogy ha Atinak is van ami szimpatikus ötleteket ,nem lehetne egy körüzenet küldeni,ahol egy szavazást kapna mindenki ?
Kérdés alatta 1-10 pontozni akinek külön véleménye van megteheti itt,sokat gyorsítana az egészen és több mindenki teljes képet kapna,hogy valójában mire is van itt igény.

Ati 12-03-2014 14:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308228)
Hmm, a banner oldal nem megy... Erre ránézek valamikor, hogy miért nem, mert ott van a továbbajánló kód, amivel ezért még VIP tagság is szerezhető.

Ha valamire ilyen gyorsan rávágom, hogy nem megy, de valójában végig működik, akkor szóljatok nyugodtan, hogy működik az! :D

Ígértem, hogy jelzem, amikor működik, emiatt most jelzem, de valójában végig működött az az oldal... :o

All times are GMT +1. The time now is 22:23.